Kάνοντας "μπούλινγκ" στο πιο έξυπνο ρομπότ του κόσμου

7

Χρόνια τώρα ακούμε ότι θα έρθει στιγμή που τα ρομπότ θα κατακυριεύσουν την πλάση, η τεχνητή νοημοσύνη θα μας φάει τις δουλειές και ότι γενικώς, ως είδος θα υποφέρουμε – κι άλλο – από την τεχνολογική πρόοδο.

Κι όσο οργιάζει η εξέλιξη του Α.Ι (Artificial Intelligence) σε κινητά, υπολογιστές και εφαρμογές που δημιουργούνται για την άνεση και τη διευκόλυνση μας, τόσο αυξάνεται και ο προβληματισμός.

Κάθε φορά, λοιπόν, που μοιραία δημιουργείται ένα άγχος για το μέλλον της ανθρωπότητας και ένας φόβος μην μεταβληθεί η ζωή μας σε ένα πραγματικό Matrix, καλό είναι να θυμόμαστε αυτό το video.

Όπου ένας άνθρωπος, με ελάχιστες κινήσεις, βάζει τρικλοποδιές, κυριολεκτικά και μεταφορικά, σε ένα πανέξυπνο ρομποτάκι, το "Atlas - Generation", σχεδιασμό για δουλειές εντός και εκτός κτηρίων και ένα από τα πιο τέλεια androids εξ ολοκλήρου σχεδιασμένο από την Boston Dynamics. 

Βέβαια, βλέποντας το βίντεο και τις δοκιμασίες, στις οποίες υποβάλλει το ρομπότ ο κυνικός υπάλληλος της εταιρίας (προφανώς για να το τεστάρει και να το βελτιώσει), περισσότερο συμπαθείς τη μηχανή, παρά τον άνθρωπο... ;-)

 

 

 

 

Τech & Science
7

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

6 σχόλια
Θα είχε πλάκα αν εκεί που του έριχνε κάτω το κιβώτιο, πήγαινε το ρομπότ πάνω του να του σκάσει σφαλιάρα. Το απογοητευτικό με την ανθρωπότητα και τους "υπερευαίσθητους" που έχουμε γεμίσει, είναι ότι όταν σε κάποια χρόνια τα ρομπότ θα είναι μέρος της καθημερινότητας μας, θα υπάρχουν διάφοροι χαζοί που θα μιλούν για τα "δικαιώματα" των ρομπότ και αυτό θα μελετάται ακόμα και σε ακαδημαϊκό επίπεδο με χαζές θεωρίες και έρευνες. Ετοιμαστείτε για πορείες υπέρ των δικαιωμάτων των μηχανών, που "μπορεί να είναι μηχανές αλλά δε πρέπει να τους φερόμαστε σκληρά".Δυστυχώς πάντα θα υπάρχουν κενοί άνθρωποι που θα αναζητούν ένα "σκοπό".
Ούτε χαζές ούτε σκληρές δοκιμασίες. Είναι όλα για την βελτιστοποίηση του μοντέλου. Ούτε είναι κυνικός ο κύριος του video. Αν το ρομπότ τοποθετηθεί μελλοντικά σε γραμμή παραγωγής ενός εργοστασίου αυτές οι "χαζές" δοκιμασίες θα είναι η καθημερινότητα του. Επίσης, προτού ρίξουμε δάκρυα για τη μηχανή ας σκεφτούμε τα ακόλουθα. Ναι, κάποια στιγμή θα υπάρξει(;) αρμονική συνύπαρξη ανθρώπου - μηχανής. Μέχρι όμως να επιτευχθεί κάτι τέτοιο θα υπάρξει μεγάλη κοινωνική αναταραχή. Επίσης, επιστήμονες εικάζουν πως κάποια στιγμή οι μηχανές ενδέχεται να αναπαράγονται από μόνες τους. Ακόμη, πρώτες ύλες που βρίσκονται σε αυτό το πλανήτη και είναι χρήσιμες στον άνθρωπο, θα είναι χρήσιμες και σε αυτές...
Η boston dynamics έχει ιστορικό κακοποίησης των ρομπότ της :P,σε αυτό το βίντεο που έχουν το bigdog https://www.youtube.com/watch?v=cNZPRsrwumQ που είναι στρατιωτικού προσανατολισμού ρομπότ μεταφορέας, κυριολεκτικά το κλωτσάνε για να δουν αν θα κρατήσει την ισορροπία του.