ΣΥΡΙΖΑ: Τεράστιο ψυχολογικό και οικονομικό βάρος οι Πανελλήνιες - Θα καταργηθούν

ΣΥΡΙΖΑ: Τεράστιο ψυχολογικό και οικονομικό βάρος οι Πανελλήνιες - Θα καταργηθούν Facebook Twitter
Alexandros Michailidis / SOOC
8

Το Τμήμα Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ εύχεται καλή δύναμη και καλή επιτυχία στους μαθητές και στις μαθήτριες που ξεκίνησαν σήμερα τη μάχη των Πανελλαδικών Εξετάσεων και προαναγγέλλει την καθιέρωση της ελεύθερης πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

«Τους ευχόμαστε καλή δύναμη και να επιτύχουν τους στόχους τους, ξέρουμε όμως πολύ καλά ότι αυτές οι εξετάσεις είναι μια δοκιμασία με τεράστιο ψυχολογικό και δυσβάσταχτο οικονομικό κόστος για τους ίδιους και τις οικογένειές τους» αναφέρει το Τμήμα Παιδείας.

«Επειδή στόχος της εκπαιδευτικής ανασυγκρότησης που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα Δημόσιο, Δωρεάν, μαζικό και Δημοκρατικό σχολείο, ποιοτικά αναβαθμισμένο, που δεν θα χρειάζεται να πληρώνουν οι γονείς για την μόρφωση των παιδιών τους συνεχίζουμε το διάλογο με όλη την κοινωνία ώστε να προχωρήσουμε άμεσα στις επιβεβλημένες αλλαγές που

- Θα ανακουφίσουν τους μαθητές και μαθήτριες από το άγχος των συνεχών εξετάσεων.

- Θα καθιερώνουν 2χρονη προσχολική αγωγή και 12χρονη υποχρεωτική εκπαίδευση για όλες και όλους, ενιαίο λύκειο θεωρίας και πράξης και μεταλυκειακή δημόσια τεχνολογική εκπαίδευση και ελεύθερη πρόσβαση στη τριτοβάθμια εκπαίδευση.

8

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Διπλή Ανάπλαση»: Οι 10 παρεμβάσεις του δήμου Αθηναίων - Το καρφί Δούκα και η απάντηση Μπακογιάννη στις «μισές αλήθειες»

Πολιτική / «Διπλή Ανάπλαση»: Οι 10 παρεμβάσεις του δήμου Αθηναίων - Το καρφί Δούκα και η απάντηση Μπακογιάννη στις «μισές αλήθειες»

Ο δήμαρχος παραλαμβάνει στρωμένο έργο με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση €230 εκατ. απαντά ο Μπακογιάννης - Ο καθυστερήσεις οφείλονται στον προηγούμενο δήμαρχο, λέει ο Δούκας
NEWSROOM

σχόλια

6 σχόλια
Ας έχουμε στα υπόψιν μας αυτή την είδηση, του χρόνου θα την ξαναφέρουμε στο προσκήνιο για να δείξουμε την συμβατότητα λόγων και έργων αυτής της κυβέρνησης.
Συμπληρώνω λίγο την ανακοίνωση του Τμήματος Παιδείας:"Σύντροφοι, μην αυταπατάσθε, δεν μπορείτε να φτάσετε το σύντροφο Πρόεδρο! Για να ολοκληρωθεί η Επανάσταση και να ζήσουμε επιτέλους την Αριστερή Ουτοπία, θα πρέπει να καταργήσουμε μια σειρά από πράματα, όπως είχαμε εξάλλου υποσχεθεί προεκλογικά με το ανεκδιήγητο "Πρόγραμμα της Σαλονίκης", που είχε συντάξει ο σύντροφος Καρανίκας μια μέρα που έπινε μπύρες κι είχε αυταπάτες στην Περαία.Καθότι η Παιδεία είναι ένα μικροαστικό κατάλοιπο των ειδήμων και το μόνο που καταφέρνει είναι να σου τρώει επί 12 χρόνια το συκώτι και να σε προετοιμάζει για τη χολέρα που λέγεται καριέρα, θα καταργήσουμε σιγά σιγά κάθε δυνατότητα μαθητικής διάκρισης πλην της αφισοκόλλησης και της κατάληψης!!!Σύμφωνα με το αρχικό μας σχέδιο θα καταργούσαμε τα Μνημόνια με ένα 1 άρθρο σε ένα νόμο αλλά μετά είδαμε πόσο ωραία θέα έχει το Μαξίμου! Επίσης, θα καταργούσαμε τον ΕΝΦΙΑ αλλά μετά θα έπρεπε να δουλέψουμε για να παράγουμε τα ίδια € που ωρα τα παίρνουμε απ' τη φορολόγηση! Είπαμε να καταργήσουμε τα ΜΑΤ, αλλά μετά τη σκλερή διαπραγμάτευση είδαμε ότι δεν αντέχουμε το ξύλο! Θέλαμε έπειτα να καταργήσουμε το στράτευμα αλλά ο πρόεδρος Χαμένος άρχισε να κλαψουρίζει ότι δε θα είχε πού να φορέσει όλες αυτές τις παραλλαγές και τα Ray-Ban! Το μόνο που μάς μένει πια να καταργήσουμε είναι οι Πανελλήνιες κι αυτό αποτελεί κόκκινη γραμμή μας! Στο κάτω κάτω, αφού σε λίγο θα υπάρχουν μόνο δημόσιοι υπάλληλοι και θα τους διορίζει το κόμμα, μην αυταπατάσθε ότι θα έχουν νόημα οι επιδόσεις σε οποιεσδήποτε γραπτές εξετάσεις. Βενσερέμος!!!!"
Χμ...και ψήφος στα 17 για να έχουμε καβάτζα... σύμπτωση?Αν για παράδειγμα αποφασίσουν όλοι για μια θέση στο "ανοιχτο-δημοκρατικό" πανεπιστήμιο πώς θα γίνει η επιλογή /κατανομή ?
..συνεχίζοντας ,,,οδηγίες επαγγελματικής αποκατάστασης : π.χ. ειμαι 17 τι κάνω ? Βήμα 1 γράφομαι στην κομματική νεολαία & ψηφίζω συριζα...Βήμα 2 Μπαίνω στο παν/μιο με ελεύθερη επιλογή πχ. μηχανολόγος (!) Βήμα 3 Γίνομαι αιώνιος και τελειώνω με χίλια ζόρια καταλήψεις και φροντιστήρια σε 15 χρόνια...Βήμα 3 Απαιτώ να με διορίσουν κλεινοντας δρόμους πλατείες κλπΒήμα 4 το όνειρο εκπληρώνεται - καταλήγω μετακλητός σύμβουλος στρατηγικού σχεδιασμού...Ελλάδα 2050 όσοι έχουμε απομείνει στον τελευταίο παράδεισο (Μετα απο Βενεζουέλα και Β. Κορέα )