«Ζήτησα μια τυρόπιτα για τον άστεγό της Νέας Σμύρνης, και του δώσανε τα πάντα. Όμως μετά...»

«Ζήτησα μια τυρόπιτα για τον άστεγό της Νέας Σμύρνης, και του δώσανε τα πάντα. Όμως μετά...» Facebook Twitter
26
«Ζήτησα μια τυρόπιτα για τον άστεγό της Νέας Σμύρνης, και του δώσανε τα πάντα. Όμως μετά...» Facebook Twitter
Πριν ζούσε στο Άλσος της Νέας Σμύρνης. Μετά τη δημοσίευση του LIFO.gr του προσφέρθηκε κατοικία.

Η προπαγανδιστική, κομματική χρήση των αυτοκτονιών, των παιδιών που λιποθυμούν και τα περί ανθρωπιστικής κρίσης κόπηκε μαχαίρι απ' τον περασμένο Γενάρη. Όμως τα προβλήματα δεν εξαφανίστηκαν - το αντίθετο.

O αναγνώστης μας Αριστείδης μας είχε στείλει δυο φωτογραφίες και την αφήγησή του. Την είχαμε δημοσιεύσει στα Μικροπράγματα και είχε προκαλέσει αίσθηση. 

Να τι μας είχε γράψει τον περασμένο Νοέμβριο:

«Στην πίσω πόρτα του Άλσους της Νέας Σμύρνης κατοικούν εδώ και πολύ καιρό δυο υπέροχες ψυχούλες: Ένα γλυκό σκυλάκι και ένας συμπαθεστατος νέος.
Μετά τον καφέ μου καμιά φορά περνάω. Σήμερα διακριτικά, ενώ κοιμόταν έβγαλα αυτές τις φωτογραφίες.
Να τις δούνε όσοι κατοικούν κοντά και ό,τι σας περισσεύει δώστε το με αγάπη.
Ο νέος δεν ζητιανεύει και δεν ζητά τίποτα, αλλά αν θέλετε δώστε του μια τυρόπιτα, ένα καφέ, λίγη τροφή για το σκυλάκι, μια κουβέρτα, ένα ευρώ, ό,τι θελετε υπέροχοι συμπολίτες μου! Κοινοποιήστε σας παρακαλω!»

 

Το καλό; Ότι μετά το άρθρο πολλοί άνθρωποι νοιάστηκαν και προσέφεραν πράγματα για τον άστεγο και την επίσης άστεγη σύντροφό του. Μάλιστα μια γυναίκα δεν τους προσέφερε απλώς μια τυρόπιτα ή μια κουβέρτα, αλλά στέγη!

Τώρα όμως, αυτή η γυναίκα, η κυρία Γεωργία Μακρή έγραψε στο Fb της, το τι συνέβη στη συνέχεια, δίνοντας και τις φωτογραφίες των αστεγων εναντίον των οποίων κινήθηκε νομικά.

Δεν θα αναδημοσιεύσω τις φωτογραφίες των υπόπτων, αλλά μόνο την καταγγελία της:

18 Ιανουαρίου 2016 - 19 Μαϊου 2016
ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΜΙΑΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΉΣ...


Όσοι με γνωρίζετε ξέρετε ότι στο καταφύγιο έχουμε σπίτι και ότι εκεί φιλοξενουσαμε τους τελευταίους 4 μήνες ένα ζευγάρι αστεγων από την Νέα Σμύρνη! Τους παραχωρησαμε για να μένουν το σπίτι επιπλωμένο, με ηλεκτρικές συσκευές, θερμαντικα σώματα, ανεμιστήρες,κουβερτες, παπλωματα, λευκά είδη κλπ χωρίς καμιά άλλη υποχρέωση παρά μόνο την φροντίδα των ζώων που φιλοξενούμε εκεί! Μάλιστα στειρωσαμε και την σκυλιτσα τους την Μπουμπού και τους ταιζα προσωπικά από τον μισθό μου!

Τέλος Μαΐου θα έφευγαν γιατί βρήκαν κάτι καλύτερο!!!!

Δείτε τί άφησαν πίσω τους......δείτε τί αντικρυσα χθες πηγαίνοντας να ταισω τα ζώα......

«Ζήτησα μια τυρόπιτα για τον άστεγό της Νέας Σμύρνης, και του δώσανε τα πάντα. Όμως μετά...» Facebook Twitter

ΈΦΥΓΑΝ!!! ΠΗΡΑΝ ΌΜΩΣ ΜΑΖΊ ΤΟΥΣ ΤΑ ΠΆΝΤΑ!!!

ΝΑΙ....ΤΑ ΠΆΝΤΑ... ΚΟΥΖΊΝΑ,ΠΛΥΝΤΉΡΙΟ, ΨΥΓΕΊΟ ΤΡΑΠΕΖΙΑ,ΚΑΡΈΚΛΕΣ, ΚΑΝΑΠΈΔΕΣ, ΘΕΡΜΑΝΤΙΚΑ ΣΏΜΑΤΑ, ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΕΣ,ΕΊΔΗ ΡΟΥΧΙΣΜΟΎ,ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΥΖΙΝΙΚΑ,ΟΛΑ ΤΑ ΣΑΚΚΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΤΡΟΦΈΣ ΤΩΝ ΖΏΩΝ, ΤΙΣ ΚΟΝΣΈΡΒΕΣ... ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΦΑΡΜΑΚΑ...ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΟ ΜΙΛΤΕΦΟΡΑΝ ΠΟΥ ΧΑΡΙΣΕ ΦΊΛΗ ΑΠΟ ΤΟ ΥΣΤΕΡΗΜΑ ΤΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΈΝΟΝ!!!


Άφησαν πίσω μόνο ότι κατεστρεψαν...αντικείμενα..... αλλά και συναισθήματα τσαλαπατημενα....

ΗΤΑΝ Η ΤΕΛΕΥΤΑΊΑ ΦΟΡΆ ΠΟΥ ΒΟΗΘΗΣΑ ΆΝΘΡΩΠΟ!!!!! ΤΈΛΟΣ!

ΔΕΊΤΕ ΤΟΥΣ,ΚΑΜΑΡΩΣΤΕ ΤΟΥΣ...
Όπου τους βρείτε...φτυστε τους στα μούτρα!!! Να μην βρίσκουν πέτρα να κρυφτουν.... Κι αυτοί και το σόι τους που κουβαλουσαν κι έτρωγαν κι επιναν στο σπίτι που με τόσο μεράκι στησαμε......

Η ΥΠΌΘΕΣΗ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΑ ΧΈΡΙΑ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΊΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΊΑΣ.... Εύχομαι να τους βρουν σύντομα..
Με πολλή μεγάλη θλίψη σας χαιρετώ...

«Ζήτησα μια τυρόπιτα για τον άστεγό της Νέας Σμύρνης, και του δώσανε τα πάντα. Όμως μετά...» Facebook Twitter

* Δεν ξέρω αν μπορεί να βγει συμπέρασμα απ' την περιπέτεια της κυρίας Μακρή κι από την αχαριστία που εισέπραξε. Την συμπονούμε και τη συγχαίρουμε για την πράξη της. Σίγουρα πάντως, κατά τη γνώμη μου, δεν είναι πως δεν πρέπει να βοηθάμε άστεγους συνανθρώπους μας. Το αν θα μας τη φέρει κάποιος είναι άσχετο με το αν είναι άστεγος ή κάτοχος βίλας - ξέρουμε πάμπλουτους απατεώνες και πάμφτωχους με χρυσή καρδιά.

Ο αναγνώστης που μας είχε προτρέψει να βοηθήσουμε τον αστέγο, μου ξαναέγραψε ζητώντας να δημοσιεύσω τα εξής λόγια του: 

«Επειδη εγω το ξεκινησα, με μια απλη μου δημοσίευση, και μετά από μεγάλη δημοσιότητα και μεγάλο ενδιαφέρον βρεθηκε ανθρωπος να τον βοηθήσει ουσιαστικα αλλα η κατάληξη ηταν αυτη, θέλω να πω ότι οφειλω ενα μεγάλο ευχαριστω και μια συγγνωμη στην κυρια που εδωσε οσα αυτή μπορουσε, και τελικά πληγώθηκε. Γιατι οι ανθρωποι πρεπει να συνεχισουμε...»

26

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

13 σχόλια
Ώστε πλήρωσαν και μεταφορική οι άποροι άστεγοι... και βήκαν και καινούριο σπίτι να μείνουν... με πληρωμή φαντάζομαι...και η κοπέλα του ζευγαριού έχει και λογαριασμό στο φέησμπουκ, όπως λέει η ιδιοκτήτρια...Τι είδους άποροι άστεγοι είναι αυτοί;;
Τουλάχιστον να γίνει μάθημα ότι δεν ζούμε σε κόσμο τέλειο, αγγελικά πλασμένο με μονόκερους και πεταλούδες. Guess what: Life is harsh and people more soΦύλαγε τα ρούχα σου, να έχεις τα μισά... (μιας και πιάσαμε τις παροιμίες)
Οι λογοι που καποιοι ανθρωποι, καποια στιγμη, βρισκονται στο περιθωριο της ζωης, οφειλονται σε μεγαλο βαθμο στον χαρακτηρα με τον οποιο γεννηθηκαν και στο περιβαλλον που μεγαλωσαν, και σε μικροτερο βαθμο στην τυχη.Επισης αυτοι που βγηκαν κατα τυχη στο περιθωριο συχνα τα καταφερνουν να επιστερεψουν μεσα στη ζωη, ενω οι υπολοιποι πολυ δυσκολοτερα.Το αν βοηθας εναν ανθρωπο που βρισκεται στο περιθωριο και με ποιο τροπο ειναι προσωπικη επιλογη και μαλιστα εσυ ο ιδιος, μπορει να φερεσαι διαφορετικα καθε φορα. Υπαρχει ενα αναμφισβητητο μεγαλειο σε γενναιες συμπεριφορες σαν της κυριας που εδωσε το σπιτι της. Η ζωη ειναι σπαρμενη με τετοια παραδειγματα και τετοιες μεγαλειωδεις, μη λογικα υπολογισμενες κινησεις, μας αναπτερωνουν την αισιοδοξια στη ανεξηγητη ζωη και και την ομορφαινουν. Η καταληξη τους συνηθως δεν ειναι αυτη που θα περιμενε ο "δινων", μιας και εκεινος κατι ζητα, βουβα ή φωναχτα, σε ανταλλαγμα και μαλιστα με τον τροπο που ακριβως εκεινος το θελει για να το ευχαριστηθει. Ο εν αδυναμια "παιρνων" μπορει να φερθει με ευγνωμοσυνη, αγνωμοσυνη ή και επιθετικα ακομη, αναλογως του πως το πηρε. Ενας που βρεθηκε τυχαια στο περιθωριο συνηθως παιρνει την ευκαιρια, "ξεπληρωνει" με τον τροπο του την βοηθεια και ξανακαβαλαει στη ζωη. Αλλος που βρεθηκε στο περιθωριο γιατι εκει τον οδηγησε τελικα ο χαρακτηρας του, μπορει να φερθει με αδιαφορια γιατι ουτως η αλλως ειναι παραιτημενος απο τη ζωη ή και με κακια επειδη βρεθηκε να ελεειται και ακομη και αν ζει στο περιθωριο δεν το καλοδεχεται...Σιγουρα χρειαζεται λογικη στις πραξεις μας αλλα και μια ζωη με μονο λογικη θα ηταν ανοστη και αδιαφορη. Αν ηταν αλλος ο συγκεκριμενος "παιρνων αστεγος" η ακομη και ο ιδιος αλλα σε πιο διαυγη στιγμη του, η κυρια θα μπορουσε να ειναι πολυ ικανοποιημενη και το παραδειγμα τους ζηλευτο και ενθαρρυντικο.Δεν υπαρχει μονο σωστη η μονο λαθος απαντηση. Πολλοι απο αυτους τους ανθρωπους ειναι "βαρια αρρωστοι" , και δεν αρκει μια ασπιρινη-τυροπιτα για να τους κανει καλα. Ομως τους δινει λιγες στιγμες ανακουφισης που σιγουρα τους λειπουν. Αν εσυ αισθανεσαι οτι θελεις να δωσεις καποια στιγμη μια ασπιρινη δωστην. Μια μεγαλοκαρδη κυρια μπορει να δωσει ολη τη γενναιοδωρια που εδειξε, αλλα για να πιαση πραγματικα τοπο και να αναστησει εναν βαρια αρρωστο -αν μπορει να αναστηθει-, χρειαζεται γνωση χειρισμου, επιμονη και χρονο, πραγματα που σπανια μια γενναιοδωρη κυρια μπορει να διαθετει ΚΑΙ αυτα...Αυτα ειναι λιγες σκεψεις πανω στο θεμα και ο καθενας μας μπορει χωρις φοβο, παθος και αφορισμους να αποφασιζει καθε φορα τι θα κανει. Και επισης δεν δεσμευται να εξακολουθει να θεωρει σημερα σωστο αυτο που εκανε χθες. Καθε μερα εμπειριας ατη ζωη μας εξελισσει...
Όταν βοηθάω αδέσποτα ακούω πάντα το ίδιο. .. "τόσοι άνθρωποι πεινάνε κ εσυ ταΐζεις σκυλιά κ γατες !". Τουλάχιστον για αυτά είμαι σίγουρη. Καμμια ευθύνη δεν έχουν για την κατάσταση τους, αντιθέτως εμείς έχουμε για το ότι βρίσκονται μονα τους στους δρομους. Όσες φορές όμως έχω βοηθήσει άστεγο έχω πάθει ακριβώς τα ίδια με την κυρία από πάνω. Ακριβώς όμως. Κ ειδικά από νέους ανθρώπους. ... Τελικά τίποτα δεν είναι τυχαίο... Υπάρχουν πάντα εξαιρέσεις αλλά ειναι ελάχιστες κ κουραστηκα να ψάχνω για αυτές.
Δυστυχώς όταν βοηθήσεις έναν άνθρωπο είναι πολύ πιθανό να σε εκμεταλλευθεί και να σε απογοητεύσει, και να σε εξαπατήσει ακόμα. Μετά σου λένε γιατί βοηθάς τα ζώα... Τέλος πάντων, άχετο αυτό. Κακείνο ποιείν και τούτο μη αφιέναι. Δεν είναι λόγος η πονηρία και η κακία του ανθρώπινου είδους να μη βοηθάμε. Όταν κάνεις το καλό, να είσαι έτοιμος να συγχωρήσεις. Θυμηθείτε το Γιάννη Αγιάννη που βούτηξε τα ασημικά του παπά που τον φιλοξένησε, αλλά αυτός τον κάλυψε στην αστυνομία. Θα μου πειτε είσαι κορόιδο αμετανόητο. Δυστυχώς ή ευτυχώς μεγάλωσα με τέτοια αναγνώσματα. Και δεν θα αφήσω έναν πονηρό ή απατεώνα να αλλάξει εμένα προς το χειρότερο. Ουδείς πιο αχάριστος του ευεργετηθέντος έλεγε ο παππούς μου. Αν κάνεις το καλό για να σου πουν ευχαριστώ, για να στο αναγνωρίσουν και να στο ανταποδώσουν όπως μπορούν, πρόσφερε μόνο σε ζώα. Αν το κάνεις για την ψυχή σου ή ό,τι αυτό σημαίνει για τον καθένα, μην αφήνεις τον πειρασμό που είναι η γνωστή ύπαρξη κακίας στο ανθρώπινο είδος να σε απομακρύνει από τη δική σου καλοσύνη. Από την άλλη, επειδή κανείς από αυτούς που προσφέρουν δεν είναι πλούσιος, καλό είναι να προσέχουμε και λίγο και να εξασφαλίζουμε την βιωσιμότητα του εαυτού μας και της δυνατότητας να συνεχίσουμε να ζούμε εμείς και να προσφέρουμε και στους άλλους.
Σχολιαζοντας στο ιδιο υφος και αναπαραγοντας την λογικη των αγαπητων σχολιαστων .Θυμαμαι και Εγω μια γκομένα πριν καιρό που την έρωτευτηκα τρελλα και Αυτη με κερατωσε! Πότε ξανά έρωτας! Επίσης θυμάμαι έναν εργοδότη μου που όσο και να δούλευα σωστά εκείνος εκεί να με βρίζει! Αλλά μάλλον κάτι ήξερε δεν ήμουν τυχαία εκεί όσοι παραμένουν σε τέτοιες δουλειες κάποιος λόγος υπάρχει. Ακόμα είχα και ένα γείτονα Ξενο που φαινόταν καλός τυπάς και τελικά τον πιάσανε για ναρκωτικά. Από τότε ευτυχώς δεν ξανά ήρθε Ξενος γείτονας. Μακρια οι Ξενοι! Και τελικά να σου πω... επειδή για κάποιο λόγο δεν παίρνω πάντα ότι θα θελα, και επειδη αυτο ειναι και το κινητρο μου εξ αρχης, μακρια οι : σκυλοι γιατί δαγκώνουν,  οι γυναίκες γιατί είναι πουτανες, οι ξενοι γιατί είναι εγκληματίες, οι γκει γιατί είναι ανωμαλοι, οι δημόσιοι γιατί είναι χαραμοφαηδες, οι μπάτσοι γιατί είναι μπάτσοι,  οι γαυροι γιατί είναι τσογλάνια, η Fiat γιατί μου έχει βγάλει την πίστη το γαμωαμαξο.... α ναι και οι χιπυς! Όπου δείτε χιπυ φτυστε τον! Βεβαια! Ναι ναι και οι αστεγοι... Μακρια όλοι! Το πάθημα να γίνει κανόνας! Χαιλ Εαυτε!
Όποιος καεί στο χυλό, φυσάει και το γιαούρτι. Οι παροιμίες είναι αποθηκευμένη λαϊκή σοφία αιώνων.Κάτι που μάλλον δεν έχει την παραμικρή σχέση με σένα.
Φίλε μου εσύ δίνεις για να πάρεις !!! Δεν μου ηχεί και πολύ χριστιανικό αυτό!!! Αντιθέτως το θεωρώ ότι το χρησιμοποιείς σαν άλλοθι για να μη αποφεύγεις να βοηθάς και στερείσαι έτσι το . . . . .. περισσευμά σου!!!
Επιτέλους ρε "Peacock" ένας άνθρωπος που διαθέτει την κοινή λογική!!! Τελικά αυτός ο λαός δεν μπορεί να αποφύγει την υπερβολή;;; φθανει σε βαθμό παραλογισμού τελικά.
Καλά ρε το πως ο Peacock αυτοσαρκάζεται... και προβάλλει τα κακώς κείμενα του τόπου μας.. και της αθάνατης Ελλαδάρας μας... τόσο πολύ δυσκολεύεστε να το καταλάβετε.. και τον πλακώσατε στα "οχι"... και υποτίθεται πως η "Lifo" απευθύνεται σε ανοιχτά μυαλά... και φυσικά θα μπορούσα να τον συμπληρώσω σε άλλα τόσα κι άλλα τόσα... πάντως εγώ την εμπιστοσύνη μου στους ανθρώπους δε θα σας κάνω το χατήρι να την χάσω...
Το να μη βοηθάμε καθόλου δεν είναι καλό.Ας πω και γω κάτι σαν καλός χριστιανός προς υπεράσπιση τους και μετά ότι σκεφτόμαστε οι περισσότεροι κ κάνουνε πράξη.Αυτοί οι άνθρωποι που σηκώθηκαν έφυγαν και τα πήραν όλα δεν το έκαναν επειδή είναι "κακοί" άνθρωποι, απλά έτσι είναι. Ποιος ξέρει πως μεγάλωσαν με τι στερήσεις κτλ.Θα ένιωσαν απροστατευτοι, ίσως δεν είχαν ποτέ τους ηλεκτρικές συσκευές και τα πήραν. Η κυρία να είναι ικανοποιημενη που τους βοήθησε και που οι ηλ . συσκευες της κάποιος τις χρειάστηκε πραγματικά και τις πήρε, τουλάχιστον έπιασαν τόπο.Τώρα στην πράξη προσωπικά δεν βοηθάω ΠΟΤΕ κάποιον νέο όταν τον βλέπω να ζητιανευει. Ειδικά κάποιοι είναι σαν τα κρυα τα νερά παλικαράκια, πάνε δούλεψε ρε φίλε, ναι κάνε το οοτιδήποτε αλλα όχι κατευθείαν ζητιανιά. Εγώ που σε βοηθάω έχω μοιράσει κ φυλλάδια και έχω παλέψει κ με τα χώματα στα χωράφια μες τον ήλιο κ τον υδρωτα εσύ δε μπορείς ούτε τα μισά κ ζητιανευεις; Λίγο ντροπή δλδ.Και πλέον δίνω ΜΟΝΟ σε όσους ζητούν φαγητό και τρόφιμα και όχι σε αυτούς που θέλουν χρήματα. Ας μου ζητήσουν να τους αγοράσω κάτι, το οτιδήποτε απο το σουπερ μαρκετ, θα τους το πάρω αλλα όχι χρήματα!!!
Δηλαδή αυτή η γυναίκα πήρε δύο άγνωστους ανθρώπους, τους έβαλε στο σπίτι της, της το κάνανε ρημαδιό (πριν της το κατακλέψουν) και η πρώτη φορά που το επισκέφτηκε ή το παρατήρησε ήταν όταν έφυγαν;; Εντάξει, έχει και η αφέλεια τα όριά της.
καλό είναι να διαβάζετε καλά κάτι προτού σχολιάσετε, δεν ήταν σπίτι της, αλλά ένα σπιτάκι μέσα σε ένα καταφύγιο αδέσποτων, και ναι πήγαινε και πηγαίνει συχνά, αλλά ξέρετε...η μετακόμιση έγινε σε μια μέρα και όχι λίγο - λίγο !
Υπάρχει πάντα σοβαρός λόγος που μένουν άστεγοι νέοι άνθρωποι - επαναλαμβάνω νέοι - (και όχι γέροι ανήμποροι και άρρωστοι χωρίς σύνταξη). Ο λόγος είναι εμφανής όσο και αν κάποιοι συνάνθρωποι μας επιμένουν να μη τον βλέπουν και να κατηγορούν όσους τον βλέπουν για σκληρούς και ανάλγητους. Το έχω ζήσει προσωπικά, έχω δώσει και έχω εξαπατηθεί με τον χειρότερο τρόπο, όπως η κυρία της ιστορίας. Το πάθημα μου έγινε μάθημα: Πλέον σε κανέναν, αλλά σε κανέναν!!!