ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

Νέο βραβείο για την Ελληνίδα βιολόγο Ελένη Αντωνιάδου

Νέο βραβείο για την Ελληνίδα βιολόγο Ελένη Αντωνιάδου Facebook Twitter
2

Συνεχίζει να μαζεύει διακρίσεις και διεθνή βραβεία η 29χρονη Ελληνίδα βιολόγος Ελένη Αντωνιάδου που φέτος θα τιμηθεί με τo Βραβείο «Επιστήμης & Έρευνας 2016» από τα Διεθνή Βραβεία G. Sciacca.

Η Αντωνιάδου είναι ερευνήτρια Βιολόγος και συν-ιδρύτρια της start up «Μεταμόσχευση χωρίς Δωρητές (Transplants Without Donors), με στόχο την από βιοϋλικά και βιοκύτταρα.

Η Γενική Γραμματέας των Διεθνών Βραβείων G.Sciacca, Αρχαιολόγος –Επικοινωνιολόγος, Βίκυ Μπαφατάκη, δήλωσε:

«Είναι μεγάλη τιμή για όλους τους Έλληνες που για 2η χρονιά το Βραβείο Επιστήμης πηγαίνει σε ελληνικά χέρια, στην εξαιρετική επιστήμονα, στη Βιολόγο της NASA, Ελένη Αντωνιάδου. Επίσης, είναι συγκινητική στιγμή για μένα και για τους συνεργάτες μου, όταν ηχηρά ονόματα Ελλήνων επιστημόνων επιβραβεύονται για την τεράστια προσφορά τους στην Επιστήμη και στην ανθρωπότητα. Είναι τα λαμπερά στολίδια που δίνουν ελπίδα σε μια ραγισμένη Ελλάδα».

Η Αντωνιάδου σπούδασε στην Ελλάδα πληροφορική με εφαρμογές στη Βιοϊατρική, στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Συνέχισε τις μεταπτυχιακές σπουδές της στα αντικείμενα «Βιομηχανική», «Νανοτεχνολογία και Αναγεννητική Ιατρική» και στη «Διοίκηση Επιχειρήσεων για Βιοεπιστήμονες» στο Πανεπιστήμιο του Ιλλινόις και στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου. Ασχολείται επισταμένα με την διερεύνηση της δυνατότητας αποκατάστασης της λειτουργίας των οργάνων και των ιστών, με τη βοήθεια των βλαστικών κυττάρων, η οποία γνωρίζει μεγάλη άνθιση τα τελευταία χρόνια.

Σε μία παλιότερη συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στη LiFO (και μπορείτε να διαβάσετε εδώ), ρωτήθηκε για πως νιώθει με όλα αυτά που μπορεί και πετυχαίνει μέσα από την επιστημονική της έρευνα είχε δηλώσει:

«Αισθάνομαι δέος και συγκίνηση κάθε φορά που παρακολουθώ ένα άψυχο βιοϋλικό να παίρνει ζωή. Μια στιγμή που με έχει συγκλονίσει σαν επιστήμονα, ήταν όταν μπήκα στην αίθουσα ελέγχου του Voyager 1 που εκτοξέυτηκε το 1977 και σήμερα βρίσκεται στο πιο μακρυνό σημείο του ηλιακού μας συστήματος. Ξαφνικά, ο επικεφαλής του προγράμματος μου έδειξε στην γιγαντιαία οθόνη μια μικρή κουκίδα σ'ένα χαοτικό απέραντο χώρο που σου κόβει την ανάσα και μου είπε «εδώ είμαστε εμείς, αυτή είναι η Γη». Πιστεύω στο θάυμα της ζωής και νιώθω πραγματικά τυχερή για όλα όσα βιώνουμε σ'αυτόν τον μικρό πλανήτη, μα πάνω απ'όλα πιστεύω στην αγάπη, την αλληλεγγύη και την προσωπική ευθύνη».

Πολιτισμός
2

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ολυμπιακοί αγώνες 2024: Ξεκίνησε το ταξίδι της ολυμπιακής φλόγας από την Αρχαία Ολυμπία

Πολιτισμός / Ολυμπιακοί αγώνες 2024: Μετά την αφή ξεκίνησε το ταξίδι της ολυμπιακής φλόγας από την Αρχαία Ολυμπία

Τι έγινε στην τελετή αφής των Ολυμπιακών Αγώνων 2024 - Η πρωθιέρεια Μαίρη Μηνά παρέδωσε τη φλόγα στον πρώτο λαμπαδηδρόμο -χρυσό Ολυμπιονίκη της κωπηλασίας- Στέφανο Ντούσκο
NEWSROOM
2ο Φεστιβάλ Λατρευτικής Μουσικής

Πολιτισμός / 2ο Φεστιβάλ Λατρευτικής Μουσικής: 50 συναυλίες και καλλιτεχνικές δράσεις από την Κυριακή των Βαΐων ως τη Μεγάλη Τρίτη

Το Φεστιβάλ επιστρέφει σε χώρους ξεχωριστούς, ιδιαίτερους και κατανυκτικούς, προσεγγίζοντας πολυάριθμες και απρόσμενες πτυχές της σχέσης θρησκευτικής λατρείας και μουσικής.
NEWSROOM
Βρετανικό Μουσείο: Ο Ρίσι Σούνακ προσπάθησε να παρέμβει παράτυπα την επιλογή του νέου διευθυντή

Πολιτισμός / Βρετανικό Μουσείο: Ο Ρίσι Σούνακ προσπάθησε να παρέμβει παράτυπα στην επιλογή του νέου διευθυντή

Ο πρόεδρος του Βρετανικού Μουσείου και πρώην υπουργός οικονομικών της χώρας επί κυβέρνησης Ντέιβιντ Κάμερον, Τζορτζ Όσμπορν, αρνήθηκε κατηγορηματικά να ικανοποιήσει το παράτυπο αυτό αίτημα του Ρίσι Σούνακ
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Συγχαρητήρια στην ωραία Ελένη. p.s. Εάν σας είναι εύκολο βάλτε ένα link για να δουμε πιο αναλυτικά το cv, publications & academic achievements όσοι ενδιαφερόμαστε. Ο φίλος μου ο Γκούγγλης δεν με βοήθησε πολύ.
Με μια γρήγορη αναζήτηση στο pubmed φαίνεται ότι έχει αυτά τα publications https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/?term=Antoniadou%20EV%5BAuthor%5D&cauthor=true&cauthor_uid=222550331 review paper και 2 conference proceedings δηλαδή.και το PhD που είχε ξεκινήσει στο University of Illinois έγινε master. Μάλλον overhyped η συγκεκριμένη.