Όχι της κυβέρνησης στην εξεταστική για τα capital control

Όχι της κυβέρνησης στην εξεταστική για τα capital control Facebook Twitter
Alexandros Michailidis / SOOC
5

Η κυβέρνηση δεν θα κάνει δεκτή την πρόταση που έχει αναγγείλει ότι θα καταθέσει η ΝΔ για σύσταση εξεταστικής επιτροπής μεταξύ άλλων για τα capital controls και την υπογραφή του τρίτου προγράμματος στήριξης, αναφέρουν κυβερνητικές πηγές.

Σημειώνουν, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, ότι η κυβέρνηση θεωρεί την κίνηση αυτή της ΝΔ ως αντιπερισπασμό στην πρόταση της κυβέρνησης να διερευνήσει τα θαλασσοδάνεια και τα οικονομικά σκάνδαλα.

Οι ίδιες πηγές υπογραμμίζουν πως είναι γνωστό ότι τα capital controls επιβλήθηκαν στη χώρα ως προσπάθεια να χειραγωγηθεί το δημοψήφισμα. Τονίζουν ότι ο λαός το γνωρίζει αυτό και πως η κυβερνητική πολιτική έχει εγκριθεί με εκλογές τον περασμένο Σεπτέμβριο, μετά τα capital controls.

Γι' αυτόν τον λόγο, σημειώνουν οι πηγές, η κυβέρνηση δεν θα κάνει δεκτή την πρόταση της ΝΔ.

Χθες, από το βήμα της Βουλής, ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, κάλεσε τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, να συμφωνήσουν ώστε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να ψηφίσει τη πρόταση της κυβέρνησης για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τα δάνεια κομμάτων και μέσων ενημέρωσης και αντίστοιχα η κυβέρνηση να ψηφίσει την πρόταση της ΝΔ για σύσταση εξεταστικής επιτροπής.

Σύμφωνα με πληροφορίες από πηγές της Συγγρού, εντός της ημέρας η ΝΔ θα καταθέσει την πρότασή της για σύσταση εξεταστικής επιτροπής, η οποία θα διερευνήσει τα αίτια της επιβολής τραπεζικής αργίας και κεφαλαιακών περιορισμών (capital controls), την υπογραφή του τρίτου μνημονίου και την ανάγκη νέας ανακεφαλαιοποίησης των πιστωτικών ιδρυμάτων.

Επίσης θα διερευνήσει εάν υπήρξε σχέδιο εξόδου της χώρας από το ευρώ, μέσω έκδοσης παράλληλου νομίσματος και κουρέματος των ομολόγων που βρίσκονταν στα χέρια της ΕΚΤ, καθώς και εάν υπήρξε σχέδιο εισβολής στο Νομισματοκοπείο, στο οποίο είχαν ανάμειξη και υπουργοί της προηγούμενης κυβέρνησης. Παράλληλα, θα διερευνήσει εάν αυτό το σχέδιο ήταν σε γνώση του πρωθυπουργού, όπως ισχυρίζονται υπουργοί της τότε κυβέρνησης, ή εάν ενεργούσαν χωρίς να έχει δώσει εντολή και χωρίς να έχει γνώση ο κ. Τσίπρας.

5

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το νέο σποτ του ΣΥΡΙΖΑ με πρωταγωνιστές τους Δούρου, Πολάκη και Παππά: «Επιστρέφουμε, προχωράμε»

Πολιτική / Το νέο σποτ του ΣΥΡΙΖΑ με πρωταγωνιστές τους Δούρου, Πολάκη και Παππά: «Επιστρέφουμε, προχωράμε»

Το σποτ των 47 δευτερολέπτων «δίνει ξεκάθαρες απαντήσεις σε μεθοδεύσεις, αρνητικές ειδήσεις και μύθους που στοχευμένα διαδόθηκαν και αναπαράγονται εδώ και μήνες» - Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ
THE LIFO TEAM
Ο Κρις Πάππας θέλει να γίνει ο πρώτος ανοιχτά γκέι άνδρας στη Γερουσία των ΗΠΑ

Πολιτική / Ο Κρις Πάππας θέλει να γίνει ο πρώτος ανοιχτά γκέι άνδρας στη Γερουσία των ΗΠΑ

Ένας Ελληνοαμερικανός, ανοιχτά γκέι και παντρεμένος με άνδρα, διεκδικεί να γράψει ιστορία στη Γερουσία των ΗΠΑ. Ο Κρις Πάππας θέλει να γίνει ο πρώτος ανοιχτά γκέι άνδρας γερουσιαστής, σε μια εκλογή που ακουμπά την ομογένεια, την queer ορατότητα και τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα.
THE LIFO TEAM
ΜΑΡΙΑ ΚΑΡΥΣΤΙΑΝΟΥ ΕΛΠΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Πολιτική / Καρυστιανού: Κοινή ανακοίνωση 22 πρώην στελεχών του κόμματός της - «Γνωρίζουμε καλά γιατί αποχωρήσαμε»

Αυγερινός, Μουτσάτσου και άλλα 20 πρώην στελέχη του κόμματος «Ελπίδα για τη Δημοκρατία» ξεκαθαρίζουν τους λόγους αποχώρησής τους, έπειτα από δημόσιες δηλώσεις της κ. Καρυστιανού
THE LIFO TEAM
ΦΩΤΙΕΣ ΜΕΤΡΑ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΟΙ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

Πολιτική / Φωτιές: Τα μέτρα για τους πυρόπληκτους - Τι ισχύει για επιχειρήσεις και εργαζόμενους

Τα μέτρα συζητήθηκαν και αποφασίστηκαν κατά τη διάρκεια διυπουργικής σύσκεψης - «Μιλάμε για μια μεγάλη περιβαλλοντική ζημιά, θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να υποστηρίξουμε τη φύση» δήλωσε ο πρωθυπουργός
THE LIFO TEAM