Η νέα ζωή της Βρετανίδας που στα 14 της πουλήθηκε σαν σεξουαλική σκλάβα στην Ελλάδα

Η νέα ζωή της Βρετανίδας που στα 14 της πουλήθηκε σαν σεξουαλική σκλάβα στην Ελλάδα Facebook Twitter
20

 

Η νέα ζωή της Βρετανίδας που στα 14 της πουλήθηκε σαν σεξουαλική σκλάβα στην Ελλάδα Facebook Twitter

Η ιστορία της 26χρονης Μέγκαν Στέφενς έγινε πέρυσι γνωστή και στην Ελλάδα όταν σε συνέντευξη της στη Guardian είχε περιγράψει το πώς έγινε σκλάβα του σεξ ενώ βρισκόταν για διακοπές στη χώρα μας μαζί με τη μητέρα της, όταν ήταν σε ηλικία 14 ετών. Έπεσε θύμα κυκλώματος εμπορίας ανθρώπων και πέρασε έξι χρόνια εκδιδόμενη, πριν καταφέρει να ξεφύγει.

Όπως είχε δηλώσει τότε στην εφημερίδα, είχε δύσκολα παιδικά χρόνια καθώς οι γονείς της χώρισαν όταν ήταν τεσσάρων ετών, ενώ είχαν προβλήματα και οι δύο με το αλκοόλ. Όταν στα 14 βρέθηκε διακοπές με τη μητέρα της σε μία παραθαλάσσια πόλη της Ελλάδας, θυμάται πως ήταν «απελπισμένη να αγαπηθεί».

Στις διακοπές γνώρισε τον Τζακ, έναν άνδρα αλβανικής καταγωγής, τον οποίο ερωτεύτηκε. Σε λίγες μόλις εβδομάδες έπεισε τη μητέρα της να μην επιστρέψει στην Αγγλία και μετακόμισε μαζί του. Ενώ στην αρχή, όπως θυμάται η Μέγκαν, ήταν καλός μαζί της, ύστερα από λίγο καιρό η διάθεσή του άρχισε να αλλάζει απότομα και ξεκίνησε να της μιλάει για τη μητέρα του που είχε καρκίνο και χρειαζόταν χρήματα για τη θεραπεία. Την έπεισε έτσι να μετακομίσουν στην Αθήνα για να εργαστούν σε μία καφετέρια.

Ωστόσο, η εργασία στην καφετέρια δεν υπήρχε και η Μέγκαν βρέθηκε μπλεγμένη σε ένα δίκτυο εμπορίας ανθρώπων. Στην αρχή, δεν είχε καταλάβει τι ακριβώς συνέβαινε, ώσπου μία ημέρα ο Τζακ τής έδωσε ένα κουτί και την άφησε έξω από ένα κτίριο, λέγοντάς της να το παραδώσει σε έναν άνδρα στον τελευταίο όροφο. Μόλις έφτασε εκεί, ο άνδρας την οδήγησε σε ένα μικρό δωμάτιο χωρίς παράθυρα, με ένα κρεβάτι και μία κάμερα. «Αυτό ήταν. Με βίασε. Το βιντεοσκοπούσε και εγώ είχα παραλύσει, γιατί ήμουν πραγματικά σοκαρισμένη», ανέφερε τότε η κοπέλα.

Δούλεψε για λίγο στον δρόμο στην Ιταλία και μετά σε μία σειρά από πορνεία, όπου οι άνδρες πλήρωναν 20 ευρώ για συνευρέσεις των δύο λεπτών. Ένα συγκεκριμένο βράδυ θυμάται ότι έκανε σεξ με 110 άνδρες, πριν αρρωστήσει.

Η Μέγκαν ήταν λιποβαρής και εξαντλημένη, μολύνθηκε από σύφιλη και σαλμονέλα έξι φορές. Όποτε δεν συμπεριφερόταν όπως της έλεγαν, δεχόταν βίαιες επιθέσεις. Την έβαζαν να στέλνει κάρτες στη μητέρα της και να γράφει πως περνάει καλά στην Αθήνα, ενώ αν και την είχαν συλλάβει μερικές φορές φοβόταν να πει στην αστυνομία την αλήθεια.

Κατάφερε να ξεφύγει όταν μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο με ψυχωτικό επεισόδιο και έμεινε εκεί για τρεις μήνες. Ένιωσε αρκετά ασφαλής ώστε να διηγηθεί την ιστορία της. Το προσωπικό επικοινώνησε με τη μητέρα της, η οποία την πήρε και επέστρεψαν μαζί στη Βρετανία.

Πέρυσι, έντεκα χρόνια μετά τη μέρα που ξεκίνησε η τραγική περιπέτεια της, έγραψε ένα βιβλίο με τίτλο «Bought and Sold» όπου και περιγράφει την ιστορία της.

Σήμερα είναι πια σε θέση να κάνει ένα νέο ξεκίνημα. Μιλώντας στην Daily Mail, αφηγείται ξανά την εμπειρία της και μιλάει για το νέο της ξεκίνημα με τον σύντροφο της από την Αγγλία, αλλά και το μωρό που περιμένει τον επόμενο μήνα.

«Συνήθιζα να επιλέγω τους λάθους ανθρώπους και να έχω θέματα εμπιστοσύνης. Αυτό δεν λειτουργούσε για καμία από τις δύο πλευρές» εξηγεί στην εφημερίδα.

«Αλλά έφυγα από το σπίτι, πήγα σε κέντρο απεξάρτησης και γνώρισα αυτό τον τύπο στην ενορία μου. Ξεκινήσαμε να μιλάμε σαν φίλοι και κανονικά δεν ήταν κάποιος που θα μπορούσα να τον δω ερωτικά. Είναι η πρώτη φορά που ερωτεύομαι έναν άντρα για την προσωπικότητα του. Μ' έχει βοηθήσει πολύ. Το γεγονός πως περιμένω παιδί έχει παίξει μεγάλο ρόλο στην ψυχολογία μου. Με κάνει να νιώθω κανονική και ικανή γιατί έχω εγώ πλέον έχω εγώ την ευθύνη».

Η Μέγκαν ελπίζει στο μέλλον να καταφέρει να δημιουργήσει έναν φιλανθρωπικό οργανισμό για να βοηθήσει θύματα του sex trafficking.

«Είναι κάτι που με γεμίζει με πάθος», λέει. «Είναι κάτι που θα ήθελα να κάνω».

 Πηγή: Daily Mail, Guardian

20

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σκιώδης στόλος: Ρωσικά δεξαμενόπλοια συνεχίζουν να μολύνουν τις ευρωπαϊκές θάλασσες παρά τις κυρώσεις

Διεθνή / Σκιώδης στόλος: Ρωσικά δεξαμενόπλοια συνεχίζουν να μολύνουν τις ευρωπαϊκές θάλασσες παρά τις κυρώσεις

Παρά τις κυρώσεις, τα ρωσικά δεξαμενόπλοια συνεχίζουν να διαρρέουν πετρέλαιο στα ευρωπαϊκά ύδατα, υπογραμμίζοντας την αδυναμία των δυτικών κυβερνήσεων να περιορίσουν τον επικίνδυνο «σκιά στόλο» της Μόσχας και τους κινδύνους για το περιβάλλον
LIFO NEWSROOM
ΕΡΙΚ ΑΝΤΑΜΣ ΑΛΒΑΝΙΑ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ

Διεθνή / Έρικ Άνταμς: Μυστήριο και αντιδράσεις για το ταξίδι του δημάρχου Νέας Υόρκης στην Αλβανία

Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Έρικ Άνταμς, ταξιδεύει στην Αλβανία στις τελευταίες εβδομάδες της δημαρχίας του, προκαλώντας συζητήσεις για την εστίασή του στην κληρονομιά της πόλης έναντι των προσωπικών ταξιδιωτικών ενδιαφερόντων
LIFO NEWSROOM
Bob Ross: Σε δημοπρασία πίνακές του για την ενίσχυση δημόσιων τηλεοπτικών σταθμών

Διεθνή / Bob Ross: Σε δημοπρασία πίνακές του για την οικονομική ενίσχυση δημόσιων τηλεοπτικών σταθμών

Ο οίκος Bonhams στο Λος Άντζελες θα δημοπρατήσει τρεις από τους πίνακες του Ross στις 11 Νοεμβρίου, ενώ θα ακολουθήσουν και άλλες δημοπρασίες στο Λονδίνο, τη Νέα Υόρκη, τη Βοστώνη και διαδικτυακά
LIFO NEWSROOM
Τραμπ: Απειλεί με στρατό στους δρόμους των ΗΠΑ βάσει νόμου του 1807

Διεθνή / Τραμπ: Απειλεί με στρατό στους δρόμους των ΗΠΑ βάσει νόμου του 1807

Ο Ντόναλντ Τραμπ απείλησε να επικαλεστεί τον Νόμο περί Εξέγερσης του 1807 για να αναπτύξει στρατεύματα σε αμερικανικές πόλεις, προκαλώντας έντονη πολιτική αντιπαράθεση με δημοκρατικά καθοδηγούμενες πολιτείες που αντιδρούν στη στρατιωτικοποίηση του εσωτερικού των ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM
Κολοράντο: Ψυχοθεραπεύτρια ζητά από δικαστήριο να μπορεί να συμβουλεύσει LGBTQ+ άτομα να «αλλάξουν προτιμήσεις»

Διεθνή / Κολοράντο: Ψυχοθεραπεύτρια ζητά από δικαστήριο να μπορεί να συμβουλεύσει LGBTQ+ άτομα να «αλλάξουν προτιμήσεις»

Η υπόθεση της ψυχοθεραπεύτριας Kaley Chiles στο Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ ανοίγει νέο μέτωπο για τη θρησκευτική ελευθερία, την ψυχική υγεία και τα δικαιώματα των LGBTQ+ νέων
LIFO NEWSROOM
Νέο γεωπολιτικό «πόκερ»: Το Πακιστάν και το μστικό σχέδιο για νέο αμερικανικό λιμάνι κοντά στο Ιράν

Διεθνή / Νέο γεωπολιτικό «πόκερ»: Το Πακιστάν και το μυστικό σχέδιο για νέο αμερικανικό λιμάνι κοντά στο Ιράν

Το Πακιστάν προτείνει στις ΗΠΑ την ανάπτυξη νέου λιμανιού στην Πάσνι, κοντά στο Ιράν, με στόχο την εξαγωγή κρίσιμων ορυκτών και την εξισορρόπηση της κινεζικής επιρροής στην περιοχή. Ένα σχέδιο με τεράστιες γεωπολιτικές προεκτάσεις
LIFO NEWSROOM
Ρύζι μπασμάτι: Ινδικής ή πακιστανικής προέλευσης; - Η απόφαση που καλείται να πάρει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Διεθνή / Ρύζι μπασμάτι: Ινδικής ή πακιστανικής προέλευσης; - Η απόφαση που καλείται να πάρει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Η επίσημη αναγνώριση της προέλευσης του ρυζιού δεν αποτελεί καθόλου εύκολη υπόθεση, καθώς η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δέχεται πιέσεις και από τις δύο πλευρές
LIFO NEWSROOM
ΓΑΛΛΙΑ ΛΕΚΟΡΝΙ ΜΑΚΡΟΝ

Διεθνή / Πολιτική κρίση στη Γαλλία: Αγωνία για πρόωρες εκλογές - Ποιοι κερδίζουν πολιτικά

Η κυβέρνηση του Σεμπαστιάν Λεκορνού στη Γαλλία κατέρρευσε πριν ορκιστεί, δημιουργώντας πολιτική κρίση, αναταράξεις στις αγορές και αβεβαιότητα για πρόωρες εκλογές και τον προϋπολογισμό
LIFO NEWSROOM
Κατάρρευση κτιρίου στη Μαδρίτη: Τουλάχιστον δέκα τραυματίες, τέσσερις αγνοούμενοι

Διεθνή / Κατάρρευση κτιρίου στη Μαδρίτη: Τουλάχιστον δέκα τραυματίες, τέσσερις αγνοούμενοι

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι επτά εργάτες βρίσκονταν στο εσωτερικό του κτιρίου, το οποίο ανακαινιζόταν για να μετατραπεί σε ξενοδοχείο, ωστόσο τέσσερις από αυτούς δεν έχουν εντοπιστεί ακόμη
LIFO NEWSROOM
Μπορεί ο Ντόναλντ Τραμπ να κερδίσει το Νόμπελ Ειρήνης; Η απάντηση είναι θετική

Διεθνή / Μπορεί ο Ντόναλντ Τραμπ να κερδίσει το Νόμπελ Ειρήνης; Η απάντηση είναι θετική

Ο λόγος; Οι τελευταίες του κινήσεις στα δύο πιο επικίνδυνα μέτωπα του πλανήτη –την Ουκρανία και τη Γάζα– έχουν, για πρώτη φορά εδώ και χρόνια, ανοίξει συζήτηση για πιθανές διπλωματικές λύσεις
LIFO NEWSROOM

σχόλια

10 σχόλια
Τραγική η μάνα, τραγικός κ ο Τζακ... αλλα πιο τραγικοί από όλους οι πελάτες των πορνειων που συντηρούν κ τροφοδοτούν το φαινόμενο. Χωρίς τη ζήτηση δεν θα υπήρχαν αυτές οι ιστορίες...
Τραγικοί και όσοι σχολιαστές πιστεύουν ότι όσα κι αν "κονομήσει" η συγγραφέας από το βιβλίο θα σβήσουν τα σημάδια της κακοποίησής της. Πρωταρχικός στόχος ενός τέτοιου βιβλίου είναι η δημοσιοποίηση ενός προβλήματος τεραστίων διαστάσεων με απώτερο σκοπό την εξάλειψή του.
Τραγικοί είναι όσοι χάφτουν ότι τους σερβίρουν. Από τέτοιου είδους συγγραφείς έχει γεμίσει ο κόσμος. Και φυσικά χρειάζονται ανάλογο εύπιστο κοινό. Και γω θα γράψω ένα βιβλίο για το πως έσωσα εκατό κοριτσάκια από τα χέρια κάποιων αόριστων Τζακ, Αχμέτ ή Γιώργων. Θα το αγοράσεις?
@Boxer Γράψ' το, το βιβλίο και όποιον πείσεις. Έχεις τίποτα να χάσεις; Μπορεί και να το αγόραζα. Έχω μεγάλη περιέργεια να διαβάσω την πλήρη άποψη ενός μισογύνη.
Ωραία ιστορία και πιασάρικη για να πουλήσεις βιβλίο.Αυτή πήγε με χιλιάδες άντρες πολλές φορές χωρίς προφυλάξεις (αυτή το λέει), κόλλησε του κόσμου τις αρρώστιες, αλλά ως δια μαγείας δεν έμεινε έγκυος. Και μόλις παντρεύτηκε το καλό παιδί γκαστρώθηκε και είναι ευτυχισμένη όταν θα έπρεπε μετά όσα πέρασε να παίρνει τα ψυχοφάρμακα με τη σεσουλα. Μάλλον μας τα παραλέει η κυρία.
Γιατί το να αφήσεις την ανήλικη κόρη σου σε ξένη χώρα να συμβιώσει με τον κάθε Τζακ είναι σαφώς μια θαυμάσια ιδέα για το καλό του παιδιού σου.
- Μαμά φύγε εσύ, εγώ θα μείνω στην Ελλάδα με τον Τζακ που γνώρισα προχθές σε ένα μπαράκι.- Εντάξει παιδί μου, άλλωστε είσαι ήδη 14, μπορείς να αποφασίζεις μόνη σου!