O Τσίπρας δεν ένιωσε προσβεβλημένος από το σχόλιο του Σόιμπλε

O Τσίπρας δεν ένιωσε προσβεβλημένος από το σχόλιο του Σόιμπλε Facebook Twitter
EPA / LAURENT GILLIERON
2

Η φράση που χρησιμοποίησε ο Βόλφγκανκ Σόιμπλε για την ελληνική οικονομία (σ.σ.: «είναι η εφαρμογή ανόητε») προκάλεσε την προσοχή πολλά σχόλια στα ΜΜΕ και τα social media διεθνώς, αλλά στην κυβέρνηση θεωρούν υπερβολικό το θόρυβο και τα σχόλια που ακολούθησαν.

«Δεν υπάρχει θέμα με την αναφορά» του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Β. Σόιμπλε στο πάνελ που βρισκόταν και ο Έλληνας πρωθυπουργός Α. Τσίπρας, αναφέρουν κυβερνητικοί κύκλοι.

Η ατάκα του κ. Σόιμπλε που παραπέμπει στην ιστορική φράση που είχε χρησιμοποιήσει ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον «It's economy stupid» κατά τη διάρκεια της προεκλογικής καμπάνιας του 1992 είχε προφανώς αποδέκτη τον Αλέξη Τσίπρα τον οποίο ωστόσο ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών δεν κατονόμασε. Όλοι όμως κατάλαβαν, με υψηλόβαθμη κυβερνητική πηγή να σχολιάζει πως «ο πρωθυπουργός δεν αισθάνθηκε ούτε προσβεβλημένος ούτε θεώρησε το σχόλιο του κ. Σοίμπλε υβριστικό, άλλωστε είναι γνωστές οι απόψεις του και το σχόλιο ειπώθηκε για να υποστηρίξει την πολιτική που ακολουθεί».

 «Ο πρωθυπουργός είπε πως αν η Ευρώπη θυμίζει αποθήκη πυρομαχικών που κάποιοι θέλουν να μπουν μέσα με αναμμένο κερί τότε να βγάλουμε τα πυρομαχικά και να ανάψουμε το κερί» σχολίασε συνεργάτης του πρωθυπουργού, προσθέτοντας πως «στην ουσία είπε στον κ. Σόιμπλε ότι δεν μπορεί να αφήσει στο σκοτάδι την Ευρώπη».

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΠΑΣΟΚ ΘΑΝΟΣ ΠΛΕΥΡΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΖΩΝΑΚΗΣ

Πολιτική / ΠΑΣΟΚ για Πλεύρη: «Ήταν συνιδρυτές σωματείου με τους κατηγορούμενους γιατρούς» στην υπόθεση Μαζωνάκη

Έντονη αντιπαράθεση έχει δημιουργηθεί μεταξύ του ΠΑΣΟΚ και του υπουργού Μετανάστευσης & Ασύλου, με επίκεντρο την υπόθεση θανάτου του Γιώργου Μαζωνάκη και των δύο κατηγορούμενων γιατρών
THE LIFO TEAM
ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ MARC ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΛΑΣ ΠΑΣΟΚ

Πολιτική / Δημοσκόπηση Marc: Διψήφιο προβάδισμα της ΝΔ – Οι προτιμήσεις για την επόμενη κυβέρνηση

Σχεδόν ένας στους τρεις προτιμά αυτοδύναμη κυβέρνηση της ΝΔ, ενώ στο 27,1%, βρίσκεται το ενδεχόμενο συνεργασίας του ΠΑΣΟΚ με την ΕΛ.Α.Σ. και μικρότερα κόμματα της Αριστεράς
THE LIFO TEAM
ΡΟΖΑ ΒΡΕΤΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ

Πολιτική / ΠΑΣΟΚ: Παραιτείται η Ρόζα Βρεττού: «Η σημερινή ηγεσία φαίνεται να μην έχει συλλάβει την ιστορική διαδρομή του ΠΑΣΟΚ»

Με αιχμές η σχετική επιστολή της - Αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, σε «γραφειοκρατικές αγκυλώσεις», «ατολμία, έλλειψη πρωτοβουλιών και επιφανειακή πολιτική» και «υποτιμημένη εσωκομματική δημοκρατία»
THE LIFO TEAM
Ένα queer βίντεο φαντάζεται τον παίκτη να φιλά το αγόρι του στο τέλος του αγώνα

Πολιτική / Ένα queer βίντεο φαντάζεται τον παίκτη να φιλά το αγόρι του στο τέλος του αγώνα

Στο «Can’t Wait», ο ανερχόμενος Αυστραλός ποπ καλλιτέχνης ξαναφαντάζεται την ανδρική αθλητική κουλτούρα ως κουίρ ρομάντζο. Μαζί του εμφανίζονται ο Ian Roberts και ο Mitch Brown, δύο πρόσωπα με πραγματικό βάρος στην ιστορία της κουίρ ορατότητας στον αυστραλιανό αθλητισμό.
THE LIFO TEAM

σχόλια

2 σχόλια
Ο Σοιμπλε για αλλη μια φορα εκτιθεται. Εχει κανει καραμελα τη λεξη "ανοητος" για τους δικους του λογους. Αλλα να βλεπεις να τον υποστηριζουν Ελληνες πολιτες την ιδια στιγμη που εχει εκφρασει την ιδια γνωμη και γι'αυτους; (ανοητος λαος)...Ε.. ναι..εδω οντως γελας!