Η απάντηση του Τριανταφυλλίδη για τα δίδακτρα στα δημόσια σχολεία

Η απάντηση του Τριανταφυλλίδη για τα δίδακτρα στα δημόσια σχολεία Facebook Twitter
7

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Α. Τριανταφυλλίδης απαντά μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσε το άρθρο τουγια μορφή διδάκτρων στη Δημόσια Παιδεία και κάνει λόγο για πλήρη παραποίηση και διαστροφή των απόψεων που εξέφρασε. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Με αφορμή τα σημερινά δημοσιεύματα σχετικά με τις απόψεις-προτάσεις μου για το χώρο της Δημόσιας Παιδείας σημειώνω τα εξής:

«Ο τίτλος «προτείνει δίδακτρα….» αποτελεί πλήρη παραποίηση και διαστροφή των απόψεων μου. Όσοι μπουν στον κόπο να διαβάσουν το σύνολο των δύο άρθρων, που δημοσιεύτηκαν στην «ΑΥΓΗ» και στο tvxs.gr, θα αντιληφθούν ότι υπερασπίζομαι τη Δημόσια Παιδεία και την Ελληνική Οικογένεια, που αιμορραγεί για να σπουδάσει τα παιδιά της.

Η σημερινή κατ' επίφαση δωρεάν Παιδεία, κατ' ουσίαν παρακολούθημα της ιδιωτικής, η οποία τζιράρει ένα δις ευρώ(φροντιστήρια, ξένες γλώσσες, ιδιαίτερα κτλ), είναι αυτό που ταλαιπωρεί και κοστίζει σε παιδιά και γονείς , τόσο σε χρόνο όσο και σε χρήμα.

Πουθενά στο κείμενο των δύο άρθρων μου δεν υπάρχει ο όρος δίδακτρα. Χρησιμοποιώ τη φράση «συνδρομή του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, με αναφορά σε συγκεκριμένο παράδειγμα». Αν το παράδειγμα που χρησιμοποιώ, για να υποδηλώσω με σαφήνεια την ενισχυτική διδασκαλία, δεν είναι το ενδεδειγμένο, στο πλαίσιο του Εθνικού Διαλόγου για την Παιδεία, εντός του οποίου αρθρογράφησα, αναμένω τον αντίλογο.

Σε κάθε περίπτωση, θα συνεχίσω να υπερασπίζομαι τον Σκοπό, ο οποίος, ενώ καταγράφεται στο άρθρο, αποσιωπήθηκε. Ποιος είναι αυτός ο σκοπός; Το ολοήμερο δημόσιο σχολείο(5 μέρες επί 8 ώρες) να απορροφήσει και να υπερβεί τις ανάγκες για εξωσχολική φροντιστηριακή υποστήριξη του μαθητή, με εξοικονόμηση πόρων για τη χειμαζόμενη ελληνική οικογένεια, η οποία πλέον δεν θα αιμορραγεί οικονομικά πληρώνοντας φροντιστήρια, γλώσσες και ιδιαίτερα.

Με ένα κείμενο 2400 λέξεων και μια δέσμη συγκεκριμένων προτάσεων, που εκφράζουν την αγωνία μου να ξεφύγουμε από το σημερινό τέλμα μιας γενικευμένης και επιβαλλόμενης μετριοκρατίας στο χώρο της Παιδείας, ζητώ, διεκδικώ και μάχομαι, με πρακτικές και εφαρμόσιμες προτάσεις, για μια ελκτική Δημόσια Δωρεάν Παιδεία.

Επιτέλους ας σταματήσει η υποκρισία και ο φαρισαϊσμός. Στην παραπειστική εκδοχή του θεατρικού έργου του Λουίτζι Πιραντέλλο «Έτσι είναι, αν έτσι νομίζετε» δεν θα λάβω μέρος. Συγχωρέστε με.»

7

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ευρωεκλογές 2024: Με απέπεμψαν επειδή το ζήτησε η Μπεκατώρου, καλή συνέχεια στον Κασσελάκη, λέει ο Παπανώτας μετά τη διαγραφή του

Πολιτική / Ευρωεκλογές 2024: «Με απέπεμψαν επειδή το ζήτησε η Μπεκατώρου», δηλώνει ο Παπανώτας μετά τη διαγραφή του

Μήπως η δημοφιλία μου ήταν «το κίνητρο για να με διώξουν;» διερωτήθηκε ο αποπεμφθείς από τη λίστα των υποψηφίων ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, έπειτα από απαίτηση της συνυποψήφιάς του Σοφίας Μπεκατώρου
NEWSROOM
Αλβανός δημοσιογράφος λέει ότι ο Μπελέρης είναι υποψήφιος στις Ευρωεκλογές γιατί «είναι αρεστός στη Χρυσή Αυγή»

Διεθνή / Με την υποψηφιότητα Μπελέρη η ΝΔ ψάχνει ψήφους από την άκρα δεξιά, γράφουν αλβανικά Μέσα Ενημέρωσης

Στα Τίρανα ενοχλήθηκαν από τη δήλωση Πύρρου Δήμα «η καταγωγή μου είναι από τη Χειμάρρα, την καρδιά της Βορείου Ηπείρου» - Ποιος ζητά να αφαιρεθεί η αλβανική υπηκοότητα από τον Φρέντη Μπελέρη
NEWSROOM
Μετά τον Αυτιά και ο Κασσελάκης χρησιμοποιεί το σύνθημα «Πατρίς - Θρησκεία - Οικογένεια»

Πολιτική / «Οι Αυτιάδες διαφημίζουν τον πατριωτισμό τους με χουντικά συνθήματα» λέει ο Κασσελάκης και αναθεωρεί το σύνθημα «Πατρίς - Θρησκεία - Οικογένεια»

Η καπηλεία του πατριωτισμού, της πίστης και της οικογένειας από τη Δεξιά τελειώνει εδώ, ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ
NEWSROOM
Ανδρουλάκης τρολάρει Κασσελάκη: Όταν βγήκα από την κολυμπήθρα σχηματίστηκε ο ήλιος του ΠΑΣΟΚ - Ήταν πράσινος γιατί χρησιμοποίησαν αγουρέλαιο

Πολιτική / Ανδρουλάκης τρολάρει Κασσελάκη: Όταν βγήκα από την κολυμπήθρα σχηματίστηκε ο ήλιος του ΠΑΣΟΚ - Ήταν πράσινος γιατί χρησιμοποίησαν αγουρέλαιο

Με χιούμορ απάντησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, όταν κλήθηκε να σχολιάσει τις δηλώσεις του Στέφανου Κασσελάκη
NEWSROOM

σχόλια

7 σχόλια
Συνεχίζοντας κι εγώ το άκουσα, μου είπαν, το διάβασα σε σχόλια κλπ γιατί σιγά μην καθόμαστε να διαβάσουμε όλα τα άρθρα όλων για να κάνουμε κριτική σε αυτά που έγραψαν :Pέχω την εντύπωση ότι μίλησε για συνδρομή, δίδακτρα whatever με εισοδηματικά κριτήρια. Αν αυτή η εντύπωση είναι σωστή, διαφωνώ για δύο λόγους: πρώτον, γιατί πράγματι τη δημόσια παιδεία την πληρώνουμε ήδη με εισοδηματικά κριτήρια (call me φορολογία όπως σωστά σχολιάστηκε ήδη και δεν έχω κανένα πρόβλημα με αυτό) και δεύτερον, γιατί έτσι σπας ένα κεκτημένο (κακιά λέξη αυτόν τον καιρό αλλά και η δημοκρατία κεκτημένο είναι αλλά δεν θα την καταργήσουμε επειδή έχει παλιώσει) και ανοίγεις το δρόμο για άλλα πράγματα. Εντάξει τώρα σε αυτό π λέει για τα φροντιστήρια όλοι συμφωνούμε ανοιχτά (όλοι όσοι δεν έχουμε ένα φροντιστήριο ή δεν δουλεύουμε σ' αυτό τέλος πάντων).Πάντως ρε παιδιά δεν βλέπετε ότι σε όλα τα επίπεδα έχουμε μεικτή οικονομία και δεν έχουμε κακό σοσιαλισμό και κακό καπιταλισμό; Δίπλα σε κάθε κρατικό θεσμό,φορέα κλπ ανθεί η ιδιωτική πρωτοβουλία. :P
Αν παρακολουθήσατε, έστω και μια φορά, συνέντευξη του τριανταφυλλιδη, θα καταλαβαίνατε την ποιότητα του συγκεκριμένου προσώπου. Ο άνθρωπος είναι αλλού για αλλού. Η πορεία του και μόνο, δείχνει το μέγεθος του ανδρός!
Ο Συριζα στην 'πορεια προς την εξουσια'εκανε καποιες επιλογες προσωπων.Του χωρου του,υποθετω ,η εστω, "συγγενικων χωρων".Θα ηταν περιττο να παραθεσω την λιστα των -κραυγαλεα-εσφαλμενων επιλογων του .Ειναι,αλλωστε,πολυ μεγαλη.Εχω ,ομως,αν και βερος Αθηναιος,μια ευαισθησια προς την ΕΤ3.Διοτι επι σειρα ετων,ειδικα δε κατα την τελευταια πενταετια-εξαετια,ηταν το μονο "τηλεοπτικο καναλι"του οποιου το δελτιο ειδησεων μπορουσα να παρακολουθησω.Διοτι ,σε αντιθεση με τα αλλα καναλια,δημοσια η ιδιωτικα,τα "δελτια ειδησεων του" ηταν ακριβως αυτο.Ειδησεις.Οχι γελοια και εν πολλοις στημενα πολιτικα "shows".Παρακολουθουσα,επισης,και καποιες εκπομπες της ΕΤ3, πολιτικων,κυριως,διαλογων μεταξυ παρουσιαστων και προσκεκλημενων."Γνωρισα" ετσι αρκετους απο τους δημοσιογραφους της.Οφειλω να πω οτι ο λιγοτερο συμπαθης απο αυτους μου ηταν ο περι ου ο λογος κ.Τριανταφυλλιδης.Κυριως λογω του επιθετικου υφους του και του τροπου με τον οποιον αντιλαμβανοταν και διεξηγαγε την διαδικασια διαλογου.Αντιθετα ο πλεον συμπαθης,και κατα την γνωμη μου ο αξιοπρεπεστερος και πληρεστερος παρουσιαστης ειδησεων και σχολιαστης,ηταν κατα την γνωμη μου, ο κ.Γιαννουλης.Η αναδειξη σε βουλευτη του κ.Τριανταφυλλιδη απο τον Συριζα, ηταν για μενα μια δυσαρεστη εκπληξη.Ομως προσφατα εμαθα οτι ο κ.Γιαννουλης εχει τοποθετηθει "συντονιστης ειδησεων"(;)στην ΕΤ3.Ελπιζω αυτο να αποδειχθει οτι ειναι μια "ευχαριστη εκπληξη".Αν μη τι αλλο για να μπορω να βλεπω ξανα τηλεοπτικο δελτιο ειδησεων.
Είπα ξείπα. Κουβέντες του καφενείου. Ποιά είναι η σοβαρή πρόταση? Έχει αρχή, μέση και τέλος? Κοστολόγιση σε συνάρτηση με το συνολικό πρόγραμμα για την παιδεία και τα δημοσιονομικά? Έως εκεί φτάνει το επίπεδο των βουλευτών του Σύριζα. Αυτοί μας διοικούν. Κρατικοδίαιτοι αερητζήδες, ευκαιριακοί τύποι που εκμεταλλεύτηκαν τον συναισθηματικό λαικισμό και τώρα μαθαίνουν τη δουλειά, με τον χρόνο να κυλάει εις βάρος της οικονομίας, της κοινωνίας και της αισθητικής μας.
Αν έχω σιχαθεί κάτι στον Σύριζα είναι η δειλία τους. Σε ΟΤΙ και να ειπωθεί, είτε από τους ίδιους είτε σε διαλόγους (βλέπε Eurogroups, συζητήσεις με εταιρείες κλπ), όταν δεν τους αρέσει η αντίδραση αμέσως ωρύονται για παραποίηση, ψεύδη και λοιπούς υπερθετικούς κλασσικής κυράτσας που θίγεται όταν τη λένε κουτσομπόλα. Έχουν την αντιδραστικότητα του ΚΚΕ αλλά σε πολύ πιο "ευέλικτη" μορφή.Παραδεχτείτε ρε γαμ*το μια φορά αυτά που λέτε. Θα τους σεβόμουν απείρως περισσότερο αν έλεγαν "ναι, αυτό είπα/έκανα, σόρρυ αν δεν σας αρέσει αλλά αυτό υποστηρίζω". Εκεί θα μπορούσα να πω κι εγώ με τη σειρά μου "οκ, διαφωνώ και αντιδρώ με χ τρόπο" και όχι να τους βρίσω.Και ανίκανοι ΚΑΙ κότες; Πάει πολύ.
Α, δεν είπε "δίδακτρα" είπε "συνδρομή". Εντελώς διαφορετικό πράγμα. Και εγώ μπορώ να βαφτίσω τον γύρο "γιαούρτι" αλλά αυτό δε θα μειώσει τις θερμίδες. Ποιόν πιστεύει οτι κοροϊδεύει;