Tα μεγαλεπήβολα σχέδια του Ψινάκη για "οικολογικό Λας Βέγκας" στο Σχινιά

Tα μεγαλεπήβολα σχέδια του Ψινάκη για "οικολογικό Λας Βέγκας" στο Σχινιά Facebook Twitter
11

Μεγάλα σχέδια έχει για την περιοχή του Σχινιά ο Ηλίας Ψινάκης, ο οποίος σκοπεύει να προχωρήσει στην αξιοποίηση μεγάλης έκτασης της περιοχής μέχρι τα Δικαστικά, με τη βοήθεια κινεζικού ομίλου.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών, ο δήμαρχος του Μαραθώνα, σχεδιάζει να δημιουργήσει εκεί καζίνο, εμπορικό κέντρο, μαρίνα, πολυώροφο ξενοδοχείο, βίλες, γήπεδο γκολφ, μέχρι και τελεφερίκ.

Πρόκειται, σύμφωνα με το δημοσίευμα, για κοινά σχέδια  ΤΑΙΠΕΔ, Δήμου Μαραθώνα και Κινέζων επενδυτών. Η εφημερίδα υποστηρίζει στο ρεπορτάζ της Χαράς Τζαναβάρα, ότι τα σχέδια του δημάρχου «πατάνε» και στο 25% του προστατευόμενου εθνικού πάρκου αλλά και στην παράκτια ζώνη, όπου αντί για ταβέρνες θα δημιουργηθεί νυχτερινό κλάμπ.

Για το σχέδιο του «οικολογικού Λας Βέγκας» δεν υπάρχουν αντιρρήσεις από το ΤΑΙΠΕΔ στο οποίο έχει περιέλθει το κωπηλατοδρόμιο  και ένα παράκτιο τμήμα 30 στρεμμάτων που βρίσκεται εκτός εθνικού πάρκου.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα η μεγαλεπήβολη μελέτη επεκτείνεται και πέραν του εθνικού πάρκου, καλύπτοντας κατοικημένες περιοχές στο Κάτω Σούλι αλλά και στα Δικαστικά.

Μεταξύ των άλλων σχεδιάζεται η κατασκευή μαρίνας, εμπορικού κέντρου και μονάδας με spa.  Eκεί που είναι το έλος θα δημιουργηθούν τεχνητές λίμνες ενώ το κωπηλατοδρόμιο θα μετατραπεί σε υδατοδρόμιο. 

Το εθνικό πάρκο θα περιοριστεί στο 20% περίπου του σημερινού ενώ θα δημιουργηθεί και λεωφόρος που θα κινείται στα όρια του εθνικού πάρκου και θα καταλήγει στην χερσόνησο της Κυνοσούρας.

Σχέδια υπάρχουν και για την έκταση στην άλλη πλευρά, η οποία ανήκει σε ιδιώτες, με διαφορετικές ζώνες ανάπτυξης, οικολογικές καλλιέργειες και εγκαταστάσεις που σχετίζονται με τον γεωργικό τομέα. Στο δημοσίευμα σημειώνεται ότι ήδη, μπασκετμπολίστας που σταμάτησε το μπάσκετ πρόσφατα αγόρασε σε αυτή την περιοχή μεγάλη έκταση.

11

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιώργος Λυγγερίδης: Το διαβιβαστικό της ΕΛΑΣ για τη δολοφονία και τα επεισόδια στον Ρέντη

Ελλάδα / Γιώργος Λυγγερίδης: Το διαβιβαστικό της ΕΛΑΣ για τη δολοφονία του αστυνομικού από χούλιγκαν στον Ρέντη - Τι αποκαλύπτει

Οι σοκαριστικοί διάλογοι: «Πήγαν να σκοτώσουν» και «Θα σας βρούνε όλους κρύους» - Το modus operandi της εγκληματικής ομάδας - 67 συλληφθέντες απολογούνται τώρα - Πιστόλια, πολεμικά φυσίγγια, μαχαίρια, κοκαϊνη βρέθηκαν σε σπίτια συλληφθέντων - Έκαναν την επίθεση στο «Μελίνα Μερκούρη» επειδή δεν υπήρχαν κάμερες
NEWSROOM

σχόλια

8 σχόλια
"καταντησε βοθρος-αποθηκη εξαθλιωμενων ψυχων"Συγκρίνεις ένα εγκαταλελειμμένο αεροδρόμιο με μια πανέμορφη παραλιακή περιοχή με πευκοδάσος σαν τον Σχινιά; Υπάρχει δηλαδή περίπτωση να καταντήσει "βόθρος" ο Σχινιάς αν δεν "αναπτυχθεί" και αφεθεί όπως είναι;
Οχιιιιιι!!!! Βοηθειααααα!!!Ποιος θα σωσει μια πανεμορφη περιοχη με ενα υπεροχο πευκοδασος απο την κιτσατη επελαση Ψινακη-επενδυτων; Αλλη μια ομορφη περιοχη για ολο τον κοσμο, που θα μετατραπει σε πριβε χωρο για λιγους; Οχι, ευχαριστω.
ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΚΙΤΣ ΣΕ ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΚΟΤΑΤΗ ΚΑΙ ΙΕΡΗ ΠΕΡΙΟΧΗ. ΘΕΛΕΤΕ ΚΑΙ ΛΑΣ ΒΕΓΚΑΣ ΛΙΓΟΥΡΗΔΕΣ ΝΕΟΕΛΛΗΝΕΣ. ΑΝΤΙ ΝΑ ΜΟΡΦΩΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΣΤΡΑΒΩΘΕΙΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΤΑΛΑΝΙΖΕΙ ΑΝΑΖΗΤΕΙΤΕ ΑΓΩΝΙΩΔΩΣ ΑΚΟΜΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΞΕΠΕΣΜΟ ΜΕ ΤΟ ΝΑ ΑΝΤΙΓΡΑΦΕΤΕ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΜΕΝΕΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΕΣ. ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΣ ΒΕΓΚΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΦΩΤΙΣΜΕΝΗΣ ΓΕΝΙΑΣ ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ. ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΑΝΤΑΞΙΑ ΑΥΤΗΣ ΤΩΝ ΜΑΡΑΘΩΝΟΜΑΧΩΝ...ΚΑΚΟΜΟΙΡΗΔΕΣ ΚΑΙ ΜΑΙΑΜΙ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ
Πρωτα απο ολα ο τιτλος .. Και οικολογικο και Λας Βεγκας δεν γινεται μαζι . Ας ξεκινησει ο Δημος να απομακρυνει τις ταμπελες απο την Μαραθωνος και να φροντισει λιγο τις ακτες απο τις κακοτεχνιες των αυθεραιτων και απο το σκουπιδι και μετα ας σκεφτει περι εμπορικων κεντρων ,γηπεδων γκολφ και τελεφερικ. Προς το παρον εγω θεωρω οτι δεν τις εχουν περασει τις εξετασεις .. και θα ηθελα να καταλαβω αν μια περιοχη πανεμορφη που την χαιρονται πολλοι προοριζεται για πιο λιγους.
..."Το εθνικό πάρκο θα περιοριστεί στο 20% περίπου του σημερινού..." ΕΥΤΥΧΩΣ δηλαδη που ειναι και ...ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ το προτζεκτ!! Σκεψου δηλαδη και να μην ηταν! Και παρεπιπτοντως, το συγκεκριμενο δασος ειναι ενα απο τα τρια(και σχεδον αμιγες) δαση κουκουναριας (Παινους πινεα) στον ελλαδικο χωρο και προστατευομενη περιοχη απο το προγραμμα natura 2000 επομενως οι οποιοι επεΓΔυτες, ας περιμενουν αντιδρασεις οχο μονο απο τους κατοικους των γυρω περιοχων αλλα ακομη και απο την ΕΕ , το wwf κλπ . Χωρια που οπως αναφερεται, εποφθαλμια και ..κατοικημενες ζωνες...
Όταν ακούω γκολφ στην Ελλάδα γυρίζει το μάτι μου! Ρε παιδιά αφήστε στους άγγλους το γκολφ. Που έχουν νεράκι και υγρασία για το γκαζόν. Εμείς έχουμε άλλα. Καταλαβαίνω πως είναι πολύ ακριβοί οι τουρίστες του γκολφ αλλά έλεος. Μηδέν πρωτοτυπία; και πόσο οικολογικό είναι δηλαδή;;;
Τα περιβαλλοντικά θέματα ακούγονται ανησυχητικά αλλά πιστεύω ότι θα ρυθμιστούν όσο προχωράει το έργο. Τι θα πετύχει από όλα αυτά δε μπορώ να ξέρω, τουλάχιστον όμως ο Ψινάκης έχει σχέδιο για να χτίσει και όχι απλά να ξηλώσει και να γκρινιάζει που το κεντρικό κράτος δεν του δίνει λεφτά.Αν τον αφήσουν οι "οργισμένοι κάτοικοι" και οι "αλληλέγγυοι".