Στην Ειδομένη ο κινέζος καλλιτέχνης Ai WeiWei (video)

Στην Ειδομένη ο κινέζος καλλιτέχνης Ai WeiWei (video) Facebook Twitter
3

Στον καταυλισμό των προσφύγων στην Ειδομένη βρέθηκε χθες ο γνωστός Κινέζος καλλιτέχνης Ai WeiWei, προκειμένου να δηλώσει τη συμπαράσταση τους στους χιλιάδες ανθρώπους που παραμένουν εγκλωβισμένο, ελπίζοντας να ανοίξουν τα σύνορα.

Ο καλλιτέχνης περπάτησε ανάμεσα στις σκηνές, που χθες ήταν βυθισμένες στις λάσπες και δήλωσε: «Χιλιάδες άνθρωποι έχουν κολλήσει εδώ. Εδώ που παραμένουν στην βροχή, στο κρύο, βρεγμένοι, χωρίς καμία εικόνα για το μέλλον... Γυναίκες, παιδιά...Δεν μπορώ να πιστέψω πως αυτό συμβαίνει στην Ευρώπη του 21ου αιώνα». 

«Η κατάσταση είναι μια τεράστια παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων», τόνισε. 

Ελλάδα
3

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χριστούγεννα 2025: Εκπτώσεις σε ακτοπλοϊκά και αεροπορικά εισιτήρια για τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς

Ελλάδα / Χριστούγεννα 2025: Εκπτώσεις σε ακτοπλοϊκά και αεροπορικά εισιτήρια για τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς

Αναλυτικά οι εταιρείες που συμμετέχουν στην πρωτοβουλία των υπουργείων Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού και Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής
THE LIFO TEAM
ΑΓΡΟΤΕΣ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Ελλάδα / Αγρότες: Συνεχίζουν τα μπλόκα μετά το «όχι» στο κάλεσμα Μητσοτάκη - Τι ζητούν κτηνοτρόφοι και μελισσοκόμοι

Ο «χάρτης» των κινητοποιήσεων - Οι αγρότες δηλώνουν ότι ο κλάδος οδηγείται σε αδιέξοδο, ζητώντας άμεσα, συγκεκριμένα και ουσιαστικά μέτρα στήριξης
THE LIFO TEAM

σχόλια

2 σχόλια
«Η κατάσταση είναι μια τεράστια παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων».Καλότυχος ο φετινός ζεστός χειμώνας, χωρίς χίονια, για αυτούς τους ανθρώπους. Φοβάμαι μην έχουμε τώρα όμως νεκρούς από τις κακουχίες. "Έτσι αποφάσισε η Ευρώπη!". Σταματάει ο νους του ανθρώπου. Φταίει η Ευρώπη. Ας νίψουμε τώρα όλοι τα χέρια μας στα λασπόνερα της Ειδομένης.Αφορισμοί."Αντι να οργιστείς με αυτούς...". Να οργιστούμε. Μια κάποια λύση. Παρτάκηδες οι Ευρωπαίοι. Νόμπελ στους Έλληνες. Ακροδεξίος ο δήμαρχος. Παράδειγμα ο άλλος δήμαρχος. Είσαι με το ΟΧΙ. Είσαι με το ΝΑΙ. Είσαι με τους Αυστριακούς και όχι με την Ελλάδα (όπως η Μέρκελ). Είσαι με την Μέρκελ και όχι με την Αυστρία της "Ευρώπης που αλλάζει" (πέρσι). Δες το πρόσωπο του "εχθρού μας" στο δίλεπτο μίσους κάθε απόγευμα στις οθόνες μας. Νόμπελ στην Μέρκελ τελικά; "Όλα στημένα είναι!""Το φοβερό με το δίλεπτο μίσους δεν ήταν ότι ήσουν υποχρεωμένος να συμμετέχεις, αλλ' αντίθετα ότι δεν μπορούσες ν' αποφύγεις τη συμμετοχή." - Όργουελ,"1984"