Τουρκία: Mε χημικά και εκτοξευτήρες νερού έγινε η έφοδος στην εφημερίδα Ζαμάν

Τουρκία: Mε χημικά και εκτοξευτήρες νερού έγινε η έφοδος στην εφημερίδα Ζαμάν Facebook Twitter
1

To γύρο του κόσμου κάνουν σήμερα οι εικόνες από την Τουρκία με τις δυνάμεις της αστυνομίας να κάνουν εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων και χρήση οχημάτων με εκτοξευτήρες νερού υπό πίεση για να απομακρύνουν το πλήθος και να εισβάλουν βίαια στα γραφεία της εφημερίδας Zaman.

Η πρωτοφανής επιχείρηση έγινε θες το βράδυ, μετά την απόφαση δικαστηρίου να τεθεί υπό δικαστική επιμέλεια η μεγαλύτερη σε κυκλοφορία εφημερίδα στην Τουρκία.

Τουρκία: Mε χημικά και εκτοξευτήρες νερού έγινε η έφοδος στην εφημερίδα Ζαμάν Facebook Twitter
Η τουρκική αστυνομία χρησιμοποίησε και σήμερα δακρυγόνα και πλαστικές σφαίρες προκειμένου να διαλύσει τη συγκέντρωση 2.000 και πλέον διαδηλωτών που ήταν έξω από τη μεγαλύτερη εφημερίδα της γειτονικής χώρας, μετά την απόφαση των αρχών ν' αναλάβουν τον ελέγχό της.
Τουρκία: Mε χημικά και εκτοξευτήρες νερού έγινε η έφοδος στην εφημερίδα Ζαμάν Facebook Twitter

Πολλές εκατοντάδες υποστηρικτές της Ζαμάν είχαν συγκεντρωθεί έξω από τα γραφεία της εφημερίδας για να διαμαρτυρηθούν για την απόφαση της τουρκικής δικαιοσύνης. Κρατικά τουρκικά ΜΜΕ μετέδωσαν ότι η απόφαση αυτή ελήφθη κατόπιν αιτήματος εισαγγελέα που διεξάγει έρευνα σχετικά με τον αυτοεξόριστο στις ΗΠΑ ισλαμιστή ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν.


Ο Γκιουλέν, άλλοτε στενός σύμμαχος του προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατηγορείται ότι συνωμότησε για να ανατρέψει την κυβέρνηση, μετά τις διαρροές στοιχείων για ένα σκάνδαλο διαφθοράς το 2013 που πιστεύεται ότι έκαναν αστυνομικοί πιστοί στο θρησκευτικό του τάγμα.

Πληροφορίες αναφέρουν πως και σήμερα, η τουρκική αστυνομία χρησιμοποίησε δακρυγόνα και πλαστικές σφαίρες προκειμένου να διαλύσει τη συγκέντρωση 2.000 και πλέον διαδηλωτών που ήταν έξω από τη μεγαλύτερη εφημερίδα της γειτονικής χώρας, μετά την απόφαση των αρχών ν' αναλάβουν τον ελέγχό της.

Τουρκία: Mε χημικά και εκτοξευτήρες νερού έγινε η έφοδος στην εφημερίδα Ζαμάν Facebook Twitter
Τουρκία: Mε χημικά και εκτοξευτήρες νερού έγινε η έφοδος στην εφημερίδα Ζαμάν Facebook Twitter
Τουρκία: Mε χημικά και εκτοξευτήρες νερού έγινε η έφοδος στην εφημερίδα Ζαμάν Facebook Twitter

Μερικές ώρες νωρίτερα η αστυνομία είχε συλλάβει εξέχοντες επιχειρηματίες με την κατηγορία ότι χρηματοδοτούν τον όμιλο του Γκιουλέν, σύμφωνα με άλλες πληροφορίες που επικαλείται το πρακτορείο ειδήσεων Dogan.


Ο Ερντογάν κατηγορεί τον Γκιουλέν ότι συνωμοτεί για να ανατρέψει την κυβέρνηση κτίζοντας ένα δίκτυο υποστηρικτών του στο δικαστικό σώμα, στην αστυνομία και στα μέσα ενημέρωσης.


Οι εργαζόμενοι στην Today's Zaman έτρεχαν να ετοιμάσουν το επόμενο φύλλο της εφημερίδας προτού φθάσουν οι διαχειριστές, δήλωσε στο Reuters η διευθύντριά της Σεβγκί Ακαρτσεσμέ. "Αυτό σημαίνει πρακτικά το τέλος της ελευθερίας του Τύπου στην Τουρκία. Τα μέσα ενημέρωσης υφίσταντο πάντοτε πίεση, αλλά ποτέ δεν ήταν τόσο καταφανής", είπε.

 

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΜΕΞΙΚΟ ΚΛΑΟΥΝΤΙΑ ΣΕΙΝΜΠΑΟΥΜ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ

Διεθνή / Μεξικό: Η πρόεδρος ζητά εξηγήσεις για τον θάνατο Αμερικανών αξιωματούχων σε επιχείρηση κατά των ναρκωτικών

«Δεν επρόκειτο για επιχείρηση που γνώριζε το συμβούλιο ασφάλειας», ανέφερε η Κλαούντια Σέινμπαουμ, λέγοντας ότι τι θα ζητήσει πλήρη ενημέρωση για τις συνθήκες υπό τις οποίες έχασαν τη ζωή τους τέσσερις αξιωματούχοι
THE LIFO TEAM
D4VD CELESTE HERNANDEZ RIVAS ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΗΠΑ

Διεθνή / ΗΠΑ: Ο τραγουδιστής D4vd κατηγορείται για τη δολοφονία 14χρονης που βρέθηκε νεκρή στο Tesla του

Κατά την εισαγγελία, ο κατηγορούμενος φέρεται να σκότωσε την ανήλικη για να αποτρέψει την αποκάλυψη της σχέσης τους, η οποία θα μπορούσε να επηρεάσει την καριέρα του
THE LIFO TEAM
ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑ

Διεθνή / Ηνωμένο Βασίλειο: Περίπου 250.000 άνθρωποι ενδέχεται να χάσουν τη δουλειά τους έως τα μέσα του 2027

Δύο εκθέσεις από κορυφαίες λογιστικές εταιρείες υπογραμμίζουν το μέγεθος της οικονομικής απειλής, καθώς ο πόλεμος με το Ιράν κλονίζει την επιχειρηματική εμπιστοσύνη
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια