Σε δίκη για ξέπλυμα μαύρου χρήματος παραπέμπεται ο Μιχάλης Χατζηγιάννης

Σε δίκη για ξέπλυμα μαύρου χρήματος παραπέμπεται ο Μιχάλης Χατζηγιάννης Facebook Twitter
5

Σε δίκη για ξέπλυμα μαύρου χρήματος για τα εμβάσματα των 5 εκατ. ευρώ στην Κύπρο, παραπέμπεται ο τραγουδιστής Μιχάλης Χατζηγιάννης με βούλευμα-καταπέλτη του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Realnews», ο δημοφιλής καλλιτέχνης θα βρεθεί στην αίθουσα του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων καθώς η υπόθεση με το έμβασμα των 5 εκατ. ευρώ δεν τελείωσε με το ισόποσο πρόστιμο που του επιβλήθηκε για ανακριβείς φορολογικές δηλώσεις, αφού έχει και ποινικό σκέλος που τον οδηγεί σε νέες δικαστικές περιπέτειες.

Όπως αναφέρεται στο βούλευμα «στη Γλυφάδα Αττικής, κατά το χρονικό διάστημα από 1.1.2010 έως 31.12.2011, με περισσότερες πράξεις που συνιστούν εξακολούθηση του ίδιου εγκλήματος, ενεργώντας με πρόθεση, τέλεσε την πράξη της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, αποκρύπτοντας και συγκαλύπτοντας την αλήθεια όσον αφορά στη φύση, προέλευση, διάθεση, διακίνηση και χρήση περιουσίας, καθώς και την κυριότητά του επί της περιουσίας αυτής, εν γνώσει του γεγονότος ότι η τελευταία (περιουσία) προέρχεται από εγκληματικές δραστηριότητες».

Πολιτισμός
5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο πίνακας που αγαπούν σχεδόν όλοι οι Βρετανοί πρωθυπουργοί επιστρέφει στην Ντάουνινγκ Στριτ

Πολιτισμός / Ο πίνακας που αγαπούν σχεδόν όλοι οι Βρετανοί πρωθυπουργοί επιστρέφει στην Ντάουνινγκ Στριτ

Από τον Χάρολντ Ουίλσον μέχρι τη Μάργκαρετ Θάτσερ και τον Άντι Μπέρναμ, το έργο του Λ. Σ. Λόουρι έχει ξεχωριστή θέση στην πρωθυπουργική κατοικία. Μόνη εξαίρεση υπήρξε ο Τόνι Μπλερ.
THE LIFO TEAM
Ο Ντέιβιντ Κρόνενμπεργκ πρόεδρος της κριτικής επιτροπής του LEFFEST – Μεγάλο αφιέρωμα στον Λαρς φον Τρίερ

Πολιτισμός / Ο Ντέιβιντ Κρόνενμπεργκ πρόεδρος της κριτικής επιτροπής του LEFFEST – Μεγάλο αφιέρωμα στον Λαρς φον Τρίερ

Το LEFFEST γιορτάζει τα 20 χρόνια του με τον Κρόνενμπεργκ πρόεδρο της κριτικής επιτροπής και ένα από τα μεγαλύτερα αφιερώματα που έχουν γίνει στον Λαρς φον Τρίερ.
THE LIFO TEAM
Ο Πολ Σρέιντερ τιμάται 50 χρόνια μετά τον «Ταξιτζή» — Η νέα ταινία με τον Μάρτιν Σκορσέζε στην παραγωγή

Πολιτισμός / Ο Πολ Σρέιντερ τιμάται 50 χρόνια μετά τον «Ταξιτζή» — Η νέα ταινία με τον Μάρτιν Σκορσέζε στην παραγωγή

Ο 80χρονος σκηνοθέτης και σεναριογράφος θα παραλάβει το πρώτο Storyteller Award του Φεστιβάλ Ojai στις 7 Νοεμβρίου, την ίδια ημέρα που θα προβληθεί η νέα του ταινία, «The Basics of Philosophy».
THE LIFO TEAM
ΠΑΡΙΣΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ

Πολιτισμός / Παρίσι: Βρέθηκε μετά από 188 χρόνια το σημείο που τραβήχθηκε η πρώτη φωτογραφία με ανθρώπους

Τρεις σκηνοθέτες έλυσαν ένα μυστήριο αιώνων αναδημιουργώντας ψηφιακά το Παρίσι του 19ου αιώνα, προσδιορίζοντας το σημείο όπου στέκονταν ένας λούστρος και ο πελάτης του
THE LIFO TEAM
Βραβεύτηκε με 20.000 ευρώ για το μυθιστόρημά του. Τώρα ερευνούν αν το έγραψε με AI

Πολιτισμός / Βραβεύτηκε με 20.000 ευρώ για το μυθιστόρημά του. Τώρα ερευνούν αν το έγραψε με AI

Ένα βραβευμένο μυθιστόρημα από το Περού βρίσκεται στο επίκεντρο έρευνας για πιθανή χρήση τεχνητής νοημοσύνης. Ο εκδότης ακύρωσε τις παρουσιάσεις του, ενώ ο διαγωνισμός απαγόρευε ρητά τη χρήση AI.
THE LIFO TEAM
Τα go-go boys της Νέας Υόρκης πριν από το Instagram: Οι φωτογραφίες του Σλάβα Μογκούτιν

Πολιτισμός / Τα go-go boys της Νέας Υόρκης πριν από το Instagram: Οι φωτογραφίες του Σλάβα Μογκούτιν

Ο φωτογράφος Σλάβα Μογκούτιν παρουσιάζει στην έκθεση NYC GO-GO 2.0 περισσότερες από 60 αδημοσίευτες φωτογραφίες από τα γκέι κλαμπ της Νέας Υόρκης των 00s, αποκαλύπτοντας τη ζωή των χορευτών στα παρασκήνια.
THE LIFO TEAM
Devils: Τα αδημοσίευτα σχέδια των κοστουμιών από τις «Δαιμονισμένες» του Κεν Ράσελ βγαίνουν στο φως

Πολιτισμός / «The Devils»: Τα άγνωστα σχέδια από την πιο σκανδαλώδη ταινία του Κεν Ράσελ βγαίνουν στο φως

Η κόρη του σκηνοθέτη θυμάται τα γυρίσματα της σκανδαλώδους ταινίας του 1971 και παρουσιάζει για πρώτη φορά σχέδια της μητέρας της, Σίρλεϊ Ράσελ. Η αποκάλυψη συμπίπτει με την επιστροφή της ταινίας στην πλήρως αποκατεστημένη μορφή της.
THE LIFO TEAM
Βαν Γκογκ: Νέα ανακάλυψη για πίνακα αξίας 180 εκατ. δολαρίων — Τι αποκάλυψε ένα ημερολόγιο του 1909

Πολιτισμός / Βαν Γκογκ: Νέα ανακάλυψη για πίνακα αξίας 180 εκατ. δολαρίων — Τι αποκάλυψε ένα ημερολόγιο του 1909

Ο πίνακας «Ανθισμένες καστανιές», που δημοπρατείται τον Νοέμβριο, είχε περάσει από τα χέρια του Γκυστάβ Φαγιέ. Μια παλιά καταχώριση αποκαλύπτει πόσο είχε πληρώσει για να τον αποκτήσει.
THE LIFO TEAM

σχόλια

2 σχόλια
Όχι (αν και ίσως θα έπρεπε). Στα "μαύρα" αναφέρεται. Άλλο αδίκημα να φοροδιαφεύγεις, άλλο αδίκημα να νομιμοποιείς το προϊόν της φοροδιαφυγής = εγκληματικής δραστηριότητας.