Χιλιάδες Ιταλοί σε 98 πόλεις βγήκαν στους δρόμους για τα δικαιώματα των ομόφυλων ζευγαριών

Χιλιάδες Ιταλοί σε 98 πόλεις βγήκαν στους δρόμους για τα δικαιώματα των ομόφυλων ζευγαριών Facebook Twitter
Mιλάνο
4

Mεγάλες κινητοποιήσεις για τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων ζευγαριών είναι σε εξέλιξη σε 98 πόλεις της Ιταλίας. Η πρωτοβουλία που διοργανώθηκε μέσω social media με το σύνθημα "Wake up Italy" έχει ως στόχο την παροχή υποστήριξης στο σχέδιο νόμου της κυβέρνησης Ρέντσι, το οποίο προβλέπει την αναγνώριση των δικαιωμάτων που συμπεριλαμβάνονται στα σύμφωνα συμβίωσης, αλλά και την λεγόμενη «Stepchild Adoption»: Τη δυνατότητα υιοθεσίας του παιδιού που μπορεί να έχει αποκτήσει ο ένας σύντροφος, από το άλλο μέλος του ζευγαριού.

Η ιταλική κεντροδεξιά εκφράζει την κάθετη αντίθεσή της και σε μια εβδομάδα, καθολικές και συντηρητικές οργανώσεις έχουν οργανώσει παράλληλη κινητοποίηση, το «Family day» με στόχο «να τύχουν υπεράσπισης τα δικαιώματα της οικογένειας».


Στο μεταξύ, για τις σημερινές πρωτοβουλίες υπέρ της πλήρους αναγνώρισης των νομικών δικαιωμάτων των γκέι ζευγαριών, γνωστοί ηθοποιοί, συγγραφείς και διανοούμενοι, με μηνύματα στο διαδίκτυο, εκφράζουν την πλήρη στήριξή τους στο σχέδιο νόμου της κυβέρνησης Ρέντσι. Ο κόσμος που έχει συγκεντρωθεί στις πλατείες ήταν αναπάντεχα περισσότερος από το αναμενόμενο ενώ χιλιάδες χρήστες του Twitter έχουν κατακλύσει την πλατφορμα με μηνύματα για τη δράση.

«Είμαστε βέβαιοι ότι οι Ιταλοί και οι Ιταλίδες θέλουν όλοι οι πολίτες να χαίρουν των ίδιων δικαιωμάτων, να είναι ισότιμοι. Ζητάμε από την κυβέρνηση και το κοινοβούλιο να κοιτάξουν κατάματα την πραγματικότητα και να εγκρίνουν όσο γίνεται πιο γρήγορα των νέο νόμο, ώστε οι διακρίσεις να μπορέσουν να γίνουν παρελθόν», γράφουν, στην έκκλησή τους, οι εμπνευστές των σημερινών εκατό διαδηλώσεων, με σύνθημα «ήρθε επιτέλους η ώρα να γίνουμε πολιτισμένοι».

Χιλιάδες Ιταλοί σε 98 πόλεις βγήκαν στους δρόμους για τα δικαιώματα των ομόφυλων ζευγαριών Facebook Twitter
Μιλάνο
Χιλιάδες Ιταλοί σε 98 πόλεις βγήκαν στους δρόμους για τα δικαιώματα των ομόφυλων ζευγαριών Facebook Twitter
Φλωρεντία
Χιλιάδες Ιταλοί σε 98 πόλεις βγήκαν στους δρόμους για τα δικαιώματα των ομόφυλων ζευγαριών Facebook Twitter
Φλωρεντία
4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το ναυάγιο που άφησε πίσω της η μάχη του Νέλσον βρέθηκε στην Κοπεγχάγη

Διεθνή / Το ναυάγιο που άφησε πίσω της η μάχη του Νέλσον βρέθηκε στην Κοπεγχάγη

Στο σημείο έχουν ήδη βρεθεί κανόνια, παπούτσια, κομμάτια από στολές, διακριτικά, μπουκάλια και ανθρώπινα λείψανα, ενώ οι αρχαιολόγοι δουλεύουν με πίεση χρόνου, επειδή η περιοχή συνδέεται με το μεγάλο κατασκευαστικό project του Lynetteholm.
THE LIFO TEAM
ΙΣΠΑΝΙΑ ΠΕΔΡΟ ΣΑΝΤΣΕΘ ΕΡΓΑΣΙΑ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΑΝΕΡΓΙΑ

Διεθνή / Ρεκόρ απασχόλησης στην Ισπανία με τους ασφαλισμένους να φτάνουν τα 22 εκατομμύρια

Ο αριθμός των ασφαλισμένων έφτασε σε ιστορικό υψηλό τον Μάρτιο, χάρη στην Εβδομάδα του Πάσχα, αφού δημιουργήθηκαν περισσότερες από 211.000 θέσεις εργασίας και η ανεργία σημείωσε μικρή πτώση
THE LIFO TEAM
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΡΙΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΜΗΤΕΡΑ

Διεθνή / Savannah Guthrie: «Συνεχίζω να πιστεύω» - Το συγκινητικό μήνυμα της παρουσιάστριας ενώ η μητέρα της αγνοείται

Η παρουσιάστρια αναφέρθηκε σε πρόσφατες στιγμές που την οδήγησαν να αμφισβητήσει την πίστη της, λίγες μέρες αφότου η αναζήτηση της εξαφανισμένης μητέρας της ξεπέρασε τους δύο μήνες
THE LIFO TEAM
ΜΠΑΡ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ ΚΙΝΗΤΟ ΗΠΑ

Διεθνή / «Ανθίζουν» τα μπαρ και τα εστιατόρια που απαγορεύουν τα κινητά - «Αποσύνδεση για πλήρη σύνδεση»

Στις ΗΠΑ αναδύεται μια νέα τάση: μπαρ και εστιατόρια χωρίς τηλέφωνα, όπου οι πελάτες καλούνται να αφήσουν τις συσκευές τους και να ζήσουν μια εμπειρία πλήρους αποσύνδεσης, επικεντρωμένοι στην παρέα, το φαγητό και τη στιγμή
THE LIFO TEAM
Πέθανε ο Αντριάνο Γκολντσμιντ, ο άνθρωπος που έκανε το τζιν μόδα

Διεθνή / Πέθανε ο Αντριάνο Γκολντσμιντ, ο άνθρωπος που έκανε το τζιν μόδα

Η μόδα έχασε μια από τις μορφές που έδωσαν στο τζιν νέο κύρος, νέα τιμή και νέα θέση στην αγορά. Ο Αντριάνο Γκολντσμιντ δεν συνδέθηκε μόνο με μεγάλα brands, αλλά και με την ίδια τη μετάβαση του denim στη σύγχρονη εποχή.
THE LIFO TEAM

σχόλια

3 σχόλια
Ας παραδεχτούμε ότι εμείς στην καθυστέρηση του συμφώνου γκρινιάζαμε μέσω πισί μόνο. Και όταν ψηφίστηκε και θέλαμε και κάτι παραπάνω, το ίδιο. Σωστή η αντίδραση των Ιταλών. Ας τους μιμηθούμε σε τέτοια ζητήματα στο μέλλον. Βέβαια θα μου πεις και όσοι συγκεντρώθηκαν έξω από τη βουλή για το σύμφωνο την ημέρα της ψήφισης του ήταν λίγοι. Δεν ξέρω, για κάποιο λόγο δεν κατεβαίνουμε για τέτοια ζητήματα στο δρόμο και εδώ που τα λέμε και στα αντιρατσιστικά δεν γίνεται κανένας χαμός. Για οικονομικούς λόγους όμως κατευθείαν. Δεν είναι κακό αυτό, αλλά καλό θα ήταν να βλέπαμε τέτοια θέρμη και σε άλλα ζητήματα.
Από κάτι τέτοια φαίνεται η άβυσσος πολιτισμικής διαφοράς που μας χωρίζει απ' τους Ιταλούς, όσο κι αν αρεσκόμαστε να πιστεύουμε ότι μοιάζουμε. Δεν είναι τυχαίο που το "ούνα φάτσα ούνα ράτσα" χρησιμοποιείται κυρίως από εμάς. Οι περισσότεροι Ιταλοί μας θεωρούν πολιτισμικά κάτι σαν "Τούρκους της Ευρώπης".Και έχουν απόλυτο δίκιο.
Μα είμαστε οι "Τούρκοι" της Ευρώπης. Με αυτούς ζήσαμε τόσα χρόνια, σε αυτούς θα μοιάζαμε. Δεν περιμέναμε τους Ιταλούς να μας το πουν. Οι Βυζαντινοί επηρέασαν τους Οθωμανούς, οι Οθωμανοί μπλα μπλα μπλα...