Πώς ο «αριστερός» Τσίπρας ξέπλυνε το αντιδημοκρατικό και καταπιεστικό καθεστώς Ερντογάν

Πώς ο «αριστερός» Τσίπρας ξέπλυνε το αντιδημοκρατικό και καταπιεστικό καθεστώς Ερντογάν Facebook Twitter
«Τώρα και σε ρόλο γλάστρας για τη βελτίωση του ''image'' της Τουρκίας...» (Από σχόλιο στην είδηση)
15

Παρότι πάντα συμπαθούσα την Τουρκία, το τελευταίο διάστημα άρχισα να μισώ πραγματικά τους ηγέτες της. 

Με ενόχλησαν πολλά:

Ο εκβιαστικός τσαμπουκάς με τον οποίο κερδίζουν σχεδόν ό,τι θέλουν απ' την Ευρωπαϊκή Ένωση (ενώ δεν είναι καν μέλη της) σε αντίθεση φυσικά με μας.

Το θράσος τους να καταρρίπτουν Ρωσικό αεροσκάφος επειδή «παραβίασε τον εναέριο χώρο» τους, ενώ καθημερινά παραβιάζουν το δικό μας ξέροντας ότι δεν θα έχουν καμία συνέπεια.

Η βοήθειά τους προς το φρικιαστικό Ισλαμικό Κράτος.

Το ότι απαγόρευσαν στον Έλληνα πρωθυπουργό να αποβιβαστεί σε ελληνικό νησί, και αυτός αναγκάστηκε να το καταπιεί.

Η ανοχή στους διακινητές προσφύγων που εκμεταλλεύονται βάναυσα εξαθλιωμένους ανθρώπους ή/και τους αφήνουν να πνιγούν.

Η σύλληψη κάθε εχθρού του καθεστώτος.

Η συνεχής παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. 

Το ότι βάζουν τους δικαστές και την αστυνομία να φιμώνουν αντιπολιτευτικές εφημερίδες και πρακτορεία ειδήσεων και τα παραδίδουν στην κυβέρνηση ως νέα εργαλεία προπαγάνδας.

Και μέσα σ' όλα αυτά, σήμερα, ο Τσίπρας, όχι με εθνική περηφάνια και αξιοπρέπεια φυσικά αλλά μάλλον με δουλοπρέπεια και ανιδιοτέλεια, έκανε σόου δήθεν ελληνοτουρκικής φιλίας, ξεπλένοντας το πιο αυταρχικό και αντιδημοκρατικό καθεστώς της γειτονιάς μας. 

Μέσα σε μόλις μια μέρα, ο (κατά τα άλλα «αριστερός») Έλληνας πρωθυπουργός ξέπλυνε με διάφορους τρόπους τους Νταβούτογλου και Ερντογάν. Αυτοί όμως είναι οι δύο που με σόκαραν περισσότερο:

1) Η όλο περηφάνια ανακοίνωση συνεργασίας της ΕΡΤ και του Αθηναϊκού Πρακτορείου με το Τουρκικό Πρακτορείο. 

 

Πώς ο «αριστερός» Τσίπρας ξέπλυνε το αντιδημοκρατικό και καταπιεστικό καθεστώς Ερντογάν Facebook Twitter
SOOC

Όπως πολύ σωστά έγραψε η Πωλίν Κόκλα στο άρθρο της «Οι νέες ανοησίες του Τσίπρα»: «Μέσα στον πυρετό του στανικού προξενιού, τού έρχεται να κάνει το βλακωδέστερο: να "συνεργαστεί" με το κρατικό πρακτορείο μιας ανελεύθερης χώρας που διώκει τον Τύπο και ακριβώς πριν λίγες μέρες έκανε το πρωτοφανές, να διορίσει εγκάθετο κρατικό λογοκριτή στην μεγαλύτερη εφημερίδα της χώρας και να διαλύσει με σφαίρες καουτσούκ τους διαδηλωτές κάτω από το γραφεία της.»

Δεν το πίστευα όταν άκουσα την είδηση. Δηλαδή τώρα η ΕΡΤ και το Αθηναϊκό Πρακτορείο θα μεταδίδουν την προπαγάνδα του Τουρκικού -ανελεύθερου- Πρακτορείου, και πρέπει κιόλας να χαρούμε; Την Τουρκία, που μόλις έθεσε υπό αντιδημοκρατικό κυβερνητικό έλεγχο ΚΑΙ το δεύτερο μεγαλύτερο πρακτορείο της, έκραξε χτες όλος ο πολιτισμένος κόσμος για την ανελευθερία στην ενημέρωση. Κι όμως, πήγε μια μέρα μετά ο Τσίπρας και δικαίωσε την τουρκική «ενημέρωση»! Τόσο μάλιστα που αποφάσισε να την μεταδίδει και στη χώρα του, φτύνοντας κατάμουτρα όλες τις διαμαρτυρίες. 

2) Τα κοινά καραγκιοζιλίκια του Τσίπρα με τον Νταβούτογλου και τις γυναίκες. 

Πώς ο «αριστερός» Τσίπρας ξέπλυνε το αντιδημοκρατικό και καταπιεστικό καθεστώς Ερντογάν Facebook Twitter
Όλα για τις κάμερες...

Το είδα εδώ: «Ο Τσίπρας και ο Νταβούτογλου μοίρασαν κόκκινα τριαντάφυλλα σε γυναίκες δημοσιογράφους - Μια συμβολική κίνηση με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας».

Τι γλυκούληδες, τι ιππότες, τι gentlemen, θα έλεγε κάποιος αν δεν γνώριζε πως για άλλη μια φορά ο Τσίπρας ξεπλένει το (μισογυνιστικό) καθεστώς του Ερντογάν. 

Πριν δυο μέρες η είδηση αυτή έκανε το γύρο του πλανήτη:

Οι διαδηλώτριες επιδίωκαν να τραβήξουν την προσοχή στα θέματα των γυναικών στην Τουρκία, η οποία κατατάσσεται 77η μεταξυ 138 χωρών βάσει του δείκτη ισότητας των φύλων που χρησιμοποιεί το Πρόγραμμα των Ηνωμένων Εθνών για την Ανάπτυξη (UNDP). Η Τουρκία έχει επίσης περιορίσει σημαντικά το δικαίωμα του συνέρχεσθαι τα τελευταία χρόνια, δίνοντας στην αστυνομία ευρύτερες εξουσίες για να θέτουν υπό κράτηση διαδηλωτές και στα δικαστήρια περισσότερη εξουσία για να ασκούν διώξεις εναντίον τους. Η κυβέρνηση Ερντογάν αντιμετωπίζει συχνά επικρίσεις για τον τρόπο που χειρίζεται τα θέματα των γυναικών, καθώς και για την αποτυχία της να μειώσει τα υψηλά ποσοστά βίας κατά των γυναικών και για τη χαμηλή συμμετοχή τους στο εργατικό δυναμικό. Επεισόδια οικογενειακής βίας είναι 10 φορές πιθανότερο να συμβούν στην Τουρκία, η οποία φιλοδοξεί να ενταχθεί στην ΕΕ, απ' ό,τι στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες, σύμφωνα με τον ΟΗΕ.

Ανήμερα μάλιστα της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας, ο Ερντογάν μίλησε εναντίον της απελευθέρωσης των γυναικών, τονίζοντας «Για μένα οι γυναίκες είναι πάνω από όλα μητέρες». Παλιότερα είχε ταχθεί και εναντίον της ισότητας, λέγοντας: «Οι γυναίκες δεν είναι ίσες με τον άνδρα, δεν γίνεται!»

Πώς ο «αριστερός» Τσίπρας ξέπλυνε το αντιδημοκρατικό και καταπιεστικό καθεστώς Ερντογάν Facebook Twitter

Φυσικά, κουβέντα δεν είπε ο Τσίπρας για όλα αυτά: Φωτογραφήθηκε χαρούμενος με τον Τούρκο Πρωθυπουργό δίνοντας μερικά τριαντάφυλλα σε γυναίκες, ξέπλυνε και τον Νταβούτογλου και την κυβέρνησή του - και όλα μια χαρά. 

Δεν θέλω έναν πρωθυπουργό που θα τσαμπουκαλευτεί, ούτε έναν που θα μας οδηγήσει σε πόλεμο με την Τουρκία. Δεν θα απαιτούσα να καταδικάσει δημόσια την ανελευθερία του τύπου ή την αντιμετώπιση των γυναικών απ' την Τουρκία - αν και δεν θα ήταν καθόλου άσχημο αυτό.

Αν όμως λέει ότι αγαπάει τη χώρα του, την ελευθερία, τη δημοκρατία και την πρόοδο, απαιτώ, τουλάχιστον, να μην κάνει έξτρα κόπο και προσπάθειες για να βοηθήσει την γειτονική χώρα να φτιάξει το προφίλ της.

Αρκετά με το γλείψιμο και τις φωτο-ευκαιρίες αυτοπροβολής. 

15

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών - Μικροπράγματα

Mικροπράγματα / Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών

«Υστερικές» όσες μιλούν συνεχώς για τα γυναικεία δικαιώματα και «τα θέλουν» όσες είναι θύματα καταπίεσης και δεν το καταγγέλλουν, μάς ενημερώνει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής, Δημήτρης Παπανώτας.
ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΝΑ ΚΡΑΒΑΡΗ

σχόλια

12 σχόλια
Ρε παιδιά, πάντα το' χα απορία και με αφορμή το άρθρο αλλά και κάποια σχόλια αναγνωστών, θυμήθηκα να το ρωτήσω (ειλικρινής απορία, δεν είναι κάποιου είδους έμμεσο trollάρισμα).Τι ακριβώς σημαίνει "αριστερός" σήμερα; Κάνοντας μια βασική ιστορική αναδρομή είδα ότι ο όρος εισήχθη από την Γαλλική Επανάσταση και στη συνέχεια αποδόθηκε σε σοσιαλιστές, κομμουνιστές, αναρχικούς, σοσιαλδημοκράτες και μετά επεκτάθηκε στα διάφορα κινήματα πολιτικών δικαιωμάτων, το φεμινιστικό, το αντιπολεμικό, το περιβαλλοντικό κλπ. Όσο πιο πολλές στοιχεία όμως υπάγονται στο περιεχόμενο μιας έννοιας, τόσο πιο δύσκολο είναι να ξεχωρίσεις τα όριά της.Όταν κάποιος σήμερα λοιπόν υποστηρίζει ότι είναι "αριστερός", τι σημαίνει πως είναι; Κομμουνιστής ή σοσιαλιστής; Σοσιαλδημοκράτης ή αναρχικός; Και ποιοι δεν υπάγονται στην έννοια του αριστερού; Ο "κεντρώος" δεν υποστηρίζει και αυτός τα ίσα δικαιώματα, δεν είναι κατά του πολέμου, δεν είναι υπέρ του περιβάλλοντος κλπ; Ξέρετε κανέναν (σοβαρό άνθρωπο) που αυτο-προσδιορίζεται ως "κεντρώος" να λέει κάτι αντίθετο; Τι διαφοροποιεί λοιπόν τον "κεντρώο" από τον "αριστερό"; Που σταματάει κάποιος να λέγεται κεντρώος και αρχίζει να λέγεται αριστερός;Εγώ αυτό που βλέπω είναι μια γενίκευση εξαιρετικά παραπλανητική, ένα "θόλωμα νερών". Όποιος θέλει να πει πλέον ότι είναι "καλός", λέει ότι είναι "αριστερός" και καθάρισε, χωρίς να χρειάζεται να ξεκαθαρίσει τι πιστεύει, ούτε βεβαίως να το αποδείξει με πράξεις. Υπάγει αυτομάτως τον εαυτό του σε όλα τα χαρακτηριστικά που έχουν αποδοθεί διαχρονικά στην Αριστερά, έστω και αν αυτά δεν συμβαδίζουν πάντοτε μεταξύ τους.Αρκεί σαν απάντηση σε οποιαδήποτε κριτική ή αμφισβήτηση το : "Μα εγώ είμαι αριστερός".Προσωπικά αυτό με ενοχλεί αφάνταστα και όπως βλέπω δεν είμαι ο μόνος.
Θέλετε να μας τρελάνετε όλοι σας! Πού πότε η αριστερά δεν 'έπνιγε' τον τύπο! Ποιος από τα πρότυπά τους ήταν υπέρ της ελευθερίας του τύπου, ο Τσάβες, ο Κάστρο, ο Γκεβάρα! Ποιος! Θέλετε να μας τρελάνετε όλοι σας σε αυτή τη χώρα!
Άρη συμφωνώ απόλυτα αλλά αν το δεις από την σκοπιά του Κοντού, υπάρχει ο κίνδυνος ο Αλέξης να αντιμετώπισε την επίσκεψη με λίγο ερασιτεχνισμό, να πιάστηκε στη φάκα, αλλά να είχε καλές προθέσεις, οπότε μην βιάζεσαι να τον κατηγορήσεις. Μην ξεχνάς ότι υπάρχουν οργανωμένα συμφέροντα που υπονομεύουν την πρώτη φορά αριστερά από την Τουρκία μέχρι τα βάθη του Μίσιγκαν.
Εν μέρει και μόνο, κάποια από τα χαριτωμένα "happenings" εντάσσονται στα χαζοχαρούμενα των συναντήσεων αυτών. ΠΧ αυτό με τα τριαντάφυλλα - δυστυχώς, αν είμαστε τόσο αυστηροί, θα πρέπει να αποκλείσουμε τα 2/3 των χωρών του πλανήτη για επισκέψεις κρατικού επιπέδου.Το θέμα με το Τουρκικό πρακτορείο είναι βλακεία της σοφής μας κυβέρνησης.Και το θέμα με το "επίσημος Διδάκτωρ" σε ΙΔΙΩΤΙΚΟ πανεπιστήμιο (που μπορεί να είναι και αξιόλογο) είναι λυπηρό για κάποιον που έχει έναν Φίλη στην κυβέρνησή του.
Κάποιος που σου λέει τι πρεσβεύει, έστω κι αν δεν σου αρέσει, είναι τουλάχιστον ντρόμπρος. Κάποιος που σου δείχνει ιδιοτελώς ένα αγγελικό πρόσωπο για να εκλεγεί, μόλις εκλεγεί κάνει ακριβώς τα αντίθετα και ψεύδευδεται ανερυθρίαστα για τα πάντα, με σαρδόνιο και ψεύτικο χαμόγελο προκειμένου να βγάλει τρελούς τους γνωστικούς, είναι απλά ένα σίχαμα. Ένα σίχαμα που θα θα το καταπιεί η ιστορία ως ένα τίποτα που κάποτε υπήρξε κάπου.
Καλως ή κακως, εται ειναι τα πραγματα στη διπλωματία και κυριως στις διεθνεις σχεσεις. Απο πισω δε συμφωνούν και εχουν 10 συμβουλους να τους βοηθανε στο πως να κερδίσουν κατι παραπανω και στις καμερες ειναι κολλητοι.. αλλα να σου πω.κατι, στην τελική ισως ειναι και καλυτερα. Τι θα ηθελες να γινει, να του ριξει.ο.Τσιπρας ενα χαστουκι?Δε θα αλλαζε κατι με κινησεις που διαφοροποιουν το φαινεσθαι και το συναισθηματισμο μας σχετικα.με.το.αισθημα του.αδίκου.
Και γιατί παρακαλώ να μην απαιτούμε από τον ¨Ελληνα πρωθυπουργό να καταδικάζει δημόσια την "ανελευθερία του τύπου ή την αντιμετώπιση των γυναικών απ' την Τουρκία"; Σαφέστατα θα έπρεπε να το κάνει. Τώρα κατά τα άλλα δυστηχώς δεν ήταν μόνο ο Τσίπρας που ξέπλυνε το καθεστώς της Τουρκίας. Το έκαναν και οι 28 μαζί. Αντί να λύσουμε το προσφυγικό μόνοι μας διαχειρίζομενοι όλοι μαζί το θέμα των προσφύγων πέφτουμε στα πόδια της Τουρκίας για να μας το λύσει ενώ όπως φαίνεται θα μα ς εξαπτήσει για άλλη μία φορά.
Ρε φίλε Άρη μην παρεξηγείς τον Αλέξη, δεν του κόβει. Πιθανών να μην σκέφτηκε κάν όλα αυτά, απλά μπορεί να θεωερεί τον Νταβούντογλου ως έναν αξιαγάπητο, τσαχπίνη, χαβαλέ μπαρμπα. Υπάρχει σε κάθε οικογένεια.
Δεν είναι "αριστερός". Αριστερός είναι.Ας τελειώνουμε σιγά-σιγά με το παραμύθι ότι η αριστερά είναι κάτι άλλο "καλό" κι οτι αυτοί είναι αβαβά αριστεροί ρε παιδιά.Η, αν δεν το αντέχουμε αυτό (για λόγους πού αδυνατώ να καταλάβω) ας βρούμε μία έστω χώρα όπου η αριστερά κατέλαβε την εξουσία και λειτούργησε δημοκρατικά.
Παρακαλώ κάποιον να μου πει γιατί ο κόσμος χάνεται και ο Τσίπρας είναι πάντα στην τρελή χαρά. Ο άνθρωπος πρέπει να παίρνει ψυχοφάρμακα και να μην καταλαβαίνει τι γίνεται γύρω του... Ζει στην κοσμάρα του