Το συγκινητικό φινάλε του Ομπάμα: "Οbama Out!" - Ρίχνει το μικρόφωνο και αποχωρεί

Το συγκινητικό φινάλε του Ομπάμα: "Οbama Out!" - Ρίχνει το μικρόφωνο και αποχωρεί Facebook Twitter
12
Το συγκινητικό φινάλε του Ομπάμα: "Οbama Out!" - Ρίχνει το μικρόφωνο και αποχωρεί Facebook Twitter

Η εκδήλωση αυτή έχει στο παρελθόν χαρακτηριστεί από τον ίδιο τον Ομπάμα ως η "μια νύχτα, που η ίδια η Ουάσιγκτον γιορτάζει τον εαυτό της".

Το δείπνο των ανταποκριτών του Λευκού Οίκου είναι ένα ετήσιο τελετουργικό που συγκεντρώνει τους δημοσιογράφους και μεγιστάνες των μέσων ενημέρωσης στην ίδια αίθουσα με αστέρια του Hollywood και ισχυρούς του Καπιτωλίου.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ ήταν χαλαρός και κεφάτος όπως συνηθίζεται, υπήρξε σαρκαστικός με τον Ντόναλντ Τραμπ και αστειεύτηκε με την εμφάνιση της γυναίκας του και την πρόσφατη συνάντησή του με τον Πρίγκιπα Γεώργιο στο Παλάτι του Κέσινγκτον.

Ο πρόεδρος σχολίασε την απουσία του Τραμπ από το δείπνο λέγοντας: "Τι θα μπορούσε να ενδεχομένως να κάνει αντ 'αυτού; Είναι στο σπίτι, τρώγοντας μια μπριζόλα Trump; H στο Twitter για να στέλνει προσβολές στην Άνγκελα Μέρκελ; Τι κάνει;".

Οι "φαρμακερές ατάκες δεν σταματήσαν εκεί: "Λένε ότι ο Ντόναλντ δεν έχει την εμπειρία της εξωτερικής πολιτικής να γίνει πρόεδρος. Αλλά, για να είμαστε δίκαιοι, έχει περάσει χρόνια σε συναντήσεις με ηγέτες από όλο τον κόσμο - Μις Σουηδία, Μις Αργεντινή, Μις Αζερμπαϊτζάν..." πρόσθεσε χαριτολογώντας.

Το συγκινητικό φινάλε του Ομπάμα: "Οbama Out!" - Ρίχνει το μικρόφωνο και αποχωρεί Facebook Twitter

Ο ίδιος αστειεύτηκε ότι ενώ είχε κερδίσει μερικές ρυτίδες κατά τη διάρκεια της προεδρίας του, η σύζυγός του δεν είχε γεράσει καθόλου και στην ομιλία του υπήρξε ιδιαίτερα νοσταλγικός καθώς αυτή θα ήταν η τελευταία του ως πρόεδρος των ΗΠΑ στην εκδήλωση. Στο δείπνο ήταν καλεσμένοι μεταξύ άλλων η Σιδηρά Κυρία του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, η ηθοποιός Emma Watson, η τραγουδίστρια Aretha Franklin, ο Morgan Freeman, ο Will Smith αλλά και το μοντέλο Kendall Jenner.

Η κορυφαία στιγμή της βραδιάς, που προκάλεσε φρενίτιδα σχολίων στα social media, ήταν το φινάλε της ομιλίας. Ο πρόεδρος Ομπάμα ευχαρίστησε με σοβαρό ύφος τους ανταποκριτές του Λευκού Οίκου και εξήρε την ελευθερία του Τύπου. «Έχω μόνο δύο λέξεις να πω: "Οbama Out" είπε καθως σήκωσε ένα μικρόφωνο κι το άφησε να πέσει στέλνοντας ένα φιλί πριν φύγει από το πόντιουμ.  Η κίνηση του αυτή θύμισε το αντίο του παίχτη του μπάσκετ Kobe Bryant στο τελευταίο του παιχνίδι και η αίθουσα ξέσπασε σε παρατεταμένο χειροκρότημα.

Το συγκινητικό φινάλε του Ομπάμα: "Οbama Out!" - Ρίχνει το μικρόφωνο και αποχωρεί Facebook Twitter

 


12

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΑΝΤΡΙΟΥ ΤΕΙΤ ΤΡΙΣΤΑΝ ΤΕΙΤ

Διεθνή / Άντριου Τέιτ - Τρίσταν Τέιτ: Τα αδέλφια έμειναν μόνα χωρίς τους ακροδεξιούς συμμάχους τους

Σύμμαχοι που υποστήριζαν ότι «θα είναι δίπλα τους», δεν έχουν τοποθετηθεί για τη σύλληψή τους - Κατηγορούνται για μία σειρά από αδικήματα και ενδέχεται να εκδοθούν στη Βρετανία
THE LIFO TEAM
ΚΙΝΑ ΙΣΠΑΝΙΑ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ ΜΟΥΝΤΙΑΛ

Διεθνή / Ισπανία: Η κατάκτηση του Μουντιάλ εκτόξευσε το ενδιαφέρον των Κινέζων τουριστών

Οι αναζητήσεις πτήσεων αυξήθηκαν έως και 33 φορές - Δημοσιεύθηκε οδηγός για τις ισπανικές επιχειρήσεις λιανικής, ώστε να προσαρμοστούν στις προτιμήσεις των Κινέζων καταναλωτών
THE LIFO TEAM
ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΝΕΑ ΕΠΙΘΕΣΗ

Διεθνή / Κρίσιμες ώρες για τη Μέση Ανατολή μετά τη νέα δήλωση Τραμπ για «μαζική επίθεση» - «Είναι απελπισμένος», λέει το Ιράν

«Ο παραληρητικός πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών έχει περάσει από το “παιχνίδι του τρελού” στο “παιχνίδι του απελπισμένου” με τα θανατηφόρα λάθη του», αναφέρει σύμβουλος του ανώτατου ηγέτη του Ιράν
THE LIFO TEAM
ΟΔΥΣΣΕΙΑ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΠΛΟΙΟ ΒΙΚΙΝΓΚ ΤΑΙΝΙΑ ΣΤΟΥΝΤΙΟ ΖΗΜΙΕΣ

Διεθνή / «Οδύσσεια»: Ιδιοκτήτες πλοίου «Βίκινγκ» που χρησιμοποιήθηκε στην ταινία δήλωσαν ότι το στούντιο δεν πλήρωσε για τις ζημιές

Οι ιδιοκτήτες του πλοίου που χρησιμοποιήθηκε στα γυρίσματα υποστηρίζουν, ότι η Universal είχε δεσμευτεί να καλύψει το κόστος οποιωνδήποτε επισκευών
THE LIFO TEAM

σχόλια

7 σχόλια
@Ο Νοών...νοείτωΧιουμορ μπορει να κανω καποιες φορες.Ακομη και σκωπτικο,αν το απαιτουν οι περιστασεις.Δεν "τρολλαρω" ομως ποτε και κανεναν.Αντιπαθω αφανταστα ακομη και την ιδια την λεξη.Τωρα γιατι θεωρεις οτι σε "τρολλαρα"δεν το καταλαβαινω.
Συμπαθητική φυσιογνωμία ο Ομπάμα αλλά μέχρι εκεί.Με την επιρροή του ως "πλανητάρχης" δεν έκανε κάτι για το οποίο θα τον μνημονεύει ο ιστορικός του μέλλοντος.
Thanos, δε θέλω να σε απογοητεύσω αλλα μιλώντας με φίλους Αμερικανούς, γιατρούς/δικηγόρους/μηχανικούς (κοινώς, ΜΕΣΑΙΑ ΤΑΞΗ) αυτο που αποκόμισα ηταν το εξής : "Obama is like your Tsipras. He takes from the middle class in order to give to the poor and he does not touch the upper class". Νομίζω ότι ο συγκεκριμένος πρόεδρος αναλώθηκε στο παιχνίδι της δημοσιότητας και των μέσων δικτύωσης και έχασε τον έλεγχο της πολιτικής της χώρας. Εξ'ου και βρήκε πρόσφορο έδαφος ο τραμπούκος ο Τραμπ.
@Ο Νοών....νοείτω.Μα οι επιχειρηματιες ,αγαπητε,οι επιχειρηματιες.Οτιδηποτε και αν "επιχειρουν",και αν "εμπορευονται".Αρκει να ειναι "πετυχημενοι".Να βγαζουν,δηλαδη,χρημα με ουρα.Διοτι αυτο ειναι το αποκλειστικο μετρο επιτυχιας στις ΗΠΑ.Οι επιστημονες και οι "ελευθεροι επαγγελματιες" οσο καλα αμοιβομενοι και αν ειναι δεν θεωρουνται -ως επαγγελματικες ταξεις -αυτο που λεμε "ανωτερες"στις ΗΠΑ.Θεωρουνται"μεσαιες"διοτι τα εισοδηματα τους ειναι μεσαια, σε συγκριση με αυτα των επιχειρηματιων.Μπορει να ειναι ευποροι,αλλα οχι πλουσιοι,οπως το κρινουν αυτο οι αμερικανοι.Αρα οχι "ανωτερη ταξη".
A great show,indeed,mr President....Μια ακομη εξαιρετικη παρασταση απο τον πιο "επικοινωνιακο"Προεδρο στην ιστορια των ΗΠΑ.Μεχρι τον επομενο.....Αντιγραφω απο χθεσινo σχολιο μου που γραφθηκε με αλλη αφορμη :""The tenants of 1600 Pennsylvania ave.have,for some time now,ceased to be the forgers,let alone the wielders, of the sword.Be that either of might or of justice.They have become no more than an embodiment of the old RCA logo, no more than glorified PRO's.""(To -κλασσικο-logo της RCA δεν ηταν παρα ενα σκυλακι που ακουει γραμμοφωνο ενω απο πανω του υπαρχει η επιγραφη: "His master's voice".)