Οι απλές χαρές της γυνακείας εργένικης ζωής

Οι απλές χαρές της γυνακείας εργένικης ζωής Facebook Twitter
8

Σε έναν διαδικτυακό κόσμο γεμάτο από φωτογραφίες ζευγαριών σε σέπια και λόγια αγάπης γραμμένα σε «italics», η Μεξικανή illustrator Idalia Candelas επιλέγει να ζωγραφίζει γυναίκες που προτιμούν να ζουν μόνες τους.

Η Candelas δημιούργησε τη συγκεκριμένη σειρά σκίτσων που έχει τίτλο «Postmodern Loneliness» με μολύβι, μελάνι και νερομπογιά, την περίοδο που ζούσε μόνη της στην πόλη του Μέξικο Σίτι.

Αυτό που κάνει τα σκίτσα να ξεχωρίζουν είναι πως δεν απεικονίζουν άγριες νύχτες διασκέδασης και ξεφαντώματος ή σκηνές περιστασιακού σεξ (σ.σ. που όταν μιλάμε για εργένικη ζωή συνήθως τείνουν στην υπερβολή), αλλά απλές, ειρηνικές στιγμές της καθημερινότητας.

«Το θέμα της μοναξιάς επανέρχεται στα σκίτσα μου», είπε η Candelas στο Mic. «Θέλω να σχεδιάζω γυναίκες που καταφέρνουν να ζουν μέσα στη μοναξιά τους, αλλά δεν υποφέρουν. Δεν κλαίνε, δεν πάσχουν από κατάθλιψη. Νιώθουν ασφαλείς, απολαμβάνοντας μόνο τη συντροφιά του εαυτού τους».

Οι απλές χαρές της γυνακείας εργένικης ζωής Facebook Twitter
Οι απλές χαρές της γυνακείας εργένικης ζωής Facebook Twitter
Οι απλές χαρές της γυνακείας εργένικης ζωής Facebook Twitter
Οι απλές χαρές της γυνακείας εργένικης ζωής Facebook Twitter
Οι απλές χαρές της γυνακείας εργένικης ζωής Facebook Twitter
Οι απλές χαρές της γυνακείας εργένικης ζωής Facebook Twitter
Οι απλές χαρές της γυνακείας εργένικης ζωής Facebook Twitter
Οι απλές χαρές της γυνακείας εργένικης ζωής Facebook Twitter
Design
8

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένα σπίτι που αλλάζει συνεχώς

Design / Ένα σπίτι όπου η αξία των πραγμάτων του δεν μετριέται με χρήματα

Στο διαμέρισμα του ζωγράφου Γιώργου Σταματάκη στην Κυψέλη συνυπάρχουν η βρετανική θαλπωρή, η γιαπωνέζικη λιτότητα, η σύγχρονη τέχνη και οι γάτες, που διεκδικούν επάξια μια θέση στο σπίτι.
ΤΖΟΥΛΗ ΑΓΟΡΑΚΗ
Ένα σπίτι που περνάει σαν σκυτάλη από γενιά σε γενιά

Design / Ένα σπίτι που έζησε πολλές ζωές

Το διαμέρισμα του Φοίβου και της Ιωάννας στο Φάληρο δεν ξεκίνησε σαν «λευκό χαρτί» αλλά συνεχίζει την οικογενειακή ιστορία, χωρίς να βαραίνει απ' την πατίνα του χρόνου· πλέον φιλοξενεί πάρτι και φέρνει ανθρώπους κοντά.
ΤΖΟΥΛΗ ΑΓΟΡΑΚΗ
Αν η παλιά Αθήνα είχε εσωτερικό, ίσως να έμοιαζε κάπως έτσι

Design / Ένα σπίτι χτισμένο από τις ζωές που το κατοικούν

Για το διαμέρισμά τους στο Θησείο η Ξένια Ραπτοπούλου και ο Χαράλαμπος Φωκάς δεν αγόρασαν σχεδόν τίποτα καινούργιο. Δεν ακολούθησαν μια συγκεκριμένη αισθητική, μόνο τον τρόπο που τους αρέσει να ζουν με τα παιδιά, τα ζώα, τους φίλους τους.
ΤΖΟΥΛΗ ΑΓΟΡΑΚΗ
Ένα σπίτι ταυτόχρονα μποέμικο, βαθιά αθηναϊκό και διεθνές

Design / Ένα σπίτι μποέμικο, βαθιά αθηναϊκό, βαθιά κοσμοπολίτικο

Το ρετιρέ της εικαστικού Εύας Μήταλα στην Πατησίων έχει θέα την Ακρόπολη, αλλά θα μπορούσε να βρίσκεται οπουδήποτε, στο Βερολίνο ή στο Τόκιο. Είναι γεμάτο τέχνη, μνήμες, μουσική και σινεμά, και πάντα ανοιχτό στους φίλους.
ΤΖΟΥΛΗ ΑΓΟΡΑΚΗ
«ASTY», η Αθήνα του 2999: Μια πόλη στα όρια της ασφυξίας

Design / Αθήνα 2999: Μια πόλη στα όρια της ασφυξίας

Ο αρχιτέκτονας και δημιουργός κόμικς Δημήτρης Πασχάλης μετατρέπει την ανησυχία του για τη σύγχρονη Αθήνα σε μια δυστοπική αφήγηση που εκτυλίσσεται στο έτος 2999. Μέσα από το «ASTY» εξερευνά την υπεραστικοποίηση, την απώλεια του προσωπικού χώρου και τη σχέση ανάμεσα στην αρχιτεκτονική, την ψυχική υγεία και το μέλλον της πόλης.
M. HULOT
Ο άνθρωπος που σχεδίαζε για εκατομμύρια τώρα προσπαθεί να σχεδιάσει τη δική του ζωή

Πολιτισμός / Eugene Whang: Ο άνθρωπος πίσω από το iPhone και τα AirPods προσπαθεί τώρα να σχεδιάσει τη δική του ζωή

Ο Eugene Whang πέρασε πάνω από 20 χρόνια στην ομάδα design της Apple. Σε νέα του συνέντευξη, μιλά για τη ζωή μετά τα iPhone και τα AirPods, το σπίτι του και τον χρόνο ως την απόλυτη πολυτέλεια.
THE LIFO TEAM

σχόλια

4 σχόλια
Το ότι δεν το βλέπεις δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει.Καταλαβαίνω το χιούμορ σου, αλλά υπάρχουν πολλοί ουσιαστικοί λόγοι για να ζει κανείς μόνος (καθαριότητα, θόρυβοι κ.λπ.).
Σίγουρα, αλλά μάλλον έχω καλοπέσει γιατί τώρα που μένω με τον φίλο μου είναι το μόνο πράγμα που αναπολώ από τα εργένικα χρόνια :)Και αυτή τη στιγμή που μιλάμε την κρατάω.. :)