ΑΠΟΚΤΗΣΕ ΤΟ! ΑΚΟΥΣΕ ΤΟ!

Γιαγιά από τη Σερβία κληρονόμησε 600.000 ευρώ και τα μοίρασε στους συγχωριανούς της

Γιαγιά από τη Σερβία κληρονόμησε 600.000 ευρώ και τα μοίρασε στους συγχωριανούς της Facebook Twitter
2

Γιαγιά από τη Σερβία κληρονόμησε 600.000 ευρώ και τα μοίρασε στους συγχωριανούς της Facebook Twitter

 

Μια 86χρονη, πάμφτωχη γυναίκα που ζει κάτω από άθλιες συνθήκες κληρονόμησε πρόσφατα περισσότερα από 600.000 ευρώ, όμως αποφάσισε αμέσως να παραχωρήσει τα χρήματα στους ανθρώπους που την βοηθούν να τα βγάλει πέρα όλα αυτά τα χρόνια.

 

Η Μαρίγια Ζλάτιτς, η οποία κατοικεί σε μια ορεινή περιοχή κοντά στο Μπόλιεβατς της ανατολικής Σερβίας, ενημερώθηκε ότι κληρονόμησε 940.000 δολάρια Αυστραλίας (611.000 ευρώ) από τον σύζυγό της ο οποίος πέθανε το 2011 στη χώρα αυτή, γράφει η εφημερίδα Vecernje Novosti.


Η ηλικιωμένη ζούσε με μια πενιχρή σύνταξη, ύψους 65 ευρώ τον μήνα. Αντί όμως να κάνει όνειρα πώς να ξοδέψει τα χρήματα, προτίμησε να συνεχίσει την ταπεινή ζωή της, στο ίδιο ερειπωμένο σπίτι όπου έμενε, και να δώσει τα χρήματα στους ανθρώπους που την έχουν στηρίξει.

Γιαγιά από τη Σερβία κληρονόμησε 600.000 ευρώ και τα μοίρασε στους συγχωριανούς της Facebook Twitter


Οι φίλοι της Μαρίγια ζουν σε ένα γειτονικό χωριό, σε απόσταση δύο ωρών με τα πόδια από το καλύβι της. Την επισκέπτονται όμως πολύ συχνά για να της δώσουν τρόφιμα και ξύλα για τη σόμπα της.


"Δεν χρειάζομαι χρήματα, για αυτό τα χάρισα. Αυτοί, τα έχουν ανάγκη. Η σύνταξή μου των 8.000 δηναρίων (65 ευρώ) μου αρκεί", είπε η Ζλάτιτς.


Η Μαρίγια και ο σύζυγός της ο Μομτσίλο, που ήταν μαραγκός, μετανάστευσαν το 1956 στην Αυστραλία. Εκείνη όμως επέστρεψε στη Σερβία δύο χρόνια αργότερα, για να φροντίσει την άρρωστη μητέρα της, και δεν ξαναέφυγε ποτέ από τη χώρα. Είχε μόνο σποραδική επαφή με τον Μομτσίλο ο οποίος, όπως πίστευαν οι συγχωριανοί της, είχε αποκτήσει πολλές φάρμες με βοοειδή στην Αυστραλία, αφηγήθηκε στην εφημερίδα ένας από τους φίλους της Ζλάτιτς.

2

ΑΠΟΚΤΗΣΕ ΤΟ! ΑΚΟΥΣΕ ΤΟ!

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Φυλακισμένοι στον παράδεισο»: το Πράσινο Ακρωτήριο έγινε καταφύγιο και αδιέξοδο για ΛΟΑΤΚΙ+ διωκόμενους

Διεθνή / «Φυλακισμένοι στον παράδεισο»: το Πράσινο Ακρωτήριο έγινε καταφύγιο και αδιέξοδο για ΛΟΑΤΚΙ+ διωκόμενους

Στο Πράσινο Ακρωτήριο, ΛΟΑΤΚΙ+ άνθρωποι που διώκονται σε άλλες αφρικανικές χώρες βρίσκουν ανάσα, αλλά όχι μέλλον. Δεν κινδυνεύουν να συλληφθούν για την ταυτότητά τους, όμως μένουν χωρίς χαρτιά, άσυλο και σταθερή δουλειά.
THE LIFO TEAM
Μετά την επίθεση στο Pride, η queer κοινότητα του Βερολίνου ζητά συνταγματική προστασία

Διεθνή / Μετά την επίθεση στο Pride, η queer κοινότητα του Βερολίνου ζητά συνταγματική προστασία

Στην αγρυπνία στον τόπο της επίθεσης, οι queer οργανώσεις του Βερολίνου ζήτησαν ρητή προστασία στο γερμανικό Σύνταγμα και ειδικό νόμο για τα θύματα βίας. Ταυτόχρονα ξεκαθάρισαν ότι ο τρόμος δεν πρέπει να γίνει μίσος κατά των μουσουλμάνων.
THE LIFO TEAM
Η Σούρι που έχασε τους γονείς της στα τρία σήμερα είναι τρανς γυναίκα και ερευνήτρια του καρκίνου

Διεθνή / Η Σούρι που έχασε τους γονείς της στα τρία σήμερα είναι τρανς γυναίκα και ερευνήτρια του καρκίνου

Μεγαλωμένη σε χωριό της Χαριάνα, η Σούρι έμαθε από παιδί να κρύβει όσα την έκαναν «διαφορετική». Στη Γερμανία, όπου πήγε για διδακτορικό στην έρευνα για τον καρκίνο, βρήκε τη λέξη που της έλειπε: τρανς.
THE LIFO TEAM
«Εδώ στο Μαρόκο, τα όνειρα μας σκοτώνουν»: οι νέοι που πέρασαν για λίγες ώρες στην Ευρώπη

Διεθνή / «Εδώ στο Μαρόκο, τα όνειρα μας σκοτώνουν»: οι νέοι που πέρασαν για λίγες ώρες στην Ευρώπη

Δεκάδες χιλιάδες νέοι Μαροκινοί πέρασαν για λίγες ώρες στη Θέουτα, πιστεύοντας ότι άνοιξε η πόρτα της Ευρώπης.Η επιστροφή τους, εξαντλημένη και σιωπηλή, έδειξε πόσο σκληρό μπορεί να γίνει ένα όνειρο.
THE LIFO TEAM
Massive Attack για τα γεγονότα στη Σιγκαπούρη: «Όλο το συγκρότημα τέθηκε υπό κράτηση από την αστυνομία»

Διεθνή / Massive Attack για τα γεγονότα στη Σιγκαπούρη: «Όλο το συγκρότημα τέθηκε υπό κράτηση από την αστυνομία»

Το συγκρότημα ύψωσε την παλαιστινιακή σημαία κατά τη διάρκεια συναυλίας του - «Δεν φανταζόμασταν ότι το να κρατήσουμε τη σημαία ενός κυρίαρχου κράτους, το οποίο αναγνωρίζεται από 157 χώρες, θα παραβίαζε οποιονδήποτε νόμο»
THE LIFO TEAM
ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ

Διεθνή / Νέο «παράθυρο» Τραμπ σε Ιράν για συμφωνία: «Δεν θέλω να σκοτώνω ανθρώπους»

Το Ιράν και άλλες χώρες της Μέσης Ανατολής ζήτησαν χρόνο για να καταλήξουν σε μια συμφωνία που θα οδηγούσε στην «άμεση, πλήρη και ολική» επαναλειτουργία των Στενών του Ορμούζ, λέει ο πρόεδρος των ΗΠΑ
THE LIFO TEAM
ΙΤΑΛΙΑ ΡΩΜΗ ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ

Διεθνή / Ιταλία: Έχτισε ψεύτικο «ρωμαϊκό αμφιθέατρο» και χρέωνε 40 ευρώ τους τουρίστες

Κατάφερε μάλιστα να πείσει τις τοπικές αρχές για την αυθεντικότητα του χώρου, με αποτέλεσμα να συμπεριληφθεί σε τουριστικό οδηγό και εφαρμογή που είχαν χρηματοδοτηθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
THE LIFO TEAM

σχόλια

2 σχόλια