ΒΙΝΤΕΟ -Το συγκλονιστικό ξέσπασμα του πρόσφυγα που γονάτισε μπροστά στον Πάπα

ΒΙΝΤΕΟ -Το συγκλονιστικό ξέσπασμα του πρόσφυγα που γονάτισε μπροστά στον Πάπα Facebook Twitter
7

Μια συγκλονιστική στιγμή κατέγραψε ο τηλεοπτικός φακός από την επίσκεψη του Πάπα Φραγκίσκου μαζί με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, στο κέντρο υποδοχής και φιλοξενίας προσφύγων στη Μόρια.

Την ώρα που ο Πάπας χαιρετούσε τους πρόσφυγες, ένας από αυτούς γονάτισε μπροστά του,  ξέσπασε σε λυγμούς και ενώ φιλούσε τα χέρια του, ζήτησε την ευλογία του.

7

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μού σχίζει την ψυχή

Ελλάδα / Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μου σκίζει την ψυχή

«Ο καθηγητής έλεγε ότι πας καλά και ότι δεν χρειάζεσαι παραπάνω υποστήριξη όταν εσύ έσβηνες από τη δύσπνοια» γράφει ο βουλευτής της ΝΔ και μετεωρολόγος στο τελευταίο αντίο προς τον πατέρα του Δημήτρη
NEWSROOM
Δίκη για το τροχαίο στη Βουλή: Προκλητικές μαρτυρίες για τον θάνατο του Ιάσονα Λαλαούνη

Ελλάδα / Δίκη για τροχαίο στη Βουλή: «Η μηχανή έκανε παράνομη προσπέραση» είπε ο συνοδηγός του υπηρεσιακού που σκότωσε τον Ιάσονα Λαλαούνη

«Η ουσία είναι ότι μας έχει δει από 60 μέτρα και δεν κόβει ταχύτητα» είπε ο βασικός μάρτυρας και συνοδηγός του υπηρεσιακού οχήματος επιχειρώντας να μεταθέσει την ευθύνη στον 23χρονο Ιάσονα
NEWSROOM

σχόλια

3 σχόλια
Πολλοί θεωρούν την επίσκεψη μια καλοστημένη παράσταση. Δεν έχουν άδικο, αλλά το θέατρο ήταν και είναι μια βασική πηγή άντλησης γνώσης. Ας λειτουργήσουμε λοιπόν ως πολιτισμένοι, χριστιανοί, Ευρωπαίοι μα πάνω απ’ όλα ως Άνθρωποι. Μόνο έτσι θα στείλουμε το μήνυμα σ’ όλους αυτούς ανθρώπους που έρχονται… ότι εμείς είμαστε ενωμένοι και με όπλο την αγάπη θέλουμε να σας βοηθήσουμε. Δεν μπορεί να τρέφουμε μίσος σ αυτούς τους ανθρώπους και παράλληλα να θέλουμε να λυθεί το πρόβλημα στη Συρία. Δεν μπορεί να λέμε ο πόλεμος να σταματήσει μόνο και μόνο γιατί ΔΕΝ θέλουμε να έρχονται βρώμικοι άνθρωποι στις γειτονιές μας και στην πλατείες μας.Ο πολιτισμός μας, η θρησκεία μας ΔΕΝ μας το επιτρέπει, ακόμα και αν λέμε ότι οι δυτικοί τα προκαλούν όλα αυτά και όχι εμείς οι απλοί πολίτες, ας κάνουμε την διαφορά και ας σταματήσουμε αυτό το απύθμενο μίσος προς τους πρόσφυγες. Ένα μίσος που γίνεται αφορμή για να πλουτίζουν κάποιοι άλλοι και να πουλάνε όπλα και πρόσχημα την κοινωνική ασφάλεια, ηρεμία να κανιβαλίζουν στην ανθρωπότηταΌλα αυτά σας τα λέει ένας άνθρωπος που έχει δεχτεί έναν ανέντιμο, ύπουλο και βρώμικο πόλεμο από κάποια μέλη της καθολική εκκλησία της Ελλάδος, για τα πιστεύω μου , για τα έργα μου. Όμως δεν μένω σ’ αυτό και βλέπω την ουσία, όσο και αν πονάω. Κάπως έτσι παιδιά μπορούμε να κάνουμε την διαφορά.
Εξαιρετικό το σχόλιο σου, πολύ καλογραμμένο αλλά δυστυχώς, εκτός πραγματικότητας αδελφέ. Όλη αυτή η μετακίνηση της Μέσης Ανατολής και Αφρικής στον Βορρά, ασχέτως αν αυτός είναι η αιτία σε πολλές περιπτώσεις, δεν είναι ούτε αγνή ούτε άνευ κινδύνων.Δυστυχώς, αυτή μας η φοβία ως Ευρώπη μην χαρακτηριστούμε ρατσιστές ή η άγνοια κάποιων, που μπροστά στο κέρδος δεν υπολογίζουν άλλες συνέπειες δεν θα μας βγεί σε καλό. Δεν θέλω ούτε να κάνω τον έξυπνο ούτε να πάψεις να είσαι άνθρωπος απλά επιθυμώ ν αφιερώσεις χρόνο και να δείς όποτε μπορείς αυτό το βίντεο:https://youtu.be/44vzMNG2fZcευχαριστώ
Landis De Bara , παρολο που δεν υιοθετειται αυτη την φραση και μονο που την διαβαζω μεσα σε ενα πολυ ωραιο σχολιο, μου χτυπαει ασχημα. Αναφερομαι στο "βρωμικοι ανθρωποι".
Αν κρίνω από τα χαρακτηριστικά του, δεν μοιάζει με Σύριος, μάλλον Αφγανός και πιθανότερα από Μπανγκλαντές. Με λίγα λόγια, η πιθανότητα να είναι Χριστιανός, είναι γύρω στο 0,4% και να θεωρεί πρόσωπο σεβασμού τον Πάπα, μάλλον απίθανο.Τώρα αν το ξέσπασμα ήταν αληθινό, ήταν μιλημένος ή απλά έπαιξε το θέατρο του, το αφήνω στην κρίση του κάθε αναγνώστη. Πάντως ούτε πρόσφυγας μοιάζει να είναι, ούτε είδα κανένα συγκλονιστικό ξέσπασμα που θα πρέπει να συγκινήσει.
δεν μοιάζει με Σύριος, μάλλον Αφγανός και πιθανότερα από Μπανγκλαντές. Πηγή: www.lifo.gr (...αλλα ουτε κ με προσφυγα μοιάζει). Κουλουβάχατα. Εννοεις πως αν ηταν Σύριος, Κινέζος ή Πορτορικανός, μπορει και να σε συγκινούσε; "Συγκλονιστικό ξέσπασμα" εννοείς χαρακίρι φαντάζομαι ή αυτοπυρπόληση. Ο καθένας επιλέγει τι θέλει να δει κ πως θέλει να το δει, εγω ειδα εναν απελπισμένο άνθρωπο ανάμεσα σε πολλούς. Αλλα με τα επιχειρηματα που παραθέτεις φαντάζομαι πως και η απελπισία τους θα πρέπει να ειναι μιλημένη.
Δηλαδή εσύ με λίγα λόγια το θεωρείς "συγκλονιστικό ξέσπασμα ενός πρόσφυγα" ε; Μήπως είσαι λίγο υπερευαίσθητος/η; Αυτό δε που βάζω στοίχημα, είναι ότι μπορεί και να τον.. επικυρήξουν φανατικοί (που ναι βρίσκονται και τέτοιοι στην Ευρώπη) επειδή χαιρέτησε τον "μεγάλο αντίπαλο", τον "αρχηγό" των Καθολικών Χριστιανών.Θα επαναλάβω αυτό που έγραψα παρακάτω:"Όλη αυτή η μετακίνηση της Μέσης Ανατολής και Αφρικής στον Βορρά, ασχέτως αν αυτός είναι η αιτία σε πολλές περιπτώσεις, δεν είναι ούτε αγνή ούτε άνευ κινδύνων. Δυστυχώς, αυτή μας η φοβία ως Ευρώπη μην χαρακτηριστούμε ρατσιστές ή η άγνοια κάποιων, που μπροστά στο κέρδος δεν υπολογίζουν άλλες συνέπειες δεν θα μας βγεί σε καλό. Δεν θέλω ούτε να κάνω τον έξυπνο ούτε να πάψεις να είσαι άνθρωπος απλά επιθυμώ ν αφιερώσεις χρόνο και να δείς όποτε μπορείς αυτό το βίντεο: https://youtu.be/44vzMNG2fZcΔεν πρέπει να πάψουμε να είμαστε άνθρωποι εννοείται αλλά επιτέλους, ας δούμε και λίγο μεσομακροπρόθεσμα αυτό που συμβαίνει γιατί το πρόβλημα, έχει ΗΔΗ ξεκινήσει.