Iνδία: Μαστίγωσαν 13χρονη που τη βίασε ο πατέρας της

Iνδία: Μαστίγωσαν 13χρονη που τη βίασε ο πατέρας της Facebook Twitter
Φωτ. Reuters-Στην Ινδία μια γυναίκα βιάζεται κάθε 15 λεπτά
9

13χρονη που βιάστηκε από τον ίδιο της τον πατέρα καταδικάστηκε από το συμβούλιο του χωριού της στην Ινδία σε 5 ραβδισμούς, επειδή φοβόταν να καταγγείλει τον βιασμό.

Σύμφωνα με την Washington Post, το περιστατικό σημειώθηκε το Μάρτιο στο χωριό Mauje Jawalwadi, όταν ο πατέρας επέστρεψε στο σπίτι μεθυσμένος από έναν γάμο. Οι γέροντες του Συμβουλίου αποφάσισαν ότι ό πατέρας δεν είχε ευθύνη επειδή ήταν μεθυσμένος, είχε όμως το κορίτσι επειδή, κατά την κρίση τους, ο φόβος της να ομολογήσει το βιασμό επιδείνωσε την κατάσταση.

Η 13χρονη δέθηκε σε ένα δέντρο και μαστιγώθηκε, ενώ ακόμη και η οικογένεια της δήλωσε ότι άξιζε την ποινή, λόγω της συμπεριφοράς της. Ο πατέρας της αθωώθηκε μεν από το συμβούλιο, ομολόγησε όμως την πράξη του και κατηγορήθηκε στη συνέχεια από την αστυνομία.

Παρά το γεγονός ότι έχουν κηρυχθεί παράνομα από το Ανώτατο Δικαστήριο, τα τοπικά συμβούλια που υπαγορεύουν τα ηθικά πρότυπα, τις κυρώσεις που εφαρμόζονται και την επίλυση των διαφορών μεταξύ των γειτόνων εξακολουθούν να λειτουργούν σε ένα μεγάλο μέρος της αγροτικής Ινδίας. 

9

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ντόναλντ Τραμπ: Γιατί η υπόθεση Τζον Μπόλτον είναι πιο σοβαρή από εκείνες εναντίον άλλων επικριτών

Διεθνή / Ντόναλντ Τραμπ: Γιατί η υπόθεση Τζον Μπόλτον είναι πιο σοβαρή από εκείνες εναντίον άλλων επικριτών

Ο Ντόναλντ Τραμπ φέρεται να πιέζει για διώξεις εναντίον επικριτών του, με τον πρώην σύμβουλο εθνικής ασφάλειας Τζον Μπόλτον να αντιμετωπίζει 18 κατηγορίες για κακή διαχείριση απόρρητων πληροφοριών
LIFO NEWSROOM
Ο σκιώδης στόλος της Ρωσίας στο μικροσκόπιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Διεθνή / Ο σκιώδης στόλος της Ρωσίας στο μικροσκόπιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Η Ευρωπαϊκή Ένωση προετοιμάζει σχέδιο για επιθεωρήσεις στα πλοία του «σκιώδους στόλου» της Ρωσίας, με στόχο να περιορίσει τη χρηματοδότηση του πολέμου στην Ουκρανία και να ενισχύσει την ασφάλεια των θαλασσών
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ προέτρεψε τον Ζελένσκι να αποδεχτεί τους όρους του Πούτιν, αλλιώς θα «καταστραφεί» από τη Ρωσία.

Διεθνή / Ο Τραμπ προέτρεψε τον Ζελένσκι να αποδεχτεί τους όρους του Πούτιν, αλλιώς θα «καταστραφεί» από τη Ρωσία

Σάλο προκαλεί η συνάντηση Τραμπ – Ζελένσκι στον Λευκό Οίκο, όπου ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ φέρεται να ζήτησε από τον Ουκρανό ηγέτη να αποδεχθεί τους όρους του Πούτιν για τον τερματισμό του πολέμου
LIFO NEWSROOM
Ληστεία στο Λούβρο: Τα οκτώ αντικείμενα που εκλάπησαν μέσα σε λίγα λεπτά

Διεθνή / Ληστεία στο Λούβρο: Τα οκτώ αντικείμενα που εκλάπησαν μέσα σε λίγα λεπτά

Η γαλλική εφημερίδα Le Parisien είχε προηγουμένως αναφέρει ότι το αντικείμενο που ανακτήθηκε στο μουσείο ήταν το στέμμα της συζύγου του Ναπολέοντα Γ', της αυτοκράτειρας Ευγενίας, και ότι ήταν σπασμένο
LIFO NEWSROOM
Βενεζουέλα: Γιατί ο Μαδούρο παραμένει ακλόνητος - Πώς ο φόβος και η διαφθορά μπλοκάρουν τις ένοπλες δυνάμεις

Διεθνή / Βενεζουέλα: Γιατί ο Μαδούρο παραμένει ακλόνητος - Πώς ο φόβος και η διαφθορά μπλοκάρουν τις ένοπλες δυνάμεις

Πώς ο Νικολάς Μαδούρο ανέπτυξε ένα «ακλόνητο» καθεστώς: προαγωγές, οικονομικά ανταλλάγματα και κουβανική αντικατασκοπεία που αποτρέπουν το στρατιωτικό πραξικόπημα
LIFO NEWSROOM
«Active Club»: Νέες νεοναζιστικές λέσχες μάχης σε 27 χώρες - Υπό παρακολούθηση από μυστικές υπηρεσίες

Διεθνή / «Active Club»: Νέες νεοναζιστικές λέσχες μάχης σε 27 χώρες - Υπό παρακολούθηση από μυστικές υπηρεσίες

Οι δυτικές υπηρεσίες πληροφοριών προειδοποιούν για τις «Active Club» – Νεοφασιστικές λέσχες μάχης που εξαπλώνονται σε 27 χώρες, οργανώνοντας διασυνοριακή δράση
LIFO NEWSROOM

σχόλια

4 σχόλια
Σαν τους σοφούς γέροντες, δεν έχει.Και, βέβαια, όλες οι κουλτούρες είναι ίσες. Τελείως, εντελώς, ντιπ ίσες όμως.Και αυτή η μαγεία της Ανατολής...μου φέρνει δάκρυα συγκίνησης στα μάτια...
Δεν μπορούμε εμείς, με την σημερινή δυτική και αστική μας κουλτούρα, να κρίνουμε το πως λειτουργούν τα τοπικά συμβούλια σε απομακρυσμένες περιοχές άλλων χωρών. Να διαφωνήσουμε ναι. Να κρίνουμε όχι. Στην τελική, ας μην ξεχνάμε ότι μόλις πριν από λίγα χρόνια, στην Ελλάδα, οι άπορες χήρες στέλνονταν να μείνουν στην είσοδο του χωριού ως λεπρές, για να επιβιώσουν έπρεπε να "κάθονται" στον κάθε χωριάτη και μετά να τις πετροβολάνε στο δρόμο ως "πουτάνες". Ταινίες όπως "Η Μαρία της Σιωπής" ή "Το Κορίτσι με τα Μαύρα" δεν γυρίστηκαν γιατί κάποιος είχε μια καλή ιδέα αλλά γιατί η τότε κοινωνία κατανοούσε θαυμάσια για το τι πράγμα μίλαγαν.
Όσους διαπράττουν εγκλήματα, (μαστίγωμα παιδιού στην προκειμένη περίπτωση!!) φυσικά και τους κρίνουμε. Κι αυτό για την διαφορά κουλτούρας που λές άκυρο είναι, αφού και το ίδιο τους το κράτος τους έχει κρίνει παράνομους με απόφαση ανωτάτου δικαστηρίου, όπως αναφέρει το άρθρο.
Αν και το τι είναι ηθικό και τι όχι διαφέρει από κοινωνία σε κοινωνία και από εποχή σε εποχή, δε μπορούμε να λέμε ότι "δεν κρίνουμε" κάτι επειδή απλά και μόνο αυτοί έχουν διαφορετικές αντιλήψεις. Και αν παρόμοια ζητήματα είχαμε και στην Ελλάδα κάποτε, αφενός λέω ευθέως ότι ήταν λάθος τότε αυτή η πρακτική που εφαρμοζόταν και αφετέρου η κοινωνία έχει προχωρήσει από τότε.Και σήμερα καίνε ανθρώπους σαν μάγους στην Αφρική, επειδή κάποτε γινόταν στην Ευρώπη το Μεσαίωνα δε σημαίνει ότι δεν πρέπει να τους κρίνουμε... Και φυσικά η λογική τους είναι εντελώς σχιζοφρενική, εδώ θα είχαμε στιγματίσει τον πατέρα ως τέρας, τη μικρή θα την είχαν αναλάβει κοινωνικοί λειτουργοί, θα είχε αφαιρεθεί η επιμέλεια από τους γονείς της. Εκεί ο πατέρας δικαιώθηκε και τιμωρήθηκε η μικρή!!! Ε, έλεος πια!