ΔΙΑΘΕΣΙΜΟ ΤΩΡΑ!

Όχι της κυβέρνησης στην εξεταστική για τα capital control

Όχι της κυβέρνησης στην εξεταστική για τα capital control Facebook Twitter
Alexandros Michailidis / SOOC
5

Η κυβέρνηση δεν θα κάνει δεκτή την πρόταση που έχει αναγγείλει ότι θα καταθέσει η ΝΔ για σύσταση εξεταστικής επιτροπής μεταξύ άλλων για τα capital controls και την υπογραφή του τρίτου προγράμματος στήριξης, αναφέρουν κυβερνητικές πηγές.

Σημειώνουν, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, ότι η κυβέρνηση θεωρεί την κίνηση αυτή της ΝΔ ως αντιπερισπασμό στην πρόταση της κυβέρνησης να διερευνήσει τα θαλασσοδάνεια και τα οικονομικά σκάνδαλα.

Οι ίδιες πηγές υπογραμμίζουν πως είναι γνωστό ότι τα capital controls επιβλήθηκαν στη χώρα ως προσπάθεια να χειραγωγηθεί το δημοψήφισμα. Τονίζουν ότι ο λαός το γνωρίζει αυτό και πως η κυβερνητική πολιτική έχει εγκριθεί με εκλογές τον περασμένο Σεπτέμβριο, μετά τα capital controls.

Γι' αυτόν τον λόγο, σημειώνουν οι πηγές, η κυβέρνηση δεν θα κάνει δεκτή την πρόταση της ΝΔ.

Χθες, από το βήμα της Βουλής, ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, κάλεσε τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, να συμφωνήσουν ώστε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να ψηφίσει τη πρόταση της κυβέρνησης για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τα δάνεια κομμάτων και μέσων ενημέρωσης και αντίστοιχα η κυβέρνηση να ψηφίσει την πρόταση της ΝΔ για σύσταση εξεταστικής επιτροπής.

Σύμφωνα με πληροφορίες από πηγές της Συγγρού, εντός της ημέρας η ΝΔ θα καταθέσει την πρότασή της για σύσταση εξεταστικής επιτροπής, η οποία θα διερευνήσει τα αίτια της επιβολής τραπεζικής αργίας και κεφαλαιακών περιορισμών (capital controls), την υπογραφή του τρίτου μνημονίου και την ανάγκη νέας ανακεφαλαιοποίησης των πιστωτικών ιδρυμάτων.

Επίσης θα διερευνήσει εάν υπήρξε σχέδιο εξόδου της χώρας από το ευρώ, μέσω έκδοσης παράλληλου νομίσματος και κουρέματος των ομολόγων που βρίσκονταν στα χέρια της ΕΚΤ, καθώς και εάν υπήρξε σχέδιο εισβολής στο Νομισματοκοπείο, στο οποίο είχαν ανάμειξη και υπουργοί της προηγούμενης κυβέρνησης. Παράλληλα, θα διερευνήσει εάν αυτό το σχέδιο ήταν σε γνώση του πρωθυπουργού, όπως ισχυρίζονται υπουργοί της τότε κυβέρνησης, ή εάν ενεργούσαν χωρίς να έχει δώσει εντολή και χωρίς να έχει γνώση ο κ. Τσίπρας.

5

ΔΙΑΘΕΣΙΜΟ ΤΩΡΑ!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΤΡΕΝΑ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟΣ ΑΝΑΡΤΗΣΗ

Πολιτική / Μητσοτάκης: Ο στόχος μας είναι ένας σιδηρόδρομος, τον οποίο οι πολίτες θα εμπιστεύονται ξανά

«Τα νέα τρένα είναι εξοπλισμένα με τα πιο σύγχρονα συστήματα διαχείρισης κυκλοφορίας με σκοπό να ενισχύσουν ακόμα περισσότερο την ασφάλεια των μετακινήσεων», δήλωσε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΚΟ ΦΑΡΣΕΡ ΜΑΚΙΓΙΑΖ ΤΕΧΝΗΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ

Πολιτική / Υπόθεση Ντόκου: «Χρησιμοποιήσαμε μακιγιάζ και σίγουρα όχι τεχνητή νοημοσύνη» λένε οι δύο Ρώσοι φαρσέρ

«Του στείλαμε απλά ένα email και απάντησε το γραφείο του» δήλωσαν, μεταξύ άλλων, ενώ εξέφρασαν την έκπληξή τους «όταν είδαμε τις εξηγήσεις του για αυτή τη συνομιλία»
THE LIFO TEAM
ΝΙΚΟΣ ΦΑΡΑΝΤΟΥΡΗΣ ΣΥΖΥΓΟΣ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΕΕ

Πολιτική / Φαραντούρης: Απαντά σε δημοσιεύματα για την απόσπαση της συζύγου του στη Μόνιμη Ελληνική Αντιπροσωπεία στην Ε.Ε

«Είναι θλιβερό και αποκαλυπτικό, γυναίκες σαν τη Δώρα να γίνονται στόχος ανδρών με πλαστά πτυχία ή ανύπαρκτα προσόντα», αναφέρει, μεταξύ άλλων, ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ
THE LIFO TEAM
ΚΑΡΑΜΕΡΟΣ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ

Πολιτική / Παραιτήθηκε ο Γιώργος Καραμέρος από τον ΣΥΡΙΖΑ και από τη θέση του βουλευτή

Μεταξύ άλλων, αναφέρει ότι «από την αρχή υποστήριξα πως η πρωτοβουλία του Αλέξη Τσίπρα και στη συνέχεια η συγκρότηση της ΕΛ.Α.Σ δημιουργούν προοπτική για την Ελλάδα» - Ολόκληρη η ανακοίνωσή του
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΝΟΜΟΣ ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΥ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΗ

Πολιτική / Μητσοτάκης για περικοπή συντάξεων χηρείας μετά την τριετία: Μία ακόμη παρέμβαση κοινωνικής δικαιοσύνης

«Με νομοθετική ρύθμιση καταργείται η περικοπή των συντάξεων χηρείας μετά την 3ετία, στο 35% όπως όριζε ο νόμος Κατρούγκαλου», αναφέρει ο πρωθυπουργός
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΠΑΙΔΩΝ ΠΕΝΤΕΛΗΣ

Πολιτική / Μητσοτάκης από Παίδων Πεντέλης: «Υλοποιήσαμε την προεκλογική μας δέσμευση ότι θα κάνουμε τη μεγαλύτερη αναβάθμιση στις υποδομές του ΕΣΥ»

Ο πρωθυπουργός βρέθηκε στα εγκαίνια του πλήρως ανακαινισμένου και εκσυγχρονισμένου Γενικού Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης
THE LIFO TEAM
ΘΑΝΟΣ ΝΤΟΚΟΣ ΦΑΡΣΑ ΟΥΚΡΑΝΙΑ

Πολιτική / Θάνος Ντόκος: Θύμα Ρώσων φαρσέρ ο σύμβουλος εθνικής ασφαλείας του πρωθυπουργού

«Κατανοούμε τις ανάγκες του πολέμου, αλλά δεν θέλουμε να διεξάγεται στο έδαφός μας. Έχουμε εκλογές που πλησιάζουν, επομένως η αντίδραση της Αθήνας θα είναι πολύ ισχυρή» φέρεται να απάντησε ο Θάνος Ντόκος
THE LIFO TEAM