Έρευνα στη Σχολή Ευελπίδων για τριτοετείς που έκαναν "καψόνι" σε βάρος πρωτοετούς συμφοιτητή τους

Έρευνα στη Σχολή Ευελπίδων για τριτοετείς που έκαναν "καψόνι" σε βάρος πρωτοετούς συμφοιτητή τους Facebook Twitter
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ
10

Περιστατικό ανάρμοστης συμπεριφοράς σημειώθηκε στη στρατιωτική σχολή Ευελπίδων, με «πρωταγωνιστές» ευέλπιδες μεγαλύτερης τάξης, οι οποίοι υπέβαλαν σε «καψόνι» πρωτοετή εύελπι.


Το περιστατικό προκάλεσε την άμεση αντίδραση της ηγεσίας του Γενικού Επιτελείου Στρατού, που διέταξε να γίνουν όλες οι ενέργειες που προβλέπονται από τον οργανισμό της σχολής.

Είναι χαρακτηριστικό ότι τις διαδικασίες επιβλέπει ο αρμόδιος Α' υπαρχηγός ΓΕΣ, αντιστράτηγος Δημήτριος Θωμαΐδης.


Σύμφωνα με πληροφορίες, το περιστατικό σημειώθηκε την περασμένη εβδομάδα, όταν δύο τριτοετείς ευέλπιδες σήκωσαν τα ξημερώματα πρωτοετή και τον υπέβαλαν σε επιλήψιμη και μη προβλεπόμενη σωματική δοκιμασία. Σημειώνεται πως οι τεταρτοετείς βρίσκονταν εκτός σχολής ακολουθώντας το εκπαιδευτικό πρόγραμμα τους, οπότε την «ηγεσία» είχαν αναλάβει οι τριτοετείς.


Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι δύο τριτοετείς παραπέμπονται στο συμβούλιο της σχολής με το ερώτημα της αποπομπής, ενώ για όσους παρακολουθούσαν το περιστατικό και δεν επένέβησαν για να το αποτρέψουν, προβλέπεται αυστηρά ποινή φυλάκισης που εκτίεται εντός της σχολής.

10

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

3 σχόλια
Μεγάλο "δόντι" είχε απ' ότι φαίνεται ο νεαρός αλλά το παιδί δεν κάνει για στρατιωτικός, ας πάει να κάνει κάτι άλλο, αυτή είναι η αλήθεια. Κάμψεις έκανε και η Πωλίνα, η "ΣΩΒΕ" δεν έβλαψε ποτέ κανέναν, ντροπή του, στους Ευέλπιδες είναι, όχι στις σχολές.. Αμάραντου. Ντροπή του αποτελεί επίσης ότι το "πρόβλημα" δεν επιλύθηκε σε τοπικό/προσωπικό επίπεδο και κάποιοι άλλοι κινδυνεύουν να αποπεμφούν από την Σχολή. Με τί μούτρα θα γυρίσει πίσω; Τους χαφιέδες, δεν τους γουστάρει κανείς ακόμα και αυτοί που θα τιμωρήσουν τους ενόχους.Το καψώνι στον στρατό έχει μια αποστολή: Την αναντίρρητη και άμεση εκτέλεση οποιασδήποτε διαταγής, χωρίς δεύτερη σκέψη. Καψώνια, γίνονταν πάντα και παντού, αλλού μαλακότερα, αλλού σκληρότερα. Προσωπικά όταν υπηρέτησα στις ΕΔ και δεχόμουν καψώνια πάντα εκτελούσα αυτό που μου ζητήσουν και πείσμωνα. Ειδικότερα δε όταν περιελάμβανε σωματική καταπόνηση, του έδινα και καταλάβαινε. Το αποτέλεσμα ήταν όταν με άφησαν ήσυχο ότι τόσο της λόγω της σωματοδομής και αντοχής μου αλλά επειδή δεν τους έδινα καμία "τροφή" για συνέχεια, βλέπε σχόλια, κλαψουρίσματα, τσαμπουκάδες κτλ. Καψώνια σε νεότερους δεν έκανα, απλά όταν μου ανέθεταν την εκγύμναση τους, τους "ζόριζα" λίγο παραπάνω. Θεωρώ ότι τα καψώνια που δέχτηκε ο νεαρός ήταν πολύ light, δεδομένου του μορφωτικού επιπέδου των μελών της Σχολής (μην μπερδεύουμε την υπόθεση Γιακουμάκη, δεν έχει καμία σχέση), δεν περνάει όποιος και όποιος εκεί με αποτέλεσμα να μην υπέστει ότι υπέστει από κανένα κομπλεξικό επαρχιώτη ή κανέναν αλητάμπουρα, που συναντάς αλλού.Αν ο νεαρός, που υποτίθεται βρίσκεται σε μια Σχολή με σκοπό την ΚΑΡΙΕΡΑ στον στρατό δεν έχει τα "άντερα" να υποστεί κάτι τόσο απλό, τρέξιμο και κάμψεις, τι ψυχολογία, αντοχή και κουράγιο ή αυτοπεποίθηση θα μεταδίδει σε άλλους, αν χρειαστεί να βρεθεί σε πραγματικά δύσκολες συνθήκες ή συνθήκες μάχης;Η Σχολή Ευελπίδων βγάζει καταπληκτικούς στρατιωτικούς, που τους καμαρώνουμε σε κάθε παρέλαση και σίγουρα ένα τέτοιο γεγονός, δεν πρέπει να αμαυρώσει την υπόληψη της.
Η σχολή Ευελπίδων, σε πολύ μεγάλο ποσοστό, βγάζει καταπληκτικούς δημόσιους υπαλλήλους. Ήδη πριν την αποφοίτηση έχουν χρησιμοποιήσει μέσα και βύσματα για την επιλογή όπλου, γκρινιάζουν για τα χρήματα, γκρινιάζουν για τις μεταθέσεις, γκρινιάζουν για τις υπηρεσίες που κάνουν.Επίσης ο σεβασμός και η υπακοή δεν επιβάλλονται, αντιθέτως κερδίζονται. Κι αν αύριο σε μια μάχη δώσεις τη ζωή σου και γενικά όλη σου τη ψυχή για το λοχαγό ή τον ανώτερο σου, θα ναι επειδή το αξίζει και το κέρδισε και όχι επειδή απ' το καψόνι σου "έσπασε τον τσαμπουκά" οπότε τυφλά θα ακολουθήσεις ό,τι σε διατάζει.
Για την παρέλαση δεν τους θέλουμε, αλλά για μαχητές και για ηγέτες στη μάχη. Και όχι, τα καψώνια δε θα σε κάνουν ούτε καλύτερο μαχητή, ούτε καλύτερο άνθρωπο. Το παράδειγμα σε βελτιώνει. Και δυστυχώς τα ανώτερα κλιμάκια, άπαντες απόφοιτοι ΣΣΕ, σε όλες τις κρίσεις επέδειξαν την ανικανότητά τους (Κύπρος, Σισμίκ και, αυτό που βίωσα ως Φαντάρος στον Εβρο, Ίμια).ΥΓ: το καψόνικαταργήθηκε με πάγια διαταγη στο στρατο, κ υπαρχουν κυρωσεις για οσους δεν υπακουν
"Μαχητή";Χμμ... δεν έχω ξαναδιαβάσει να χαρακτηρίζονται οι αξιωματικοί ενός τακτικού στρατού ως "μαχητές". Μόνο για τους μαχητές του ISIS έχω συναντήσει αυτόν τον προσδιορισμό.
Ο στρατός δεν είναι για τσαμπουκάδες και ευαίσθητα εγώ, αλλά για πειθαρχημένα άτομα. Άτομα ευέξαπτα που "δεν σηκώνουν μύγα στο σπαθί τους" θα πρέπει να το ξανασκεφτούν αν ονειρεύονται καριέρα στον στρατό.