Σχολείο στις ΗΠΑ απαγορεύει τα στενά τζιν λόγω bullying

Σχολείο στις ΗΠΑ απαγορεύει τα στενά τζιν λόγω bullying Facebook Twitter
2

Σχολείο στη Βόρεια Καρολίνα προτείνει ένα νέο ενδυματολογικό κώδικα που θα απαγορεύσει τα skinny jeans, καθώς σύμφωνα με έγγραφο της διοίκησης μπορεί κάποιος να πέσει θύμα μπούλινγκ ενώ τα φοράει.

Σύμφωνα με το έγγραφο πολιτικής του σχολείου, «τα κολάν, τα σφιχτά τζιν, ή άλλα υπερβολικά σφιχτά παντελόνια απαγορεύονται, εκτός κι αν καλύπτονται από φόρεμα με το κατάλληλο μήκος που θα καλύπτει την οπίσθια περιοχή στο σύνολο της».

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα NBC News, αφορμή για την απαγόρευση που επιβλήθηκε είναι ένα περιστατικό μπούλινγκ σε παχύσαρκο κορίτσι.

Πάντως η απόφασης της διεύθυνσης του σχολείου προκάλεσε διαμαρτυρίες, κυρίως μέσω των social media, με κάποιον μαθητή να γράφει στο Twitter: «Αγαπητό @NewHanoverCoSch, αν τα «μεγαλύτερα» κορίτσια πέφτουν θύματα εκφοβισμού λόγω του στενού παντελονιού τους, να απαγορεύσεις τον εκφοβισμό, όχι το παντελόνι».

Αυτή δεν ήταν η μόνη διαμαρτυρία από χρήστες των social media.  

Μία από τις πιο επικριτικές φωνές για το μέτρο είναι η Λίζα Έστεπ, μέλος της Σχολικής Εφορείας, που αποκάλυψε ότι έπεσε θύμα εκφοβισμού στην παιδική ηλικία και έγραψε στο Facebook ότι δεν μπορείς να νομοθετήσεις τη συμπόνια και τη φιλία αλλά να δημιουργήσεις το περιβάλλον για να αναπτυχθούν.

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μπαράκ Ομπάμα: Τα αγόρια χρειάζονται γκέι άνδρες ως μέντορες στη ζωή τους

Διεθνή / Μπαράκ Ομπάμα: Τα αγόρια χρειάζονται γκέι άνδρες ως μέντορες στη ζωή τους

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ εξήγησε ότι η παρουσία ΛΟΑΤΚΙ+ φίλων και μεντόρων στη ζωή ενός παιδιού βοηθά στο να αισθάνονται αποδοχή τα παιδιά που ενδέχεται να εξερευνήσουν τη δική τους ταυτότητα φύλου ή σεξουαλικότητα
LIFO NEWSROOM
Γάζα: Ο ΠΟΥ καταγγέλλει επιθέσεις σε εγκαταστάσεις που μένουν μέλη του προσωπικού και στην κυριότερη αποθήκη του

Διεθνή / Γάζα: Ο ΠΟΥ καταγγέλλει επιθέσεις σε εγκαταστάσεις που μένουν μέλη του προσωπικού και στην κυριότερη αποθήκη του

Πέρασαν χειροπέδες στους άνδρες, τους έγδυσαν και στη συνέχεια τους ανέκριναν υπό την απειλή όπλων - Παρά τις διεθνείς εκκλήσεις ο στρατός του Ισραήλ ανακοίνωσε πως επεκτείνει τις επιχειρήσεις του στη Ντέιρ αλ Μπάλα
LIFO NEWSROOM
ΗΠΑ: Στη δημοσιότητα αρχεία για τη δολοφονία του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ

Διεθνή / ΗΠΑ: Στη δημοσιότητα αρχεία για τη δολοφονία του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ

Οι 230.000 σελίδες των αρχείων που δόθηκαν στη δημοσιότητα χθες προέρχονται κυρίως από την έρευνα του FBI για τα ταξίδια στο εξωτερικό του φερόμενου ως δολοφόνου του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ, ή ακόμη την κατάθεση συγκρατουμένου του
LIFO NEWSROOM
SAFE: Η Βρετανία θα πληρώνει την ΕΕ για κάθε πώληση βρετανικών όπλων μέσω του νέου αμυντικού ταμείου

Διεθνή / SAFE: Η Βρετανία θα πληρώνει την ΕΕ για κάθε πώληση βρετανικών όπλων μέσω του νέου αμυντικού ταμείου

Η Βρετανία θα συμμετάσχει στο ευρωπαϊκό αμυντικό ταμείο SAFE, αλλά θα πρέπει να πληρώνει ποσοστό στην ΕΕ για κάθε συμβόλαιο που κερδίζουν βρετανικές εταιρείες
LIFO NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Να... τα γνωστά.. Αρχές που δεν έχουν τα κότσια να αντιμετωπίσουν τον θύτη και ρίχνουν το βάρος στο θύμα.Οπως τις προάλλες που η Σουηδική αστυνομία έβγαλε ανακοίνωση ότι για την πρόσφατη έκρηξη στον άριθμο των βιασμών φταίνε οι μη "παραδοσιακοί" ρόλοι των γυναικών στην Σουηδια (και οχι τα αραβικά/ βορειοαφρικανικά ήθη των βιαστών)
Αντι να πιασουν τους τραμπουκους και να τους τιμωρησουν απαγορευουνε τα τζιν. Σας εχω νεα, οι τραμπουκοι δεν ειναι δυσκολο να βρουν λογο να σε τραμπουκισουν. Χεστηκαν για το τζιν.