ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΜΑΪΟΥ

H χοντροκομμένη περίπτωση του κυρίου Αρναούτογλου

H χοντροκομμένη περίπτωση του κυρίου Αρναούτογλου Facebook Twitter
Οι καλεσμένοι του κ. Αρναούτογλου, όταν δεν προσέρχονται στο σαλονάκι του απλώς για να εκτεθούν και να εκθέσουν την πραμάτεια τους, προσέρχονται για να προσβάλλουν ένα μεγάλο κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας, με την ανοχή του παρουσιαστή.
3

 

 

Υπήρξαν και εποχές που αυτός ο άνθρωπος εθεωρείτο Μίδας. Από πλευράς τηλεθέασης. Έκανε πρωινό, του έβγαινε. Έκανε βραδινό show, τα ίδια. Έκανε και οδοιπορικά και ριάλιτι, ό,τι πλούσιο και τροφαντό διέθετε τελοσπάντων η τηλεόραση την εποχή των παχιών αγελάδων, κυριολεκτικά.

Ποτέ, ωστόσο, δεν φημιζόταν για τους φίνους τρόπους του, ούτε για τις δεύτερες σκέψεις του στην προσέγγιση ανθρώπων, καταστάσεων, θεμάτων. Μικρό το κακό, όταν σ’ αγαπά ο θεός της τηλεθέασης. Κόβεις μπριζολίκι και αφήνεις τον κόσμο να κουρεύεται. Εκφράζεσαι  όπως θες, γιατί είσαι παιδί του λαού και μιλάς τη γλώσσα που καταλαβαίνει.

Και τούρτες στο πρόσωπο συμπαρουσιαστριών του έχει ρίξει, και άκομψα πράγματα πίσω από το προσωπείο του «εγώ ρωτάω ντόμπρα» έχει πει και έχει ρωτήσει,  και από τότε μέχρι σήμερα πολλές φορές έχει κλαψουρίσει με μια κάποια βία για τον τρόπο που τον αντιμετώπιζε –και τον αντιμετωπίζει-  η τηλεκριτική. Πότε για τις τηλεοπτικές του πρακτικές, πότε για πιο προσωπικά ζητήματα, πότε για τη συγγραφική του δραστηριότητα, γιατί, ναι, ο Γρηγόρης Αρναούτογλου έχει γράψει και βιβλίο.

Όταν η πραγματικότητα της κρίσης είχε αρπάξει από τα μαλλιά την τηλεόραση, ο κύριος Αρναούτογλου παρουσίαζε ακόμη εκπομπές σαν τον «Εισοδηματία» και το “Money Drop”, την ίδια εποχή που απασχολούσε τις τηλεοπτικές στήλες με την ανανέωση του συμβολαίου του με το Mega.

Από τον Αλέφαντο και το παραλήρημα του για τους ομοφυλόφιλους, μέχρι τον Νότη Σφακιανάκη, η απόσταση δεν ήταν ούτε μισό τσιγάρο. Και φυσικά, ο παρουσιαστής που γνώριζε τον πρόσφατο σαματά που είχε δημιουργηθεί στο ΡΙΚ με τον γνωστό για τις απόψεις του τραγουδιστή, δεν κοντοστάθηκε

O καιρός πέρασε, οι εποχές άλλαξαν, οι τόνοι αναγκαστικώς χαμήλωσαν, μαζί με τα «χρυσά» κασέ των άλλοτε ακριβοπληρωμένων της τηλεόρασης. Ο παρουσιαστής βρέθηκε στον ΑΝΤ1 και θεωρήθηκε ικανός για βραδινές, αποκαλυπτικές, εξομολογητικές συνεντεύξεις, που – αλίμονο – πάντα βγάζουν τίτλο. Αλίμονο και πάλι, όμως, τον τελευταίο διάστημα οι τίτλοι είναι «ανορθόγραφοι», φάλτσοι και κακοφορμισμένοι. Οι καλεσμένοι του κ. Αρναούτογλου, όταν δεν προσέρχονται στο σαλονάκι του απλώς για να εκτεθούν και να εκθέσουν την πραμάτεια τους, προσέρχονται για να προσβάλλουν ένα μεγάλο κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας, με την ανοχή του παρουσιαστή. Αυτή την ανοχή του «σε παρακαλώ, δεν μπορείς να λες τέτοια πράγματα», αλλά… πες τα.

Από τον Αλέφαντο και το παραλήρημα του για τους ομοφυλόφιλους, μέχρι τον Νότη Σφακιανάκη, η απόσταση δεν ήταν ούτε μισό τσιγάρο. Και φυσικά, ο παρουσιαστής που γνώριζε τον πρόσφατο σαματά που είχε δημιουργηθεί στο ΡΙΚ με τον γνωστό για τις απόψεις του τραγουδιστή, δεν κοντοστάθηκε. Άλλωστε, θεωρείται άνθρωπος με εμπειρία και με δημοσιογραφικό κριτήριο (!), ενώ ο ίδιος συχνά – πυκνά διατείνεται ότι δεν φιλοξενεί καλεσμένους που βάζουν φρένο και ρέγουλα στις ερωτήσεις του.

Εν προκειμένω, ο κύριος Αρναούτογλου, ήξερε που βαδίζει, δεν χρειαζόταν φακό και μπορούσε να είναι σίγουρος ότι τα πυρά της επόμενης μέρας θα σκάσουν πάνω στον Σφακιανάκη. Τι κρίμα που έχουν αλλάξει οι εποχές. Τι κρίμα που ο παρουσιαστής δεν είναι αθώος του αίματος και έχει τεράστια ευθύνη για το ποιον καθίζει απέναντι του. Τι κρίμα που το κανάλι έχει χαλαρώσει τους ποιοτικούς ελέγχους των προγραμμάτων του προ πολλού.

Το ότι ο παρουσιαστής με το «δημοσιογραφικό κριτήριο» δεν έμαθε πότε να σταματάει τις φιλοδοξίες και τον καλεσμένο του, δεν είναι καθόλου κρίμα. Είναι κάτι που θα προσπεράσει με λίγη γκρίνια και θα συνεχίσει στον δρόμο που χρόνια τώρα έχει χαράξει. Άλλωστε, έχει αποδείξει ότι δεν ιδρώνει.

TV & Media
3

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΜΑΪΟΥ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«What Jennifer Did»: Πού βρίσκεται σήμερα η Τζένιφερ Παν- Το ντοκιμεντέρ στο Netflix και η νέα ζωή του πατέρα της

TV & Media / «What Jennifer Did»: Πού βρίσκεται σήμερα η Τζένιφερ Παν- Το ντοκιμαντέρ στο Netflix και η νέα ζωή του πατέρα της

Τον Νοέμβριο του 2010, μια παρέα  ανδρών μπήκε στο σπίτι των Παν στο Μάρκχαμ του Οντάριο. Σκότωσαν τη μητέρα της Τζένιφερ και πυροβόλησαν τον πατέρα της στο κεφάλι και στον ώμο
NEWSROOM
Οι New York Times και οι αξίες της παραδοσιακής δημοσιογραφίας στο επίκεντρο

TV & Media / New York Times - Gate: Εσωτερική έρευνα για τη διαρροή πληροφοριών από ρεπορτάζ για τον πόλεμο στη Γάζα

Η ιστορική εφημερίδα με τους δέκα εκατομμύρια συνδρομητές διεξάγει εσωτερική έρευνα σχετικά με το ρεπορτάζ που αποκάλυψε σεξουαλική βία της Χαμάς κατά των ομήρων στη Γάζα
NEWSROOM

σχόλια

3 σχόλια
Οι απόψεις του Σφακιανάκη κλπ. είναι γνωστές προ πολλού. Δεν μπορούσατε απλα να αλλάξετε κανάλι ή να κλείσετε την τιβι; Δεν συμφωνώ με τη φίμωση. Ο καθένας κρίνεται για ό,τι ξεστομίζει και πράττει.
Ο Αρναούτογλου δεν έχει καμία σχέση με τη δημοσιογραφία, είναι απλά ένας συνηθισμένος Έλληνας άντρας ο οποίος αν και αμόρφωτος, χωρίς να έχει χαρισματικό λόγο κτλ έχει εκπομπή στην τηλεόραση όπως δηλ. και οι τοπ Έλληνες παρουσιαστές :Ρ. Απο κει και πέρα το concept της εκπομπής ακολουθεί τα πρότυπα των ξένων talk show που ο καλεσμένος απλά λέει ότι αισθάνεται και ότι πρεσβεύει άσχετα αν αρέσει σε κάποιους ή όχι.
Από τη στιγμή που την ελληνική τηλεόραση τη διαχειρίζονται μεγαλοστελέχοι με πολιτικά συμφέροντα που λίγο-πολύ όλοι γνωρίζουμε, απορώ γιατί σας φαίνονται περίεργα του Αρναούτογλου και του κάθε βλαχαδερού παρουσιαστή...