ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΜΑΪΟΥ

Ντοκουμέντο: Σκάφος του Λιμενικού καλεί τουρκικό να φύγει από τα ελληνικά ύδατα και αυτό απαντά ότι τα νερά είναι τουρκικά

Ντοκουμέντο: Σκάφος του Λιμενικού καλεί τουρκικό να φύγει από τα ελληνικά ύδατα και αυτό απαντά ότι τα νερά είναι τουρκικά Facebook Twitter
7

Τη συνομιλία μέσω ασυρμάτου μεταξύ σκάφους του Λιμενικού και τουρκικού σκάφους που είχε παραβιάσει τα ελληνικά ύδατα κατέγραψε ψαράς στη Χίο. Στην 12λεπτή συνομιλία ακούγεται ο λιμενικός από το ελληνικό σκάφος να αναφέρει στο τουρκικό σκάφος ότι βρίσκεται στα ελληνικά ύδατα, δίνοντας το στίγμα του και καλώντας το να αποχωρήσει αμέσως.

Όμως το τουρκικό σκάφος αρνείται να αποχωρήσει λέγοντας ότι το στίγμα είναι σωστό αλλά τα ύδατα είναι τουρκικά.

Το ντοκουμέντο που ανέβασε στο σάιτ της η εφημερίδα της Χίου ¨Αλήθεια»  εδώ

7

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΜΑΪΟΥ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δίκη για Μάτι: «Θα έρθουν κι άλλα Τέμπη» λέει ο συγγενής θύματος που πέταξε καρέκλα στο δικαστήριο

Ελλάδα / Δίκη για Μάτι: «Θα έρθουν κι άλλα Τέμπη» λέει συγγενής θύματος που πέταξε καρέκλα στο δικαστήριο

«Σκοτώνεις 104; Πλημμέλημα και πας σπίτι σου με 10 ευρώ την ημέρα» σχολιάζει συγγενής θύματος στο Μάτι που προσήχθη αφού πέταξε καρέκλα στο δικαστήριο με το άκουσμα της απόφασης
NEWSROOM

σχόλια

7 σχόλια
Συμφωνώ με τον/την Harlan, για την ορθότητα του διαλόγου με ένα σημείο διαφωνείας. Οποιοδήποτε άλλο κράτος (της Τουρκίας συμπεριλαμβανόμενης οπως και φάνηκε πρίν από κανά μήνα με την ρίψη το Ρωσικού αεροπλάνου) θα προσέθετε το όρο ότι αν δεν φύγουν θα αποτελέσουν στόχο πυρών. Προτείνω, με το επιπλέον bonus οτι θα μειώσει και τα έξοδά μας σαν κράτος, να προσλάβουμε τις Ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις σαν μίσθοφόρους (πες με το 50% το προΰπολογισμού άμυνάς μας). Τοτε θα δούμε αν θα μπεί κανένας από οπουδήποτε σε Ελληνικό χώρο.Ποτέ δεν έχω νοιώσει τόση ντροπή ως Ελληνας όσο έχω νοιώσει τα τελευταία χρόνια με την απόλυτη αδυναμία των εκάστοτε κυβερνήσεων να προστατεύσουν (διπλωματικά ή άλλως) τα κυριαρχικά μας δικαιώματα.
Ποσο ξεφτίλα ακόμη... η αμφισβήτηση κυριαρχίας δηλώνει θρασύτατα ότι το ειδικό βάρος της Ελλάδας στην περιοχή μειώνεται δραματικά . Τουρκία και Σκόπια μας δοκιμάζουν ευθέως με κινήσεις στα σύνορα και η Αλβανία που και που ακολουθεί μήπως τσιμπήσει κάτι.Η αντίδραση της κυβέρνησης ΤΙΠΟΤΑ ! Γεωπολιτική στρατηγική και συμμαχίες ΑΠΟΛΥΤΟ ΤΙΠΟΤΑ!!! Απομονωμένοι εντελώς απο την Ευρώπη με μοναδικό διάλογο στην ατζέντα το ΧΡΕΟΣ ...Χειρότερο δεν γίνεται το μέλλον μας στηρίζεται στην τύχη !
Ο διαλογος είναι απόλυτα σωστός γιά τα ναυτικά δεδομένα. Και τα αγγλικά είναι επίσης σωστότατα. Στην θάλασσα προέχει το να γίνεις κατανοητός μέσα σε παράσιτα και στο φύσημα του αέρα. Δεν προέχει το να μιλάς σαν λόρδος από την Οξφόρδη.Τα αγγλικά των τούρκων είναι (μάλλον επίτηδες) μασημένα. Υποθέτω ότι ήταν βαλτοί γιά θερμό επεισόδιο. Μετά θα έλεγαν "δεν ξέραμε, έγινε παρανόηση" κλπ. Γιά την ιστορία: το στίγμα που ακούγεται (και που δεν αμφισβητείται από τους τούρκους) είναι 38 30.4 βόρειο / 26 18.2 ανατολικό.Δηλαδή λίγο έξω από τις Οινούσες, σε απόσταση μόλις 1 χλμ από την ελληνική ακτή. Γιά όσο ακόμα οι Οινούσες θεωρούνται ελληνικές.Τα θαλάσσια σύνορα βρίσκονται 2.5 χλμ *πίσω* από το τούρκικο λιμενικό. Ούτε ερασιτέχνης δεν κάνει τέτοιο λάθος 2.5 χλμ, πόσο μάλλον λιμενικοί. Άρα ήταν σαφώς βαλτοί.Όταν λοιπόν έρχεται κάποιος βαλτός να καταπατήσει την χώρα μου, την ποιότητα των αγγλικών του την έχω χεσμένη. Είναι το τελευταίο που θα με απασχολήσει.
Δεν πειράζει! Σήμερα είναι Παρασκευή για την κυβέρνηση και δεν θα χαλάσουμε το ΣΚ μας για τους Τούρκους!Άλλωστε η θάλασσα δεν έχει σύνορα όπως είπε και ο προθυπουργός μας!