Μετεωρίτης σκότωσε έναν άνθρωπο στην Ινδία

Μετεωρίτης σκότωσε έναν άνθρωπο στην Ινδία Facebook Twitter
6

Iνδοί αξιωματούχοι ανακοίνωσαν ότι ένας μετεωρίτης έπεσε σε πανεπιστημιούπολη το Σάββατο, σκοτώνοντας ένα άτομο και τραυματίζοντας τρεις.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα τοπικών ΜΜΕ, ο άνθρωπος που σκοτώθηκε ήταν οδηγός λεωφορείου και εκείνη την ώρα περπατούσε. Ο μετεωρίτης προκάλεσε τη θραύση των τζαμιών σε κοντινά αυτοκίνητα και κτίρια.

Μετεωρίτης σκότωσε έναν άνθρωπο στην Ινδία Facebook Twitter
Από την πτώση του μετεωρίτη δημιουργήθηκε κρατήρας στο έδαφος

Την Κυριακή, διάφορα ινδικά έντυπα, συμπεριλαμβανομένης και της εφημερίδας The Hindu , ανέφεραν ότι η επικεφαλής υπουργός του κρατιδίου Ταμίλ Ναντού εξέδωσε μια ανακοίνωση που επιβεβαιώνει τον θάνατο: «Ένα ατύχημα συνέβη χθες, όταν ένας μετεωρίτης έπεσε στην πανεπιστημιούπολη, σε ιδιωτικό κολέγιο μηχανικής στη συνοικία Vellore Pantharappalli. " Το Ταμίλ Ναντού βρίσκεται στη νότια Ινδία, και έχει πληθυσμό πάνω από 70 εκατομμύρια.

Εάν οι επιστήμονες επιβεβαιώσουν την αιτία θανάτου του ανθρώπου, θα είναι ο πρώτος καταγεγραμμένος ανθρώπινος θάνατος που οφείλεται σε πτώση διαστημικού βράχου. Ως τώρα μετεωρίτες έχουν χτυπήσει σπίτια την ώρα που βρισκόταν μέσα άνθρωποι αλλά δεν υπήρξαν απώλειες.

Μετεωρίτης σκότωσε έναν άνθρωπο στην Ινδία Facebook Twitter

6

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νέες κυρώσεις Τρραμπ με σκοπό την υπονόμευση της στρατιωτικής μηχανής του Ιράν

Διεθνή / Νέες κυρώσεις Τραμπ με σκοπό την υπονόμευση της στρατιωτικής μηχανής του Ιράν

Η κυβέρνηση Τραμπ στοχοποιεί κινεζικές επιχειρήσεις, έναν Κινέζο υπήκοο και ένα φορτηγό πλοίο για εμπλοκή σε μεταφορά στρατιωτικής τεχνολογίας προς το Ιράν, εν μέσω της κλιμακούμενης σύρραξης με το Ισραήλ
LIFO NEWSROOM
Ο Πάπας Λέων προειδοποιεί για τους κινδύνους της AI: «Η νεολαία μας πρέπει να ενισχύεται, όχι να εμποδίζεται»

Διεθνή / Ο Πάπας Λέων προειδοποιεί για τους κινδύνους της AI: «Η νεολαία μας πρέπει να ενισχύεται, όχι να εμποδίζεται»

Η στάση του ποντίφικα για την ΑΙ μοιάζει με εκείνη του προκατόχου του, Πάπα Φραγκίσκου, ο οποίος είχε δηλώσει ότι οι κοινωνίες μας διατρέχουν τον κίνδυνο να χάσουν «την αίσθηση του ανθρώπινου»
LIFO NEWSROOM
Επιθέσεις Ισραήλ κατά του Ιράν: Πώς επηρεάζουν την ενεργειακή ανεξαρτησία της Κίνας

Διεθνή / Επιθέσεις Ισραήλ κατά Ιράν: Πώς επηρεάζουν την ενεργειακή ανεξαρτησία της Κίνας

Οι συγκρούσεις Ισραήλ–Ιράν απειλούν τις εισαγωγές πετρελαίου της Κίνας, θέτοντας σε κίνδυνο την ενεργειακή της ασφάλεια: μια πρόκληση που επιταχύνει την στροφή προς ΑΠΕ και αυτόνομη παραγωγή
LIFO NEWSROOM
ΝΑΤΟ: Η Ισπανία απειλεί να εκτροχιάσει τη σύνοδο κορυφής - Στο επίκεντρο ο στόχος 5% του Τραμπ

Διεθνή / ΝΑΤΟ: Η Ισπανία απειλεί να εκτροχιάσει τη σύνοδο κορυφής - Στο επίκεντρο ο στόχος 5% του Τραμπ

Ο Ισπανός πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ χαρακτηρίζει «ανεδαφικό» τον στόχο 5% του ΑΕΠ για δαπάνες στην άμυνα, ζητώντας ευελιξία ή εξαίρεση για τη Μαδρίτη στο επερχόμενο summit του NATO
LIFO NEWSROOM
Γάζα: Η ΕΕ καταλογίζει ευθύνες στο Ισραήλ για παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων

Διεθνή / Γάζα: Η ΕΕ καταλογίζει ευθύνες στο Ισραήλ για παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων

Απόρρητη έκθεση της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Εξωτερικής Δράσης επισημαίνει ενδείξεις παραβίασης του Άρθρου 2 της Συμφωνίας Σύνδεσης ΕΕ–Ισραήλ, με αναφορές σε αποκλεισμό ανθρωπιστικής βοήθειας, πλήγματα σε νοσοκομεία και βία εποίκων
LIFO NEWSROOM
Το γαλλικό σχέδιο στη Μάγχη θα οδηγήσει σε περισσότερους θανάτους, λέει φιλανθρωπική οργάνωση

Διεθνή / Το γαλλικό σχέδιο στη Μάγχη θα οδηγήσει σε περισσότερους θανάτους, λέει φιλανθρωπική οργάνωση

Η στρατηγική εντάσσεται στην προετοιμασία για τη γαλλοβρετανική σύνοδο στις 8 Ιουλίου, που θα συμπέσει με την επίσημη επίσκεψη του Εμανουέλ Μακρόν στο Λονδίνο
LIFO NEWSROOM

σχόλια

3 σχόλια
@pane και @eufmuse το ξέρω ότι δεν ήμουν καλός σε αυτά, αλλά δεν μου απαντήσατε πως άνοιξε κρατήρας και τραυματίστηκαν άλλοι τρείς. Από τον δέκατο όροφο και ψυγείο να πέσει κρατήρας δεν γίνεται.
Χωρίς να θέλω να κρίνω αν ήταν μετεωρίτης, ή όχι, για να έχεις μια καλή ιδέα τι προκαλεί η σύγκρουση ενός μεταλλικού αντικειμένου στο έδαφος, πήγαινε να παρακολουθήσεις προπονήσεις σφαιροβόλων. Μετά μίκρυνε την μάζα του αντικειμένου 5-6 φορές, άυξησε την ταχύτητα καμιά 20αριά φορές, βάλτα όλα στον γνωστό τύπο E=1/2mv2 και φαντάσου το αποτέλεσμα.Συνυπολόγισε δε και την εξαιρετικά μεγάλη θερμοκρασία του αντικειμένου που μεταξύ άλλων εξαερώνει το μεγαλύτερο μέρος του κατά την πρόσκρουση.ΥΓ: Όχι, οι αμφιβολίες της ΝΑΣΑ δεν επιβεβαιώνουν το σκεπτικό σου.
Αυτή και αν είναι μούφα. Δηλαδή πόσο μεγάλος ήταν ο μετεωρίτης ώστε να σκοτώσει έναν και να τραυματίσει τρείς; Όπως βλέπω στην φωτογραφία τον έχουν πάνω σε φύλλο τετραδίου, άρα είναι σε μέγεθος ενός μεγάλου βότσαλου. Κρατήρας πως έγινε; Οι άλλοι τρείς πως τραυματίστηκαν;