O Jude Law αρνήθηκε το ρόλο του Σούπερμαν για έναν πολύ παράξενο λόγο

O Jude Law αρνήθηκε το ρόλο του Σούπερμαν για έναν πολύ παράξενο λόγο Facebook Twitter
EPA/BRITTA PEDERSEN
5

Πολλοί σούπερσταρ του Hollywood έχουν αρνηθεί αρκετές φορές ρόλους σε ταινίες υπερηρώων κυρίως από φόβο να μην τους ταυτίσει το κοινό με το συγκεκριμένο χαρακτήρα.

Ο λόγος που ο Jude Law απέρριψε το ρόλο του Σούπερμαν στην ταινία «Superman Returns» του Bryan Singer το 2006 ίσως είναι με διαφορά ο πιο παράξενος.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε την Πέμπτη στο «Late Show» του Colbert, ο Βρετανός ηθοποιός αποκάλυψε ότι αρνήθηκε τη συμμετοχή του στην ταινία επειδή τον ενοχλούσε πολύ η εικόνα του με τη στολή και το σπάντεξ από το οποίο ήταν φτιαγμένη.

«Απλώς δεν ήθελα να το κάνω. Είμαι Άγγλος και νομίζω πως δεν μου ταίριαζε. Ανησυχούσα πολύ για τη στολή και δε μου άρεσε».

Ο Law αποκάλυψε ακόμη πως ο Singer προσπάθησε να τον μεταπείσει, διαβεβαιώνοντάς τον πως η στολή είχε ανανεωθεί και στέλνοντας τη στο ξενοδοχείο που έμενε για να τη δοκιμάσει.

Ο 43χρονος ηθοποιός θυμήθηκε πως πήγε στο μπάνιο, προσπάθησε να στριμωχτεί μέσα στο σπάντεξ, αλλά η εικόνα του στον καθρέφτη απλώς επιβεβαίωσε τους φόβους του.

«Στεκόμουν εκεί και κοιτούσα τον εαυτό μου στον καθρέφτη και φανταζόμουν την φωτογραφία μου με τη στολή πάνω σε αφίσες σ' όλο τον κόσμο και απλώς είπα "με τίποτα" και την έβγαλα. Ήμουν ο Σούπερμαν για δύο λεπτά. Ήταν αρκετό».

Ο ρόλος πήγε τελικώς στον Brandon Routh, o οποίος δεν τον υποδύθηκε ξανά μετά τη χλιαρή υποδοχή που έλαβε η ταινία από κοινό και κριτικούς, η οποία ωστόσο έφτασε τα 391 εκατομμύρια δολάρια εισπράξεις παγκοσμίως.

Πολιτισμός
5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ντάνιελ Ντέι Λιόυις, Παρκ Τσαν-Γουκ και Στίβεν Κινγκ από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Ντάνιελ Ντέι Λιόυις, Παρκ Τσαν-Γουκ και Στίβεν Κινγκ από αύριο στους κινηματογράφους

Το ερμηνευτικό comeback του σπουδαίου πρωταγωνιστή, η διασκευή του Νοτιοκορεάτη δημιουργού στο «Τσεκούρι» του Γαβρά, το ριμέικ του «Running Man» και μια γιαπωνέζικη έκπληξη για τους φίλους του φανταστικού στις αίθουσες από αυτή την Πέμπτη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Λουκέτο στο ιστορικό Antico Caffè Greco της Ρώμης μετά από πολυετή δικαστική διαμάχη

Πολιτισμός / Λουκέτο στο ιστορικό Antico Caffè Greco της Ρώμης μετά από πολυετή δικαστική διαμάχη

Το ιστορικό καφέ, το δεύτερο παλαιότερο της Ιταλίας μετά το Caffè Florian της Βενετίας, υπήρξε σημείο συνάντησης λογοτεχνών, καλλιτεχνών και διανοουμένων για περισσότερο από δυόμισι αιώνες
LIFO NEWSROOM
ΜΟΥΣΕΙΟ ΔΑΜΑΣΚΟΣ ΣΥΡΙΑ

Πολιτισμός / Συρία: «Διέρρηξαν το εθνικό μουσείο» στη Δαμασκό - Τι φέρεται να άρπαξαν από πτέρυγα που έχει και ελληνιστικά εκθέματα

Τι απαντά η διεύθυνση του μουσείου που «είναι κλειστό για λόγους ασφαλείας» και διαθέτει έργα ανεκτίμητης αξίας από την πλούσια αρχαία και νεώτερη κληρονομιά της Συρίας
LIFO NEWSROOM
ΥΠΠΟ: Αναδεικνύοντας τα παλαιοχριστιανικά μνημεία της Αστυπάλαιας

Πολιτισμός / ΥΠΠΟ: Αναδεικνύοντας τα παλαιοχριστιανικά μνημεία της Αστυπάλαιας

Το Υπουργείο Πολιτισμού ανέλαβε την αποκατάσταση και προβολή του Λουτρώνα του Ταλλαρά και των βασιλικών Καρέκλη και Αγίας Βαρβάρας, μνημείων που αποτελούν χαρακτηριστικά αρχιτεκτονικά δείγματα της πρωτοβυζαντινής περιόδου στο νησί
LIFO NEWSROOM

σχόλια

3 σχόλια
Δεν τον αδικώ. Δε μου φαίνεται περίεργη η δικαιολογία. Άμα ένιωθε γελοίος μες στη στολή, πώς να ενσαρκώσει το ρόλο με επιτυχία; Κι εμένα η φυσιογνωμία του δε μου ταιριάζει για υπερήρωα. Βγάζει κάτι πιο σοφιστικέ, νομίζω.
Θα είχε όντως ενδιαφέρον να δούμε έναν έστω και κατά φαντασίαν "method actor" (δηλ. ηθοποιό που μπαίνει στο "πετσί του ρόλου", που τον ζει κυριολεκτικά) να ενσαρκώνει τον Σούπερμαν. Προτείνω τον Προμηθεϊκό Λυτρωτή Βαρουφάκη--όταν ολοκληρώσει τα σπασίματα και τις ζημιές στους Εργατικούς. Έχει τον κατάλληλο σωματότυπο, και είμαι σίγουρος πως δεν θα ένιωθε καθόλου γελοίος με την στολή.