ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ σε νέα δημοσκόπηση στην ΑΥΓΗ - Χλευασμός για τα ευρήματα από τη ΝΔ

Μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ σε νέα δημοσκόπηση στην ΑΥΓΗ - Χλευασμός για τα ευρήματα από τη ΝΔ Facebook Twitter
12

Μεγάλο προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ με 8,1 μονάδες έναντι της Νέας Δημοκρατίας καταγράφει νέα ερευνά που πραγματοποίησε η ευρωπαϊκή δεξαμενής σκέψης (think tank) Bridging Europe του πολιτικού αναλυτή Δημήτρη Ραπίδη. Την έρευνα δημοσίευσε η ΑΥΓΗ χωρίς ωστόσο να αναφέρει πως έγινε για λογαριασμό της ή  για λογαριασμό τίνος έγινε. Στην ταυτότητα αναφέρεται αορίστως πως η έρευνα πραγματοποιήθηκε για την καταγραφή της κοινής γνώμης για τις πολιτικές εξελίξεις.

Ειδικότερα, στην εκτίμηση πρόθεσης ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 24,7%, με τη Ν.Δ. να ακολουθεί με 16,6%. Τρίτο βρίσκεται το ΚΚΕ το οποίο συγκεντρώνει 7,1%, με τη Χρυσή Αυγή να συγκεντρώνει 7%.

Η Δημοκρατική Συμπαράταξη βρίσκεται στην πέμπτη θέση με 4,2%, με τους Ανεξάρτητους Έλληνες να ακολουθούν με 3,1%. Εκτός Βουλής μένουν Λαϊκή Ενότητα (2,9%), Ένωση Κεντρώων (2,4%) και Ποτάμι (1,9%).

Την ίδια ώρα και ενώ οι διαμαρτυρίες επαγγελματικών κλάδων και αγροτών πληθαίνουν στους δρόμους, η δημοσκόπηση εμφανίζει την πλειοψηφία των πολιτών (40% έναντι 32%)να πιστεύει ότι οι προτάσεις της κυβέρνησης για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση θα δημιουργήσουν ένα βιώσιμο και δίκαιο σύστημα. Ως προς το μεγαλύτερο πρόβλημα στην εφαρμογή του τρίτου προγράμματος χαρακτηρίζουν τους θεσμούς (36%), το ίδιο το πρόγραμμα (33%) και την αντιπολίτευση (27%). Ωστόσο οι ερωτηθέντες εμφανίζονται απαισιόδοξοι ως προς την πρώτη αξιολόγηση του προγράμματος, καθώς το 60% βλέπει νέα μέτρα, έναντι του 35% που θεωρεί ότι η αξιολόγηση θα είναι επιτυχής.

Στο μεταξύ, πρόβλημα παραμένει η σωστή και ακριβής ενημέρωση του κυβερνητικού έργου (π.χ. ΜΜΕ, υπουργεία, Μαξίμου) καθώς το 41% δηλώνει ότι δεν έχει πλήρη εικόνα. Ως προς την εκλογή του Κ. Μητσοτάκη στην ηγεσία της Ν.Δ., αυτή δε φαίνεται να έχει δυναμική καθώς το 56% δεν πιστεύει ότι πρόκειται να ενισχύσει εκλογικά το κόμμα (το 32% έχει διαφορετική γνώμη). Σχετικά με τις προσπάθειες που γίνονται στο χώρο της κεντροαριστεράς, πάνω από έξι στους δέκα πολίτες (66%) δεν βλέπουν να δημιουργείται νέος, ενιαίος πολιτικός σχηματισμός.

Ως προς τα μεγαλύτερα εμπόδια στην αποτελεσματική λειτουργία του πολιτικού συστήματος, οι πολίτες καταγράφουν την έλλειψη ιδεών και προτάσεων (68%), την έλλειψη αξιοπιστίας (65%), την έλλειψη συνεννόησης πολιτικών ηγετών (63%), την έλλειψη στελεχών (52%), τη συμφωνία με θεσμούς (52%) και την έλλειψη εθνικού οράματος (51%).

Οι πολίτες εμφανίζονται προβληματισμένοι ως προς το κατά πόσο θα έχει βγει η χώρα από την κρίση μέχρι το 2018 (το 37% απαντά δε γνωρίζω/δεν απαντώ, το 36% δε βλέπει έξοδο και το 27% είναι αισιόδοξο), ενώ επτά στους δέκα πιστεύουν ότι η χώρα θα ήταν σε χειρότερη κατάσταση σήμερα με εθνικό νόμισμα. Τέλος, το 53% πιστεύει ότι υπάρχει εναλλακτική πολιτική πρόταση εξόδου από την κρίση.

Με ειρωνεία σχολίασε η Νέα Δημοκρατία τα στοιχεία της έρευνας που δημοσίευσε η ΑΥΓΗ: «Αν στο ΣΥΡΙΖΑ δίνουν βάση στα συγκεκριμένα δημοσκοπικά ευρήματα, προφανώς θα συνεχίσουν με ανεμελιά και αισιοδοξία την ίδια πολιτική που τους έχει φέρει απέναντι σε όλη την κοινωνία. Πέραν τούτου, ουδέν».

Tη δημοσκόπηση σχολίασε με καυστικό τρόπο και η Ραχήλ Μακρή:

Εάν ψηφίσετε και άλλα μέτρα μπορεί να πάρετε και αυτοδυναμία. Γελάνε και τα πλακάκια. Αλήθεια τα εκατομμύρια που λαμβάνε...

Δημοσιεύτηκε από Ραχήλ Μακρή στις Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου 2016
12

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παύλος Μαρινάκης για Μάτι: Εφαρμόστηκε ο Ποινικός Κώδικας που ψηφίστηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ

Πολιτική / Παύλος Μαρινάκης για Μάτι: Εφαρμόστηκε ο Ποινικός Κώδικας που ψηφίστηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ

Στη συγκεκριμένη υπόθεση εφαρμόστηκε ο Ποινικός Κώδικας που ψηφίστηκε το 2019 από την τότε κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, λίγο πριν φύγει από την εξουσία, δηλώνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
NEWSROOM
Ιστορίες που μας υπενθυμίζουν ότι η δημοκρατία δεν είναι δεδομένη

Ευρωεκλογές 2024 / Ιστορίες που μας υπενθυμίζουν ότι η δημοκρατία δεν είναι δεδομένη

Η δεύτερη φάση της επικοινωνιακής εκστρατείας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ξεκίνησε σήμερα με ένα συγκινητικό βίντεο που τονίζει τη σημασία της ψήφου στις φετινές Ευρωεκλογές.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Κατερίνα Σακελλαροπούλου για έξοδο του Μεσολογγίου: Πολύτιμη παρακαταθήκη για τις νεότερες γενιές

Πολιτική / Κατερίνα Σακελλαροπούλου για έξοδο του Μεσολογγίου: Πολύτιμη παρακαταθήκη για τις νεότερες γενιές

«Η προαποφασισμένη θυσία τους αποτελεί πολύτιμη παρακαταθήκη για τις νεότερες γενιές και πηγή έμπνευσης για όλους μας» ανέφερε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας
NEWSROOM

σχόλια

8 σχόλια
παιδιά αυτή η δημοσκόπηση είναι μούφα, και μόνο ότι τη σχολίασε η Ραχήλ η Μακρή φτάνει... οι έγκυρες είναι οι άλλες που βγάζουν το Μητσοτάκη και το Λεβέντη πρώτους. Αυτές να διαβάζετε μόνο...αυτές είναι έγκυρες...αλήθεια :p
η ΑΥΓΗ ΈΚΑΝΕ ΝΈΑ ΔΗΜΟΣΚΌΠΗΣΗ ΠΡΙΝ ΛΙΓΕΣ ΩΡΕΣ.ΤΑ ΝΕΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΗΤΑΝ ¨ΣΥΡΙΖΑ 98 %ΚΑΜΜΕΝΟΣ 1 %ΚΚΕ 1 %Η ΑΥΓΗ ΟΡΚΙΖΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΟΤΙ Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΙΝΗ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤ'ΕΝΤΟΛΗ ΤΗΣ ΑΥΓΗΣ ΤΗΣ ΠΛΕΟΝ ΑΔΕΣΜΕΥΤΗΣ , ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΚΑΙ ΑΚΟΜΜΑΤΙΣΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ.Υπογράφει ο Υπουργός Παιδείας και ο Πρωθυπουργός !!
"Επίσης, η πλειονότητα των πολιτών εκτιμά πως οι προτάσεις της κυβέρνησης για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση θα δημιουργήσουν ένα βιώσιμο και δίκαιο σύστημα.Ως προς το μεγαλύτερο πρόβλημα στην εφαρμογή του τρίτου προγράμματος χαρακτηρίζουν τους Θεσμούς (36%), το ίδιο το πρόγραμμα (33%) και την αντιπολίτευση (27%)."Το τερματίσατε εκεί στην Αυγή. Μιλάμε για δεμάτια σανού στο πόπολο, όχι αστεία...
Αγαπητε SpyridonΣε προλαβαινω για να μην κουραζεσαι κανοντας ,για χιλιοστη φορα,την ιδια ερωτηση.Ναι,λοιπον,θεωρω ΚΑΙ ΑΥΤΗ την δημοσκοπηση παντελως αναξιοπιστη,οπως ΟΛΕΣ ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ τα τελευταια χρονια.Για λογους ,τους οποιους εχω αλλωστε παραθεσει δεκαδες φορες.Οπως θα θεωρησω και ολες τις επομενες,αν οι εταιρειες δημοσκοπησεων δεν μπορεσουν να αποδειξουν ΕΜΠΡΑΚΤΑ,δια του αποτελεσματος, οτι το προιον της δουλειας τους ανταανακλα,εστω και κατα προσεγγιση,την πραγματικοτητα.Αυτα.
Οχι βεβαια οτι οι αλλες δημοσκοπησεις, που εμφανιζουν πρωτη τη ΝΔ ειναι 100% εγκυρες. Αλλα παρα-παει, ειδικα σε αυτη τη συγκυρια, η σταλινικη Αυγη να τα παρουσιαζει ΟΛΑ οπως τα θελει. Και το Συριζα να προηγειται μακραν, και τους ΑΝΕΛ μεσα, και το Λαφαζανη εξω, και τις ευθυνες για τα μετρα να ριχνονται στους θεσμους, στην αντιπολιτευση, στη μανα μου, σε ολους εκτος απο την καημενη την κυβερνηση που τους φερνει και τους ψηφιζει με πονο καρδιας!Κατα τα αλλα, χαιρομαι που λαμβανετε θεση, κε Κοντε (εστω και υπο εμμεση πιεση, δια τον φοβον των Ιουδαιων) και που φαινεται πως αιρετε το ατυπο embargo σας του να μη μου απαντατε ονομαστικα. Χαιρετω.
Αγαπητε Spyridon εισαι,οντως,απoλαυστικος-εως και απιστευτος ! Εισαι πραγματι η "ενσαρκωση" της γνωστης αμερικανικης εκφρασης : ""Never let the truth(facts)get in the way of a good story"Οπως γνωριζεις ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠΟ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟΝ αυτα που γραφω παραπανω,οτι δηλαδη ΟΛΕΣ ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ ΟΙ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙς ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΞΙΟΠΙΣΤΕΣ τα εχω γραψει δεκαδες φορες , σταθερα και μονοτονα ,τα τελευταια χρονια για ΟΛΕΣ τις δημοσκοπησεις.Για τον λογο αυτον ακριβως δεν εχω ΠΟΤΕ σχολιασει ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ οποιασδηποτε δημοσκοπησης ,οποτεδηποτε και αν δημοσιευθηκε και οποιοδηποτε κομμα και αν ευνοουσε.ΠΟΤΕ!Πιο συνεπη,σαφη,συγκεκριμενη,αμεταβλητη,απολυτη και διαρκη σταση επι ενος οποιουδηποτυε ζητηματος ειναι αδυνατο να διανοηθω με ποιον τροπο θα θα μπορουσε να τηρησει ο οποιοσδηποτε.Και ομως ! Μετα απο ολα αυτα εχεις αυτο που θα μπορουσα να χαρακτηρισω ΑΠΥΘΜΕΝΟ ΘΡΑΣΟΣ (...αν ημουν βεβαιαος οτι ειναι λελογισμενο...)να γραψεις την φραση :"""Κατα τα αλλα, χαιρομαι που λαμβανετε θεση, κε Κοντε (εστω και υπο εμμεση πιεση, δια τον φοβον των Ιουδαιων)...."""!!!"Χαιρεσαι"που "λαμβανω θεση" "εστω και...δια τον φοβον των Ιουδαιων (!!!)"πανω σε ενα θεμα στο οποιο εχω λαβει ΔΕΚΑΔΕΣ φορες την ΙΔΙΑ ακριβως θεση,χωρις εστω και την ελαχιστοτατη διαφοροποιηση !!!Για να μπορει να γραψει καποιος μια ΤΟΣΟ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΦΑΝΗ ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΣΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ πρεπει ειτε να διαθετει τεραστιο θρασος ,ειτε να εχει προ πολλου αποστασιοποιηθει απο την πραγματικοτητα.Οτι απο τα δυο και να συμβαινει δεν ειναι ευχαριστο.Και δεν συνιστα ουτε καν στοιχειωδως αποδεκτο υποβαθρο για την εναρξη ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟΥ διαλογου με τον "φορεα του".Αυτος ειναι ο λογος,αγαπητε Spyridon,αυτη η ιδιομορφη "προσεγγιση της πραγματικοτητας" απο μερους σου,που με ειχε οδηγησει σε αυτο που ο ιδιος χαρακτηρισες ως "ατυπο εμπαργκο" διαλογου μαζι σου.Κανενας αλλος.Αυτα,και καλη σου ημερα.
Αγαπητε κε Κοντε. Ειμαι γνωστο οτι δοαφωνω με την υπεραπλουστευτικη και γενικευτικη σας αποψη οτι ολες οι δημοσκοπησεις ειναι αχρηστες. Υπαρχουν καποιες πιο σοβαρες και υπαρχουν και καθαρα εκτρωματα, οπως αυτη της Αυγης. Το προβλημα με εσας ειναι οτι, ενω καταφεροσασταν εναντιον ολων των δημοσκοπησεων, σταματησατε να τις σχολιαζετε οταν αυτες αρχισαν να ευνοουν το Συριζα. Ετσι χασατε καθε δικιο που θα μπορουσατε να ειχατε και αφησατε καθαρα να φανουν οι πολιτικες σας προτιμησεις. Συνεχισατε, βεβαια, να σχολιαζετε καποιες δημοσκοπησεις, μονο ομως οταν σας προκαλουσα εγω να το κανετε. Και κατι αλλο, αγαπητε κε Κοντε. Η πολλη επαναληψη παρεμφερων αποψεων γινεται γραφικη απο μια στιγμη και μετα. Σκεφτειτε το λιγο...