Μείωση του ΑΕΠ κατά 1,6% σε ένα χρόνο

Μείωση του ΑΕΠ κατά 1,6% σε ένα χρόνο Facebook Twitter
1

Κατά 0,5% μειώθηκε το ΑΕΠ στην Ελλάδα το πρώτο τρίμηνο του 2016 σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο, σύμφωνα με την προκαταρκτική εκτίμηση που δημοσίευσε σήμερα η Eurostat. Την ίδια περίοδο το ΑΕΠ στην ευρωζώνη αυξήθηκε κατά 0,6% και στην «ΕΕ των 28» κατά 0,5%.

Σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο του 2015 το εποχιακά διορθωμένο ΑΕΠ στην Ελλάδα μειώθηκε κατά 1,9%, ενώ στην ευρωζώνη αυξήθηκε κατά 1,7% και στην «ΕΕ των 28» κατά 1,8%.

Η ανάπτυξη στην ευρωζώνη στηρίχθηκε κυρίως από την κατανάλωση των νοικοκυριών που αυξήθηκε κατά 0,6% όπως και σε επίπεδο ΕΕ (έναντι αύξησης 0,3% και 0,4% αντιστοίχως το προηγούμενο τρίμηνο). Οι εξαγωγές αυξήθηκαν κατά 0,4% τόσο στην ευρωζώνη όσο και στην «EΕ των 28» (έναντι αύξησης 0,7% και 0,8% το προηγούμενο τρίμηνο).

Τα κράτη-μέλη που κατέγραψαν τον υψηλότερο ρυθμό ανάπτυξης το πρώτο τρίμηνο του 2016 είναι η Ρουμανία (1,6%), η Κύπρος (0,9%), καθώς και οι Ισπανία, Λιθουανία, Αυστρία και Σλοβακία (0,8%). Αντίθετα, μειώσεις σημειώθηκαν εκτός από την Ελλάδα, στην Ουγγαρία (-0,8%) και την Πολωνία (-0,1%), ενώ στην Εσθονία το ΑΕΠ παρέμεινε σταθερό.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στεγαστικό: Μετά τις φοροελαφρύνσεις η ώρα των κλειστών ακινήτων

Οικονομία / Στεγαστικό: Μετά τις φοροελαφρύνσεις η ώρα των κλειστών ακινήτων

Το επόμενο μέτωπο παρεμβάσεων θα είναι αυτό της κοινωνικής αντιπαροχής καθώς και ρυθμίσεις που θα επιτρέψουν στους servicers να ρίξουν στην αγορά σπίτια που έχουν στην κατοχή τους, αλλά η πώλησή τους αντιμετωπίζει εμπόδια
LIFO NEWSROOM
Σημαντική αύξηση στις αποδοχές εργαζομένων από υπερωρίες και στα έσοδα από ασφαλιστικές εισφορές

Οικονομία / Σημαντική αύξηση στις αποδοχές εργαζομένων από υπερωρίες και στα έσοδα από ασφαλιστικές εισφορές

Κατά το πρώτο τετράμηνο εφαρμογής, οι αποδοχές από υπερωρίες και υπερεργασία αυξήθηκαν κατά 48% και τα έσοδα από εισφορές υπερωριών και υπερεργασίας αυξήθηκαν κατά 34% σε σχέση με το αντίστοιχο τετράμηνο του 2024
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια