Τσίπρας: «Θα ξαναστήσουμε την Ελλάδα στα πόδια της»

Τσίπρας: «Θα ξαναστήσουμε την Ελλάδα στα πόδια της» Facebook Twitter
9

Για στρατηγικό αδιέξοδο της Νέα Δημοκρατία και όλων των δυνάμεων που συγκρότησαν το κίνημα Μένουμε Ευρώπη μίλησε στην αρχή της ομιλίας του στη Βουλή ο πρωθυπουργός. Η στρατηγική τους είναι να λένε ότι οδηγούμε στα βράχια τη χώρα από τη μια και ότι υποχωρούμε στις απαιτήσεις των δανειστών από την άλλη ανέφερε ο κ. Τσίπρας. Η αντιπολίτευση στερείται προτάσεων, είπε ο κ Τσίπρας. Όπως είπε η αξιωματική αντιπολίτευση στερείται στοιχειώδους εναλλακτικής πρότασης και απευθυνόμενος στον κ. Μητσοτάκη του είπε ότι "κινδυνεύετε να κάνετε την ΝΔ κόμμα διαμαρτυρίας".

 

Επι δεκαετίες τα ασφαλιστικά ταμεία λεηλατήθηκαν και η αντιπολίτευση λέει το μύθο ότι το ασφαλιστικό εξόκειλε από μια κυβέρνηση που διαπραγματεύεται. Ζητώντας εκλογές χωρίς εναλλακτική πρόταση ο καθένας από εμάς μπορεί να καταλάβει τον λόγο που τις ζητάτε, είπε ο κ. Τσίπρας. Μάλλον έχετε καημό να σωθούν κάποιοι φίλοι σας που έχουν διώξεις κάποιοι καναλάρχες που βλέπουν το σύστημα διαπλοκής να καταστρέφεται, σημείωσε ο πρωθυπουργός.

 

Θα σπάσουμε το απόστημα της διαπλοκής και θα ξαναστήσουμε την Ελλάδα με κάθε τρόπο στα πόδια της, τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας. Η συμφωνία παρά το γεγονός ότι είναι δύσκολη μπορεί για πρώτη φορά να υλοποιηθεί, τόνισε ο πρωθυπουργός.Δεν θα περικόψουμε ούτε ένα ευρώ της κύριες συντάξεις εφαρμόζοντας τις δεσμεύσεις μας τόνισε . Όσοι μας κατηγορούν για φορο-λαίλαπα ψήφιζαν και με τα δυο χέρια μέτρα 62 δισεκατομμυρίων ευρώ, είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

 

Το ασφαλιστικό σύστημα ήταν ανορθολογικό, κοινωνικά άδικο, δαιδαλώδες και πελατειακό, ενώ μετά από έξι χρόνια οικονομικής ύφεσης ήταν αδύνατο να επιζήσει χωρίς βαθιά μεταρρύθμιση, επισήμανε ο Πρωθυπουργός. Με το νομοσχέδιο που ψηφίζουμε σήμερα, αποσκοπούμε στη δημιουργία ενός ασφαλιστικού συστήματος βιώσιμου που θα εγγυάται τις συντάξεις όλων των πολιτών και ταυτόχρονα αυτό θα γίνεται με κοινωνική δικαιοσύνη, λαμβάνοντας υπόψη και την δύσκολη οικονομική κατάσταση, υπογράμμισε ο Πρωθυπουργός.

 

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι την ώρα που η αντιπολίτευση επιδίδεται σε κινδυνολογία και καταστροφολογία, η κυβέρνηση εργάζεται μεθοδικά τόσο σε ότι αφορά την διαπραγμάτευση, όσο και επί ενός μελετημένου σχεδίου για την επόμενη, μετά την αξιολόγηση, ημέρα, όπου προτεραιότητα θα είναι το πέρασμα από την ακραία ύφεση σε ανάπτυξη με κοινωνικό πρόσημο και προστασία της εργασίας.


Αναφερόμενος και στο αναπτυξιακό σχέδιο της κυβέρνησης έκανε λόγο για θέσπιση σταθερού φορολογικού συντελεστή για 12 χρόνια σε όσους προχωρήσουν σε επενδύσεις άνω των 20 εκ. Ευρώ.


Ο κ. Τσίπρας τόνισε επίσης ότι ο δρόμος εξόδου από την κρίση είναι η τόνωση της ενεργού ζήτησης των εργαζομένων.

Μετά από έξι χρόνια όπου στο Eurogroup συνεδρίαζαν και συζητούσαν μόνο για μέτρα στην Ελλάδα, στην αυριανή συνεδρίαση του μπαίνει επίσημα στην ατζέντα για πρώτη φορά το ζήτημα της ελάφρυνσης του χρέους, είπε ο πρωθυπουργός, καλώντας ταυτόχρονα τον αρχηγό της ΝΔ να αναφέρει την θέση του επ' αυτού του ζητήματος, αλλά και να το συζητήσει μαζί του.


Χαρακτήρισε θετική την θέση για το ζήτημα αυτό του Αντιπροέδρου της Γερμανίας, Ζ. Γκάμπριελ και εξέφρασε την ελπίδα την ίδια εποικοδομητική στάση να τηρήσει και ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Β. Σοιμπλε.

9

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ενώπιον του ανακριτή σήμερα ο βουλευτής Κωνσταντίνος Φλώρος – Κατηγορείται για κακούργημα

Πολιτική / Ενώπιον του ανακριτή σήμερα ο βουλευτής Κωνσταντίνος Φλώρος – Κατηγορείται για κακούργημα

Το σοβαρό επεισόδιο, που είχε αποτέλεσμα τον τραυματισμό του βουλευτή, Βασίλη Γραμμένου, ενεργοποίησε, με άμεση παρέμβαση του προέδρου της Βουλής Κώστα Τασούλα, την αυτόφωρη διαδικασία
NEWSROOM
Σπαρτιάτες: Εκλεγμένος με 7.377 ψήφους στη Λάρισα ο βουλευτής Φλώρος που γρονθοκόπησε συνάδελφό του

Πολιτική / Σπαρτιάτες: Εκλεγμένος με 7.377 ψήφους στη Λάρισα ο βουλευτής Φλώρος που γρονθοκόπησε συνάδελφό του

Ο Κωνσταντίνος Φλώρος υπήρξε μέλος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των «Σπαρτιατών» μέχρι τις 4 Φεβρουαρίου 2023, όταν ανεξαρτητοποιήθηκε με επιστολή του στον πρόεδρο της Βουλής
NEWSROOM
Ευρωεκλογές 2024: Ποια κόμματα θα συμμετάσχουν στις κάλπες της 9ης Ιουνίου

Πολιτική / Ευρωεκλογές 2024: Τα 31 κόμματα που θα συμμετάσχουν στις κάλπες της 9ης Ιουνίου - Μπλόκο στους Σπαρτιάτες

Από τα 46 κόμματα που ζήτησαν να λάβουν μέρος, ο Άρειος Πάγος ενέκρινε τη συμμετοχή για 31 κόμματα και συνασπισμούς κoμμάτων που θα συμμετάσχουν στις ευρωεκλογές του 2024
NEWSROOM

σχόλια

8 σχόλια
Γιατί, έπεσε η Ελλάδα και θα την ξαναστήσουμε; Έπεσαν τα εισοδήματα, οι συντάξεις, η ποιότητα ζωής, το ηθικό των Ελλήνων, και πολλά ακόμα, αλλά η Ελλάδα είναι μια χαρά.Στην Χαλκιδική μάλιστα ενόψει καλοκαιριού οι ξενοδόχοι αύξησαν τις τιμές τους αφού η 'βαριά βιομηχανία' πάει κάθε χρόνο καλά. Έχουμε ακόμα δρόμο για να πέσουμε,αλλά δεν θα πέσουμε. Και βασικά τα αφεντικά μας δεν θέλουν να πέσουμε, αλλά να περπατάμε για αμέτρητα ακόμα χρόνια κουτσαίνοντας και με βοήθεια με ξένες 'πατερίτσες'.
Δεν καταλαβαίνει ότι αποτελεί τον καλύτερο ντελάλη για την αύξηση της κομματικής πελατείας της ΧΑ? Με τέτοιες γελοίες κωλοτούμπες που συνεχίζει να κάνει, ξεφτιλίζει όλο το βουλευτικό σύστημα. Και μένει η ΧΑ να εισπράξει το πουρμπουάρ....
"Το ασφαλιστικό σύστημα ήταν ανορθολογικό, κοινωνικά άδικο, δαιδαλώδες και πελατειακό, ενώ μετά από έξι χρόνια οικονομικής ύφεσης ήταν αδύνατο να επιζήσει χωρίς βαθιά μεταρρύθμιση, επισήμανε ο Πρωθυπουργός."Περίεργο. Πέρυσι θα έδιναν πίσω τη 13η σύνταξη και θα επανέφεραν τις συντάξεις στα επίπεδα του 2010. ΑΛΛΑ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΚΟΜΜΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ!!! #siga_siga_fylakh
Απλα κρατήστε συμπαγή την κοινοβουλευτικη σας ομάδα και περνατε τα νομοσχέδια. Πόλλη κωλυσιεργία! Έπρεπε να έρθουν τα νομοσχέδια αυτο το σ/κ που έχουμε mid season 10ημερο προσφορών, Κυριακή ανοικτά καταστήματα, προσδοκίες για τζίρο να κινηθεί η αγορά, ενω μπορούσατε να τα φέρετε Μεγάλη Παρασκευή η Μ. Σάββατο να χαμε τελειώσει;