Mπουτάρης: Εμείς είμαστε το χαϊδεμένο παιδί της Ευρώπης, όχι η Τουρκία

Mπουτάρης: Εμείς είμαστε το χαϊδεμένο παιδί της Ευρώπης, όχι η Τουρκία Facebook Twitter
SOOC
9

Η Ελλάδα είναι το χαϊδεμένο παιδί της Ευρώπης και όχι η Τουρκία, είπε ο Γιάννης Μπουτάρης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, σε συνέντευξη του στο ΑΜΠΕ.

Όπως είπε ο κ. Μπουτάρης, η Τουρκία είναι μεγάλη δύναμη, με 70 εκατ. κατοίκους, στρατό και οικονομία που ανθεί.

"Εμείς είμαστε το χαϊδεμένο παιδί της Ευρώπης, η Ευρώπη μας κρατάει με τα δόντια. Εμείς δεν κάνουμε τη δουλειά που πρέπει να κάνουμε. Γιατί βγήκε η Κύπρος, η Πορτογαλία, η Ιρλανδία από το μνημόνιο με την πρώτη και εμείς έχουμε κάνει τρία μνημόνια. Ποιος είναι το χαϊδεμένο παιδί;" τόνισε.

«Πιστεύω βαθύτατα ότι μόνο με καλή σχέση μπορούν να λυθούν προβλήματα με την Τουρκία, εάν καθίσουμε κάτω και κάνουμε αμοιβαίες υποχωρήσεις, τότε τα πράγματα θα είναι πιο εύκολα» δήλωσε επίσης, χαρακτηρίζοντας ως σωστές τις κινήσεις Τσίπρα στη Σμύρνη.

Ακόμη επισήμανε ότι   η Ευρώπη δεν έχει ενιαία αντίληψη για την αντιμετώπιση της κρίσης και στράφηκε κατά της Αυστρίας και των χωρών του Βίσενγκραντ για την πολιτική των κλειστών συνόρων που υιοθετούν. 

Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης έκανε γνωστό ότι ζητήθηκε από τον Δήμο Θεσσαλονίκης να υποδείξει επιπλέον χώρους για τη δημιουργία και άλλων κέντρων φιλοξενίας, ενώ υποστήριξε  ότι το προσφυγικό δεν θα πρέπει να συνδέεται σε καμία περίπτωση με την αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας.

9

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στη Βουλή ο Μητσοτάκης για τον νέο ΚΟΚ – Στο επίκεντρο η οδική ασφάλεια, τα πρόστιμα και τα νέα μέτρα

Πολιτική / Στη Βουλή ο Μητσοτάκης για τον νέο ΚΟΚ – Στο επίκεντρο η οδική ασφάλεια, τα πρόστιμα και τα νέα μέτρα

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέστρεψε το βράδυ της Δευτέρας από τη Νίκαια της Γαλλίας, όπου συμμετείχε στην 3η Διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για τους Ωκεανούς
LIFO NEWSROOM
NΔένδιας για ΑΟΖ με Ιταλία: «Mεγαλώσαμε την Ελλάδα»

Πολιτική / Δένδιας για ΑΟΖ με Ιταλία: «Mεγαλώσαμε την Ελλάδα»

«Μεγαλώσαμε την Ελλάδα, με μία Συμφωνία η οποία αποδεικνύει την προσήλωσή μας στο Διεθνές Δίκαιο και τη Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της Θάλασσας (UNCLOS)» επισημαίνει ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας
LIFO NEWSROOM
Γεραπετρίτης: Συμφωνία Ελλάδας–Αιγύπτου για την κατοχύρωση των δικαιωμάτων της Μονής Σινά

Πολιτική / Γεραπετρίτης: Συμφωνία Ελλάδας–Αιγύπτου για την κατοχύρωση των δικαιωμάτων της Μονής Σινά

Στόχος η διασφάλιση του ιστορικού καθεστώτος και της νομικής προσωπικότητας της Ιεράς Μονής Αγίας Αικατερίνης – Συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις για θεσμική λύση
LIFO NEWSROOM
Διπλωματικό θρίλερ για τη Μονή Σινά: Το Κάιρο αμφισβητεί ιδιοκτησία – Κρίσιμη συνάντηση Γεραπετρίτη

Πολιτική / Μονή Σινά: Στο Κάιρο ο Γεραπετρίτης - Η ελληνική στάση και οι διπλωματικές παγίδες

Στο Κάιρο κρίνεται το μέλλον της Ι.Μ. Αγίας Αικατερίνης του Σινά - Η Ελλάδα επιδιώκει σεβασμό των συμφωνιών με την Αίγυπτο για τη διατήρηση της ιδιοκτησίας και της θρησκευτικής φυσιογνωμίας της Μονής
LIFO NEWSROOM

σχόλια

5 σχόλια
Γιαννης Μπουταρης,κυριες και κυριοι.Αυτος μονον μπορουσε να κανει τετοια δηλωση.Διοτι,ανεξαρτητα απο το αν η εκτιμηση του ειναι ορθη η οχι,το να λεει δημοσια ενας Ελλην αιρετος,και ακρως προβεβλημενος,"αρχων της αυτοδιοικησης"μια φραση την οποια πιθανοτατα θα χρησιμοποιησει ο -ομολογουμενως εξαιρετικος- μηχανισμος της Τουρκικης προπαγανδας,και μαλιστα σε μια τοσο δυσκολη για τα εθνικα θεματα μας περιοδο,δεν ειναι ουτε σοφο,ουτε εδεδειγμενο,ουτε χρησιμο για την χωρα μας.Μαλλον το αντιθετο.
Από την άλλη, είναι παραγωγικό απ' την πλευρά των έξυπνων να κουνάνε το δάκτυλο στους άλλους, όπως κάνεις εσύ τώρα; Εγώ που πιστεύω πως έχουμε πρόβλημα ηγέτιδας αστικής τάξης κι όχι μέσου όρου, το βλέπω ανάποδα όλο αυτό.