Λαμία: 30.000€ πρόστιμο σε νεαρό που σκότωσε γάτα με κλωτσιά

Λαμία: 30.000€ πρόστιμο σε νεαρό που σκότωσε γάτα με κλωτσιά Facebook Twitter
10

Δυο πρόστιμα των 30.000€ ορίστηκαν για δυο ξεχωριστές περιπτώσεις θανάτωσης ζώων στη Λαμία ενώ εκτός από τα βαριά διοικητικά πρόστιμα θα ακολουθήσει και ο πέλεκυς της δικαιοσύνης για το ποινικό σκέλος της υπόθεσης.

Το ένα πρόστιμο των 30.000€ επιβλήθηκε σε νεαρό από την Ελάτεια Φθιώτιδας, ο οποίος τον περασμένο Αύγουστο κλώτσησε και σκότωσε ένα γατάκι στο κέντρο της Λαμίας, όπου μαζί με τους φίλους του είχε βγει για διασκέδαση.

Το δεύτερο πρόστιμο αφορούσε ιδιοκτήτη επιχείρησης από τη Λαμία, ο οποίος τον Σεπτέμβριο του 2015 φέρεται να πυροβόλησε και να σκότωσε ένα σκύλο, εντός περιφραγμένου χώρου ιδιοκτησίας του, στη ΒΙ.ΠΕ. Λαμίας.

Τα βαριά πρόστιμα, σύμφωνα με τη νομοθεσία, επιβάλλονται από την αστυνομία και στη συνέχεια επικυρώνονται από τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής του νομού.

Να σημειωθεί πως τα πρόστιμα για βασανισμό ή θανάτωση ζώου είναι ιδιαίτερα υψηλά σύμφωνα με την καινούργια νομοθεσία. Αν κάποιος προσπαθήσει να "ξεφορτωθεί" τα νεογέννητα κουταβάκια ή γατάκια, τότε το πρόστιμο είναι 30.000€ χ τον αριθμό των μικρών που θέλησε να πετάξει.

πηγή: Lamiareport.gr

10

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

7 σχόλια
Σωστά τα διοικιτικά πρόστιμα γι' αυτούς που σκοτώνουν ζώα. Τα διοικητικά πρόστιμα για τους κατόχους σκυλιών που δαγκώνουν ανθρώπους ή για τους κατόχους σκυλιών που σκοτώνουν ανθρώπους, ξέρει κάποιος να μας πει πόσα είναι;
Αν δεσποζόμενος σκύλος τραυματίσει ή σκοτώσει άνθρωπο ασκείται ποινική δίωξη υπό τις προϋποθέσεις του Ποινικού Κώδικα και του Κώδικα της Ποινικής Δικονομίας. Δεν μένουμε στο επίπεδο των διοικητικών κυρώσεων.
Και αν σκοτωσει άνθρωπος ζώο, περα από τα διοικητικά μετρα ασκείται ποινική διωξη. Η κάνω λαθος; (δεν κανω)Γιατί λοιπόν και μην υπάρχει αντίστοιχο διοικητικό πρόστιμο για τον ιδιοκτήτη του σκύλου;2 μετρα και 2 σταθμά;
Επίσης, να τιμωρούνται και οι ιδιοκτήτες ζώων (κυρίως άγριων σκυλιών) που τα αφήνουν ανεξέλεγκτα να σκοτώνουν τις γάτες των άλλων. Έχω μία γειτόνισσα (δυστυχώς είναι μάνα ενός συμμαθητή της κόρης μου (γεγονός που μου δένει τα χέρια), η οποία έχει ένα σκύλο που το σκάει από το σπίτι και κυνηγά ανηλεώς τις γάτες μέχρι να τις σκοτώσει. Ευτυχώς που ο από πάνω μας μάζεψε το πτώμα της γάτας μας ενόσω λείπαμε και καθάρισε την αυλή για να μην δουν τα παιδιά μου το αποτρόπαιο θέαμα (να'ναι καλά ο άνθρωπος).
Δεν διαφωνώ με το ύψος του πρόστιμου. Μακάρι να ήταν μεγαλύτερο. Πιστεύω όμως ότι δεν θα πληρωθεί και αυτοί θα γελάνε εις βάρος μας - και εις βάρος της δικαιοσύνης.Ποιός εξασφαλίζει ότι αυτά τα πρόστιμα πληρώνονται;
Η Εφορία :) Και όπως έχουν γίνει τα πράγματα πλέον, η εφορία μπορεί να κατάσχει (σχετικά εύκολα) :- Μισθούς και συντάξεις (έως ένα όριο)- Εφάπαξ από ασφαλιστικά ταμεία (έως ένα όριο)- Ενοίκια, αποζημιώσεις και επιδοτήσεις- Ποσά σε τραπεζικούς λογαριασμούς και φυσικά- Ακίνητα κλπ
Θυμαμαι οτι οσοι απο εμας ελεγαν προς ολες τις κατευθυνσεις επι δεκαετιες οτι η νομοθεσια της Ελλαδας οσον αφορα στα βασανιστηρια η την θανατωση ζωων ηταν μεσαιωνικου επιπεδου(αφου το μονον για το οποιο μπορουσε να δικασθει καποιο απο τα ανθρωπομορφα οντα που εκαναν τετοιες πραξεις ηταν για "φθορα ξενης ιδιοκτησιας"...)ημασταν "περιεργοι"η και "γραφικοι"ακομα.Τωρα,που με καθυστερηση δεκαετιων βεβαια,ψηφιστηκε η αναγκαια νομοθεσια(..για λογους προσαρμογης με την Ευρωπαικη Εναωση ,φυσικα...)οι εν λογω -οχι λιγοι-υπανθρωποι αρχισαν να εχουν σοβαρο προβλημα.Αμην και δοξα τω Θεω να λεμε.
Αν υπήρχαν τέτοια βαριά πρόστιμα σε πολλές πτυχές της ζωής μας που ανεχόμαστε ανεκδιήγητες συμπεριφορές υπό το θολό φόβο να σε πει ο νεοέλληνας 'ρουφιάνο', και αν αυτά τα πρόστιμα εισπράττονταν τακτικά, τότε θα ήμασταν μια κανονική χώρα.