Προβόπουλος: To ΔΝΤ προειδοποίησε το 2008 ότι το χρέος ήταν στο 800% του ΑΕΠ

Προβόπουλος: To ΔΝΤ προειδοποίησε το 2008 ότι το χρέος ήταν στο 800% του ΑΕΠ Facebook Twitter
Menelaos Myrillas / SOOC
11

Μιλώντας στην ετήσια γενική συνέλευση του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων (ΣΕΒΤ), ο πρώην κεντρικός τραπεζίτης της Ελλάδας Γιώργος Προβόπουλος αποκάλυψε πως το Μάιο του 2008 ο Μπομπ Τράα -πρώην επικεφαλής της αντιπροσωπείας του ΔΝΤ στην Αθήνα-, είχε συντάξει έκθεση για την ελληνική οικονομία, στην οποία υπολόγισε ότι το χρέος κάθε μορφής του ελληνικού κράτους ήταν πάνω από το 800% του ΑΕΠ.

Μάλιστα ο κ. Προβόπουλος τόνισε ότι «τον παρακαλέσαμε να μην το δημοσιεύσει γιατί θα γινόταν χαμός, ενώ σημείωσε ότι «αυτή πάντως ήταν η πραγματικότητα και κάνανε ότι δεν την έβλεπαν».

Επιπλέον άσκησε δριμεία κριτική στο μείγμα δημοσιονομικής πολιτικής που εφαρμόστηκε από την αρχή της κρίσης, χαρακτηρίζοντάς το «τελείως λάθος», και εμφανίστηκε απαισιόδοξος για την έξοδο της Ελλάδας από την κρίση, παρομοιάζοντάς τη με «ναρκοπέδιο στο οποίο έχουμε κολλήσει».

Τέλος, ο κ. Προβόπουλος άσκησε έντονη κριτική στην πολιτική συνεχούς αύξησης φόρων, τονίζοντας ότι «οι φόροι δεν φέρνουν την ανάπτυξη, αλλά οδηγούν την οικονομία σε ένα φαύλο κύκλο».

11

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

5 σχόλια
Το λέγει τώρα γιατί έρχεται η κρίση από τις εξεταστικές επιτροπές, η δική του κρίση. Προσπαθεί να δικαιολογηθεί για τις ευθύνες που είχε τότε να μιλήσει αλλά σώπασε. Τσκ τσκ δεν τον άφησαν. Τον άφησαν όμως σε όλες τις άδειες που έδωσε στους τραπεζίτες μαϊμού και τις διευκολύνσεις στο σορτάρισμα Ελληνικών ομολόγων.Κάνανε οι άλλοι ότι ότι δεν βλέπανε την πραγματικότητα ή έκανε ότι δεν την έβλεπε ο ίδιος;Διαβάστε την πολυσέλιδη έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδας του 2008. Πουθενά δεν αναφέρεται αυτό το ποσοστό που ήξερε ο ίδιος πολύ καλά και το ΔΝΤ.Σώπασε γιατί θα γινόταν χαμός; Ο υπεύθυνος της υγείας του Ελληνικού τραπεζικού συστήματος σώπασε; Έγινε ο Χαμός της Κρίσης επειδή μίλησε ή επειδή σώπασε;Είναι σαν να λέγει ο υπεύθυνος ογκολόγος: Δεν είπαμε του καρκινοπαθή ότι έχει καρκίνο και χρειάζεται αμέσως εγχείρηση και χημειοθεραπεία γιατί αν το μάθαινε θα γίνονταν χαμός.Κάτι του είπαμε, ότι χρειάζεται να πιει το σοροπάκι του, να μειώσει το τσιγάρο από τρία πακέτα σε δύο, να κάνει σε πέντε χρόνια άλλη μια αξονική και βλέπουμε.Α ναι όταν με ρώτησε αν το σώμα είναι υγιές τον διαβεβαιώσαμε ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με τα σωθικά του. Τον κεράσαμε μια πουράκλα στυλ Βγενόπουλου και του δωρίσαμε ένα φέσι στυλ Λαυρεντιάδη να τα έχει μαζί του και να τα χαίρετε. Μην στεναχωριέται τέτοια "δωράκια" θα μπορεί να τα ξεπληρώσει...κάποτε. Ανακεφαλαίωση τραπεζών με όλο το βάρος στο χρέος της χώρας που σύμφωνα με τον κ. Προβόπουλο είναι τρεις φορές μεγαλύτερο από αυτό που όλοι οι άλλοι πιστεύουμε. Μη το πείτε όμως γιατί θα γίνει ο Χαμός.
Θα ειμαι πολυ προσεκτικος σε οσα θα γραψω για το θεμα αυτο.Οχι μονον διοτι η σημασια του ειναι τεραστια,αλλα και διοτι ,συμπτωματικα,τυχαινει να εχω προσωπικη αποψη για τον κ.Προβοπουλο.Η οποια τυχαινει να ειναι αρκουντως διαφορετικη απο αυτη η οποια προβαλλεται στα ΜΜΕ.Το πρωτο ειναι οτι οι μετρησεις αυτης της μορφης ,δηλαδη "ολα μεσα",δημοσιο χρεος,χρεος ΔΕΚΟ,αναλογιστικο ελειμμα ασφαλιστικου συστηματος,ιδιωτικο χρεος και οτι αλλο βαλει ο νους του ανθρωπου εχουν καποια ιδιαιτερα χαρακτηριστικα.Πρωτον οτι ειναι ιδιαιτερως ευκολο να γινουν.Δεν χρειαζεται κανεις εκπροσωπος ΔΝΤ για να τις κανει.Το -οποιοδηποτε-Υπουργειο Οικονομικων σε συνεργασια με την -οποιαδηποτε-Κεντρικη Τραπεζα σε οποιαδηποτε χωρα μπορει να το κανει μεσα σε λιγες ημερες.Και οφειλουν να το κανουν και να ενημερωνουν τον εκαστοτε πρωθυπουργο,και οχι μονον.Απλα δημοσιοποιειται σπανια.Εκτος και αν γνωριζετε εσεις ποιο ειναι το αντιστοιχο μεγεθος για αλλες,ισχυρες υποτιθεται,ευρωπαικες οικονομιες.Το δευτερο ειναι οτι το μεγεθος αυτο,το 800%,δεν προκυπτει εν μια νυκτι.Εχει προηγουμενως διελθει απο το 750,πιο πριν απο το 700,και παει λεγοντας.Προκειται,δηλαδη,για μια αυξητικη διαδικασια η οποια κραταει πολλα χρονια,η μαλλον δεκαετιες.Το δε 700 δεν εχει και καμμια σημαντικη διαφορα απο το 800.Μεχρι το 800,δηλαδη, ειχαν οι παντες αγνοια του εκαστοτε σχετικου μεγεθους ; Εντος και εκτος Ελλαδος ;Το τριτο ειναι οτι ο απλος αριθμος δεν παρουσιαζει τα απολυτως αναγκαια για ουσιωδη αναλυση ποιοτικα χαρακτηριστικα.Επι παραδειγματι αν ενα ιδιωτικο χρεος 200 δις με ποσοστο μη εξυπηρετουμενων δανειων 3 %, ειναι καλυτερο η χειροτερο απο ενα ιδιωτικο χρεος 100 δις με ποσοστο μη εξυπηρετουμενων δανειων 30 % ;Το τεταρτο,τελος,ειναι οτι δεν ακουσα να λεει καποιος ποιο ειναι το αντιστοιχο μεγεθος σημερα.Και οχι μονον στην χωρα μας.Αλλα αυτο ειναι μονον ενα σκελος του "ζεοντος"αυτου ζητηματος.Υπαρχει και αλλο,και μαλλον σημαντικοτερο.Ο κ.Προβοπουλος,αλλα και οι προκατοχοι του,ειχαν σχετικη εικονα-ως οφειλαν ; Η ,μαζι με τους εκαστοτε ΥΠΕΘΟ,εκοιμουντο υπνον βαθυ ; Και αν ,για καποιον λογο που μου ειναι αδυνατον να σκεφθω,ειχαν αγνοια του θεματος,απο το 2006,αν θυμαμαι καλα,οποτε ηλθε για "επισκεψη και συνεργασια"κλιμακιο της Παγκοσμιας Τραπεζας στην ΤΕ,δεν "απεκτησαν εικονα" ; Δεν συζητηθηκε,δεν "διερευνηθηκε"αυτο το θεμα ; Δηλαδη τι ακριβως συζητηθηκε ; Η....διεξαγωγη του ελληνικου πρωταθληματος ποδοσφαιρου ;Υπαρχει,τελος,και κατι αλλο.Γιατι τα λεει ολα αυτα ΤΩΡΑ ο κ.Προβοπουλος ; Οκτω χρονια μετα το "συμβαν" ; Οταν η κατασταση της χωρας λογω οικονομιας-ασφαλιστικου-φορολογικου και προσφυγικου,και με "εκκρεμη και σε καθυστερηση "την συμφωνια για την "δοση" ειναι χειροτερη απο ποτε ; Γιατι δεν τα ειπε τοτε,η εστω νωριτερα ; Η ,το αντιθετο,γιατι δεν "κρατησε το μυστικο"για να το περιλαβει απευθειας στα...απομνημονευματα του ;Δεν προκειται να δωσω εγω απαντησεις στα ερωτηματα.Δεν ειναι δικη μου "αρμοδιοτητα".Τα θετω ,ομως.Για να δω αν θα απαντηθουν καποια απο αυτα κατα τις επομενες ημερες.Ιδωμεν.
Έχεις προσωπική άποψη για τον Προβόπουλο; Γνωρίζεστε; Δεν κατάλαβα που κολλάει η προσωπική άποψη για τον Προβόπουλο στο όλο σχόλιο, αν θες να μας εξηγήσεις...Τα άλλα που γράφεις είναι λίγο για γέλια αλλά δεν πειράζει, στην Ελλάδα ζούμε. Οι διοικητές των κεντρικών τραπεζών έχουν γνώση η οποία προκύπτει από σειρά στοιχείων και αναλύσεων, οι εκθέσεις των τραπεζών δημοσιεύονται κι όταν αποκρύπτονται στοιχεία υπάρχει ζήτημα και μάλιστα σοβαρό. Να θυμίσω βέβαια ότι όταν αντίστοιχα ο Στουρνάρας προειδοποιούσε για έξοδο από το ευρώ και κλείσιμο των τραπεζών, ο θίασος ήθελε να τον ξηλώσει. Σε εκείνο βέβαια το πραξικόπημα που επιχειρήθηκε, ο Στουρνάρας σε συνεργασία με την ΕΚΤ και τους ευρωπαϊκούς θεσμούς, απέτρεψαν τα χειρότερα. Δεδομένου αυτού η απόπειρα να ξηλώσουν παρανόμως τον ίδιο απέτυχε. Για όλα τα άλλα θα λογοδοτήσουν στη δικαιοσύνη, μην έχει καμία αμφιβολία Λάμπρο. Ρωτάς γιατί κάποιος διοικητής κεντρικής τράπεζας δεν τα είπε όταν έπρεπε κλπ κλπ. Το λες αφενός επειδή βασικά δεν διαβάζεις εκθέσεις κεντρικών τραπεζών, αφετέρου ένας διοικητής κεντρικής τράπεζας έχει ΚΑΙ σημαντικό πολιτικό ρόλο, θεσμικά κατοχυρωμένο. Μια που έχεις προσωπική σχέση με τον Προβό, ρώτα να στα εξηγήσει, να μην στα λέω εγώ που είμαι γερμανοτσολιάς.
@ skeletorΘα ξεκινησω απο την παγια τακτικη σου να διαστρεβλωνεις τα γραφομενα μου.Μονιμως.Καταληγεις λεγοντας "Μια που έχεις προσωπική σχέση με τον Προβό...".Εγω βεβαια,δεν ειπα ποτε οτι εχω προσωπικη σχεση.Ειπα οτι εχω προσωπικη αποψη.Η οποια μπορει να διαμορφωθει με παμπολλους τροπους,ενω η σχεση μονον με ενα.Αν δεν ησουν μορφωμενος ανθρωπος θα μπορουσα να σκεφθω οτι δεν γνωριζεις την χαωδη διαφορα μεταξυ των δυο λεξεων.Εισαι ομως.Αρα"...το γραφουμε στο τελος,και οπου πιασει επιασε...".Δευτερον,και τελευταιον.Για λογους τους οποιους εχω παραθεσει πλειστακις ,εσυ δεν "κανεις λαθη"Ποτε.Ξερεις πολυ καλα τι ,και για ποιον λογο,γραφεις.Αρα το οτι δεν απαντας ευθεως στο ΒΑΣΙΚΟ ερωτημα το οποιο εθεσα(...στο οποιο ομως "απαντας" αθελα σου μεσω των οσων γραφεις περι εκθεσεων των Κεντρικων Τραπεζων)φυσικα και δεν ειναι "λαθος η παραλειψη".Δεν ειναι caso accidente ειναι caso pensato,για να θυμηθουμε λιγο και την υπεροχη "Βαβυλωνια"..Το επαναλαμβανω,λοιπον.Ειχαν αναγκη το ΔΝΤ ο κ.Προβοπουλος -και η παρεα του οι ΥΠΕΘΟ-να τους πει για το "800" ; Η για το 750 και το 700 πριν απο αυτο ; Και αν -οπως αποκαλυπτεις εμμεσα-ασφαλως και το εγνωριζαν,τι ακριβως επραξαν ; Ενημερωσαν τον/τους πρωθυπουργους τα χρονια πριν την "περιπτωση Μπομπ Τραα" ; Αν οχι,γιατι δεν το επραξαν ; Και αν το επραξαν,γιατι μεσα στην τοσο ενδιαφερουσα αφηγηση του ο κ.Προβοπουλος δεν κανει την παραμικρη νυξη για το θεμα αυτο ; Ποιους ακριβως πρωθυπουργους,και πότε,ενημερωσε αυτος (η και οι προκατοχοι του)για το εν λογω τεραστιο θεμα ; Ολους ; Κανεναν ; Δεν νομιζεις οτι ΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ειναι ολη η ουσια του θεματος ;Δοξα τω Θεω,βεβαια, εγω δεν αισθανομια την αναγκη να προσβαλλω και να υβρισω κανεναν,σε αντιθεση με την παγια τακτικη σου .Ουτε να παραπλανησω τον αναγνωστη με διαφορες "εντυπωσιακες πομφολυγες".Απλα υποβαλλω ερωτηματα.Και αναμενω απαντησεις.Και κατι τελευταιο,αλλα αμεσα σχετιζομενο με την εξαιρετικη "τεχνικη σου",με την οποια,δυστυχως,δεν ειναι ολοι οι αναγνωστες εξοικειωμενοι.Ειναι απιστευτα χυδαιο,αν και πιθανως αποτελεσματικο,να βαζεις μεσα στην ιδια προταση που αναφερεται σε εμενα και την-κατασκευασμενη απο σενα-'σχεση'μου με τον κ.Π., την φραση"...στο λεω εγω που ειμαι γερμανοτσολιας".Διοτι γνωριζεις αριστα οτι ο αναγνωστης θα συνδεσει -υποσεινειδητα- τα δυο σκελη-εμενα και την φραση αυτη-ΧΩΡΙΣ ομως να μπορεις καν να κατηγορηθεις οτι "μου βαζεις στο στομα" μια φραση την οποια οχι μονον ποτε δεν ειπα,αλλα οπως γνωριζεις αριστα, δεν θα την ελεγα ποτε και για κανεναν απολυτως .Τελος παντων,skeletor.Τουλαχιστον "μεταξυ μας καταλαβαινομαστε".Και,μεταξυ μας επισης,καλυπτουμε ολο το φασμα του δημοσιου διαλογου.Απο τον Ολυμπο εως τα Ταρταρα.Οπως εχω ξαναπει,αλλωστε,"εκαστος εφ ω εταχθη".
Γεια σου ρε Λάμπρο!Λοιπόν, δεν φαντάζεσαι πόσο με ζορίζεις όταν γράφεις σεντόνια. Ειδικά σήμερα που είμαι με 3 ώρες ύπνο και μόλις γύρισα από επαγγελματικό ραντεβού. Με σκότωσες. Όχι τίποτα άλλο, αλλά αναγκαστικά πρέπει να διαβάσω όλο το λιβελογράφημα για να δω σε ποιο σημείο λες αυτό που θα μπορούσες να είχες πει με 2 κουβέντες. Είναι χούι σου, το έχω αποδεχτεί, να σε αλλάξω δεν μπορώ, κομμάτια να γίνει.Το γερμανοτσολιάς - ΖΗΤΩ ΣΥΓΝΩΜΗ - δεν το έγραψα για να σε ταυτίσω με τον μέσο Συριζαίο τραμπούκο. Συριζαίος είσαι ή ήσουν, τη ζημιά την έκανες, αλλά τραμπούκος δεν είσαι. Είσαι ότι θες, αλλά τραμπούκος όχι. Τώρα...λες έχω προσωπική άποψη.... έχεις άποψη....αυτό το προσωπική είναι κάπως, αλλά τέλος πάντων, είναι κάπως η διατύπωση ρε Λάμπρο, να χαρείς δηλαδή!! Οι διοικητές κεντρικών τραπεζών, τουλάχιστον στην μετά euro εποχή (πριν δεν ξέρω, οπότε δεν έχω άποψη) ΠΑνΤΑ μα ΠΑΝΤΑ ενημέρωναν την κεντρική εξουσία. Γι' αυτό ο Καραμανλής ήταν εγκληματίας, το ίδιο και εκατοντάδες φορές χειρότερα ο αγράμματος φελλός που μας κυβερνάει. Δεν αναφέρομαι σε Σημίτη και ΓΑΠ γιατί με όλα τα λάθη, τα σκάνδαλα, τις παραλείψεις, τις αβελτηρίες, τα πάντα όλα: ΔΕΝ εγκλημάτησαν δημοσιονομικά. Ειδικά ο Σημίτης. Φυσικά τον Σημίτη όλοι τον βρίζουν....έτσι, γιατί είναι Must στα καφενεία που εκλέγουν Παπαδραχμούληδες και Κυρίτσαρους.
@ skeletorΔεν σου απαντω "επι προσωπικου".Αν και το "δεν εισαι τραμπουκος(ευχαριστω πολυ !)αλλα εισαι η ησουν Συριζαιος ",οταν αφορα σε καποιον ο οποιος εχει δηλωσει χιλιακις οτι ΠΟΤΕ δεν ανηκε σε κανεναν κομμα και,επιπροσθετα,εχει γραψει δεκαδες επικριτικα σχολια για τον Συριζα(...οπως για ολα τα κομματα...) ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΕΝΑ εγκωμιαστικο μαλλον καταδεικνυει"των λογων μου το αληθες".Εκεινο στο οποιο θελω να διαφωνησω,οσο και αν σε παραξενεψει,ειναι ο χαρακτηρισμος του Κωστακη Καραμανλη ως "εγκληματια".Για να ειναι καποιος εγκληματιας πρεπει να εχει διαπραξει ενα εγκλημα συνειδητα.Να γνωριζει,δηλαδη,τι κανει.Ο Κωστακης σου δινει την εντυπωση οτι γνωριζε οτιδηποτε σχετικο με διακυβερνηση κρατους και με οικονομια οταν εγινε πρωθυπουργος και καθ'ολη την διαρκεια της πρωτης θητειας του ; Πως ;Ειχε την παραμικρη εμπειρια σε τετοια θεματα ; Η μηπως "σκοτωνοταν"στην δουλεια για να ενημερωθει και να τα μαθει ; Με μια -μιαμιση ωρα ημερησιως παρουσια στο πρωθυπουργικο γραφειο η στην Ρηγιλλης δεν γινονται αυτα τα πραγματα.Απλα ειχε πεισθει(απο τους περιξ αυτου...) οτι ο πρωθυπουργος αρκει ενιοτε να "προεδρευει"συσκεψεων και ενιοτε βγαζει καποιο διαγγελμα στην τηλεοραση και αυτο ειναι ολο.Και ενας ανθρωπος ο οποιος δεν ειχε εργασθει ουτε μια ωρα στην ζωη του(..ουτε καν σε "εσωτερικη πολιτικη εργασια"..οπως οι περισσοτεροι γονοι πολιτικων...)δεν ηταν δυσκολο να πεισθει οτι το "παρισταμαι και χαιρετιζω"ειναι η δουλεια ενος πρωθυπουργου.Κακες προθεσεις,ομως,δεν πρεπει να ειχε.Δεν υπαρχει καποιο σχετικο στοιχειο.(Ενω για καποιους αλλους "ηγετες"δεν φαινεται να ισχυει το ιδιο).Απλα ηταν ασχετος,και χαρωπος,για μερικα χρονια.Γι'αυτο οταν του απεκαλυψαν την αληθεια,οταν συνειδητοποιησε οτι η καταστροφη ερχοταν και θα την "λουζοταν"ο ιδιος,επαθε μεγαλο σοκ.Πανικοβληθηκε.Η ,επι το λαικοτερο,"τα εκανε επανω του"..Και μεταξυ του να παρει παρα πολυ σκληρα μετρα με πολυ μεγαλο πολιτικο κοστος η να γινει ο πρωθυπουργος της πτωχευσης επελεξε την "τριτη λυση".Να "την κανει",δηλαδη, με ελαφρα πηδηματακια.Λυση η οποια ,βεβαιως,αποδειχθηκε σοφοτατη.Διοτι και προσωπικο κοστος δεν εισεπραξε,και ,δια της παρατεταμενης "αιδημονου σιωπης",ανεδειχθη σε "εθνικο κεφαλαιο εν αναμονη" !Και τωρα,αν μου επιτρεπεις,μια επισημανση.Δεν νομιζω να ειναι πολυ σοφο να γραφεις, μεταμεσονυκτιες ωρες,φρασεις του τυπου ,"μολις επεστρεψα απο επαγγελματικο ραντεβου".Διοτι "επαγγελματικα ραντεβου"τετοιες ωρες λιγα επαγγελματα απαιτουν.Μεταξυ των οποιων αυτα τα οποια αποκαλουνται "καλλιτεχνικες δουλειες της νυχτας"-,με τις οποιες ειναι προφανες οτι δεν εχεις καμμια σχεση-,οι "ασχολουμενοι με την πολιτικη" και οι...δημοσιογραφοι.Οι δε τελευταιοι,κατα κανονα,διαθετουν και πολυ καλες "πεννες".Ελπιζω να κοιμηθηκες αρκετα και να ξεκουρασθηκες καλα.Καλη σου ημερα.
Καλημέρα Λάμπρο,ΟΧΙ, δεν κοιμήθηκα καλά. Άσε...είμαι είμαι να σκάσω είμαι.------Το παίρνω από το τέλος. Επαγγελματικό ραντεβού - εννοώ ποτό με συνεργάτη. Business and pleasure αν το προτιμάς. :)----Αναφορικά με Κωστάκη: Ο Κωστάκης είναι μορφωμένος άνθρωπος. Μπορεί να είναι τεμπέλης, αργός, μη αποφασιστικός κτλ αλλά αυτό δεν είναι δικαιολογία για να μην χαρακτηρίσεις την πρωθυπουργία του εγκληματική. Ακόμα κι αν ήταν εντελώς βλάκας (όπως ο σημερινός) αυτό δεν αποτελεί δικαιολογία. Αν σε σκοτώσω αλλά είμαι θεόχαζος, δεν έχω κάνει έγκλημα; Ο Καραμανλής εφήρμοσε τη γνωστή συνταγή του δανεισμού και αργότερα υπερδανεισμού, με σκοπό να κρατήσει το πράγμα όσο μπορούσε. Να πληρώνει δηλαδή μισθούς και συντάξεις, να ρίχνει δανεικά στην οικονομία, κτλ. Φυσικά και ήξερε. Και δεν τον είχε προειδοποιήσει μόνο η Τράπεζα της Ελλάδας αλλά και ο Αλογοσκούφης, τον οποίο και τελείωσαν όταν είδαν ότι δεν θα εφάρμοζε την πολιτική που είχε αποφασιστεί. Στο έγκλημα που συντελέστηκε την περίοδο 2007-2009, άτομα σαν τον Πάκη ή τον Παπαθανασίου έχουν ηγετικό ρόλο. Δεν ήταν όλη η κυβέρνηση συνένοχη και δεν συναίνεσαν όλοι σε αυτό το έγκλημα. Οι υπεύθυνοι είναι συγκεκριμένοι. Προφανώς δεν υπήρξε πραξικόπημα ή απόπειρα πραξικοπήματος, δεν μιλάμε για το έγκλημα τύπου ΣΥΡΙΖΑ, αλλά είναι αδιανόητο σήμερα κάποιοι άνθρωποι όχι μόνο να μην έχουν δικαστεί, όχι μόνο να μην έχουν τελειώσει από την πολιτική, αλλά να κατέχουν και αξιώματα.
Μιλάμε δλδ για ένα χρέος 1,8 τρισ ευρώ Χαχαχαχα, αν είναι αλήθεια είναι για γέλια και για κλάματα γιατί για το μέγεθος της Ελλάδας το νούμερο ειναι αστρονομικό. Πως το καταφέρατε αυτό ρε παιδιά; το κολυμπαω στα χρεοι είναι πολύ λίγο να περιγράψει την κατάσταση!Απλά ζούμε απίστευτες καταστάσεις!!!
Όλη αυτή η υπερβολή για τα "χάλια" μας είναι αντεστραμμένη η προηγούμενη υπερβολική αισιοδοξία μας. Πριν χαιρόμασταν να λέμε τι σπουδαίοι που είμαστε, τώρα χαιρόμαστε να λέμε τι άχρηστοι που είμαστε.Εντάξει η ελληνική οικονομία δεν είναι στα καλύτερά της. Το ξέρουμε. Όμως επειδή μέσα στο 800% υπολογίζονται χρέη πέρα του επίσημου, ας μας δώσει ο κ Προβόπουλος ένα μέτρο σύγκρισης από άλλες χώρες να ξέρουμε τι λέμε. Στην τελική, τέτοιο χρέος σημαίνει κούρεμα. Ποια ήταν η θέση του το 2010 ως Διοικητή της ΤτΕ;
Δεν είστε άχρηστος. Ο κ. Προβόπουλος όμως ήταν σαν υπεύθυνος της υγείας του Ελληνικού τραπεζικού συστήματος φορτωμένου με τοξικά Ελληνικά ομόλογα και δάνεια σε συνθήκες χρεοκοπίας. Η θέση του ήταν ότι η Κρίση δεν είναι τραπεζική. Το τραπεζικό σύστημα είναι υγιέστατο κάτω από την επίβλεψη του.
αυτον που κατελυσε καθε εννοια ηθικής και conflict of interest τον είχαμε στην ΤτΕ. Δηλαδή λέγαμε ψέματα οχι για 20-30% που βγάλανε οι αναθεωρήσεις αλλά μονο 700%.. Πως τα καταφέραμε και τους ξεγελασαμε όλους τόσο πολύ εμεις οι απατεωνες Ελληνες..