Κοζάνη: Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία εξ' αμελείας άσκησε ο εισαγγελέας στον ιδιοκτήτη των ροτβάιλερ

Κοζάνη: Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία εξ' αμελείας άσκησε ο εισαγγελέας στον ιδιοκτήτη των ροτβάιλερ Facebook Twitter
1

Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία εξ αμελείας άσκησε ο εισαγγελέας Κοζάνης στον 72χρονο συνταξιούχο, ιδιοκτήτη των δύο σκύλων ράτσας ροτβάιλερ, που τραυμάτισαν θανάσιμα χθες στην αγροικία του ένα 5χρονο αγόρι που βρισκόταν εκεί μαζί με τη μητέρα του.

Ο 72χρονος, στην κατάθεση του στον εισαγγελέα ισχυρίστηκε ότι τα τρία ροτβάιλερ ήταν κλεισμένα σε ειδικό χώρο στο ημιυπόγειο του σπιτιού του, ενώ τα υπόλοιπα 5 σκυλιά της οικογένειας ήταν κλεισμένα σε αποθήκη της αγροικίας.

Ο συνήγορός του δήλωσε ότι ο εντολέας του είναι συγκλονισμένος από το περιστατικό και σημείωσε πως διατηρούσε φιλικές σχέσεις με την οικογένεια του αγοριού.

Ορίστηκε προανάκριση για την έρευνα των πραγματικών περιστατικών που οδήγησαν στο θάνατο το 5χρονο αγοράκι, ενώ ο 72χρονος με τη σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή αφέθηκε ελεύθερος.

Υπενθυμίζεται ότι το περιστατικό σημειώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής. Το παιδάκι βρισκόταν μαζί με την οικογένεια του στο σπίτι του 72χρονου για να γιορτάσουν μαζί το Πάσχα.

Για άγνωστο λόγο τα δύο σκυλιά διέφυγαν από τον περιφραγμένο χώρο της αγροικίας και επιτέθηκαν στο 5χρονο αγοράκι. Το παιδί μεταφέρθηκε με βαριά τραύματα στο Νοσοκομείο της Κοζάνης, οι γιατροί έκαναν αγωνιώδεις προσπάθειες για να το κρατήσουν στη ζωή αλλά μία ώρα μετά κατέληξε.


Οι περιγραφές από τους αυτόπτες και αυτήκοους μάρτυρες συγκλονίζουν:

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιώργος Λυγγερίδης: Το διαβιβαστικό της ΕΛΑΣ για τη δολοφονία και τα επεισόδια στον Ρέντη

Ελλάδα / Γιώργος Λυγγερίδης: Το διαβιβαστικό της ΕΛΑΣ για τη δολοφονία του αστυνομικού από χούλιγκαν στον Ρέντη - Τι αποκαλύπτει

Οι σοκαριστικοί διάλογοι: «Πήγαν να σκοτώσουν» και «Θα σας βρούνε όλους κρύους» - Το modus operandi της εγκληματικής ομάδας - 67 συλληφθέντες απολογούνται τώρα - Πιστόλια, πολεμικά φυσίγγια, μαχαίρια, κοκαϊνη βρέθηκαν σε σπίτια συλληφθέντων - Έκαναν την επίθεση στο «Μελίνα Μερκούρη» επειδή δεν υπήρχαν κάμερες
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Οπως φαίνεται από το βίντεο τουλάχιστον, δίπλα από την πόρτα ο φράχτης είναι χαμηλός τόσο πού άνετα τα σκυλιά μπορούν να βγούν έξω , άρα τί είδους αμέλεια είναι αυτή? εγώ βλέπω πρόθεση γιά εκφοβισμό και τρομοκράτηση των όποιων περαστικών αλλά να που συνέβη τό χειρότερο και μπορεί ο ιδιοκτήτης να μην φανταζόταν ότι θα συμβεί κάτι τέτοιο ,όμως εγώ βλέπω ότι η ελλειπής ασφάλεια υπήρχε επίτηδες και από πρόθεση . Μάλιστα ο συγκεκριμένος ήταν και στρατιωτικός που σημαίνει ότι γνώριζε πως να ασφαλίσει ένα χώρο.