Να φύγει άμεσα από σύμβουλος Τσίπρα ο Καρανίκας, ζητά η ΝΔ

Να φύγει άμεσα από σύμβουλος Τσίπρα ο Καρανίκας, ζητά η ΝΔ Facebook Twitter
"Ο εκλεκτός του πρωθυπουργού έφτασε στο σημείο να χαρακτηρίζει ως "αριστούργημα τέχνης" την τραγωδία των κατεστραμμένων δίδυμων πύργων"
35

Την αποπομπή εντός της ημέρας του Ν. Καρανίκα από τη θέση του συμβούλου του πρωθυπουργού ζητά η ΝΔ. "Μεταξύ άλλων απίθανων και ανόητων που δημόσια υποστηρίζει, εκθειάζει έργα και ήμερες της διεθνούς τρομοκρατίας", αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή της η ΝΔ σημειώνοντας οτι "ο εκλεκτός του πρωθυπουργού έφτασε στο σημείο να χαρακτηρίζει ως "αριστούργημα τέχνης" την τραγωδία των κατεστραμμένων δίδυμων πύργων".


Όλα αυτά δεν είναι αστεία, είναι πολύ σοβαρά, τονίζει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και κάνει λόγο για ανεκδιήγητες επιλογές του πρωθυπουργού "διορίζοντας ως συμβούλους του, απίθανους ανθρώπους".

Την περίπτωση Καρανίκα είχε επίσης σχολιάσει χθες και το Ποτάμι το οποίο στην ανακοίnονωσή του ανέφερε:"Τι να τις κάνεις τις σπουδές, τα πτυχία, την πετυχημένη επαγγελματική διαδρομή; Επί ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ το να είσαι κολλητός της πρωθυπουργικής παρέας είναι ΤΟ μεγάλο προσόν. Και είναι αρκετό για να φέρει κάποιον που υποστήριζε ότι «η καριέρα είναι χολέρα», με εργασιακή εμπειρία σερβιτόρου, στη θέση ειδικού συμβούλου στο γραφείο Στρατηγικού Σχεδιασμού της Γενικής Γραμματείας του πρωθυπουργού με αμοιβή 2.027 ευρώ το μήνα".

35

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

6 σχόλια
Ο Στοκχάουζεν ο ΦλουΕυφυολόγημα Number 9 (του ημίθεου)Μια ιστορία θα σας πω Για τον ΣτοκχάουζενΤου ΕθνάρχηΤης Α-ρι-στε-ράς (hey!)Που του ‘λεγες “Βρε Στόκο τι τρέχει εδώ”; Σού ‘λεγε “Φλου, φίλε μου όλα είναι Φλου” Πάντ' αδιόριστος εκπαιδευτικός Ήταν ωραίος ο Στόκος ο Φλου Μουρμούραγε στο Twitter διαρκώς Ότι “Καριέρα, φίλε, ίσον χολέρα”Πείραζε την Τσαπανίδου Χωρίς να το σκεφτεί Κι άμα ψιλοβαριότανε Άραζε με την Τασία να λιαστείΠείραζε την Τσαπανίδου Χωρίς να το σκεφτεί Κι άμα ψιλοβαριότανε Άραζε με την Τασία να λιαστείΛιγουρευόταν την Μένεγά-Ήταν ωραίος ο Στόκος ο ΦλουΜονολογούσε διαρκώς“Η Ενδεκάτη Σεπτεμβρίου ήταν Art!”Κι όταν τον μπουζουριάσανε Παίξαν οι Τρύπες συναυλία γι αυτόν Κι αν τον πολυρωτάγανε Έλεγε “Σόρυ, φίλε , I don't have a clue”Πείραζε την Τσαπανίδου Χωρίς να το σκεφτεί Κι άμα ψιλοβαριότανε Άραζε με την Τασία να λιαστεί
όχι, καλέ - το αντίθετο! Και με την ευκαιρία: κάντε λίγο κράτει όλες οι φίλες του Άστον που αμολάτε τα dislike χωρίς καν να διαβάζετε - κάποια φορά θα αφήσω σχόλιο κενό και θα ορμήξετε λόγω συνήθειας.
άστο, Χέστον - δεν το σώζεις με ευφυολογήματα το γεγονός ότι όλα τα νεοφιλελέδια πιάστηκαν Κώτσοι και δεν ξέρουν πώς να το κρλύψουν και θα λένε τα παλαβά τους "δεν είναι ακριβώς το ίδιο ο Στοκχάουζεν και ο Καρανίκας" κι άλλες τέτοιες παπαριές. Σάς τσούζει τόσο πολύ το γεγονός ότι τώρα βολεύεται η άλλη πλευρά που δεν μπορουσατε να διανοηθείτε ότι θα κάνανε τα ίδια; Πρόβλημά σας! "ω, μον, ντιέ, τι θράσος οι χωριάτες να θέλουν να γίνουν σαν κι εμάς, κελ ντεκαντάνς μεζ αμι". Βγάλτε όσους αφρούς θέλετε, αλλα την εξυπνάδα που πέταξε το σπλάχνο σας (ο Ντοράκης Βουλγαράκης) περί νόμιμου και ηθικού, θα την τρώτε στη μάπα για πολύ καιρό ακόμα και δεν θα την χωνεύετε. Συνεχίστε έτσι απαράλλαχτα - με αυτό το επίπεδο κριτικής, προβλέπω ότι θα σάς γλεντάει πολύ καιρό ο Τσιπραλέξ (τουλάχιστον μέχρι την τελική έκρηξη...)
Γιου τέηκ ιρήση νάου, hemitheos--γιατί μάλλον εσύ είσαι που βγάζεις αφρούς κάθε τόσο. Που είσαι και καλό παιδί και υπεράνω (καθότι "ανενταχτοσαριστερος"), και απλώς διαπιστώνεις πως "τώρα βολεύεται η άλλη πλευρά". Όσο για το ποιός "δεν μπορούσε να διανοηθεί" --μάλλον δεν με ξέρεις καλά ;-)
καλό παιδί δεν ξέρω αν είμαι (καθείς και οι ορισμοί του). Και το "κάθε τόσο" πάλι θα πρέπει να το ορίσω σε σχέση με τη δική σου συχνή και άδολη παρουσία εδώ μέσα. Τι να κάνω που δεν βολεύομαι με κανέναν τους - θέλεις να πεθάνω; Όσο για το ότι δεν σε ξέρω καλά, πώς αλλοιώς δηλαδή θα μπορούσε να ισχύει και κάτι άλλο; Εκτός και αν ξέρεις κα΄τι που δεν ξέρω, πονηρούλη...
ημίθεε, τα νεοφιλελέδια πιάστηκαν Κώτσοι; Δημοψήφισμα, συγκυβέρνηση με ακροδεξιούς, μεταναστευτικό, αβέρτα ΠΝΠ, αποτυχημένες προσπάθειες συμφωνίας με Ρωσία και Ιράν, Βαρουφάκης, Λαφαζάνης, Κωνσταντοπούλου (νομίζω πως ξεχνάω πολλά) δείχνει πως αυτοί που πιάστηκαν Κώτσοι είναι οι αριστερίζοντες. Όπως επί Πασόκ. Κατανοούμε όλοι τη χαρά σας για τους διορισμούς διαφόρων αχρήστων δικών σας, όπως και το μεγαλειώδες επιχείρημα "μα τα κάναν και οι άλλοι αυτά", αλλά αν δεν πάει με δευτεροκλασάτη αεροσυνοδό ο Αλέξης η ιστορία του θα μείνει λειψή.
Αν σας πονέσει το δοντάκι, να πάτε σε σερβιτόρο να το κοιτάξει. Το ίδιο κι αν χαλάσει το αμάξι, το ίδιο κι αν χρειαστείτε δικηγόρο κτλΗ δουλειά δεν είναι ντροπή, μη λέμε τα αυτονόητα. Όμως αυτός ο τύπος έφαγε θέση που θα μπορούσε (λέμε τώρα) να πήγαινε σε κάποιον που κάνει για τη θέση. Τα ίδια δεν έκαναν σε μεγάλο βαθμό και οι προηγούμενοι;
Νομίζω πληρεί όλα τα κριτήρια για να είναι σύμβουλος αυτού του Πρωθυπουργού. Είναι εντελώς αγράμματος και θλιβερά αστείος, δεν του λείπει τίποτα.
σωστά - δεν είναι θεοφοβούμενος σαν τον Μπαλτάκο ούτε πρώην αλεξιπτωτιστής σαν τον Φαήλο. Κι επειδή το κράτος πρέπει να έχει συνέχεια, προτείνω στον Τσίπρα να διώξει τον Καρανίκα και να προσλάβει για σύμβουλό του την κόρη του Στοκχάουζεν (ο οποίος είπε ακριβώς την ίδια φράση για την 11/9 κι έπεσαν επίσης οι αμερικανοτσολιάδες όλου του κόσμου να τον φάνε)
τσούζει, μαγκίτες, έτσι; καλά είναι, να τσούζει και να σκούζει. Δεν το ήξερα να σάς υποβάλλω τα επιχειρήματα μου για προέγκριση. Η συυλογιστική "τέτοια κάναν κι οι άλλοι" δεν ξέρω αν είναι μαμάτη, πάντως η συλλογιστική "πρώτη φορά γίνεται αυτό το πράγμα" είναι επιεικώς ηλίθια για να μην πω ύποτη. Όσο για σένα, κακομοίρη skeletor (πολύ καιρό δεν το κράτησες κι αυτό το ψευδώνυμο;) αν εγώ έχω την κυβέρνηση που μου αξίζει εσύ τι έχεις και τι σού αξίζει; Και ρωτάω περιμένοντας απάντηση και όχι τα συνήθη κακαρίσματα : ποιά ακριβώς είναι τα προσόντα που προβλέπονται για σύμβουλος πρωθυπουργού καθώς και αν ισχύει μοριοδότηση και επετηρίδα.
Λάθος μέγα, ημίθεε, ο Στοκχάουζεν είπε "ακριβώς την ίδια φράση", με τον Καρανίκα, και όχι το αντίστροφο, όπως λες. Είναι κλασική ρήση Καρανίκα, από το πόνημά του "Διαλεκτές Σκέψεις και Ανάλεκτα" (εξαντλημένο) που προφανώς ο Στοκχάουζεν συμβουλεύτηκε.(By the by, είχε γίνει μεγάλος ντόρος τότε με αυτό που είπε ο συνθέτης για την 9/11, και προφανώς κάτι πήρε το αυτί του στόκου. Να τον χαίρεστε εσείς οι "ανένταχτοι αριστεροί").
Για αλλη μια φορα ο ελληνας αποδεικνυει ποσο ρατσιστης και μικροψυχος ειναι, δηλαδη επειδη ηταν σερβιτορος κ δεν ξερει να γραφει να τον εξαφανισουμε; μπορει να εχει καλες ιδεες, δε σημαινει κατι αυτο
Ανώριμε και Vasilia σε τέτοιες θέσεις υποτίθεται ότι πρέπει να προσλαμβάνονται άνθρωποι με πολλά προσόντα (πτυχία, μεταπτυχιακά, ξένες γλώσσες) και όχει ο κάθε ένας. Θεωρείτε σωστό να παίρνει αυτός 2027€ και οι υπόλοιποι που λιώνουμε στο διάβασμα για πτυχία, μεταπτυχιακά κλπ και σε μια δουλειά ο μισθός να είναι το 1/4 του δικού του; Προφανώς κι εσείς είστε το ίδιο βολεμένοι με τον Καρανίκα ή απλά είστε συριζοτρολάκια.
Vasilis21 οποιος εχει αλλη αποψη ειναι βολεμενος ή συριζοτρολ. Μαλιστα τεκμηριωμενη αποψη απο σπουδασμενους μεγαλοφυεις.Ελπιζω να μην σε χαρακτηρισουν κι εσενα Καρανικα για το "οχει". Τα συγχαριλικια μου για τον πτυχιουχο,μεταπτυχιουχο Νικο Γεωργιαδη. Τι να τα κανει ολα τα αλλα οταν εχεις πτυχια!
Γιατι οχι. Σας αρεσουν οι δοκιμασμενες συνταγες αλα παλαια; Νομιζω 40 χρονια πτυχιουχων κρατοδιαιτων κομματοσκυλων και λαμογιων που ομως κρατουσαν τα προσχηματα με τα πτυχια και τις γραβατες,μας χρεοκοπησαν δυο φορες. Και τους λεω πτυχιουχους σκετο,ουτε μορφωμενους,ουτε καλλιεργημενους. Δεν μας εφθασαν σε αυτα τα χαλια σουβλατζηδες, οικοδομοι και σερβιτοροι. Ειμαι υπερ της μορφωσης χιλια τα εκατο οταν συνδεεται με τον χαρακτηρα του ανθρωπου και βγαινει ενα καλο αποτελεσμα,διαφορετικα δεν μου λεει τιποτα.Τιμιους ανθρωπους θελουμε πανω απ'ολα και αν εχουν και κανα πτυχια...καλυτερα ακομα. Και μην επικαλουμαστε τις σπουδες και την καριερα οταν μας συμφερει π.χ βλεπε Βαρουφακη.
Σωστά Vasilia, σειρά τώρα έχουν τα κρατικοδίαιτα κομματόσκυλα και λαμόγια που όμως δεν τηρούν ούτε καν τα "προσχήματα", όπως είναι πχ το να μπορείς να μιλήσεις και να γράψεις, ή η άλλη κακή "αστική" συνήθεια, να σκεφτείς. Νέα, μη δοκιμασμένη συνταγή! Για να δούμε τα αποτελέσματα!Γιατί φυσικά τα κρατικοδίαιτα κομματόσκυλα και λαμόγια είναι αναπόφευκτα, σωστά; Οπότε καλύτερα να βλέπουν την αμόρφωτη, απαίδευτη, κρατικοδίαιτη κομματοσκυλίσια και λαμογίσια μούρη τους στο Μαξίμου και στην Βουλή μερικοί, για να αγαλλιάζουν. Ξέρει τι κάνει ο Τσίπρας--σας το έχουμε άλλωστε πει χρόνια τώρα.Όσο για το ποιός είναι τίμιος, αυτό φαντάζομαι θα το αποφασίζει δια βοής η εκάστοτε Πλατεία (η Κάτω ή η Επάνω Πλατεία, προτιμάς;)
Αsthon Heston μιλας στην αρχη για νεα,μη δοκιμασμενη συνταγη και θα δουμε τα αποτελεσματα και μετα ....βγαζεις τα αποτελεσματα! Αααα εδω κανεις ζαβολιες! Ειμαι υπερ της πλατειας και της πανω και της κατω, εδω θα μαστε. Εχει και ενα προσφατο ωραιο αρθρο εδω στο λιφο της κυρια Πωλιν Κοκλα,που συνηθως διαφωνω μαζι της. Ο τιτλος "Οι καλλιεργημενοι τραμπουκοι των σοσιαλ μιντια". Διαβασε το,ειναι πολυ ενδιαφερον και τα λεει ολα. Τελος παντων,ας μην μακρυγορω. Θα μου πει καποιος επιτελους ποσα πτυχια εχει ο Ν. Γεωργιαδης ή να το κανουμε γαργαρα;
just a guy κι επειδη δεν περασε το σχολιο το ξαναγραφω. Ουκ ολιγες φορες μου εχουν απαντησει με παρομοιο σχολιο,κοπια που λενε. Λιγη φαντασια βρε παιδια! Πρεπιπτοντως τι καιρο εχει εκει πανω;
Αγαπητή Vasilia,δεν μου κάνει εντύπωση που δεν είμαι ο πρώτος που κάνει αυτό το σχόλιο. Δεν είναι τυχαίο.Όσο για το ακλόνητο επιχείρημά σου, το τι καιρό έχει "εδώ πάνω", τα συγχαρητήριά μου για το καταπληκτικό επίτευγμα του νεο-Έλληνα, να έχει ήλιο. Πάντως, μη νομίζεις ότι σας ζηλεύουμε ιδιαιτέρως για τον καιρό "εκεί κάτω". Σαφώς και όλοι θα ήθελαν έναν ιδανικό καιρό, στο μέρος όπου ζουν. Επειδή όμως από ένα σημείο και μετά ο ήλιος δεν τρώγεται, αρκούμαστε να είμαστε υπερήφανοι για το ότι οικοδομήσαμε ένα κράτος δικαίου, όπου το κράτος είναι ειλικρινές και τίμιο απέναντι στον πολίτη και τούμπαλιν. Είμαστε ευτυχείς που έχουμε οικοδομήσει ένα κράτος που λειτουργεί, είναι υπόλογο προς εμάς και μας ανταποδίδει στο πολλαπλάσιο αυτό που μας ζητάει. Ζούμε στην κοινωνία του "παρακαλώ" και του "συγγνώμη", και όχι του "ξέρεις ποιος είμ'εγώ, ρε". Δουλεύουμε λιγότερο από τα αδέλφια μας, τους φίλους μας, τους αγαπημένους ανθρώπους που αφήσαμε πίσω στην Ελλάδα, αλλά αμοιβόμαστε περισσότερο, γιατί έχουμε όλοι λάβει μέτρα ώστε η εργασία μας να είναι αποδοτική και τα χρήματά μας να μην σπαταλώνται. Είμαστε ετυχείς που ζούμε σε μια κοινωνία όπου όλοι είναι ίσοι, ο άνθρωπος με ειδικές ανάγκες να μπορεί να ζει κανονικά και όμορφα, ο ομοφυλόφιλος να απολαμβάνει ίσα δικαιώματα και να προστατεύεται από τυχόν διακρίσεις, αλλά και να τιμωρείται όποιος δρα αντικοινωνικά. Ο καθένας απολαμβάνει ποιότητα ζωής. Και όποιον δε μπορεί τον βοηθάμε ουσιαστικά. Προτιμάμε να έχουμε χρήματα στο πορτοφόλι μας και να πηγαίνουμε διακοπές όπου θέλουμε, σχεδόν όποτε θέλουμε, ακόμα και μέσα στο καταχείμωνό μας, αν μας έχει κουράσει το κρύο. Και αυτό, με λεφτά που δεν δανειστήκαμε. Όλα αυτά είναι επιτεύγματα που "εμείς εδώ πάνω" καταφέραμε με εργασία και ωριμότητα στις σχέσεις μεταξύ μας. Το ότι μου μοστράρεις το "τι καιρό έχει εκεί πάνω" ως επιχείρημα "για να με ταπώσεις" επιβεβαιώνει το επίπεδο και το βάθος των λοιπών "επιχειρημάτων" σου.
just a guy με συγχωρεις αλλα παλι πεφτεις σε μια συνηθισμενη παγιδα. Τι εννοω. Με ευκολια και ελαφρα τη καρδια υπονοεις πως ο απεναντι σου επειδη δεν τυγχανει να συμβαδιζουν οι αποψεις του με τις δικες σου...ειναι βλακας. Ειναι ανοητος κι ευτυχως που δεν ψηφιζει στο τοπο σας. Ολα καλα μεχρι εδω. Αυτος ο καποιος ομως δεν δικαιουται να απαντησει με τον ιδιο τροπο ή να ειρωνευτεί ή να πει κατι αναλογο ή και λιγοτερο απο αυτο που ειπατε εσεις. Συνηθισμενη αντιδραση και υπαρχει και μια παροιμια σχετικη: "Τα δικα μου ειναι καρυδια και βροντουν,τα δικα σου συκα και σιωπουν".Χαιρομαι που ζεις σε ενα ονειρικο κρατος αλλα να ρωτησω κατι. Εκει που ζεις,αυτοι που δεν εχουν πτυχιο δεν εχουν θεση; Θεωρουνται κατωτεροι; Το πτυχιο για ενα ανθρωπο ειναι πανακεια; Το αλφα και το ωμεγα; Οσοι το εχουν ειναι αλανθαστοι; Ειναι μετρο αξιολογησης προσωπικοτητας; Ειναι κατι σαν το χρυσο ας πουμε,οσο πιο πολυ εχεις τοσο πιο πολυ αξιζεις; Ο Καρανικας νομιζω οτι εχει απο αυτα.Αυτη η απαξιωση μου κανει εντυπωση. Εγω ξερω πως ολες οι ειδικοτητες ειναι χρησιμες και ολοι εχουμε αναγκη ο ενας τον αλλον. Ο γιατρος τον χασαπη,ο χασαπης τον οικοδομο,ο οικοδομος τον δικηγορο,ο δικηγορος τον μαναβη,ο μαναβης τον χειρουργο και παει λεγοντας. Στην περιοχη μου ο Δημαρχος προσελαβε 4(!) μηχανικους-αρχιτεκτονες (ο ενας ζητημα να εβγαλε την σχολη στην Ιταλια,πιο πιθανο ειναι να αγορασε το πτυχιο) σαν συμβουλους. Και ζητημα ειναι αν πατανε ποδι στην υπηρεσια. Αυτοι ομως ειναι πτυχιουχοι θα μπορουσε να πει καποιος! Δικηγοροι,εφοριακοι,μηχανικοι,πλαστες υπογραφες απο ΕΣΠΑ,απευθειας αναθεσεις κτλ. ειναι μερικα παραδειγματα της περιοχης μου για χοντρο φαγοποτι. Ανθρωποι εξουσιας,ισχυροι. Δεν θελω να τους βαλω ολους σε ενα σακι αλιμονο αλλα με βρισκει συμφωνη και η τοποθετηση ανθρωπων σε θεσεις με αλλα κριτηρια.Να μην κουρασω αλλο. Να περνας καλα,ιδανικα αυτα που εγραψες για την Νορβηγια και θελω να πιστευω πως θα ερθουν συντομα αλλαγες κι εδω στην Ελλαδα για το καλυτερο.Γιατι ολοι αξιζουμε το καλυτερο.
Αγαπητή Vasilia,αν και σου το εξήγησαν άλλοι πριν από μένα, βασίζεις για άλλη μια φορά αυτά που γράφεις στη λογική "αφού οι κατηρτισμένοι αποδείχθηκαν λαμόγια ή ανίκανοι, τι πειράζει να δοκιμάσουμε και τους μη κατηρτισμένους; Έκαστος εφ ω ετάχθη, Vasilia. Κανείς δεν υποτιμά, ούτε τον χασάπη, ούτε τον μανάβη, ούτε τον δικηγόρο, ούτε κανέναν. Αν ο καθένας κάνει καλά τη δουλειά του από το πόστο του, με τιμιότητα, αίσθημα ευθύνης και αυτογνωσία, τότε η κοινωνία μας θα είναι καλύτερη. Δίνεις την εντύπωση ότι δεν καταλαβαίνεις τη διαφορά μεταξύ του "η γνώση του αντικειμένου δεν οδηγεί αναγκαστικά στην επιτυχία" και του"για να οδηγηθείς στην επιτυχία πρέπει να έχεις γνώση του αντικειμένου". Αν δεν καταλαβαίνεις αυτή τη βασική διαφορά, δεν φταίει ο γιαλός, αλλά μάλλον αυτός που στραβά αρμενίζει.Αν ο κ. Καρανίκας από τα 18 του είχε ξεκινήσει από stagiaire και έκτοτε είχε εντρυφήσει στην πολιτική με την διαρκή ενασχόλησή του με το αντικείμενο και σήμερα καλείτο να συμβάλει με την πολυετή και πολύτιμη εμπειρία του, δεν θα πείραζε που δεν έχει πτυχίο. Θα ήξερε το αντικείμενο ή θα ήξερε πώς να σκεφτεί για ανταπεξέλθει στο περίπλοκο αυτό αντικείμενο. Αλλά αυτός δεν έχει τίποτε από όλα αυτά.Τα επιχειρήματά σου μου θυμίζουν τον υιό Σαρκοζύ. Που στα 21 του ο μπαμπάς ήθελε να τον κάνει διευθυντή τηε γαλλικής ΔΕΗ (και όταν μιλάμε για γαλλική ΔΕΗ, μιλάμε για διεθνή κολοσσό). Και τις αυτονόητες αντιδράσεις, ο φωστήρας αυτός τις αντέκρουσε ως εξής: "Μα δοκιμάστε με πρώτα και μετά μιλάτε!". Εσύ τι λες; Θα του την εμπιστευόσουν στα 21 του, δεν σου λέω καν τη γαλλική ΔΕΗ, αλλά την ταπεινή μονάδα λιγνιτη της Πτομεμαΐδας; Μου θυμίζεις επίσης τον ανεκδιήγητο νυν Υπουργό Εξωτερικών της Αυστρίας, τον Κουρτς. Αυτόν που (δικαίως κατά τη γνώμη μου) βρίζουμε όλοι, στην τρέχουσα συγκυρία. Όπως είχα γράψει κάτω από άλλο άρθρο, έγινε Υπουργός Εξωτερικών και Ενσωμάτωσης των Μεταναστών στα 26 του! (ακόμα και σήμερα δεν έχει πάρει το πτυχίο του και, βάσει τυπικών προσόντων του Υπουργείου Εξωτερικών της Αυστρίας, δεν μπορεί να κάνει αίτηση να τον πάρουν ούτε για stagiaire). Τον ρώτησαν, λοιπόν, τι εμπειρία και τι γνώσεις έχει σχετικά με το πρόβλημα της μετανάστευσης, για το οποίο θα έπρεπε να συνεργαστεί με τους συναδέλφους σας από τα υπόλοιπα κράτη-μέλη τς ΕΕ, προκειμένου να το λύσει. Η θεϊκή, απάντηση του έτερου αυτού φωστήρα ήταν ότι "στο σχολείο είχαμε πολλά παιδιά από άλλες χώρες" κι έτσι έχω άποψη. Ο κ. Καρανίκας, όταν θα τον ρωτήσουν, "εσείς τι γνώσεις και τι εμπειρία έχετε, που σας κάνει ικανό να συμβουλεύετε τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας σε θέματα χάραξης πολιτικής στρατηγικής"; Τι θα απαντήσει; "Ξέρω να φτιάχνω καταπληκτικό φραπέ" ή "έχω κάνει 10 χρόνια ρεσεψιόν";
Υιο Σαρκοζι! Υπουργο Εξωτερικων Αυστριας! Μονο τον Νταισελμπλουμ δεν σου θυμισα με τα πλαστα πτυχια. ο Καρανικας συστηνεται αδιοριστος εκπαιδευτικος. Εσυ βεβαια τον εχει ηδη προεξοφλησει. Εξηγησε μου ομως γιατι τον Βαρουφακη με τα αμετρητα πτυχια,την εμπειρια,την αναγνωριση στο εξωτερικο, εναν εξυπνο ανθρωπο, εδω στην Ελλαδα βλακα τον ανεβαζουν,βλακα τον κατεβαζουν; Μολις ειδα σε εκπομπη να σχολιαζεται υποτιμιτικα ο Καρανικας και να μιλαει για χαμηλη ποιοτητα παρουσιαστης που εβγαλε σε βιβλιο και πουλησε τον θανατο του πατερα του αμεσως μετα το γεγονος! Ποιοι κρινουν; Ποιοι λιθοβολουν; Και οπως πολυ σωστα ρωτα ο ημιθεος ποια ειναι τα τυπικα χαρακτηριστικα,ποια ειναι αυτα τα κριτηρια για να γινει καποιος συμβουλος πρωθυπουργου; θα ειχε ενδιαφερον να μαθαιναμε βιογραφικα και ονοματα συμβουλων απο ολες τις παραταξεις και τωρινους αλλα και πιο παλιους.
Εξακολουθείς και δεν καταλαβαίνεις τη διαφορά του "η γνώση του αντικειμένου δεν οδηγεί αναγκαστικά στην επιτυχία" και του"για να οδηγηθείς στην επιτυχία πρέπει να έχεις γνώση του αντικειμένου". I rest my case.