Κι αν τα θέλω όλα δικά μου;

Κι αν τα θέλω όλα δικά μου; Facebook Twitter
21
Λόγω της Χριστουγεννιάτικης άδειας, το σημερινό Α,μπα μεταδίδεται σε επανάληψη.
Η πρώτη δημοσίευση των ερωταπαντήσεων αυτών έγινε σαν σήμερα πριν από ακριβώς ένα χρόνο! (Τα σχόλια διατηρούνται αυτούσια - Αλλάξατε γνώμη σε κάτι από τότε;)

======

Αγαπητή Α,μπα καλησπέρα,
Είμαι 30 χρονών κι ανήκω στην γενιά των 700 ευρώ.
Με την κοπέλα μου, την οποία αγαπάω πολύ, είμαστε μαζί 3 χρόνια και συζούμε.
Εκ παραλλήλου παίζω και με ένα γκομενάκι αλλά δεν είναι αυτό το θέμα μου.
Το θέμα μου είναι ότι η κοπέλα μου, που παρεμπιπτόντως έκλεισε τα 33 το καλοκαίρι, θέλει να κάνουμε παιδί.
Εγώ πάλι δεν θέλω, αλλά δεν θέλω και να χωρίσω.
Βοήθησέ με Α,μπά μου! Τι να κάνω;

Η απάντηση είναι «να ενηλικιωθείς», και είναι θλιβερό να το λέω σε άντρα τριάντα χρονών.


Η ενηλικίωση έχει πολλά στραβά, το ξέρω, γι' αυτό όλοι μας την αποφεύγουμε όσο πιο πολύ γίνεται, και παλεύουμε να μείνουμε στην μετέωρη κατάσταση του εφήβου έστω και για μέρα ακόμα, αν δοθεί η ευκαιρία. Έτσι, μπορούμε να λέμε ότι αγαπάμε πάρα πολύ την κοπέλα μας ενώ παίζουμε και με ένα γκομενάκι, αλλά αυτό δεν είναι θέμα. Γιατί δεν είναι θέμα; Γιατί για μας δεν είναι, άρα δεν είναι για κανέναν άλλον. Αυτοί είναι οι κανόνες της εφηβείας. Επίσης, όσο είμαστε μικροί, μια γυναίκα 33 χρονών είναι μεγάλη, και η επιθυμία της να κάνει παιδί δεν μπορεί να περιμένει, γιατί πόσα χρόνια να έχει μπροστά της; Στην εγωιστικότοπο μας ένα πράγμα μόνο βλέπουμε: τι θέλουμε και τι δε θέλουμε. Δεν θέλουμε παιδί, αλλά δεν θέλουμε και να χωρίσουμε.


Κι εδώ αγαπητέ φίλε αρχίζει να εμφανίζεται μια νέα διαδρομή, ένα άνοιγμα που δεν είχες αντιληφθεί ακόμα, και χαίρομαι πολύ που θα είμαι εγώ αυτή που θα σου ανοίξει την πόρτα προς την άλλη πλευρά. Η ενηλικίωση έχει πολλά στραβά, ομολογουμένως, αλλά έχει κι ένα πάρα πολύ καλό: ότι κανείς δεν μπορεί να σε αναγκάσει να κάνεις τίποτα που δεν θέλεις. Είσαι κύριος του εαυτού σου, και ως κύριος, δεν χρειάζεται ανέχεσαι, να δέχεσαι, και να λες ψέματα για να κάνεις το δικό σου, όπως όταν είσαι δεκαπέντε. Μπορείς να λες τι θέλεις, και να διαπραγματεύεσαι!


Για παράδειγμα, ένα θαυμάσιο δείγμα αυτής της ελευθερίας που σου δίνει η ενηλικίωση, είναι να πεις στην κοπέλα σου «δεν θέλω παιδί διότι (α, β, γ λόγος) αλλά δεν θέλω να χωρίσουμε». Αν ας πούμε θέλεις γενικά, αλλά δεν θέλεις ακόμα, για φαντάσου να συμφωνήσετε και να μην χρειαστεί να κάνεις τίποτα άλλο!


Όλα αυτά τα λέω για να σε βοηθήσω. Γιατί αν αυτό που θέλεις να πεις είναι ότι ούτε παιδί θέλεις, ούτε ξέρεις γενικά τι θέλεις, και δεν θέλεις να της πεις ότι δεν ξέρεις τι θέλεις για να κερδίσεις χρόνο και για να μην σε παρατήσει (για να βρει άλλον και κάνει παιδί τώρα που θέλει) το πρόβλημα σου δεν είναι ότι δεν ξέρεις τι να κάνεις, αλλά ότι είσαι ανέντιμος.

21

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

18 σχόλια
Χρόνια πολλά σε όλους και σε όλες! Να έχουμε υπομονή, ψυχραιμία και ανοιχτά αυτιά, μάτια και μυαλά για τους άλλους και για τον εαυτό μας. Α μπά μας να έχεις μια τέλεια χρονιά!
Για αρχή θα κάνεις τη χάρη να χωρίσεις με την κοπέλα σου. Σέ διακρίνει μια τεραστίων διαστάσεων ανωριμότητα και από τα λεγόμενά σου δεν φαίνεσαι για 30 αλλά για 15 και κάτω. Η Λένα σού λέει να "ενηλικιωθείς", αλλά δεν νομίζω ότι έχεις πρόθεση για κάτι τέτοιο. Είσαι ενήλικος μόνο στα χαρτιά. Ακόμα χειρότερο, βέβαια, είναι και το ότι έχεις δικαίωμα ψήφου.
Τι κελεπούρι είσαι εσύ!Μια και ρωτάς τι να κάνω, κάνε της ένα δώρο για τον νέο χρόνο. Πες της να μπει και να διαβάσει την ερώτηση σου και όλες τις απαντήσεις.Θα είναι το πιο χρήσημο δώρο που θα της κάνουν ποτέ.
αλλη μια περιπτωση που καποιος λεει οτι αγαπα την συντροφο του αλλα οι πραξεις του αποδεικνυουν οτι αυτο δεν ισχυει. ισως αν οι γυναικες δεν ειχαν την αναγκη να ακουν τις συγκεκριμενες λεξουλες αλλα να αναγνωριζουν στις πραξεις την αγαπη,να μην εμπλεκαν με τετοιους υποκριτες
Εγώ δεν καταλαβαίνω το εξής: Γιατί αφού το θέμα σου δεν είναι το ότι παίζεις με το γκομενάκι και η ερώτηση δεν αφορά και αυτό το "παιχνιδάκι" σου, γιατί το αναφέρεις? Για να πουλήσεις μούρη ότι "εντάξει, συζώ μεν κι έχω σχέση 3 χρόνια αλλά δεν είμαι και από αυτούς που αρκούνται σε μια γυναίκα, μη μας πούνε και μ@#$#ες." Ή μήπως κατά βάθος νιώθεις πως αυτό είναι μέρος του θέματος και ας δηλώνεις το αντίθετο?
Πιθανολογώ ότι με τα 700 ευρώ δεν μπορείς να μείνεις μόνος σου, χωρίς τη χρηματική στήριξη της συντρόφου σου, εξού και δεν θες να χωρίσεις. Δεν μπορείς όμως να έχεις και την πίτα ολόκληρη και τον σκύλο χορτάτο. Και την καλή κοπέλα στο σπίτι που την αγαπάς κιόλας τρομάρα σου και το γκομενάκι για να αισθάνεσαι άντρας και μάγκας (που δεν είσαι ούτε κατά διάνοια παρεμπιπτόντως). Είναι απλό το πρόβλημα σου και η λύση του ακόμα πιο απλή. Λες στην κοπέλα σου ότι δεν θες να κάνεις παιδί και της δίνεις το περιθώριο να φύγει, να βρει κάποιον άλλο που δεν θα την κοροϊδεύει και στο κάτω κάτω θα αξίζει να γίνει και πατέρας του παιδιού της, γιατί εσύ φίλε μου απέχεις έτη φωτός από τον ιδανικό σύντροφο και πατέρα. Αν τώρα έχει τέτοιο χάσμα η σχέση σας που χωράει και τρίτο πρόσωπο, τότε ένα παιδί θα σας απομακρύνει εντελώς και αυτό δεν είναι δίκαιο ούτε προς την κοπέλα σου ούτε προς το παιδί. Δεν κάνεις. Καλύτερα να βρει κάποιον καλύτερο από σένα, υπάρχουν πολλοί εκεί έξω καλύτεροι σου, πίστεψε με. Καλή τύχη με το γκομενάκι.