Iνδία: Μαστίγωσαν 13χρονη που τη βίασε ο πατέρας της

Iνδία: Μαστίγωσαν 13χρονη που τη βίασε ο πατέρας της Facebook Twitter
Φωτ. Reuters-Στην Ινδία μια γυναίκα βιάζεται κάθε 15 λεπτά
9

13χρονη που βιάστηκε από τον ίδιο της τον πατέρα καταδικάστηκε από το συμβούλιο του χωριού της στην Ινδία σε 5 ραβδισμούς, επειδή φοβόταν να καταγγείλει τον βιασμό.

Σύμφωνα με την Washington Post, το περιστατικό σημειώθηκε το Μάρτιο στο χωριό Mauje Jawalwadi, όταν ο πατέρας επέστρεψε στο σπίτι μεθυσμένος από έναν γάμο. Οι γέροντες του Συμβουλίου αποφάσισαν ότι ό πατέρας δεν είχε ευθύνη επειδή ήταν μεθυσμένος, είχε όμως το κορίτσι επειδή, κατά την κρίση τους, ο φόβος της να ομολογήσει το βιασμό επιδείνωσε την κατάσταση.

Η 13χρονη δέθηκε σε ένα δέντρο και μαστιγώθηκε, ενώ ακόμη και η οικογένεια της δήλωσε ότι άξιζε την ποινή, λόγω της συμπεριφοράς της. Ο πατέρας της αθωώθηκε μεν από το συμβούλιο, ομολόγησε όμως την πράξη του και κατηγορήθηκε στη συνέχεια από την αστυνομία.

Παρά το γεγονός ότι έχουν κηρυχθεί παράνομα από το Ανώτατο Δικαστήριο, τα τοπικά συμβούλια που υπαγορεύουν τα ηθικά πρότυπα, τις κυρώσεις που εφαρμόζονται και την επίλυση των διαφορών μεταξύ των γειτόνων εξακολουθούν να λειτουργούν σε ένα μεγάλο μέρος της αγροτικής Ινδίας. 

9

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οργή Τραμπ για τα στοιχεία της απασχόλησης – Απέλυσε την επικεφαλής της Στατιστικής Υπηρεσίας

Διεθνή / Οργή Τραμπ για τα στοιχεία της απασχόλησης – Απέλυσε την επικεφαλής της Στατιστικής Υπηρεσίας

Ο Αμερικανός πρόεδρος χαρακτήρισε τη διορισμένη από τον Μπάιντεν επικεφαλής «ανίκανη» και διέταξε την άμεση απομάκρυνσή της, μετά από δυσμενή έκθεση για την αγορά εργασίας.
LIFO NEWSROOM
Ο Χουάν Κάρλος ξεχρεώνει: Πλήρωσε 4 εκατ. ευρώ σε φίλους και αριστοκράτες που τον «έσωσαν» από την εφορία

Διεθνή / Ο Χουάν Κάρλος ξεχρεώνει: Πλήρωσε 4 εκατ. ευρώ σε φίλους και αριστοκράτες που τον «έσωσαν» από την εφορία

Ο τέως βασιλιάς της Ισπανίας επέστρεψε τα χρήματα που του είχαν δανείσει επιχειρηματίες και ευγενείς για να καλύψει μια τεράστια φορολογική οφειλή το 2021. Πώς τα κατάφερε από την εξορία στο Αμπού Ντάμπι
LIFO NEWSROOM
Θύελλα για συνέντευξη με «νεκρό» μέσω AI – Το άβαταρ θύματος ένοπλης επίθεσης προκάλεσε αντιδράσεις

Διεθνή / Θύελλα για συνέντευξη με «νεκρό» μέσω AI – Το άβαταρ θύματος ένοπλης επίθεσης προκάλεσε αντιδράσεις

Σφοδρές επικρίσεις κατά του πρώην δημοσιογράφου του CNN Τζιμ Ακόστα, που πήρε «συνέντευξη» από εικονική αναπαράσταση 17χρονου θύματος του μακελειού στο Πάρκλαντ. Η συνέντευξη χαρακτηρίστηκε «μακάβρια», «χειριστική» και «τερατώδης»
LIFO NEWSROOM
Ιταλία: «Πράσινο φως» για τη γέφυρα που θα συνδέσει τη Σικελία με την ηπειρωτική χώρα – Κόστος €13,5 δισ.

Διεθνή / Ιταλία: «Πράσινο φως» για τη γέφυρα που θα συνδέσει τη Σικελία με την ηπειρωτική χώρα – Κόστος €13,5 δισ.

Το Στενό της Μεσίνας θεωρείται μία από τις πλέον σεισμογενείς περιοχές της Ευρώπης, στοιχείο που αποτέλεσε καθοριστικό λόγο για την απόρριψη του έργου στο παρελθόν
LIFO NEWSROOM
«Ο άνδρας με τη ματσέτα»: Συνελήφθη 37χρονος στην Αργεντινή για τουλάχιστον πέντε δολοφονίες αστέγων

Διεθνή / «Ο άνδρας με τη ματσέτα»: Συνελήφθη 37χρονος στην Αργεντινή για τουλάχιστον πέντε δολοφονίες αστέγων

Σύμφωνα με την κατάθεση του 16χρονου ανιψιού του, ο 37χρονος παγίδευε τα θύματά του, τα σκότωνε, τεμάχιζε τα σώματά τους, τα έκαιγε και στη συνέχεια ξεφορτωνόταν τα υπολείμματα σε σακούλες σκουπιδιών
LIFO NEWSROOM
Άδειες παραλίες στην Ιταλία: Γιατί οι Ιταλοί εγκαταλείπουν το καλοκαίρι στη θάλασσα

Διεθνή / Άδειες παραλίες στην Ιταλία: Γιατί οι Ιταλοί εγκαταλείπουν το καλοκαίρι στη θάλασσα

Από το Λάτσιο μέχρι το Σαλέντο και την Τοσκάνη, οι παραθαλάσσιες περιοχές βιώνουν πτώση της τουριστικής κίνησης. Πού οφείλεται η κρίση και ποιοι επηρεάζονται περισσότερο
LIFO NEWSROOM

σχόλια

4 σχόλια
Σαν τους σοφούς γέροντες, δεν έχει.Και, βέβαια, όλες οι κουλτούρες είναι ίσες. Τελείως, εντελώς, ντιπ ίσες όμως.Και αυτή η μαγεία της Ανατολής...μου φέρνει δάκρυα συγκίνησης στα μάτια...
Δεν μπορούμε εμείς, με την σημερινή δυτική και αστική μας κουλτούρα, να κρίνουμε το πως λειτουργούν τα τοπικά συμβούλια σε απομακρυσμένες περιοχές άλλων χωρών. Να διαφωνήσουμε ναι. Να κρίνουμε όχι. Στην τελική, ας μην ξεχνάμε ότι μόλις πριν από λίγα χρόνια, στην Ελλάδα, οι άπορες χήρες στέλνονταν να μείνουν στην είσοδο του χωριού ως λεπρές, για να επιβιώσουν έπρεπε να "κάθονται" στον κάθε χωριάτη και μετά να τις πετροβολάνε στο δρόμο ως "πουτάνες". Ταινίες όπως "Η Μαρία της Σιωπής" ή "Το Κορίτσι με τα Μαύρα" δεν γυρίστηκαν γιατί κάποιος είχε μια καλή ιδέα αλλά γιατί η τότε κοινωνία κατανοούσε θαυμάσια για το τι πράγμα μίλαγαν.
Όσους διαπράττουν εγκλήματα, (μαστίγωμα παιδιού στην προκειμένη περίπτωση!!) φυσικά και τους κρίνουμε. Κι αυτό για την διαφορά κουλτούρας που λές άκυρο είναι, αφού και το ίδιο τους το κράτος τους έχει κρίνει παράνομους με απόφαση ανωτάτου δικαστηρίου, όπως αναφέρει το άρθρο.
Αν και το τι είναι ηθικό και τι όχι διαφέρει από κοινωνία σε κοινωνία και από εποχή σε εποχή, δε μπορούμε να λέμε ότι "δεν κρίνουμε" κάτι επειδή απλά και μόνο αυτοί έχουν διαφορετικές αντιλήψεις. Και αν παρόμοια ζητήματα είχαμε και στην Ελλάδα κάποτε, αφενός λέω ευθέως ότι ήταν λάθος τότε αυτή η πρακτική που εφαρμοζόταν και αφετέρου η κοινωνία έχει προχωρήσει από τότε.Και σήμερα καίνε ανθρώπους σαν μάγους στην Αφρική, επειδή κάποτε γινόταν στην Ευρώπη το Μεσαίωνα δε σημαίνει ότι δεν πρέπει να τους κρίνουμε... Και φυσικά η λογική τους είναι εντελώς σχιζοφρενική, εδώ θα είχαμε στιγματίσει τον πατέρα ως τέρας, τη μικρή θα την είχαν αναλάβει κοινωνικοί λειτουργοί, θα είχε αφαιρεθεί η επιμέλεια από τους γονείς της. Εκεί ο πατέρας δικαιώθηκε και τιμωρήθηκε η μικρή!!! Ε, έλεος πια!