ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Η συγγνώμη του Λαζόπουλου στα ΑμεΑ δεν γίνεται δεκτή για δύο λόγους

Η συγγνώμη του Λαζόπουλου στα ΑμεΑ δεν γίνεται δεκτή για δύο λόγους Facebook Twitter
14

Δεν γίνεται δεκτή η χθεσινή «συγγνώμη» στην επιστολή του Λάκη Λαζόπουλου όπως αναφέρει σήμερα ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία Ιωάννης Βαρδακαστάνης, μιλώντας στον ΣΚΑΙ.

Ο κ. Βαρδακαστάνης εξηγεί πως αν διαβάσει κανείς προσεκτικά την επιστολή- απάντηση του ηθοποιού θα δει πως σε αυτή θέτει δύο ζητήματα απαράδεκτα. Στο πρώτο αναφέρεται στους αναπήρους σαν να τους έχει κάνει χάρη («η υποδοχή μου προς τους ανθρώπους αυτούς, τόσο στις εκπομπές μου όσο και σε θέατρα που εργάστηκα, είναι γνωστή σίγουρα και σε εσάς»). Ως προς αυτό, ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας επισήμανε ότι «δεν μας έκανε χάρη, η κοινωνία έχει πλουραλισμό».

 

Το δεύτερο, και το μεγάλο του λάθος, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία είναι ότι ο Λάκης Λαζόπουλος επιμένει να αιτιολογεί τις πολιτικές του Σόιμπλε με βάση την αναπηρία του. «Αυτό είναι αδιανόητο, σάς μιλάω ως ένας άνθρωπος που έχει δώσει αγώνες με τους συναγωνιστές μου για το θέματα αυτά... Ως ανάπηρος πρέπει να υπερασπιστώ τα δικαιώματα Σόιμπλε παρότι διαφωνώ με τις πολιτικές του» πρόσθεσε.

 

Ωστόσο τόνισε ότι η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία δεν προτίθεται να δώσει συνέχεια στο θέμα και δεν θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη. Αντιθέτως, ο πρόεδρος του Πειραϊκού Συλλόγου Κινητικά Ανάπηρων, Βασίλης Δημητριάδης, αναφερόμενος στη «συγγνώμη» που ζήτησε εκ των υστερών ο κ. Λαζόπουλος, τόνισε ότι τα όσα είπε εκ των υστερών ο ηθοποιός δεν συνιστούν συγγνώμη, αλλά υπαναχώρηση μετά το σάλο που προκλήθηκε. Επιπλέον προανήγγειλε μήνυση εναντίον του από τον Πειραϊκό Σύλλογο Κινητικά Ανάπηρων.

Ελλάδα
14

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κατατέθηκε η έφεση για το Μάτι: «Η απόφαση είναι απολύτως εσφαλμένη κατά την κρίση της»

Ελλάδα / Κατατέθηκε αίτηση έφεσης για το Μάτι: «Η απόφαση είναι απολύτως εσφαλμένη κατά την κρίση της»

«Η ίδια η Πυροσβεστική, η ίδια η Πολιτική Προστασία δεν προστατεύονται, όταν προστατεύονται εκείνοι που αφήνουν εγκληματικά να καούν και να πνιγούν 105 άνθρωποι», αναφέρουν συνήγοροι των θυμάτων
NEWSROOM

σχόλια

6 σχόλια
Ατυχες το "αστειο" , αλλα να ρωτησω κατι κι ας απαντησουν οι ειλικρινεις... Ποιος δεν εχει χαρακτηρισει απο το σπιτι του κι ενω βλεπει τηλεοραση τον Σόιμπλε με επιθετα διολου κολακευτικα;;; Βλεποντας τα παιχνιδια που παιζονται για να πλουτιζουν καποιοι αλλοι, ολοι εξοργιζομαστε, ανθρωποι ειμαστε. Θα μου πεις, εμεις δεν βγαινουμε στην τηλεοραση, σωστο.Θα συμφωνησω ομως με καποιον προλαλησαντα, ας δεχτουν τη συγγνωμη , οπως ξαναειπα ανθρωποι ειμαστε κι εχουμε ατυχες στιγμες. Απο τα οσα γνωριζω για τον συγκεκριμενο, δεν τον εκτιμω ιδιαιτερα,αλλα μονο ρατσιστη δεν τον λες!!
Tο αστειο ειναι πως η κριτικη γινεται με τον ιδιο ακριβως τροπο που κρινουν. Λεξεις οπως "ψυχοπαθης, ομοφυλοφιλος,αναπηρος" στολιζουν τις πετρες με τις οποιες λιθοβολουν. Πολλοι πεφτουν και οι ιδιοι στην παγιδα αθελα τους. Απο την μια ειναι αυτο που λες πως κι εμεις χαρακτηριζουμε πολλες φορες ασχημα ή προσπαθουμε να εξηγησουμε μια κακη συμπεριφορα και το κανουμε λιγο..ατσαλα. Απο την αλλη η χρηση της γλωσσας δεν ειναι ευκολο πραγμα γι' αυτο υπαρχουν και οι λεξεις παρεξηγηση και συγνωμη. Οφειλε να ειναι πιο προσεκτικος απο την στιγμη που γραφει τα κειμενα για να αποφυγει ολο αυτο το νταβαντουρι αλλα κι επειδη τον εχουν στο στοχαστρο και περιμενουν την ευκαιρια.Για να ειμαστε ειλικρινεις η υπερβολικη αντιδραση εγινε γιατι ο Λαζοπουλος θεωρειται υποστηρικτης της κυβερνησης. Το ειδαμε κι αλλωστε με τις ανακοινωσεις των κομματων π.χ "φιλος του πρωθυπουργου"κ.α, Αναμενομενος αυτος ο χαμος .Περσινο επεισοδιο των "Ραδιο Αρβυλα" ηταν σοκαριστικα ρατσιστικο για τους μεταναστες και δεν ανοιξε μυτη.
Μην το παρακάνουν όμως κι οι ομοσπονδίες ΑΜΕΑ. Ειπώθηκε ότι ειπώθηκε, ζητήθηκε συγνώμη και τέλος. Όλα τα υπόλοιπα είναι για να πάρουν ορισμένοι το πεντάλεπτο της δημοσιότητας που τους αναλογεί, τώρα που το ζήτημα είναι ακόμα ζεστό.
οταν αφορα ανθρωπινα δικαιωματα και ρατσισμος προς μια κοινωνικη ομαδα δεν υπαρχει "το παρακανουν".... φυσικα και οφειλουν να το φτασουν μεχρι τα ακρα μηπως και αλλαξει κατι με τους ρατσιστες...
Ο Λαζόπουλος εδώ και καιρό έχει χάσει την αυτοκυριαρχία του και πλέον δεν μπορεί να διαχειριστεί τα πάθη και τις εμμονές του. Μία περίοδο περισυλλογής και σιωπής του θα τον βοηθούσε πολύ για να βρει ξανά τον καλό του εαυτό.
Aν ο αντιρατσιστικός νομος είχε ισχύ, θα έπρεπε να είναι φυλακή τώρα και όχι να δίνει συνεντεύξεις. Τετοια πράγματα δε θα πρεπε να τα επιτρέπουμε να ακουγονται δημοσια.Θυμάστε την αθλήτρια του στίβου δε θυμαμαι το ονομά της, καταστράφηκε η καριέρα της για πολυ πιο ασήμαντο σχόλιο. Ο Λάκης δυστυχώς είναι στο απυρόβλητο
Σωστός και δίκαιος αντίλογος. Εγώ θα έβαζα και τρίτο λόγο, το γεγονός ότι ο Λαζόπουλος με την επιστολή του δε ζητησε ποτε συγγνώμη, αρκέστηκε να πει "αν ερμηνεύσατε τα λόγια μου μπλα μπλα μπλα...τοτε σας ζητώ όχι ένα αλλά χίλια". Το θάρρος ενός ανθρώπου που έχει άδικο φαίνεται αν βγει και ζητήσει απλά συγγνώμη χωρίς περιττές φαμφάρες και στολίδια..αντ' αυτού προτιμά τη ρητορική.