Οι γιατροί έσωσαν το χέρι ενός Βραζιλιάνου ράβοντάς το μέσα στην κοιλιά του

Οι γιατροί έσωσαν το χέρι ενός Βραζιλιάνου ράβοντάς το μέσα στην κοιλιά του Facebook Twitter
5
Οι γιατροί έσωσαν το χέρι ενός Βραζιλιάνου ράβοντάς το μέσα στην κοιλιά του Facebook Twitter

Μοιάζει με κακόγουστη φάρσα ή αποτυχημένο γκροτέσκο χειρουργείο, αλλά είναι κάτι που έχει ξαναγίνει και σημείωσε επιτυχία. Με αυτή την αναπάντεχη πρακτική αποφάσισαν οι χειρούργοι να σώσουν από το ενδεχόμενο ακρωτηριασμού το χέρι ενός Βραζιλιάνου που είχε ένα σοβαρό εργατικό ατύχημα.

Οι γιατροί αποφάσισαν να "θάψουν" το αριστερό χέρι του Carlos Mariotti  μέσα στην κοιλιά του και να το καλύψουν με δέρμα. Αυτός ο σάκος από μαλακό ιστό θα φιλοξενήσει το τραυματισμένο χέρι του άντρα για έξι εβδομάδες.

Οι γιατροί έσωσαν το χέρι ενός Βραζιλιάνου ράβοντάς το μέσα στην κοιλιά του Facebook Twitter

Ο δρ. Brandao, ο οποίος πραγματοποίησε την σπάνια επέμβαση, εξήγησε πως στο χέρι του άντρα είχε μείνει πολύ λίγο δέρμα, εκθέτοντας τα οστά και τους τένοντες στο εσωτερικό του. Σύμφωνα με όσα μεταδίδει ο Independent αυτός ο σάκος δέρματος θα εξασφαλίσει την επούλωση και θα αποτρέψει τον κίνδυνο μόλυνσης που θα οδηγούσε σε αναγκαστικό ακρωτηριασμό.

Πολλαπλοί επίδεσμοι κρατούν τα ράμματα και εξασφαλίζουν πως θα παραμένει σταθερό το χέρι του ασθενή, αλλά οι γιατροί έχουν προειδοποιήσει ότι θα πρέπει να το κινεί πολύ απαλά κάθε λίγο για να μην ατροφήσει, κάτι που ο άντρας περιγράφει ως ανατριχιαστικό.

Οι γιατροί έσωσαν το χέρι ενός Βραζιλιάνου ράβοντάς το μέσα στην κοιλιά του Facebook Twitter

Οι γιατροί εξηγούν πως θέλουν να κρατήσουν το πληγωμένο χέρι ζωντανό και για αυτό έκαναν το άνοιγμα στην κοιλιά και ανασηκώνοντας το δέρμα έφτιαξαν την κοιλότητα που θα το προστατεύσει. Το χέρι του ασθενούς πρέπει να παραμείνει στην "τσέπη" για περίπου 42 ημέρες και να αρχίσει να αναπτύσσει νέο ιστό ικανό να λάβει δερματικό μόσχευμα. 

5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Ο πρίγκιπας της Ουαλίας επισκέφθηκε φιλανθρωπική οργάνωση διανομής τροφίμων στο Σάρεϊ - «Καμία ενημέρωση για την κατάσταση της συζύγου του», λέει δημοσιογράφος του BBC
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Αλβανός δημοσιογράφος λέει ότι ο Μπελέρης είναι υποψήφιος στις Ευρωεκλογές γιατί «είναι αρεστός στη Χρυσή Αυγή»

Διεθνή / Με την υποψηφιότητα Μπελέρη η ΝΔ ψάχνει ψήφους από την άκρα δεξιά, γράφουν αλβανικά Μέσα Ενημέρωσης

Στα Τίρανα ενοχλήθηκαν από τη δήλωση Πύρρου Δήμα «η καταγωγή μου είναι από τη Χειμάρρα, την καρδιά της Βορείου Ηπείρου» - Ποιος ζητά να αφαιρεθεί η αλβανική υπηκοότητα από τον Φρέντη Μπελέρη
NEWSROOM

σχόλια

5 σχόλια
Θαύματα γίνονται και στην Ελλάδα.Το 2005 ο γιατρός Ι. Ιγνατιάδης επιμελητής του τμήματος μικροχειρουργικής του ΚΑΤ έβαλε το χέρι μου στη κοιλιά για 25 μέρες για να το σώσει από ακρωτηριασμό. Και τα κατάφερε.