«Κύριε Πεπόνη, την αλλοίωση θα μπορούσε να την έχει κάνει ο Βενιζέλος»

«Κύριε Πεπόνη, την αλλοίωση θα μπορούσε να την έχει κάνει ο Βενιζέλος» Facebook Twitter
7

Για πεπονόφλουδα του Πεπόνη που ανακοίνωσε ημερομηνία αλλοίωσης του usb με τη λίστα Λαγκάρντ, κάνει λόγο ο Κώστας Βαξεβάνης, ο οποίος σήμερα στο Hot Doc, καταγράφει την πειραγμένη πορεία του usb που  έχει στα χέρια του. Ο δημοσιογράφος με ανάρτηση στο σάιτ του, σημειώνει ότι ο οικονομικός εισαγγελέας βασίστηκε-ίσως από άγνοια των ηλεκτρονικών μέσων-σε ένα copy για να πεί ότι η ημερομηνία της αλλοίωσης ήταν η 8η Ιουλίου του 2011.

Σημειώνει επίσης πως ακόμη και μικρό παιδί μπορεί να κάνει να φαίνεται στο στικ, «ό,τι ώρα θέλει.»  Αν για παράδειγμα ο κύριος Βενιζέλος ο οποίος παρέλαβε τη λίστα από τον κύριο Διώτη ήθελε να τον ενοχοποιήσει, μπορούσε αντί να παραδώσει το USB που παρέλαβε, να κάνει ένα αντίγραφο προχρονολογημένο…Αυτή η πιθανότητα μάλιστα θα έπρεπε να είναι αντικείμενο της εισαγγελικής έρευνας, αφού ο Βενιζέλος, κράτησε επί 7 μήνες το στικάκι στο σπίτι του και δεν το παρέδωσε στο υπουργείο» γράφει χαρακτηριστικά, αφήνοντας αιχμές ο δημοσιογράφος.

ΗΥ ανάρτηση του στο koutipandoras :

 «Ο Οικονομικός Εισαγγελέας Γρηγόρης Πεπόνης, δυστυχώς πάτησε την πεπονόφλουδα. Πιστεύω, (θέλω να πιστεύω για να είμαι ειλικρινής) από άγνοια των ηλεκτρονικών μέσων. Μερικές ώρες πριν δημοσιευτεί η αποκάλυψη του HOT DOC για το τι επεξεργασία έγινε στο στικάκι με τη Λίστα, ανακοίνωσε πως η ημερομηνία αλλοίωσης ήταν η 8η Ιουλίου του 2011. Ως αποδεικτικό αυτής της άποψης, ο κύριος Εισαγγελέας δεν έχει προσκομίσει κάποια πραγματογνωμοσύνη, αλλά μια εκτύπωση των στοιχείων των αρχείων Excel, από τα οποία φαίνεται πως ένα στικάκι έχει αντιγραφεί από άλλο στικάκι στις 2:02 το μεσημέρι της 8ης Ιουλίου του 2011. Αυτό και τίποτα άλλο. Ούτε αλλοίωση, ούτε ιστορικό επεξεργασίας. Ένα απλό copy δηλαδή.

Ο καθένας πιο σχετικός από τον ίδιο, θα μπορούσε να του πει, πως ένα μικρό παιδί, μπορεί να κάνει ένα στικ από άλλο στικ και η αντιγραφή να δείχνει ό,τι ώρα θέλει, αλλάζοντας τα settings στο κομπιούτερ. Προχρονολογώντας δηλαδή την αντιγραφή. Αν για παράδειγμα ο κύριος Βενιζέλος ο οποίος παρέλαβε τη λίστα από τον κύριο Διώτη ήθελε να τον ενοχοποιήσει, μπορούσε αντί να παραδώσει το USB που παρέλαβε, να κάνει ένα αντίγραφο προχρονολογημένο. Έτσι στο αρχείο αυτό, δεν θα φαινόταν κανένα άλλο στοιχείο (πότε έγινε από το CD,πότε εκτυπώθηκε, αν υπήρξαν πιθανές αλλοιώσεις κλπ). Αυτή η πιθανότητα μάλιστα θα έπρεπε να είναι αντικείμενο της εισαγγελικής έρευνας, αφού ο Βενιζέλος, κράτησε επί 7 μήνες το στικάκι στο σπίτι του και δεν το παρέδωσε στο υπουργείο.

Η επιπόλαιη διαρροή για ένα επιπόλαιο στοιχείο, λίγες ώρες μετά την πρόταση παραπομπής του Παπακωνσταντίνου, δημιουργεί μόνο σύγχυση και απαξιώνει το έργο της Δικαιοσύνης, του οποίου ο κύριος Πεπόνης υπήρξε από τους καλούς εκφραστές.

Αν ο κύριος Πεπόνης, από τις 6 Ιανουαρίου που επικοινώνησα μαζί του, δεχόταν να παραλάβει τα στοιχεία της πραγματογνωμοσύνης που έκανε το HOT DOC, θα είχε αποφύγει ο ίδιος την πεπονόφλουδα και η χώρα μια ταλαιπωρία. Η διοχέτευση ωστόσο προς τα έξω των στοιχείων που συγκέντρωσε αποδεικνύουν κάτι πολύ σημαντικό. Το USB που παραδόθηκε από τον Βενιζέλο στο γραφείο Σαμαρά, ενδεχομένως να μην έχει πληροφορίες για το ιστορικό της λίστας, αν αυτό έχει αντιγραφεί από άλλο USB με στόχο την αλλοίωση των αποδεικτικών στοιχείων για την αλλοίωση. Ενδέχεται μοναδικό αξιόπιστο τεκμήριο να είναι το ηλεκτρονικό στικάκι που έχουμε στην κατοχή μας. Αν λοιπόν αυτό παραδοθεί στη Δικαιοσύνη, αποκαλύπτονται όλα τα στοιχεία για την αρχική εγγραφή από το CD. Και πρέπει να απαντηθούν τα ερωτήματα που μπαίνουν.

Αν εξάλλου, εμείς πιστοποιήσουμε πως το USB μας, προήλθε από αντίγραφο πριν την παραλαβή του Βενιζέλου, τότε πρέπει ο Βενιζέλος να εξηγήσει πώς το δικό του CD, είναι «τυφλό».

Αυτά για ξεκίνημα.

Υ.Γ. Βασικό ερώτημα παραμένει γιατί δεν αξιοποίησαν τη λίστα. Αν ήταν νόμιμη τότε έχουν κάνει παράβαση καθήκοντος και απιστία. Αν ήταν παράνομη, τότε ο Βενιζέλος επί 7 μήνες κατείχε στο σπίτι του παράνομα, παράνομο υλικό και κατέστησε τον πρωθυπουργό αποδέκτη προιόντων εγκλήματος δίνοντάς του παράνομο υλικό.»

7

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Και η Γερμανία λέει «ναι» στο να χρησιμοποιήσει η Ουκρανία δικά της όπλα

Διεθνή / Το Βερολίνο επιτρέπει στην Ουκρανία να χρησιμοποιεί γερμανικά όπλα κατά στόχων στη Ρωσία

Ανησυχία για κλιμάκωση - Ο Γερμανός ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι οι Ουκρανοί μπορούν να χρησιμοποιούν όπλα από το Βερολίνο για να πλήξουν στρατιωτικούς στόχους σε ρωσικό έδαφος
NEWSROOM

σχόλια

5 σχόλια
Γίνεται να μη μιλάμε για το στικάκι κάθε φορά που συζητιέται ή ψηφίζεται νόμος; Οχι τίποτ'άλλο, δε δουλεύει και η διαύγεια πλέον να τα μαθαίνουμε από κει.
Μπερδεύτηκα λίγο. Πήγε το usb σε ειδικό εργαστήριο (με το λογισμικό που χρησιμοποιεί το FBI) για να πατήσουν alt+enter και να δουν τα proprties των αρχείων;Αυτή η εμμονή του με το Βενιζέλο καταντά γραφική.
Με την ίδια λογική πεπονόφλουδας γιατί να είναι αξιόπιστο στοιχείο το στικάκι του Μπαξεβάνη μια και η ημερομηνία και όλα τα άλλα στοιχεία ιδιοκτησίας που ισχυρίζεται ο Βαξεβάνης μπορεί να είναι πλαστά;Μόνο αξιόπιστο στοιχείο που δεν μπορεί να αλλοιωθεί είναι το κλειστό (finalized) CD από την Λαγκάρντ.Το πρόβλημα με τον κ. Παπακωνσταντίνου είναι ότι αυτό το πολύτιμο για την χώρα και το Υπουργείο του τεκμήριο το "έχασε"!Ίσως ακολούθησε την συμβουλή του μέντορα του και το φύτεψε στην γλάστρα του μπαλκονιού του για μελλοντική κατανάλωση...