Όργια, σκηνές σεξ και βία στη νέα σειρά του BBC προκαλούν αντιδράσεις στη Βρετανία

Όργια, σκηνές σεξ και βία στη νέα σειρά του BBC προκαλούν αντιδράσεις στη Βρετανία Facebook Twitter
8

 

Όργια, σκηνές σεξ και βία στη νέα σειρά του BBC προκαλούν αντιδράσεις στη Βρετανία Facebook Twitter

Ο Λουδοβίκος ΙΔ΄, γνωστός και ως «βασιλιάς Ήλιος», ήταν βασιλιάς της Γαλλίας και της Ναβάρρας από το 1643 έως τον θάνατό του το 1715. Το BBC ετοιμάζεται να προβάλει μια νέα σειρά παραγωγής Canal+ που θα αφηγείται την ιστορία του καταγράφοντας την άνοδο και την πτώση της βασιλείας του, σε μια γαλλική παραγωγή που κόστισε περίπου 20 εκατομμύρια λίρες.

Τα σχόλια και οι αντιδράσεις έχουν όμως ήδη αρχίσει να πρωταγωνιστούν στον βρετανικό τύπο, ο οποίος δηκτικά σχολιάζει πως από το ποσό αυτό ελάχιστα έχουν ξοδευτεί για το ενδυματολογικό κομμάτι. Αιτία για τα αιχμηρά υπονοούμενα είναι οι σκηνές του πρώτου επεισοδίου, το οποίο κρίνεται ως αυστηρώς ακατάλληλο.

Όργια, σκηνές σεξ και βία στη νέα σειρά του BBC προκαλούν αντιδράσεις στη Βρετανία Facebook Twitter

Αν οι βρετανικές εφημερίδες επαληθευτούν, τότε το Versailles, θα είναι το πιο τολμηρό πρόγραμμα που έχει ποτέ προβληθεί στη βρετανική τηλεόραση.

Από το πρώτο κιόλας μέρος, οι τηλεθεατές θα έρθουν αντιμέτωποι με πολλές σεξουαλικές σκηνές, όργια αλλά και βία. Σύμφωνα με την Daily Mail, το πρώτο επεισόδιο περιλαμβάνει γκέι σεξ, έναν πρίγκιπα crossdresser, στοματικό έρωτα και μια βασίλισσα που συνευρίσκεται με νάνους. Σε μια από τις πιο προκλητικές σκηνές, ο βασιλιάς, τον οποίο υποδύεται ο Βρετανός ηθοποιός George Blagden, χώνει το κεφάλι του ανάμεσα στα πόδια της ερωμένης του.

Όργια, σκηνές σεξ και βία στη νέα σειρά του BBC προκαλούν αντιδράσεις στη Βρετανία Facebook Twitter

Αν και η σειρά περιγράφεται από τους παραγωγούς της ως "νόστιμη λιχουδιά" για τους τηλεθεατές, πάρα πολλοί βουλευτές αλλά και υποστηρικτές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων δηλώνουν έξαλλοι με τις γυμνές σκηνές και το πολύ παραστατικό σεξ, χαρακτηρίζοντάς την "πορνό ντυμένο με γραβάτες και καλσόν". 

Η Γαλλία έχει ήδη εκφράσει έκδηλα τη δυσαρέσκειά με το Versailles, που έχει γίνει τις τελευταίες ημέρες αντικείμενο έντονης αντιπαράθεσης. Οι κριτικοί μάλιστα έχουν εκνευριστεί πολύ με την παραγωγή που "υπεραπλουστεύει" την ιστορία ενός από τους εμβληματικότερους μονάρχες της χώρας αλλά και με το γεγονός πως η σειρά γυρίστηκε στα αγγλικά, που σημαίνει πως οι Γάλλοι τηλεθεατές θα αναγκαστούν να τη δουν με υπότιτλους.

Στην Βρετανία από την άλλη έχουν εστιάσει περισσότερο στις πολύ προκλητικές σκηνές σεξ αλλά και στη βία, καθώς γίνεται αναπαράσταση πολύ σκληρών βασανιστηρίων από το πρώτο κιόλας επεισόδιο, όπου ο βασιλιάς ξυλοκοπά μέχρι θανάτου έναν άνδρα με ένα σφυρί. Σε μετέπειτα επεισόδιο υπάρχει άλλη σκηνή που δείχνουν να κόβεται το χέρι ενός ανθρώπου στον καρπό. 

Εκπρόσωπος των συντηρητικών εκφράζει τη δυσαρέσκεια του για την επιλογή ενός τέτοιου προγράμματος από το BBC και υποστηρίζει πως τέτοιο πρόγραμμα δεν είναι κατάλληλο και δεν προσφέρει τίποτα στο βρετανικό κοινό. Αντιρρήσεις εκφράζουν όμως και φορείς Family Education Trust που επίσης αναφέρουν πως η δημόσια τηλεόραση πρέπει να απορρίπτει τέτοια προγράμματα. Για των ώρα πάντως, το BBC δεν φαίνεται να κάνει πίσω ως προς την προβολή.

8

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Λίλι Κόλινς αποχαιρετά το «Emily in Paris» μετά το τέλος των γυρισμάτων

TV & Media / Η Λίλι Κόλινς αποχαιρετά το «Emily in Paris» μετά το τέλος των γυρισμάτων

Η έκτη και τελευταία σεζόν του «Emily in Paris» ολοκλήρωσε τα γυρίσματά της και η Λίλι Κόλινς αποχαιρέτησε δημόσια την Έμιλι Κούπερ. Το τελευταίο κεφάλαιο της σειράς, που ξεκίνησε φέτος τα γυρίσματά του στην Ελλάδα, έρχεται στο Netflix στις 24 Δεκεμβρίου
THE LIFO TEAM
«Η μεγαλύτερη κλοπή εργασίας στην ανθρώπινη ιστορία»: Τι αποκαλύπτουν τα έγγραφα OpenAI–Microsoft

TV & Media / «Η μεγαλύτερη κλοπή εργασίας στην ανθρώπινη ιστορία»: Τι αποκαλύπτουν τα έγγραφα OpenAI–Microsoft

Νέα αποσφραγισμένα έγγραφα στην αγωγή των New York Times δείχνουν στελέχη να περιγράφουν τα AI προϊόντα ως υποκατάστατα της ενημέρωσης και το scraping ως πρωτοφανή «κλοπή εργασίας». Οι εταιρείες επιμένουν ότι η εκπαίδευση μοντέλων καλύπτεται από το fair use
THE LIFO TEAM
ΙΡΛΑΝΔΙΑ ΙΣΡΑΗΛ ΓΑΖΑ EUROVISION 2027 ΜΠΟΙΚΟΤΑΖ

TV & Media / Eurovision 2027: Η Ιρλανδία θα μποϊκοτάρει τον διαγωνισμό ξανά λόγω του πολέμου στη Γάζα

Ο ραδιοτηλεοπτικός φορέας της Ιρλανδίας επικαλέστηκε την «συνεχιζόμενη και φρικτή απώλεια ανθρώπινων ζωών στη Γάζα» και την ανθρωπιστική κρίση που συνεχίζεται στην περιοχή
THE LIFO TEAM
Οι New York Times αναβιώνουν τη θρυλική στήλη «Media Equation» του Ντέιβιντ Καρ επειδή τα media έγιναν πάλι χάος

TV & Media / Οι New York Times αναβιώνουν τη θρυλική στήλη «Media Equation» του Ντέιβιντ Καρ επειδή τα media έγιναν πάλι χάος

Είκοσι χρόνια μετά τον Ντέιβιντ Καρ, η εφημερίδα επαναφέρει τη θρυλική στήλη σε μια εποχή όπου βίντεο, podcast, τεχνητή νοημοσύνη, deepfake και η κρίση της διαδικτυακής αναζήτησης έχουν διαλύσει τα παλιά σύνορα της ενημέρωσης.
THE LIFO TEAM
Υποστηρικτής του MAGA παραιτήθηκε από το ΔΣ του ομίλου που εκδίδει τα Out, The Advocate και Them μετά τον σάλο

TV & Media / Υποστηρικτής του MAGA παραιτήθηκε από το ΔΣ του ομίλου που εκδίδει τα Out, The Advocate και Them μετά τον σάλο

Ο Jay Katari είχε δωρίσει 10.000 δολάρια σε Ρεπουμπλικανό πολιτικό με θέσεις κατά ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιωμάτων και είχε ειρωνευτεί τις αντωνυμίες πριν από τον διορισμό του. Η αντίδραση κουίρ και τρανς συντακτών οδήγησε στην αποχώρησή του μέσα σε μία ημέρα.
THE LIFO TEAM
Ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο δάκρυσε όταν η Έιμι Πόλερ τον ευχαρίστησε που μιλά δημόσια

TV & Media / Ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο δάκρυσε όταν η Έιμι Πόλερ τον ευχαρίστησε που μιλά δημόσια

Η Έιμι Πόλερ εξηγούσε στον 83χρονο ηθοποιό γιατί έχει σημασία το ότι εξακολουθεί να μιλά δημόσια, όταν ξαφνικά συνειδητοποίησε ότι τον είχε κάνει να δακρύσει. «Δεν πιστεύω ότι μόλις σε έκανα να κλάψεις», του είπε.
THE LIFO TEAM
Ο Στίβεν Κόλμπερτ δεν νοσταλγεί καθόλου το late night: «Σαν να μην πίνω δηλητήριο κάθε μέρα»

TV & Media / Ο Στίβεν Κόλμπερτ δεν νοσταλγεί καθόλου το late night: «Σαν να μην πίνω δηλητήριο κάθε μέρα»

Τέσσερις μήνες μετά το τέλος του The Late Show, ο Στίβεν Κόλμπερτ κάθισε απέναντι από τον Τζίμι Κίμελ και παραδέχτηκε ότι δεν του λείπει καθόλου η καθημερινή ζωή της late-night τηλεόρασης.
THE LIFO TEAM
Η Τζέιμι Λι Κέρτις αποχαιρέτησε δακρυσμένη τον Ρομπ Ράινερ στα Emmy

TV & Media / Η Τζέιμι Λι Κέρτις αποχαιρέτησε δακρυσμένη τον Ρομπ Ράινερ στα Emmy

Λίγες ημέρες μετά το μεταθανάτιο Emmy του για το The Bear, ο Ρομπ Ράινερ τιμήθηκε στην κεντρική τελετή των βραβείων. Η Τζέιμι Λι Κέρτις μίλησε για τον «γενναιόδωρο, καλό και ξεκαρδιστικό» δημιουργό.
THE LIFO TEAM
Emmys So White ξανά: Και τα 12 μεγάλα βραβεία ερμηνείας πήγαν σε λευκούς ηθοποιούς

TV & Media / Emmys So White ξανά: Και τα 12 μεγάλα βραβεία ερμηνείας πήγαν σε λευκούς ηθοποιούς

Παρότι 17 μη λευκοί ηθοποιοί ήταν υποψήφιοι στις βασικές κατηγορίες ερμηνείας, δεν κέρδισε κανείς. Είναι η πρώτη φορά από το 2021 που και τα 12 μεγάλα βραβεία υποκριτικής καταλήγουν σε λευκούς ηθοποιούς.
THE LIFO TEAM

σχόλια

5 σχόλια
Επιβεβαιώνονται (ξανά) πανηγυρικά οι λόγοι που επιλέγω τη Lifo για να ενημερώνομαι! Παραθέτετε μεν την (όποια) κριτική ΑΛΛΑ αφήνετε τα στοιχεία να μιλήσουν. Κοντολογίς, απευθύνεστε στην κρίση μου αντί να επιχειρείτε τη λοβοτομή μου, όπως είναι η πεπατημένη των mass media. Στην ηλικία μου το σέβομαι πια πάρα πολύ αυτό που κάνετε ...Είδα το trailer! Ω ναι, είδα το trailer! Τυπικό αγγλικό διαμάντι, carefuly handcrafted. Ακούστε προσεκτικά τους διαλόγους, ακούστε τους όμως! Μιλούν στο μυαλό και την ψυχή σου συνάμα! Και μετά βάλτε Μπρούσκο, Σουλεϊμάν Μεγαλοπρεπή και CSI Φάρσαλα. Όταν τελικά ξεκόλλησα απ' τους διαλόγους, πρόσεξα τα κοστούμια, τις ερμηνείες, τα σκηνικά, το φωτισμό. Και ναι, με χάλασε κάπως η σκηνοθεσία γιατί όντως φέρνει λιγάκι σε αμερικάνικο κλιπ ενίοτε. Και μετά είδα το πρόγραμμα των ελληνικών σειρών γι' απόψε. Versailles it is λοιπόν and I don't give a rat's ass για τα Γαλλο-Αγγλικά κόμπλεξ και τους ψευδοπουριτανισμούς των Δυτικοευρωπαίων, στο κάτω κάτω ας ανοίξουν και κανά ιστορικό βιβλίο της χώρας τους. Πιστέψτε με, η σειρά τα δείχνει πολύ λάιτ συγκριτικά με το πώς έγιναν!
Εχουμε φτάσει στο σημείο να σοκαριζόμαστε με σκηνές έρωτα που είναι το πιο φυσιολογικό πράγμα στον κόσμο και όχι απο τους δεκάδες φόνους που δείχνει καθημερινά η τηλεόραση. Αν δείξει ένα γυμνό στήθος η τηλεόραση οι γονείς παθαίνουν σοκ μην το δει το παιδί αλλα για σκηνές βίας και φόνου δεν τους καίγεται καρφί.
Μαλιστα,σοκαρει.Ενω οι αντιστοιχες σκηνες του --εκπληκτικου ,βεβαια--Game of Thrones ηταν καταλληλες για....κυριακατικο κατηχητικο σχολειο !!Η μια παραγωγη βεβαια ειναι αγγλοσαξωνικη.Η αλλη Γαλλικη.Ισως και αυτο να παιζει τον ρολο του,οσον αφορα στις αντιδρασεις....
Τους Γάλλους δεν τους πειράζει το γυμνό τόσο όσο ότι ο βασιλιάς ήλιος μιλάει Αγγλικά!!! Αυτό για τους Γάλλους είναι εθνική προδοσία!!! Όσο για το άλλο σήριαλ που ανέφερες αν και είναι παραγωγή συνδομιτικου καναλιού, είπαν για το ''βιασμό'' της Σταρκ από τον νόμιμο σύζυγο της. Που εδώ που τα λέμε δεν ήταν και κάτι τόσο τραγικό σε σχέση με αυτά που έχει δείξει. Γενικά χάνουμε το μέτρο προς πάσα κατεύθυνση.
Ο μεσος ευρωπαιος σοκαρεται απο τη βια και μαλλον εχει στο μυαλο του οτι αυτα συνεβαιναν καπου καποτε πολυ παλια. Ειναι και σχεδον λογικο αφου βιωνουμε 70 και πλεον χρονια ειρηνης και τα συνταγματα μας προστατευουν απο μια βαιαιη εξουσια. Το θεμα ομως ειναι οτι η βια ειναι τοσο διπλα μας αλλα εκει κανουμε τα στραβα ματια. Ξεκιναει απο τη φιλη μας που τη δερνει ο γκομενος/αντρας της συνεχιζει τις κυριακες σε γηπεδα σε καποιες αστυνομικες "επιχειρησεις" και συνεχιζει ακαθεκτη σε γειτονες χωρες οπως Τουρκια και λοιπα θεοταλιμπαν καθεστωτα. Ολοι οι ανωτερω ξερετε γιατι "σοκαρονται" απο ολα αυτα; Επειδη δε τους καιγεται καρφι για το τι γινεται καπου αλλου. Ακομα και αν το καπου αλλου ειναι ακριβως διπλα τους.
Συγνώμη αλλά άν μου επιτρέπεις δεν συμφωνώ με την κριτική σου. Είναι άλλο να γνωρίζεις ότι υπάρχει βία και κάθε είδος της μια ανάσα από εσένα και άλλο να πρέπει να την βλέπεις και στις ταινίες που υποτίθεται βλέπεις για να περάσεις μια ώρα ευχάριστα και ψυχαγωγικά. Το να δεις εναν βασανισμό δεν θα σου προσδώσει κάποια γνώση, όλοι μας ξέρουμε ότι γίνονται τραγικά πράγματα, δεν περιμένουμε την ταινία των "Βερσαλλιών" να μας το πει, και εάν υπάρχουν άτομα που δεν το έχουν υπόψιν τους δύσκολο να εισπραξουν αυτή τη γνώση απο μια απλά ταινια. Εν πάσι περιπτώσει, εγώ προσωπικά δεν αντέχω καθόλου τέτοιες σκηνες μου αρκεί που είναι μια πραγματικότητα, δεν θέλω να το βλέπω και στην ταινια μου! Να ήταν ντοκιμαντέρ για αυτό το θέμα οκ, εκεί είναι πια θέμα επιλογής. Και τέλος πάντων μπορεί να δοθεί το Νόημα του βασανισμού ή της κακοποίησης που με την κατάλληλη σκηνοθεσία μπορεί είναι πολύ πιο ισχυρό μήνυμα, χωρίς να σε υποχρεώνει να έχεις τις δυνάμεις να βλέπεις με τα μάτια σου για ολόκληρα λεπτά τέτοιες σκηνές.
Έπρεπε να το γυρίσουν Τούρκοι για να μην έχει ούτε φιλί. Η αλήθεια είναι ότι το έχουν παρακάνει με τη βία και το γυμνό και οι σύγχρονοι σκηνοθέτες ξεχνούν ότι ο Χίτσκοκ και άλλοι είχαν γυρίσει εξαιρετικές σκηνές χωρίς να δείχνουν τίποτα. Π.χ. ψυχό ο Χίτσκοκ, το άγγιγμα του διαβόλου ο Ουέλς, η νύχτα του κυνηγού ο Λότον. (Τι συγκρίνω ε ) . Φως-σκιά ,κάδρο, γωνία λήψης, μοντάζ όχι όλα φάτσα φόρα.