ΣΚΛΗΡΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ

Στοιχεία - σοκ για τις φυλακές στη Συρία: 60.000 άνθρωποι έχουν πεθάνει από το 2011 στις φυλακές του καθεστώτος

Στοιχεία - σοκ για τις φυλακές στη Συρία: 60.000 άνθρωποι έχουν πεθάνει από το 2011 στις φυλακές του καθεστώτος Facebook Twitter
1

Τουλάχιστον 60.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους μέσα σε πέντε χρόνια από τα βασανιστήρια ή εξαιτίας των φρικτών συνθηκών κράτησης στις φυλακές του συριακού καθεστώτος, ανακοίνωσε σήμερα το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων.


"Από τον Μάρτιο 2011, τουλάχιστον 60.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τα βασανιστήρια ή εξαιτίας κακομεταχειρίσεων, ιδιαίτερα της απουσίας φαρμάκων και τροφής, στα κέντρα κράτησης του καθεστώτος", δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Ράμι Αμπντέλ Ραχμάν, διευθυντής του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρώπινων Δικαιωμάτων.


Ο ίδιος διευκρίνισε πως ο αριθμός αυτός αναφέρθηκε από πηγές στο καθεστώς. "Ο μεγαλύτερος αριθμός θανάτων έχει καταγραφεί στη φυλακή της Σεντνάγια και στα κέντρα κράτησης των υπηρεσιών πληροφοριών της Πολεμικής Αεροπορίας και της κρατικής ασφάλειας", πρόσθεσε.


Η φυλακή της Σεντάγια βρίσκεται σε απόσταση 30 χλμ. βορείως της Δαμασκόυ και είναι μία από τις μεγαλύτερες της χώρας.
Το Παρατηρητήριο αναφέρει πως έχει καταρτίσει έναν κατάλογο με τα ονόματα 14.456 νεκρών, μεταξύ των οποίων 110 παιδιά.
Σύμφωνα με τον Αμπντέλ Ραχμάν, μισό εκατομμύριο άνθρωποι έχουν περάσει από τις φυλακές του καθεστώτος από το 2011 που άρχισε η σύγκρουση, η οποία έχει στοιχίσει τη ζωή σε περισσότερους από 270.000 ανθρώπους και έχει υποχρεώσει εκατομμύρια να διαφύγουν από τη χώρα, δημιουργώντας μια τεράστια ανθρωπιστική κρίση.


Εξάλλου, πρόσθεσε ο επικεφαλής του Παρατηρητηρίου, "πολλές χιλιάδες" άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη διάρκεια της ίδιας περιόδου στις φυλακές των ανταρτικών και των τζιχαντιστικών οργανώσεων.


Τον Φεβρουάριο, οι ερευνητές του ΟΗΕ για τη Συρία είχαν κατηγορήσει το καθεστώς της Δαμασκού για "εξόντωση" κρατουμένων, υποστηρίζοντας ότι οι μαζικοί θάνατοι φυλακισμένων ήταν το αποτέλεσμα μιας "κρατικής πολιτικής".


Ο απεσταλμένος του ΟΗΕ για τη Συρία Στάφαν ντε Μιστούρα είχε από την πλευρά του ανακοινώσει τον διορισμό της Εύα Σβόμποντα ως αρμόδιας για το ζήτημα των κρατουμένων και των ανθρώπων που έχουν απαχθεί.

1

ΣΚΛΗΡΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΜΠΟΜΠ ΝΤΙΛΑΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΝΕΑ ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ

Διεθνή / Ο Μπομπ Ντίλαν ανακοίνωσε νέα περιοδεία στο Ηνωμένο Βασίλειο για το 2026

Ο θρυλικός τραγουδιστής έχει προγραμματίσει συναυλίες τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο, με στάσεις στο Μπόρνμουθ, το Μπέρμιγχαμ και το Σέφιλντ, πριν μεταβεί στο Μπλάκπουλ για δύο εμφανίσεις στο Opera House
THE LIFO TEAM
ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΙΠΠΟΣ ΥΨΟΣ 11 ΜΕΤΡΑ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΡΑΦΑΛΓΚΑΡ ΟΔΥΣΣΕΙΑ

Διεθνή / Λονδίνο: Δούρειος Ίππος 11 μέτρων στήθηκε στην πλατεία Τραφάλγκαρ για την πρεμιέρα της Οδύσσειας

Η εντυπωσιακή κατασκευή τοποθετήθηκε πάνω σε βάση από άμμο, ανάμεσα στα χάλκινα λιοντάρια και τα σιντριβάνια της πλατείας, κάτω από τη Στήλη του Νέλσονα στην πλατεία Τραφάλγκαρ του Λονδίνου
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΟΜΙΛΙΑ

Διεθνή / Ο Τραμπ χρησιμοποίησε το τηλεοπτικό διάγγελμά του για να αμφισβητήσει ξανά την ήττα του στις εκλογές του 2020

Ο Αμερικανός πρόεδρος παρουσίασε ισχυρισμούς περί ξένης παρέμβασης χωρίς το απαραίτητο πλαίσιο και χωρίς αποδείξεις ότι αλλοιώθηκαν ψήφοι ή ότι μεταβλήθηκε το αποτέλεσμα των εκλογών
THE LIFO TEAM
ΗΠΑ ΜΑΡΚΟ ΡΟΥΜΠΙΟ ΒΑΓΙΑ ΝΕΣΤΟΡΑ

Διεθνή / Ρούμπιο για Βάγια Νέστορα: «Εκτελέστηκε επειδή η κόρη της τόλμησε να θέσει υποψηφιότητα για δημόσιο αξίωμα»

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών αναφέρθηκε στον θάνατο της Βάγιας Νέστορα στο πλαίσιο διεθνούς διάσκεψης στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την πολιτική τρομοκρατία
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια
Ας κοιτάξει το "Παρατηρητήριο" και τις "φυλακές" του Daesh (ISIS) και μετά ας σχολιάσει για την κάκιστη κυβέρνηση του Άσσαντ! Όποιος επισκέφθηκε τη Συρία πριν την "Αραβική Άνοιξη" θα θυμάται ότι αρκετοί νέοι ήταν όλο παράπονο για την χώρα τους, όμως κάθε βράδυ είχαν κάπου να κοιμηθούν και κανείς δεν απειλούσε τις αδερφές και τις συζύγους τους αν "ξεχνούσαν" να φορέσουν χιτζάμπ (κεφαλομάντηλο) και κυκλοφορούσαν στο δρόμο!!!