Θύελλα αντιδράσεων για την Ryanair- Zήτησε από 28 Βρετανούς που ήταν στις Βρυξέλλες συνολικά £6,000 για να τους αλλάξει πτήση

Θύελλα αντιδράσεων για την Ryanair- Zήτησε από 28 Βρετανούς που ήταν στις Βρυξέλλες συνολικά £6,000 για να τους αλλάξει πτήση Facebook Twitter
6

Περίπου 600 πτήσεις που ήταν προγραμματισμένες για σήμερα από και προς το διεθνές αεροδρόμιο των Βρυξελλών ακυρώθηκαν μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις, που είχαν στόχο και το αεροδρόμιο Ζαβεντέμ των Βρυξελλών.


Νωρίτερα σήμερα, η υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας του Βελγίου, η Belgocontrol, ανέφερε πως οι προγραμματισμένες πτήσεις που είχαν προορισμό τους το Ζαβεντέμ εξετράπησαν σε περιφερειακά αεροδρόμια.

Ωστόσο, την οργή ενός γκρουπ 28 Βρετανών επιβατών που βρίσκονται στις Βρυξέλλες έχει προκαλέσει η Ryanair η οποία φέρεται να ζητά £ 6.000 συνολικά για να αλλάξει την πτήση τους.


Η βελγική πρωτεύουσα έχει πληγεί από δύο μεγάλες τρομοκρατικές επιθέσεις, στο αεροδρόμιο και το σταθμό του μετρό και οι επιβάτες της υπόθεσης αυτής ήθελαν για λόγους ασφαλείας να φύγουν απόψε.


Αντιμετωπίζοντας τη Βουλή των Κοινοτήτων, ο υπουργός επιχειρήσεων των Εργατικών Bill Esterson ανέφερε ότι μια ομάδα Βρετανών προσπαθούσε να επιστρέψει στην πατρίδα μια μέρα νωρίτερα από το προγραμματισμένο και τους είπαν πως οι νέες πτήσεις θα στοιχίσουν £ 214 στον καθένα. Σύμφωνα με τον Independent o Esterson ζήτησε παρέμβαση των υπουργών για να επιστρέψουν οι πολίτες σπίτι τους.

Οι επιβάτες έφτασαν στο αεροδρόμιο Charleroi με τη Ryanair σήμερα το πρωί και επρόκειτο να επιστρέψουν το βράδυ της Τετάρτης.
Η Daily Mail μεταδίδει πως ένας από αυτούς περιγράφει ως φρικτή την αντιμετώπιση όταν ζήτησαν να αλλάξουν την πτήση τους για να επιστρέψουν στο Μάντσεστερ απόψε καθώς φοβούνται να παραμείνουν στο Βέλγιο.

Τους ζητήθηκε να καταβάλουν τέλος £60 για να αλλάξει η πτήση τους καθώς και £ 154 για την αναβάθμιση. Μια εκπρόσωπος της Ryanair δήλωσε στον Independent πως το υψηλό ναύλο οφειλόταν στο γεγονός υπήρχαν μόνο 28 διαθέσιμες θέσεις στην πτήση.

Ο κος Webb, ένας από τους 28 της ομάδας, αναφέρει μάλιστα στην Daily Mail πως επί δύο ώρες προσπαθούσε χωρίς αποτέλεσμα να επικοινωνήσει με κάποιον από τη εταιρεία για το θέμα.

Η εταιρεία απάντησε με ανακοίνωση που έστειλε στο lifo.gr και μεταξύ άλλων αναφέρει: «Λυπούμαστε για οποιαδήποτε αναστάτωση προκαλείται σε αυτή την ομάδα, αλλά η προτεραιότητά μας σήμερα παραμένει να εξυπηρετηθούν οι επιβάτες του Zaventem και όλοι οι άλλοι επιβάτες είναι ελεύθεροι να κάνουν αλλαγή κατά τον συνήθη τρόπο».

Το θέμα έχει πάρει διαστάσεις και συζητείται έντονα και στα social media, αλλά και τα σχόλια κάτω από τα ρεπορτάζ των βρετανικών μέσων. Ένας αναγνώστης σημειώνει πως είναι λογικό να συμβαίνει αυτό και διερωτάται τι θα συνέβαινε αν όλοι ξαφνικά φοβόντουσαν και ήθελαν να αλλάξει η πτήση τους. Κάποιοι πάντως υποστηρίζουν πως σε τέτοια έκτακτα περιστατικά η εταιρεία οφείλει να δείχνει ευελιξία και κατανόηση και όχι να χρεώνει τέτοια ποσά. 

6

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

Διεθνή / Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

«Το Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της διεθνούς απόκρισης στις επικίνδυνες επιθέσεις των υποστηριζόμενων από το Ιράν Χούτι», τόνισε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας
NEWSROOM
Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Διεθνή / Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Ορισμένοι κάτοικοι της Βενετίας λένε ότι η χρέωση 5 ευρώ που αποσκοπεί στον περιορισμό του αριθμού των τουριστών αντιβαίνει στην αρχή της ελεύθερης κυκλοφορίας
NEWSROOM
Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Διεθνή / Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Την περασμένη εβδομάδα η Μέγκαν Μαρκλ έστειλε στους φίλους της τα πρώτα βάζα μαρμελάδας του νέου της brand «American Riviera Orchard» - Την Τετάρτη το παλάτι διαφήμισε την δική του μαρμελάδα φράουλα.
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ

σχόλια

3 σχόλια
Όλα τα εισιτήρια της Ryan αλλάζουν, πληρώνοντας ένα standard fee 50€ + έξτρα βάσει διαθεσιμότητας + αναβάθμηση (για αλλαγή διαδρομής) + τα τέλη αεροδρομίου + τους κρατικούς φόρους. Σύνολο και εγώ ήθελα 250€ για αλλαγή του πήγαιν έλα, σε πτήση που ήταν άδεια. Έβγαλα εισιτήρια με Aegean και βγήκε φθηνότερο το σύνολο.. Ας μην νοιώθουν τόσο ξεχωριστοί οι Βρετανοί, και ας επέλεγαν Aegean.
Ο,τι να 'ναι. Καποιοι με το που μαθανε για τρομοκρατικο λενε δεν καθομαι εδω αφου εγινε βομβιστικο θελω να γυρισω σπιτι μια μερα νωριτερα. Οκ οχι παραλογο εκ μερους τους. Τρομοκρατικη επιθεση εγινε. Ισως κι εγω στην θεση τους το ιδιο θα εκανα ή μονο για τρομοκρατικο αλλα κι αν μάθαινα πχ οτι ερχοταν τσουναμι ή ο,τι αλλο. Αλλα δεν σημαινει οτι ειναι παραλογο η αεροπορικη να τους ζητα 214 λιρες γι αλλαγη εισιτηριου. Ακομα κι αν ηταν σοβαρος οικογενειακος λογος παλι τα ίδια θα ζητουσε, ειναι κατι που το ξερεις και παιρνεις το ρισκο οταν πετας πολυ φτηνα οτι σε αλλαγη εισιτηριου χρεωνεσαι. Οκ θα κερδιζε κατ εμε ποντους αν λογω ειδικων συνθηκων το εδινε δωρεαν αλλα δεν ειναι και υποχρεωμενη η εταιρια. Απαξ και δεν ακυρωνεται η πτηση, οποιος δεν θελει να την μερα που εχει πληρωσει αλλα ΝΩΡΙΤΕΡΑ θα πληρωσει. Δεν εγινε και πολεμος. Οι υπολοιποι Βελγοι δηλαδη δεν εγκαταλειπουν την χωρα.Οσο για το 6000 λιρες που ειναι συγκεντρωτικο ειναι ανουσιο στον τιτλο.
Όλα κατά την γνώμη μου εξαρτώνται από την διαθεσιμότητα θέσεων. Αν υπάρχει κρίση όπως η παρούσα, ή σοβαρός οικογενειακός λόγος και έχεις θέσεις,επιβιβάζεις τον επιβάτη χωρίς πρόσθετη χρέωση.Νομίζω ότι έτσι κερδίζει πελάτες ένας επιχειρηματίας. Αλλιώς έχεις ένα απλό φραγκοφονιά, που θα αποφύγεις την επόμενη φορά.
Αυτο ισχυει μονο για low cost εταιριες. Οταν το εισιτηριο ειναι ηδη ακριβο, εχουν υπολογισει και αλλα εξοδα μεσα. Επισης οταν οι αεροπορικες ειναι σε alliance τοτε συνεργαζονται και μπορουν να σου αλλαξουν πτηση δωρεαν.