Vantablack: Το σκοτεινότερο υλικό στον κόσμο έγινε ακόμη πιο μαύρο

Vantablack: Το σκοτεινότερο υλικό στον κόσμο έγινε ακόμη πιο μαύρο Facebook Twitter
3

Ονομάζεται Vantablack (Vertically Aligned NanoTube Arrays) και διατείνεται πως είναι το υλικό με την πιο σκούρα απόχρωση του μαύρου επάνω στη γη, ικανό να αντανακλά μόνο το 0.035% του φωτός που πέφτει επάνω του. To υλικό αυτό είχε παρουσιαστεί το καλοκαίρι του 2014 και είχε αφήσει άφωνο όλο το ίντερνετ. Από τότε πάντως, οι δημιουργοί το εξέλιξαν και τα αποτελέσματα σήμερα είναι ακόμη πιο σκοτεινά

Το υλικό, δημιουργήθηκε από Βρετανούς στην εταιρεία Surrey Nanosystemsείναι κατασκευασμένο από νανοσωλήνες άνθρακα, 10.000 φορές πιο λεπτές από την ανθρώπινη τρίχα, που απορροφούν σχεδόν πλήρως το φως.

Το υλικό αυτό χρησιμοποιεί ο εικαστικός Anish Kapoor ο οποίος φέρεται να έχει και τα αποκλειστικά δικαιώματά εφαρμογής του. Πρόσφατα, στο Science Museum στο Λονδίνο, προστέθηκε μια μικρή έκθεση που παρουσιάζει τις δυνατότητές του και το αποτέλεσμα διακρίνεται σε δύο προτομές που αντιπαρατίθενται.

Vantablack: Το σκοτεινότερο υλικό στον κόσμο έγινε ακόμη πιο μαύρο Facebook Twitter

Σήμερα το Vantablack είναι τόσο μαύρο που το ανθρώπινο μάτι δυσκολεύεται ακόμη περισσότερο να κατανοήσει την απόχρωση και η εταιρεία κάνει μια επίδειξη με τρία βίντεο που δημοσίευσε.

Το νέας γενιάς Vantablack, είναι τόσο μαύρο που τρομάζει.

Τσαλακωμένο αλουμινόχαρτο 

*το βίντεο τραβήχτηκε επίτηδες με iPhone 5s 

Το απόλυτο μαύρο σε κόντρα με δύο προκατόχους του.

Το πρώτο Vantablack και η νέα σκοτεινότερη version:

3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

3 σχόλια
Οι Έλληνες επιστήμονες θα πουν την τελευταία τους κουβέντα παρουσιάζοντας το Α Π Ο Λ Υ Τ Ο Μ Α Υ Ρ Ο. Την ετήσια έκθεση για την ελληνική οικονομία.