Χρόνια τώρα ακούμε ότι θα έρθει στιγμή που τα ρομπότ θα κατακυριεύσουν την πλάση, η τεχνητή νοημοσύνη θα μας φάει τις δουλειές και ότι γενικώς, ως είδος θα υποφέρουμε – κι άλλο – από την τεχνολογική πρόοδο.

 

Κι όσο οργιάζει η εξέλιξη του Α.Ι (Artificial Intelligence) σε κινητά, υπολογιστές και εφαρμογές που δημιουργούνται για την άνεση και τη διευκόλυνση μας, τόσο αυξάνεται και ο προβληματισμός.

 

Κάθε φορά, λοιπόν, που μοιραία δημιουργείται ένα άγχος για το μέλλον της ανθρωπότητας και ένας φόβος μην μεταβληθεί η ζωή μας σε ένα πραγματικό Matrix, καλό είναι να θυμόμαστε αυτό το video.

 

Όπου ένας άνθρωπος, με ελάχιστες κινήσεις, βάζει τρικλοποδιές, κυριολεκτικά και μεταφορικά, σε ένα πανέξυπνο ρομποτάκι, το "Atlas - Generation", σχεδιασμό για δουλειές εντός και εκτός κτηρίων και ένα από τα πιο τέλεια androids εξ ολοκλήρου σχεδιασμένο από την Boston Dynamics. 

 

Βέβαια, βλέποντας το βίντεο και τις δοκιμασίες, στις οποίες υποβάλλει το ρομπότ ο κυνικός υπάλληλος της εταιρίας (προφανώς για να το τεστάρει και να το βελτιώσει), περισσότερο συμπαθείς τη μηχανή, παρά τον άνθρωπο... ;-)