Μπροστά με διαφορά η Ν.Δ. σε νέα δημοσκόπηση

Μπροστά με διαφορά η Ν.Δ. σε νέα δημοσκόπηση Facebook Twitter
Alexandros Michailidis / SOOC
4

Νέα δημοσκόπηση δείχνει αντιστροφή του κλίματος και προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας τόσο στην πρόθεση ψήφου, όσο και στην παράσταση νίκης, μετά την ανάδειξη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ηγεσία του κόμματος.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Pulse για το Action24 στην παράσταση νίκης προηγείται η ΝΔ με 44% έναντι 40% του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην πρόθεση ψήφου τα κόμματα λαμβάνουν: ΝΔ 28%, ΣΥΡΙΖΑ 24%, ΚΚΕ 5,5%, Χρυσή Αυγή 5,5%, Δημοκρατική Συμπαράταξη 4,5%, Λαϊκή Ενότητα 3%, Ένωση Κεντρώων 2,5%, Ποτάμι 2%, Ανεξάρτητοι Έλληνες 2%.

Στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων: ΝΔ 31%, ΣΥΡΙΖΑ 26,5%, ΚΚΕ 6%, Χρυσή Αυγή 6%, Δημοκρατική Συμπαράταξη 5%, Λαϊκή Ενότητα 3%, Ένωση Κεντρώων 3%, Ποτάμι 2,5%, Ανεξάρτητοι Έλληνες 2,5%.

Στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται με 27% έναντι 25% του Αλέξη Τσίπρα, ενώ «κανέναν από τους δύο» απαντά το 41%.

4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης στη Βουλή για την πρόταση Προανακριτικής: «Αθλιότητα εναντίον εκλεγμένου πρωθυπουργού»

Πολιτική / Μητσοτάκης στη Βουλή για την πρόταση Προανακριτικής: «Αθλιότητα εναντίον εκλεγμένου πρωθυπουργού»

Δεν θα μπορούσα να μην αντιδράσω σε μια χυδαία απόπειρα των τεσσάρων πιο μικρών κομμάτων της αντιπολίτευσης να μετατρέψουν ένα εθνικό δράμα σε απόπειρα πολιτικής σκευωρίας», είπε ο πρωθυπουργός
LIFO NEWSROOM
Γιατί επιχειρούν να επιστρέψουν στο προσκήνιο Σαμαράς και Τσίπρας

LiFO politics / Γιατί επιχειρούν να επιστρέψουν στο προσκήνιο Σαμαράς και Τσίπρας

Ο πολιτικός αναλυτής και διευθυντής ερευνών της Opinion Poll, Ζαχαρίας Ζούπης, συζητά με τη Βασιλική Σιούτη για τα σενάρια δημιουργίας νέων κομμάτων από τους δύο πρώην πρωθυπουργούς.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Μητσοτάκης για απόφαση ΣτΕ για τα μη κρατικά ΑΕΙ: Τέλος στα ταμπού και στις ιδεοληψίες

Πολιτική / Μητσοτάκης για απόφαση ΣτΕ για τα μη κρατικά ΑΕΙ: Τέλος στα ταμπού και στις ιδεοληψίες

Την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας να κρίνει συνταγματικό τον νόμο για τη λειτουργία μη κρατικών πανεπιστημίων χαιρέτισε ο πρωθυπουργός, κάνοντας λόγο για "τέλος στις ιδεοληψίες" και "τολμηρό βήμα προς την πρόοδο"
LIFO NEWSROOM

σχόλια

4 σχόλια
Αυτό πια με τις δημοσκοπήσεις..έλεος..ας σταματήσουν επιτέλους τις στημένες και γενικά τις δημοσκοπήσεις στα πολιτικά θέματα και κυρίως αυτών περί "πρωτιάς". Δεν καταλαβαίνουν ότι δεν ενδιαφέρεται κανείς -εκτός απο αυτούς που εμπλέκονται στην πολιτική- και οτι τα θέματα που μας απασχολούν είναι πιο σοβαρά;