Τσίπρας: Τους οπαδούς της βαριοπούλας και των τσεκουριών η Αριστερά τους έχει απέναντι

Τσίπρας: Τους οπαδούς της βαριοπούλας και των τσεκουριών η Αριστερά τους έχει απέναντι Facebook Twitter
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας
4

Ευθεία επίθεση προς τη Ν.Δ. και τον Κυριάκο Μητσοτάκη εξαπέλυσε κατά τη δευτερολογία του ο κ. Τσίπρας, κατηγορώντας τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι προσπαθεί να σπείρει το φόβο και την καταστροφή.

«Μνημείο κινδυνολογίας και καταστροφολογίας» χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας την πρωτολογία του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη τονίζοντας ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης προσπαθεί να «ψαρέψει» στα θολά νερά της ακροδεξιάς.

Απαντώντας επίσης σε θέσεις του κ. Μητσοτάκη ότι η ασφάλεια είναι προϋπόθεση της ελευθερίας, ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι η ελευθερία και η ασφάλεια είναι διαλεκτικά συνδεόμενες, γιατί ελευθερία χωρίς ασφάλεια σημαίνει μια κατάσταση ζούγκλας και ασφάλεια χωρίς ελευθερία, είναι ολοκληρωτισμός.

Ο κ. Τσίπρας χαιρέτισε το κλείσιμο της πρωτολογίας του κ. Μητσοτάκη ότι η Ελλάδα είναι και θα παραμείνει ασφαλής χώρα και αυτό, προσέθεσε, είναι το μήνυμα της συνεδρίασης που πρέπει να πάρουν όλοι οι πολίτες του κόσμου που θέλουν να κάνουν διακοπές στην Ελλάδα.

Απαντώντας σε τοποθέτηση του κ. Μητσοτάκη για τις σχέσεις Αριστεράς-τρομοκρατίας, ο κ. Τσίπρας επιτέθηκε στον πρόεδρο της ΝΔ τονίζοντας ότι η Αριστερά έχει ιστορία αγώνων, διωγμών, έχει υπάρξει θύμα της βίας, οι αριστεροί ήταν διωκόμενοι και όχι διώκτες μιας βίας που οργάνωνε το κράτος, αλλά και το παρακράτος των εθνικοφρόνων. Οι αριστεροί, και όχι μόνο, σημείωσε ο κ. Τσίπρας, έδωσαν τη ζωή τους για τις αξίες της ελευθερίας, της δικαιοσύνης της δημοκρατίας. Επίσης προσέθεσε οι αριστεροί δεν είχαν και δεν έχουν σχέση με αντιεξουσιαστές και άλλους που δεν σέβονται την αξία της ανθρώπινης ζωής λέγοντας χαρακτηριστικά στον κ. Μητσοτάκη: «Δεν σας επιτρέπω να το επαναλαμβάνετε, γιατί είναι διχαστικό να μιλάτε για ιδεολογία αριστερής τρομοκρατίας».

«Τους οπαδούς της βαριοπούλας και των τσεκουριών η Αριστερά τους έχει απέναντι σε αντίθεση με τη δική σας παράταξη» τόνισε με νόημα ο πρωθυπουργός και συνέχισε:

«Σήμερα το δόγμα της ελληνικής αστυνομίας είναι πολύ πιο αποτελεσματικό από το δόγμα της επίδειξης ωμής δύναμης και καταστολής του παρελθόντος. Επίσης το κέντρο της πόλης είναι ένα θέμα το οποίο το γνωρίζω από την περίοδο της δημαρχίας Κακλαμάνη. Όμως η αντιμετώπιση της παραβατικότητας και της ανομίας δεν αντιμετωπίστηκε ποτέ με τις επιχειρήσεις σκούπα που εφαρμόστηκαν.

Μιλήσατε πολλάκις για την Ειδομένη στην οποία κάνουμε υπεράνθρωπες προσπάθειες για την αντιμετώπιση της κατάστασης. Όλοι γνωρίζετε πως δεν φτιάξαμε κέντρο εκεί καθώς θα ήταν πόλος έλξης για τους πρόσφυγες στα σύνορα. Επί ημερών σας υπήρχαν «Ειδομένες» στην Ηγουμενίτσα και την Πάτρα; Και βέβαια υπήρχαν και δεν ήταν καθόλου μικρές. Έχετε κάνει λοιπόν σημαία σας την Ειδομένη όταν επί ημερών σας υπήρχαν 2».

Αναφερόμενος στη διαπραγμάτευση και την οικονομία ο πρωθυπουργός υπογράμμισε: «Θα σας συνιστούσα κύριοι της αντιπολίτευσης να μην ποντάρετε όλα τα χρήματα σας στην αποτυχία της κυβέρνησης καθώς η αξιολόγηση θα κλείσει. Σας βλέπω σήμερα και να βιάζεστε αλλά και να αγκομαχάτε. Γιατί; Γιατί κάποιοι σας πιέζουν καθώς είτε έχουν χρέη, είτε θέλουν να κρατούν μέσα και να εκβιάζουν. Έχετε φέρει μέτρα που ξεπερνούν τα 63 δις και έρχεστε σήμερα να μας κατηγορήσετε για νέα μέτρα 5 δις».

Ο πρωθυπουργός σημείωσε ακόμη πως τα πρόσθετα μέτρα δεν είναι προϊόν της σημερινής διαπραγμάτευσης αλλά των πολιτικών και των άστοχων διαπραγματεύσεων που οι προηγούμενες κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ είχα κάνει. "Ο τόπος χρειάζεται προοδευτική διακυβέρνηση, αλήθειες και θα τα καταφέρουμε" σημείωσε κλείνοντας την ομιλία του.»

4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ευρωεκλογές 2024: Με απέπεμψαν επειδή το ζήτησε η Μπεκατώρου, καλή συνέχεια στον Κασσελάκη, λέει ο Παπανώτας μετά τη διαγραφή του

Πολιτική / Ευρωεκλογές 2024: «Με απέπεμψαν επειδή το ζήτησε η Μπεκατώρου», δηλώνει ο Παπανώτας μετά τη διαγραφή του

Μήπως η δημοφιλία μου ήταν «το κίνητρο για να με διώξουν;» διερωτήθηκε ο αποπεμφθείς από τη λίστα των υποψηφίων ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, έπειτα από απαίτηση της συνυποψήφιάς του Σοφίας Μπεκατώρου
NEWSROOM
Αλβανός δημοσιογράφος λέει ότι ο Μπελέρης είναι υποψήφιος στις Ευρωεκλογές γιατί «είναι αρεστός στη Χρυσή Αυγή»

Διεθνή / Με την υποψηφιότητα Μπελέρη η ΝΔ ψάχνει ψήφους από την άκρα δεξιά, γράφουν αλβανικά Μέσα Ενημέρωσης

Στα Τίρανα ενοχλήθηκαν από τη δήλωση Πύρρου Δήμα «η καταγωγή μου είναι από τη Χειμάρρα, την καρδιά της Βορείου Ηπείρου» - Ποιος ζητά να αφαιρεθεί η αλβανική υπηκοότητα από τον Φρέντη Μπελέρη
NEWSROOM
Μετά τον Αυτιά και ο Κασσελάκης χρησιμοποιεί το σύνθημα «Πατρίς - Θρησκεία - Οικογένεια»

Πολιτική / «Οι Αυτιάδες διαφημίζουν τον πατριωτισμό τους με χουντικά συνθήματα» λέει ο Κασσελάκης και αναθεωρεί το σύνθημα «Πατρίς - Θρησκεία - Οικογένεια»

Η καπηλεία του πατριωτισμού, της πίστης και της οικογένειας από τη Δεξιά τελειώνει εδώ, ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ
NEWSROOM
Ανδρουλάκης τρολάρει Κασσελάκη: Όταν βγήκα από την κολυμπήθρα σχηματίστηκε ο ήλιος του ΠΑΣΟΚ - Ήταν πράσινος γιατί χρησιμοποίησαν αγουρέλαιο

Πολιτική / Ανδρουλάκης τρολάρει Κασσελάκη: Όταν βγήκα από την κολυμπήθρα σχηματίστηκε ο ήλιος του ΠΑΣΟΚ - Ήταν πράσινος γιατί χρησιμοποίησαν αγουρέλαιο

Με χιούμορ απάντησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, όταν κλήθηκε να σχολιάσει τις δηλώσεις του Στέφανου Κασσελάκη
NEWSROOM

σχόλια

3 σχόλια
Έχουν απέναντι την ακροδεξιά που δεν είναι στη ΝΔ και έχουν αγκαλιά τους μπαχαλάκηδες, αναρχικούς, αντιεξουσιαστές και τρομοκράτες που τους χρησιμοποιούν για τα θελήματα του Κόμματος.
Tough to argue, Kyriakos... Ό,τι και να πιστεύει κανείς για την διακυβέρνηση Τσίπρα, σε αυτό είναι 1000% σωστός. Όσο δεν καθαρίζει ΕΝΤΕΛΩΣ την ΝΔ από αυτά τα αποβράσματα, και κάποιους μάλιστα τους κάνει και αντιπροέδρους του, θα τα ακούει ο Κυριάκος. Ας μην σταματήσει στον Φαήλο το ξεσκαρτάρισμα, μόνο να κερδίσει έχει το κόμμα του (ενδεχομένως και η χώρα).ΠΡΟΦΑΝΩΣ το ίδιο ισχύει και για τον ΣυΡιζΑ και για όσα στελέχη τους έχουν αντίστοιχη προϊστορία. Απλά αυτούς, ως κυβέρνηση με 0 έργο, πλήρη ανικανότητα διαχείρισης καταστάσεων και μεγάλο πισωγύρισμα σε πολλούς τομείς(βόλεμα ημετέρων, αντιμετώπιση του τύπου κλπ.), έχεις άλλα να τους ψέξεις. Τουλάχιστον σε πρώτο επίπεδο.