ΗΠΑ: Έγκυος διακόπτει τη θεραπεία για τον καρκίνο για να σώσει το παιδί της

ΗΠΑ: Έγκυος διακόπτει τη θεραπεία για τον καρκίνο για να σώσει το παιδί της Facebook Twitter
5

Έγκυος μητέρα που έχει διαγνωστεί με γλοιοβλάστωμα στον εγκέφαλο, μια επιθετική μορφή καρκίνου, αποφάσισε να διακόψει τη θεραπεία που ακολουθούσε προκειμένου να προστατεύσει το έμβρυο.

Η ασθένεια της Kim Vaillancourt, διαγνώστηκε σε εξετάσεις στο νοσοκομείο τα Χριστούγεννα, όταν παρουσίασε πονοκεφάλους και ναυτία και ανακάλυψε και την εγκυμοσύνη της. Η διάγνωση για την εγκυμοσύνη έγινε στις 23 Δεκεμβρίου και για τους δύο όγκους στον εγκέφαλο μετά από 4 ημέρες.

Το  ζευγάρι θεωρεί την εγκυμοσύνη «θεόσταλτο δώρο». Η Κιμ αποφάσισε τώρα να διακόψει τη χημειοθεραπεία, λέγοντας « Το μωρό μου με έσωσε. Τώρα είναι η σειρά μου να το σώσω."

«Θα κάνει ό,τι μπορεί για να σώσει τη ζωή του παιδιού και να του δώσει μια όσο πιο υγιή ζωή γίνεται», είπε ο σύζυγός της  Phil Vaillancourt.

Η γυναίκα έχει κάνει επέμβαση αφαίρεσης των όγκων και βρισκόταν σε χημειοθεραπεία προκειμένου να μην ξαναεμφανιστούν, κάτι που είναι σύνηθες σε αυτό το είδος καρκίνου.  Ωστόσο η μητέρα εμφανίζεται απρόθυμη να συνεχίσει να μην επηρεαστεί η ανάπτυξη του παιδιού της.

5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι γαλλικές μετοχές οδεύουν προς τη χειρότερη εβδομάδα από το 2022 λόγω του φόβου για εκλογική νίκη της ακροδεξιάς

Διεθνή / Γαλλία: Η ακροδεξιά στροφή φέρνει αναταράξεις στην οικονομία - Γιγαντιαίες απώλειες στο Χρηματιστήριο

Ο δείκτης CAC 40 στο χρηματιστήριο στο Παρίσι υποχωρεί κατά 6,2% σε εβδομαδιαία βάση, παραδίδοντας τα κέρδη του για το έτος και οδεύοντας προς τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία πτώση του από τον Μάρτιο του 2022
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Μονο σε εμενα φαινεται τραγικη η αποφαση εξαρχης να κρατησει το παιδι (??) το οποιο εχει ., μεγαλη πιθανοτητα να υποστει προβληματα στην εμβρυικη αναπτυξη του καθως δεν εχει ολοκληρωθει η οργανογενεση, αρα εξαρχης το φορτωνεις με την πιθανοτητα να εχει γενετικες ανωμαλιες που θα τις φερει σε ολη του τη ζωη και 2. εχει μεγαλη πιθανοτητα να μεινει ή ακομα και να γεννηθει ορφανο, καθως η νοσος ειναι τοσο προσφτα διαγνωσμενη που δεν εχει φανει ακομα η εξελιξη της (και που εξ ορισμου ειναι θανατηφορος σε εξαιρετικα μεγαλα ποσοστα)
Το γλοιοβλάστωμα είναι ο χειρότερος αστροκυτταρικός όγκος, grade 4. Η γυναίκα μάλλον θα πεθάνει και μάλιστα σύντομα. Το να θέλει να σώσει το παιδί της, έστω κι αν αυτό είναι δύσκολο, μόνο τραγικό δε μου φαίνεται. Προβλήματα στην ανάπτυξη θα έχει το παιδί με τη χημειοθεραπεία, γι αυτό και η γυναίκα τη σταμάτησε. Οι ευχές μου μαζί της.
θα μπορούσες να εξηγήσεις τι είναι ο αστροκυτταρικός όγκος, καθότι δε γνωρίζω, και να παραθέσεις κάποια πηγή γιατί δε μπορώ να εντοπίσω κάτι σχετικο?
Κι εγώ σκέφτηκα ότι είναι πολύ περίεργη απόφαση. Δεν ξέρω τι μπορεί να υποστεί το έμβρυο, αλλά ξέρω ότι σίγουρα το μωράκι θα χρειάζεται τη μαμά του ζωντανή. Φαντάζομαι ότι όταν θα φτάσει ο καιρός να γεννήσει, μπορεί και να είναι στα τελευταία στάδια της ασθένειας. Ελπίζω να πάνε όλα κατ' ευχήν.