Ολόκληρο το Σύμπαν σε μία μόνο εικόνα

Ολόκληρο το Σύμπαν σε μία μόνο εικόνα Facebook Twitter
5
Ολόκληρο το Σύμπαν σε μία μόνο εικόνα Facebook Twitter

H ιδέα του να απεικονιστεί το αχανές σύμπαν σε μια φωτογραφία μοιάζει τουλάχιστον εξωφρενική ή και αδύνατη, αλλά ένας μουσικός κατάφερε κάπως να στριμώξει όλη την απεραντοσύνη σε ένα μόλις οπτικό πεδίο.

Ο Pablo Carlos Budassi πέτυχε να δημιουργήσει την εικόνα αυτή μέσω ενός συνδυασμού λογαριθμικών χαρτών του σύμπαντος από το Πανεπιστήμιο Πρίνστον και φωτογραφίες από τη NASA. Η παρακάτω φωτογραφία δείχνει το παρατηρήσιμο σύμπαν μέσα σε ένα δίσκο και παρουσιάζεται στο Τechinsider.

Ολόκληρο το Σύμπαν σε μία μόνο εικόνα Facebook Twitter

Ο ήλιος μας και το ηλιακό σύστημα βρίσκονται στο κέντρο της εικόνας, και ακολουθούν ο εξωτερικός δακτύλιος του Γαλαξία μας, ο βραχίονας του Περσέα, ένα δαχτυλίδι με τους άλλους κοντινούς γαλαξίες, όπως αυτός της Ανδρομέδας, το υπόλοιπο του κοσμικού ιστού, η μικροκυματική κοσμική ακτινοβολία υπόβαθρου - το απομεινάρι του Big Bang - και ένα δαχτυλίδι πλάσματος που έχει επίσης δημιουργηθεί από το Βig Bang.

Οι λογάριθμοι μας βοηθούν να κατανοήσουμε τους τεράστιους αριθμούς, και σε αυτή εδώ την περίπτωση, τις τεράστιες αποστάσεις.

Αντί να παρουσιάζονται όλα τα μέρη του σύμπαντος σε γραμμική κλίμακα, κάθε κομμάτι του κύκλου στην εικόνα αυτή αντιπροσωπεύει ένα οπτικό πεδίο αρκετές τάξεις μεγέθους μεγαλύτερη από το προηγούμενό του.

Γι 'αυτό όλο το παρατηρήσιμο σύμπαν μπορεί να χωρέσει μέσα σε ένα κύκλο.

Τech & Science
5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εφευρέτριες δημιούργησαν "έξυπνο αναπηρικό αμαξίδιο" που συνδέεται με τον εγκέφαλο

Τech & Science / Εφευρέτριες στην Τυνησία δημιούργησαν «έξυπνο αναπηρικό αμαξίδιο» που συνδέεται με τον εγκέφαλο

Το αμαξίδιο είναι ιδιαίτερα εύχρηστο αφού τα άτομα που το χρησιμοποιούν μπορούν να το κινήσουν με τη χρήση οθόνης αφής, φωνητικής εντολής και εκφράσεων προσώπου.
NEWSROOM
Ανατροπή: Κι όμως δεν φοράμε λευκά, όταν θέλουμε να παραμείνουμε δροσεροί στον καύσωνα

Τech & Science / Ανατροπή: Κι όμως δεν φοράμε λευκά, όταν θέλουμε να παραμείνουμε δροσεροί στον καύσωνα

Η επιστήμη απαντά στο τι κάναμε λάθος -τόσα χρόνια- αναφορικά με το χρώμα, το ύφασμα ακόμα και την εφαρμογή των ρούχων μας το καλοκαίρι και στην προσπάθειά μας να παραμείνουμε δροσεροί
NEWSROOM
Το Αριστείο Μποδοσάκη σε δύο σημαντικούς ερευνητές με διεθνή απήχηση

Τech & Science / Το Αριστείο Μποδοσάκη σε δύο σημαντικούς ερευνητές με διεθνή απήχηση

Η Ελληνίδα ερευνήτρια του διαστήματος, Καθηγήτρια Αστροφυσικής με μακρά πορεία στη NASA Χρύσα Κουβελιώτου και ο κορυφαίος ερευνητής της σύγχρονης βιοϊατρικής έρευνας που καθοδηγεί την ενεργή συμμετοχή της Ελλάδας στα ευρωπαϊκά ερευνητικά δρώμενα, Καθηγητής Νεκτάριος Ταβερναράκης βραβεύονται για την καθοριστική τους συμβολή στην εξέλιξη της επιστήμης
NEWSROOM
Μπορεί το χρήμα να νικήσει τον θάνατο; Τι κάνουν οι πλούσιοι για να ζήσουν για πάντα

Tech & Science / Μπορεί το χρήμα να νικήσει τον θάνατο; Τι κάνουν οι πλούσιοι για να ζήσουν για πάντα

Ο Πίτερ Διαμαντής, ο ελληνικής καταγωγής μεγαλοεπιχειρηματίας στους τομείς της τεχνολογίας και της υγείας, βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των δισεκατομμυριούχων που αγωνίζονται να κερδίσουν τη μακροζωία, αν όχι την αιώνια ζωή.
NEWSROOM

σχόλια

4 σχόλια
Και ακόμα υπάρχουν κάποιοι που πιστεύουν ότι δεν υπάρχουν εξωγήινοι...(από το έξω+γη, όχι απαραίτητα τα alien των ταινιών). Όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να δει αυτό το βίντεο προσεκτικά, συγκεντρωμένα, να ταξιδέψει μαζί σε την εικόνα. Κάποια στιγμή το μυαλό θα χαθεί, δεν μπορεί να διανοηθεί την έκταση... Απίστευτο!https://www.youtube.com/watch?v=_IVqMXPFYwI
Έκατσα κι έκανα μια άσκηση, και ζαλίστηκα μπροστά στο μέγεθος των αριθμών: Αν η Γη είχε μέγεθος μόλος 1 χιλιοστό, τότε προκύπτει ότι το μέγεθος του παρατηρούμενου σύμπαντος θα ήταν 1.2 ΤΡΙΣεκατομμύρια φορές η απόσταση Γης-Σελήνης. (size of observable universe=4.40×10^26 meters).Όποια και να είναι η πραγματική τιμή, οι τάξεις των μεγεθών είναι αδιανόητες.