Σαν σήμερα το 2007 δολοφονείται στην Πόλη ο αρμένιος δημοσιογράφος Fırat Hrant Dink από έναν δεκαεπτάχρονο Τούρκο εθνικιστή.

Σαν σήμερα το 2007 δολοφονείται στην Πόλη ο αρμένιος δημοσιογράφος Fırat Hrant Dink από έναν δεκαεπτάχρονο Τούρκο εθνικιστή. Facebook Twitter
1

Ο Fırat Hrant Dink. Βλ. Asbarez Armenian News.

 

 

 

Βλ. Nor Zartonk.

 

Βλ. Evrensel.

 

Κάμερες ασφαλείας κατέγραψαν τη σκηνή του φόνου μπροστά στην είσοδο της εφημερίδας του Fırat Hrant Dink, όπου διακρίνεταικαι το πρόσωπο του δολοφόνου.

 

Βλ. Aglea.

 

Ο Ogün Samast ήταν 17 ετών όταν σκότωσε τον Fırat Hrant Dink. Οι αστυνομικές έρευνες έδειξαν ότι δεν ενήργησε μόνος του. Στη δίκη που ακολούθησε, κατηγορήθηκαν συνολικά 18 άτομα για την αναμειξή τους στη δολοφονία, με πιθανές διασυνδέσεις με το δίκτυο Ergenekon που μεθόδευε στην Τουρκία μία στρατηγική έντασης. Ο Ogün Samast καταδικάστηκε σε 23 χρόνια φυλακή.

Ο Ogün Samast βιντεοσκοπείται πριν οδηγηθεί στον ανακριτή. Βλ. MYNET A.Ş.

 

Ο Ogün Samast στη δίκη.

 

Μία "μυστηριώδη φαν" του Ogün Samast αποκαλύφτηκε από τις τουρκικές εφημερίδες. Βλ. Aktif Haber.

 

Ο φοιτητής (και πληροφοριοδότης της αστυνομίας) Erhan Tuncel,  κατηγορούμενος για ηθική αυτουργία  στη δολοφονία του αρμένιου δημοσιογράφου. Ισχυρίστηκε ότι την τελευταία στιγμή ειδοποίησε έναν αξιωματικό της αστυνομίας για το σχέδιο δολοφονίας.

 

Ο Yasin Hayal, πρώην μέλος ακροδεξιάς οργάνωσης, προμήθευσε το όπλα, καθώς και χρήματα, στον Ogün Samast. Καταδικάστηκε σε ισόβια.

 

Πένθος στα γραφεία της εφημερίδας Agos, της οποίας ο Fırat Hrant Dink ήταν ο ιδρυτής και ο διευθυντής.

 

200.000 άνθρωποι, Αρμένιοι και Τούρκοι, παραβρέθηκαν στην κηδεία του Fırat Hrant Dink. Βλ. Cultural Genocide.

 

Αριστερά, στη φωτογραφία, η Rakel Yağbasan, σύζυγος του Fırat Hrant Dink.

 

Βλ. Epoch Times International.

 

Βλ. robbie-raul.blogspot.

 

Βλ. Wikipedia.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

CHECK ΔΕΥΤΕΡΑ «Love Actually»: η συνήθεια που έγινε λατρεία έκλεισε τα 20 χρόνια

Οθόνες / «Love Actually»: Η συνήθεια που έγινε λατρεία έκλεισε τα 20 χρόνια

Σαν σήμερα πριν από είκοσι χρόνια έκανε πρεμιέρα στη Νέα Υόρκη η λονδρέζικη χριστουγεννιάτικη κομεντί που εξελίχθηκε σε απαραίτητη χριστουγεννιάτικη προβολή για εκατομμύρια σινεφίλ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Ανέκδοτη συνέντευξη της Αρλέτας: «Το μπαρ το ναυάγιο δεν ήταν μπαρ»

Μουσική / Μια ανέκδοτη συνέντευξη της Αρλέτας: «Το μπαρ το ναυάγιο δεν ήταν μπαρ»

Μια ανέκδοτη συνέντευξη της Αρλέτας στον δημοσιογράφο και ραδιοφωνικό παραγωγό Μιχάλη Γελασάκη το 2009, όπου μιλάει για τον τελευταίο της δίσκο, τα «αδικημένα» τραγούδια της, τους νέους, τους φραγκοφονιάδες της γενιάς της και αφηγείται την ιστορία του τραγουδιού το «Μπαρ το ναυάγιο», που δεν ήταν μπαρ! Δημοσιεύεται στo Lifo.gr για πρώτη φορά, έξι χρόνια μετά τον θάνατό της.
ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΕΛΑΣΑΚΗΣ

σχόλια

1 σχόλια