Ο Mπουτάρης "τελειώνει" την κατάληψη των τραπεζοκαθισμάτων στη Θεσσαλονίκη

Ο Mπουτάρης "τελειώνει" την κατάληψη των τραπεζοκαθισμάτων στη Θεσσαλονίκη Facebook Twitter
10


Διαπαραταξιακή επιτροπή που θα βάλει στο «στόχαστρο» τα τραπεζοκαθίσματα όλων των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος της Θεσσαλονίκης σε μια προσπάθεια να μπει τάξη στην πόλη, πρότεινε ο δήμαρχος, Γιάννης Μπουτάρης, στη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου.

Ο κ. Μπουτάρης χαρακτήρισε την ανάπτυξη των τραπεζοκαθισμάτων ως ένα από τα βασικά προβλήματα στην πόλη, μαζί με το κυκλοφοριακό και τα σκουπίδια, και πρότεινε τη συγκρότηση διαπαραταξιακής επιτροπής που θα ελέγξει τα καταστήματα, καθώς υπάρχουν παράπονα από δημότες αλλά και από ξενοδοχεία για κατάληψη του κοινόχρηστου χώρου αλλά και για φασαρία.

Επίσης, υποστήριξε πως θα πρέπει η δημοτική αστυνομία να παρεμβαίνει και να ελέγχει τις παραβάσεις των καταστημάτων, καθώς επίσης να ληφθούν υπόψιν παραδείγματα άλλων πόλεων όπως η Φλωρεντία και η Μασσαλία.

«Δεν είναι μόνο τα τραπεζοκαθίσματα που δημιουργούν πρόβλημα, είναι επίσης ο θόρυβος από τη μουσική αλλά και τα τραπέζια που αναπτύσσονται σε εξωτερικούς χώρους τα καλοκαίρια. Έχουμε παράπονα από τα ξενοδοχεία διότι η κατάσταση είναι ανυπόφορη», είπε ο κ.Μπουτάρης.


Στο θέμα αναφέρθηκε και ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση», Γιάννης Δελής, τονίζοντας πως τα τραπεζοκαθίσματα «έχουν κατακλύσει και έχουν καταλύσει κάθε έννοια του δημόσιου χώρου», ενώ κάλεσε τη διοίκηση να φέρει μια εισήγηση για το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο.


Εξάλλου, ο Γιάννης Μπουτάρης, με αφορμή τα σημερινά του γενέθλια (κλείνει τα 74 χρόνια, ζωής) ζήτησε δώρο από τους δημότες, «να αφήσουν στην άκρη τον εγωισμό και να αποκτήσουν συνείδηση» και «να σέβονται το δημόσιο χώρο για να είναι ανθρώπινος».

Στο Γιάννη Μπουτάρη ευχήθηκε από το βήμα του δημοτικού συμβουλίου και ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Σταύρος Καλαφάτης λέγοντας: «Χρόνια πολλά στο δήμαρχο. Στη βιολογική σου πορεία να τα 100στήσεις, γιατί για την πολιτική σου πορεία δεν έχω την ίδια ευχή να σου δώσω».

10

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

4 σχόλια
Κοιτα να δεις που γινεται και συζητηση για το θεμα !Εχει δει καποιος σε οποιαδηποτε ευρωπαικη πολη,σε χωρες οπου συνηθιζεται να βγαζουν εστιατορια και καφετεριες "τραπεζακια εξω",να γινεται αυθαιρετη και παρανομη καταληψη δημοσιου χωρου ; Να πληρωνουν στον δημο τελη για τεσσερα τραπεζακια και να βγαζουν δωδεκα ;!Στο Παρισι,στην Ρωμη,στην Μαδριτη οπου βριθουν τα μαγαζια με τραπεζακια στα πεζοδρομια εχετε δει οπουδηποτε εστω και ενα τραπεζακι εκτος του προδιαγεγραμμενου χωρου ; Εχετε δει εστω και μια περιπτωση οπου τα "τραπεζακια εξω"να εμποδιζουν την κινηση των πεζων στα πεζοδρομια ; Εστω και μια ;Εχουμε καταντησει πια να διαλεγομαστε περι του αυτονοητου,οπως η τηρηση του νομου και η απροσκοπτη κινηση πολιτων στα δημοσια πεζοδρομια.Εχουμε καταντησει να βλεπουμε με απαθεια ,ως φυσιολογικο γεγονος,τις απελπιδες προσπαθεις μια μητερας που εχει βγαλει βολτα το μωρο της με το καροτσακι να ξεπερασει τα "οδοφραγματα"τα οποια στηνουν παντου καποιοι"ξυπνιοι επιχειρηματιες" με τα τραπεζοκαθισματα τους.Για να μην πω για καποιους αναπηρους οι οποιοι ειναι αδυνατον να κινηθουν με το καροτσακι τους πανω στα "κατειλημμενα"πεζοδρομια.Περι αυτου κουβεντιαζουμε ,κυριες και κυριοι.Για το αν μπορει καθε ιδιοτελες και αναισθητο ατομο να καταλαμβανει πρανομα τα πεζοδρομια για να τα "κονομησει",η,αντιστοιχα,αν πρεπει καθε διποδο ανθρωποειδες να παρακαρει την "αμαξαρα" του οπου θελει,κλεινοντας γκαραζ,διαβασεις αναπηρων,και εμποδιζοντας λεωφορεια και τρολλευ να στριψουν !Βεβαια ουσιαστικα μιλαμε για την ιδια κατηγορια νεοελληνων.Τους λεγομενους και "ελληναρες".Τους πιστους της θρησκειας "εγω και η παρτη μου".Και συζηταμε μηπως και δεν πρεπει να θιγουν οι λεβεντες ! Μηπως και δεν πρεπει να αλλαξουν συνηθειες !Κι εσυ Θεουλη μου κρατας ακομη τα κεραμιδια ξεκαρφωτα !
Δήμαρχε, με την Αγίου Δημητρίου (και βεβαίως και τις υπόλοιπες οδούς) που έχει μονίμως (και ειδικά κάθε πρωί) τριπλο-παρκαρισμένα θα κάνεις τίποτα?
Γιά όσους δεν το έχουν ακόμα καταλάβει, αυτό που πάει να κάνει ο Μπουτάρης είναι να κόψει ένα από τα τελευταία πράγματα που έχουν μείνει στον Έλληνα. Την απόλαυση να πίνεις τον καφέ σου στον ήλιο ή στην δροσερή σκιά και να χαζεύεις την περατζάδα.Αυτά που λέει περί φασαρίας είναι εκτός τόπου και χρόνου. Ας κόψει την μουσική, ο κόσμος δεν κάνει φασαρία. Με αυτό το σκεπτικό ας σταματάει και την κυκλοφορία των αυτοκινήτων και των μηχανών μετά τις 12 το βράδυ γιατί αυτά όντως κάνουν φασαρία.Και απορώ γιατί συγκρίνει Φλωρεντία και Μασσαλία με την Θεσσαλονίκη και την Ελλάδα.Εγώ είμαι σίγουρος ότι ο Μπουτάρης τα κάνει όλα για να εξυπηρετήσει κάποιους ξενοδόχους που έχουν πελάτες κατά κύριο λόγο ξένους και παππούδια. Τους τουρίστες όμως που είναι νέοι δεν τους σκέφτεται; Μου αρέσει που είναι και υπέρ του Gay Pride στην πόλη και το παίζει μοντέρνος αλλά κατά τα άλλα θέλει να μαντρώσει την νεολαία μέσα στα μαγαζιά.
Δεν νομίζω ότι θέλει να καταργήσει τα τραπεζοκαθίσματα!Θέλει να σταματήσει την κατάληψη και την παρανομία μαγαζιών που δικαιούνται πχ. να έχουν δέκα τραπέζια έξω, και βγάζουν τριάντα, γεμίζοντας τα πεζοδρόμια. Υπάρχουν όρια στα τραπεζοκαθίσματα, κι αν για κάτι πρέπει να κατηγορηθεί είναι πως έκανε τα στραβά μάτια για υπερβολικά πολύ καιρό.
Θέλω να πιστεύω πως είναι έτσι όπως τα λέτε κε Δημοκίδη, και μακάρι να είναι. Το πρόβλημα επικεντρώνεται κυρίως σε δύο συγκεκριμένες διασταυρώσεις στην οδό Μητροπόλεως.
κι εγω θυμωσα με τον τιτλο γιατι τα "τραπεζακια εξω" είναι μια υπέροχη πολυτελεια που έχουμε στις μεσογειακες χωρες λόγω του κλιματος, αλλα διαβάζοντας το άρθρο βλεπεις οτι εννοεί τα παράνομα τραπεζοκαθησματα που εμποδίζουν τη λειτουργικότητα των πεζοδρομίων. Ειναι παραπλανητικος ο τιτλος
Καθόλου παραπλανητικός δεν είναι. Είναι γνωστό πως στη Θεσσαλονίκη υπάρχει παράνομη *κατάληψη* δημόσιου χώρου από τραπεζοκαθίσματα. Αυτήν θα τελειώσει (και όχι ό,τι τραπεζοκάθισμα υπάρχει στην πόλη!) εξ ου και ο τίτλος είναι: Ο Mπουτάρης "τελειώνει" την κατάληψη των τραπεζοκαθισμάτων στη Θεσσαλονίκη
Η αλήθεια είναι πως όπως και ο φίλος με το nickname 'επιπλεω' μπερδεύτηκε με τον τίτλο, έτσι μπερδεύτηκα και γω. Δεν θέλω να πω την λέξη 'παραπλανήθηκα' διότι σίγουρα δεν υπήρχε τέτοιος σκοπός από τον αρθρογράφο.Υπάρχει όντως θέμα με κάποια καταστήματα στην πόλη, αλλά έτσι όπως ερμήνευσα εγώ τον τίτλο του άρθρου νευρίασα.