ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
21.1.2013 | 11:30

Στο ιδιο σπίτι μ'έναν χρυσαυγίτη...

Ναι,όταν ο μπαμπάς είναι λαϊκής καταγωγής,μέτριας μόρφωσης-ημιμάθειας και η ζωή του-μας τελευταία έχει άπειρα προβλήματα,δεν ειναι δύσκολο να στραφεί είτε στο ένα άκρο είτε στο άλλο.Έχω προσπαθήσει χιλιάδες φορές να του εξηγήσω πόσο φρικιαστικό είναι να υποστηρίζεις ένα φασιστικό κίνημα,κόμμα,ιδεολογία,όπως επίσης ότι ο μετανάστης δε φέρει ευθύνη για την κατάντια του "κράτους",αφού όντας "δημοκρατικό",προφανώς και οι κυβερνήσεις ήταν αιρετές,αρα προφανως και φταίει η μάζα που επέλεγε και επέμενε να έχει τους εν λόγω στην κυβέρνηση,ή ότι αυτά τα αηδιαστικά πλάσματα επιτέθηκαν πέρισυ στο πανεπιστήμιο την ώρα που το δικό του το παιδί έκανε μάθημα και αν από κάποια τύχη βρισκόμουν στους διαδρόμους την ώρα που πέρναγε η (π)ορδή των βαρβάρων θα με είχαν χτυπήσει όπως τα υπόλοιπα παιδιά που βρέθηκαν στο δρόμο τους,ούτε αυτό έπιασε.Έχω αποδεχτεί το γεγονός πως ό,τι και αν του πω δεν πρόκειται να τον μεταπείσω.Σημερα λοιπόν,μετά από πρωινό debate,απελπίστηκα και το μόνο που είχα να πω ήταν,τα παιδιά σου αύριο θα είναι μετανάστες.Ναι,αλλά με προδιαγραφές,απάντησε.Ναι,αλλά κι εκεί θα υπάρχουν μαλάκες σαν εσένα.Και σιωπή μετά.
19
 
 
 
 
σχόλια
το κρατος να πεις στον αμεταπειστο πατριδοφρωνα ανδρουλη τζοτζουκο, λοβερμανα η τσομενο η οπως αλλιως τον λεςσε στιγμες απειρου εκμεταλευσης των δικαιωματων ενος δημοκρατικου ατομου που υποκειται στο σφαλμα του ανθρωπισμου και οφειλει να συμμετεχει στις σκηνες αθλιοτητας με τον εαυτο του η οπως αλλιως περιγραφει η συναισθηματικη σας αεργια την καταβολη της εξελιξης του χαρτη των πολιτισμων στο πλανητη μας και τις προεκτασεις του οτιτο κρατος κανει εμπορια θεσμικων προτυπων μεταξυ ανθρωπων και εμπορευματων απο παλαιοτατων χρονων και εντος και εκτος πολιτισμενων χωρων και διαβιβαζεται η δραστηριοτητα αυτη ως κυρια πηγη εσοδων και ειναι χαρακτηριστικη του τροπου ζωης να πεις στον πρωτογονο φιλο μας με τις ξενοφερτες φασιστικες ιδεες απο το σουρουπο του χριστιανικου χαρτη επιτοκιων με παπαγαλακια 2.500 χιλιαδων αμορφωτων ετων της ημετερης γερμανικης ανθρωποτητας...
καταραμενες γενιες που κουβαλουν ακομα και τωρα τετειους καιρους της κομματικη τους πορωση!ελεος!στον κεαδα οι παλιοι μηπως και σωθουν οι καινουργιου!
ειλικρινα σε θεωρω πολυ αχαριστο ατομο και πολυ ασεβες... να βριζεις σε ολο το ιντερνετ τον πατερα σου επειδη απλα εχει διαφορετικες αποψεις απο εσενα??? !!! αυτος ο μαλακας οπως τον χαρακτηρισες λαϊκής καταγωγής,μέτριας μόρφωσης-ημιμάθειας στερηθηκε πολλα και στερειται και αλλα τοσα για να σε μεγαλωσει να σε σπουδασει να σε αναθρεψει για να γυριζεις να μιλας ετσι! κι εγω δεν εχω τον καλυτερο πατερα στον κοσμο και με πολλα εκνευριζομαι αλλα σε καμια περιπτωση δεν θα τον πω μαλακα.. γιατι και τωρα που εμεινα ανεργη απο αυτα που δεν εχει πληρωνει για να μεινω στην αθηνα και να παρω το πτυχιο μου. και οχι δεν ειναι υποχρεωμενοι να μας τα παρεχουν ολα οσα θελουμε! ασε τον πατερα σου να πιστευει οτι θελει και πιστευε κι εσυ τα δικα σου. δεν χρειαζεται να μαλωνετε για τον καθε βλακα χρυσαυγιτη/συριζαιο και τις θεσεις του μια χαρα τρωνε αυτοι αλοιμονο απο εμας! καμια απο τις δυο πλευρες δεν εχει ουτε απολυτο δικιο ουτε απολυτο αδικο και κυριως για κανεναν δεν αξιζει να λες τον πατερα σου μαλακα!
Δεν μπορείς να εκφράζεις απόλυτη άποψη για τέτοια θέματα.Εσένα μπορεί να σου αρκεί που ο πατέρας σου σε πλήρωνε και να του κάνεις τεμενάδες.Κ σωστά πράττεις,κ εγώ τον εκτιμώ για το οτι με συντηρούσε.Ο συνολικός σεβασμός και θαυμασμός όμως είναι άλλο πράγμα.Για κάποιους άλλους ανθρώπους έχει σημασία να παίρνεις και αρχές απο τους δικούς σου ανθρώπους,να τους θαυμάζεις,και να τους έχεις πρότυπο.Λαική ρήση: κάνε τα παιδιά σου να έχουν πάντα ως πρώτο παραδειγμα για όλα,εσένα.
σε παρακαλω πολυ προσεχε τα λογια σου! ακου εκει σε πληρωνε! δουλευω απο τα 17 μου και μεχρι να μεινω ανεργη ημουνα κυρια του εαυτου μου. σε καμια περιπτωση δεν κανω τεμεναδες αλλα δεν εχω και την αχαριστια να θεωρω δεδομενο το οτι καποιος με στηριζει τωρα που δεν μπορω. και εκει λεω το ευχαριστω. για αυτον τον επιπλεον λογο καποιοι αλλοι θαυμαζουμε τους γονεις μας ακομη περισσοτερο απο πριν που μας εβγαλαν σωστους ανθρωπους με αρχες και σεβασμο προς τους αλλους και φυσικα τους εχουμε προτυπα! στην τελικη αμα πιστευεις οτι δεν σου εδωσε κατι ο γονιος σου και δεν αποτελει προτυπο δεν δεχεσαι να σε πληρωνει και να τον βριζεις και για την αποψη του! τον ξεγραφεις ζεις στο δρομο,ακομα και στο κλαρι βγαινεις αλλα εχεις το κεφαλι σου ψηλα.
Μα γιατί είναι τόσο "κακό" να πει κάποιος ότι είναι προτιμότερο ο πατέρας να είναι χρυσαυγίτης και όχι το παιδί; Το παιδί είναι το μέλλον, ο πατέρας το παρελθόν... Το αντίθετο - δηλαδή ο πατέρας να ήταν ο δημοκράτης και το παιδί ο φασίστας της υπόθεσης - θα ήταν πιο ανησυχητικό νομίζω... τεσπα.
ίσως πρόκειται περί διαγωνίου διαβάσματος τύπου:ΕΙΝΑΙ ΕΛΠΙΔΟΦΟΡΟ (τουλάχιστον) ΟΤΙ ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ (ο) ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΗΣ (και όχι το αντίθετο...)κατόπιν τούτου κάποια θα πάτησε αρνητικό και ακολούθησαν κι άλλες...
Δεν είναι κακό, απλώς σ'αυτήν την εξομολόγηση είδαν φως και μπήκαν όσοι προσπαθούν να δικαιολογήσουν τις φασιστικές τους επιλογές πείθοντας τον εαυτό τους ότι όποιος δεν θέλει να σφάζονται μετανάστες, θέλει να σφάζονται Ελληνες. Και όσοι νομίζουν πως η ΧΑ κυνηγάει τους ξένους αρχιμαφιόζους (ναι, το ξέρω, είναι για γέλια, αλλά υπάρχουν κι αυτοί - και τώρα που είπα ότι είναι για γέλια, θα πεταχτούν οι της πρώτης κατηγορίας να πουν "θες να σφάζονται Ελληνες;;;"). Και τα μυαλά στα κάγκελα.
χωρίς να είναι χρυσαυγίτης ο πατέρας μου, πολλές φορές έχει εκφράσει απόψεις ρατσιστικές και ξενοφοβικές. Προσπαθώ όμως να κατανοήσω το πως τις διαμόρφωσε, τα βιώματα και τις εμπειρίες του και πάνω από όλα δεν ξεχνώ ποτέ πως είναι πατέρας μου και πόσο με έχει βοηθήσει. Δε συμφωνώ καθόλου με ό,τι λέει αλλά προσπαθώ απλώς να αποφεύγω τέτοιες συζητήσεις
Και ο δικοσ μου...καλα τωρα καταλαβα πωσ βγηκε η ΧΑ,με τοσους παραδοσιακους μπαμπαδες.....και γονεις γενικοτεραΚριμα..επρεπε να δινουν αλλα προτυπα στα παιδια τους ομως αφου εμεις βγηκαμε ανοιχτομυαλοι ισως τελικα και τα παιδια των ρατσιστων να ξεφυγουν και να μην διαιωνιζεται αλλο αυτο.Παντως θα ημουν περηφανη να γεννουσα ενα παιδι με μια διαφορετικοτητα,τιποτε δεν θα μου εφερνε μεγαλυτερη ντροπη απο ενα παιδι που βαζει ορια και ιεραρχιες στην ανθρωποτητα και να ειναι αιμα μου.
μισό λεπτό όμως γιατί κοντεύουμε να χάσουμε τις έννοιες των λέξεων.Παραδοσιακά είναι τρίγωνα Πανοράματος.Το να είσαι ρατσιστής, δε σε κάνει παραδοσιακό, σε κάνει από στενόμυαλο έως φασίστα. Πάντως σίγουρα όχι "παραδοσιακό".(και το λέω ευγενικά γιατί αναφερόμαστε σε γονείς και δεν είναι πρόθεσή μου να προσβάλλω το γονιό κανενός, γιατί για τον καθένα μας οι γονείς του είναι ιεροί)
Ζουμε σε μια φασιζουσα κοινωνια καιρο τωρα, ειτε αυτος ο φασισμος εκφραζεται με την ψηφο στην ΧΑ, ειτε με το παρκαρισμα σε θεσεις αναπηρων, ειτε με τα γαμωσταυριδια επειδη καποιος σου πεταχτηκε απο STOP, ειτε με τους γηπεδικους τραμπουκισμους, ειτε... ειτε...Κοινως, ανθρωποι επιρρεπεις στην καταχρηση εξουσιας και δυναμης, οταν το "δικιο", η εξουσια και η θεση ισχυος τους (π.χ. η σταση του μικροαστου απεναντι στον μεταναστη, την ωρα που μπροστα στο αφεντικο του ειναι κοτα λυρατη) υπηρχαν διπλα μας και γυρω μας καιρο τωρα.Εχουμε κι εμεις μεριδιο ευθυνης, που δεν τους αναγνωριζαμε (και δεν τους τραβουσαμε απο τον βουρκο ισως...?) οταν θαμπωνομασταν απο την περιρρεουσα πλασματικη αισθηση ευμαρειας που ειχε ξεχαρβαλωσει τα κοινωνικα και πολιτικα μας αντανακλαστικα.Σε καταλαβαινω γιατι βλεπω κι εγω διπλα μου ανθρωπους, που δεν περιμενα, (αν και οχι τοσο κοντινα σαν προσωπα) να εξωκοιλουν και να "φανερωνονται".Για το τελος, θελω να απομονωσω μια φραση σου, που απο μονη της ειναι επικινδυνη... "δεν ειναι δύσκολο να στραφεί είτε στο ένα άκρο είτε στο άλλο". Παραπεμπει στην πολυφορεμενη και ακρως σκοταδιστικη Θεωρια των Ακρων, που αναπτυσσεται, αναπαραγεται και υποστηριζεται απο τα ιδια φασιστικα στοιχεια, που προσπαθουν να βρουν αλλοθι για την αλλοτροιωτικη, μισανθρωπη, καθεστωτικη τους δραση. Μην πεφτεις σε αυτη την παγιδα. Χρησιμοποιωντας μια φραση που διαβασα προσφατα, δεν υπαρχουν 2 ακρα αντιθετα. Υπαρχουν 2 διαφορετικοι κοσμοι. Αυτος της αλληλεγγυης, της ανθρωπιας, της ισοτητας (ακομα και στην γλυκια ουτοπικη μορφη της αναρχικης κοινωνιας) και ο "δικος" τους.
Σε νιώθω. Δεν ζω αντιστοιχη κατάσταση με τους δικούς μου, αλλά μπορώ να καταλάβω πως όλο αυτό το να μιλάς αλλά να μην σε καταλαβαίνει (ή να κάνει πως δεν καταλαβαίνει) είναι απελπιστικό.Αλλά προχώρα. Δε μπορούμε να αλλάξουμε τα μυαλά όλων των ανθρώπων. Μπορούμε βέβαια να προσπαθήσουμε, αλλά πρέπει να θέλουν και αυτοί να ανοίξουν τα μυαλά τους.Πάρε λοιπόν την απογοήτευσή σου που δεν καταφέρνεις να του δώσεις διαφορετική οπτική στο θέμα και δώσε σε 100 άλλους ανθρώπους τη διαφορετική σου οπτική. Και θα νιώσεις πολύ καλύτερα όταν θα δεις πως δεν είναι όλος ο κόσμος έτσι και θα έχεις κάνει και ένα καλό χωρίς καν να προσπαθήσεις.Πόσο δίκιο είχε ο Χατζιδάκις όταν έλεγε πριν χρόνια ότι ο νεοναζισμός δεν είναι οι άλλοι, είμαστε εσείς, εμείς και τα παιδιά μας.