Die Welt: Πώς ο Αλέξης Τσίπρας έγινε περίγελος στο Νταβός

Die Welt: Πώς ο Αλέξης Τσίπρας έγινε περίγελος στο Νταβός Facebook Twitter
12

 

Die Welt: Πώς ο Αλέξης Τσίπρας έγινε περίγελος στο Νταβός Facebook Twitter

«Πώς ο Αλέξης Τσίπρας έγινε περίγελος στο Νταβός» είναι ο τίτλος στο αποψινό πρωτοσέλιδο της ηλεκτρονικής έκδοσης της γερμανική εφημερίδα Die Welt. Η εφημερίδα σχολιάζει ασκώντας πολύ σκληρή κριτική τη σημερινή εμφάνιση του έλληνα πρωθυπουργού στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στην Ελβετία και στέκεται στην αντιπαράθεση με τον γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

 

Το άρθρο αναφέρει πως ο Αλέξης Τσίπρας εξετέθη εξαιτίας της ελλιπούς γνώσης του στα οικονομικά και των μετωπικών επιθέσεων κατά του Σόιμπλε. "Στο μέλλον όλοι θα είναι διάσημοι για 15 λεπτά είχε πει ο διάσημος καλλιτέχνης Άντι Γουόρχολ. Το τέταρτο της ώρας που αναλογεί στον Τσίπρα, φαίνεται πως έληξε, και αυτό ήταν κάτι που σήμερα έγινε ορατό στο Νταβός" αναφέρει αρχικά το σκληρό άρθρο.

"Πριν κάποιους μήνες το σετ Τσίπρα - Σόιμπλε θα ήταν μια ευκαιρία για καλή δημόσια διαμάχη με τον Τσίπρα σε ρόλο πρωταγωνιστή. Ωστόσο τώρα, οι Έλληνες παίζουν δεύτερο ρόλο και ο ισχυρογνώμων πρωθυπουργός δεν είναι σε θέση να βγάλει τη χρεωμένη χώρα το από την κρίση. Πλέον η Ευρώπη έχει διαφορετικά προβλήματα", επισημαίνει η Die Welt.

 

"Ο Τσίπρας δεν έκανε καμία προσπάθεια για να αποδείξει το αντίθετο σήμερα. Έκανε έκκληση για ευρωπαϊκή αλληλεγγύη, όμως αυτό που εννοούσε ήταν περισσότερα χρήματα για την καταχρεωμένη χώρα του" αναφέρει η εφημερίδα η οποία προσθέτει πως έδειξε ότι δεν έχει καμία οικονομική γνώση και πως η στάση του προκάλεσε το ξάφνιασμα στην αίθουσα και έκανε τους παρευρισκόμενους να κουνούν το κεφάλι. 

 

Η εφημερίδα αναφέρει πως ο Τσίπρας εμφανίστηκε ξεροκέφαλος και όσα είπε δείχνουν πως δεν έχει καταλάβει την κρισιμότητά της κατάστασης και προσθέτει "Από τις χρηματαγορές εισέπραξε την απάντηση. Οι αποδόσεις ελληνικών ομολόγων εκτινάχθηκαν προς τα πάνω στο 10,4% που είναι το ψηλότερο επίπεδο του χρόνου από τον περασμένο Αύγουστο."

Ειδική αναφορά, σε ειρωνικό ύφος, γίνεται και για τη συνέντευξη στο Bloomberg στην οποία ο Τσίπρας ανέφερε πως η Ελλάδα θα καταπλήξει την παγκόσμια οικονομία το 2016. "Αυτή η φράση γελοιοποίησε τον Τσίπρα στην επιχειρηματική ελίτ του Νταβός" εκτιμά η εφημερίδα.

12

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΑΣΥΛΙΑ

Πολιτική / Ζωή Κωνσταντοπούλου: Ψηφίστηκε η άρση της ασυλίας της

Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας ζήτησε εξαρχής να μην συζητηθεί η υπόθεση στην Ολομέλεια της Βουλής , υποστηρίζοντας ότι στόχος είναι να περιοριστεί η δημόσια παρέμβασή της και να ανακοπεί η κριτική της απέναντι στην κυβέρνηση
THE LIFO TEAM
ΝΙΚΗ ΚΕΡΑΜΕΩΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΕΣ ΒΑΡΕΑ ΚΑΙ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΑ

Πολιτική / Κεραμέως: Στα βαρέα και ανθυγιεινά νοσηλευτές, διασώστες και οδηγοί ασθενοφόρων - Τι ανέφερε για συντάξεις χηρείας

Η υπουργός Εργασίας προανήγγειλε μια σημαντική ρύθμιση για τους υγειονομικούς αλλά και νομοσχέδιο για την ισότητα των αμοιβών μεταξύ γυναικών και ανδρών που κατέχουν την ίδια εργασιακή θέση
THE LIFO TEAM
ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ

Πολιτική / Κωνσταντοπούλου για Τσίπρα: «Του είπα αυτό είναι τρίτο μνημόνιο και μου είπε "μη λες τέτοιες λέξεις"»

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου μιλώντας για την κρίσιμη περίοδο του 2015, περιγράφει μεταξύ άλλων μια σκηνή με τον Αλέξη Τσίπρα και τον τότε αρχηγό των Podemos, σχολιάζοντας τα «σπαστά αγγλικά» του πρώην πρωθυπουργού
THE LIFO TEAM
ΓΑΖΑ GLOBAL SUMUD FLOTILLA

Πολιτική / «Global Sumud Flotilla»: Διάβημα του ΥΠΕΞ στο Ισραήλ για τους Έλληνες πολίτες που συμμετέχουν στον στολίσκο

Στην ανακοίνωση του υπουργείου επισημαίνεται πως η ελληνική πρεσβεία στο Τελ Αβίβ βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα να παράσχει κάθε δυνατή προξενική συνδρομή
THE LIFO TEAM
ΠΑΥΛΟΣ ΠΟΛΑΚΗΣ ΣΥΡΙΖΑ

Πολιτική / Πολάκης: «Φληναφήματα τα όσα ακούγονται περί μη συμμετοχής μου σε Πολιτική Γραμματεία και Κεντρική Επιτροπή»

Ο Παύλος Πολάκης έκανε νέα ανάρτηση σχετικά με τα όσα έχουν διαρρεύσει για μη συμμετοχή του σε Πολιτική Γραμματεία και Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ
THE LIFO TEAM
ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΝΙΚΟΣ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ ΒΟΥΛΗ

Πολιτική / Νέα πυρά Γεωργιάδη κατά Ανδρουλάκη: «Μασαμπούκωσε 1,2 εκατ. ευρώ και μας κουνά το δάκτυλο, πέρασε «ζάχαρη» τη δεκαετία των μνημονίων»

Ο υπουργός Υγείας αναφέρθηκε στην ενοικίαση ακινήτου από το δημόσιο, ιδιοκτησίας της οικογένειας του Νίκου Ανδρουλάκη
THE LIFO TEAM