Παρέμβαση του Αγίου Όρους για το Σύμφωνο Συμβίωσης

Παρέμβαση του Αγίου Όρους για το Σύμφωνο Συμβίωσης Facebook Twitter
19

Mε επείγουσα επιστολή που αποστέλλει προς τον αρμόδιο υπουργό και τους βουλευτές παρεμβαίνει η κοινότητα του Αγίου όρους για το σύμφωνο συμβίωσης το οποίο επεκτείνεται και στα ομόφυλα ζευγάρια.

Η Ιερά Κοινότητα εκφράζει την αντίθεση της στο σύμφωνο και ζητά την αναβολή της ψήφισής του. Δηλώνει δε ανήσυχη για «την απειλούμενη εκτροπή» και επισημαίνει αφού πρώτα αναφέρει-για τα προσχήματα- τα περί σεβασμού στην ελευθερία του ατόμου: «Είναι σαφώς ξένον προς τα ήθη του λαού μας και ιδιαιτέρως προκλητικόν προς την ελληνικήν κοινωνίαν, να αφήνεται να εννοηθή ότι το «ομόφυλον ζεύγος» είναι δυνατόν να θεωρήται ως οικογένεια, με όλας τας εντεύθεν νομικάς και κοινωνικάς συνεπείας, ως η υιοθεσία τέκνων κλπ».

Ακολουθεί το κείμενο της επιστολής, όπως το δημοσιεύει το romfea.gr:

''Εξοχώτατε κύριε Υπουργέ,

Δια του παρόντος ιεροκοινοσφραγίστου ημών γράμματος έχομεν την τιμήν να υποβάλωμεν τας ευχάς της καθ᾽ ημάς Ιεράς Κοινότητος επί ταις επικειμέναις εορταίς των Χριστουγέννων και του νέου έτους.

Πληροφορηθέντες την πρωτοβουλίαν της Κυβερνήσεως περί της νομοθετήσεως του συμφώνου συμβιώσεως, με διακηρυσσόμενον στόχον την ισότητα και την προάσπισιν των ατομικών ελευθεριών, επιθυμούμεν όπως Σας μεταφέρομεν την ανησυχίαν του Αγίου Όρους δια την απειλουμένην εκτροπήν (δια νόμου πλέον) από τας αρχάς και αξίας που συνιστούν την ταυτότητα και τας ρίζας της Ορθοδόξου Παραδόσεως και του πολιτισμού μας.

Ως Ορθόδοξοι Χριστιανοί, σεβόμεθα βαθύτατα τας προσωπικάς επιλογάς του κάθε ανθρώπου, και το δικαίωμά του να θέτη τον εαυτόν του είτε εντός είτε εκτός της Εκκλησίας, διότι πιστεύομε ότι κανείς δεν έχει το δικαίωμα να παραβιάζη το θεόσδοτον αγαθόν της ελευθερίας του ατόμου.

Ωστόσο είναι σαφώς ξένον προς τα ήθη του λαού μας και ιδιαιτέρως προκλητικόν προς την ελληνικήν κοινωνίαν, να αφήνεται να εννοηθή ότι το «ομόφυλον ζεύγος» είναι δυνατόν να θεωρήται ως οικογένεια, με όλας τας εντεύθεν νομικάς και κοινωνικάς συνεπείας, ως η υιοθεσία τέκνων κλπ.

Παρακαλούμεν θερμώς να λάβητε υπ᾽ όψιν τα ανωτέρω ως φωνήν αγωνίας και ειλικρινούς ενδιαφέροντος δια την πορείαν αυτού του Τόπου, την τύχην του οποίου ενεπιστεύθη ο ελληνικός λαός εις την υμετέραν Κυβέρνησιν, και να μη προχωρήσετε εις την ψήφισιν του εν λόγω νομοσχεδίου, παραμονάς μάλιστα της μεγάλης εορτής των Χριστουγέννων. Ίσως μία προς ώρας απόσυρσίς του, θα έδιδε τον απαιτούμενον χρόνον δια την ενδελεχή διαβούλευσίν του και την δυνατότητα να εκφρασθή επαρκώς η βούλησις του εντίμου ελληνικού λαού δια τόσον σοβαρά θέματα, ως ο θεσμός της οικογενείας.

Η ανωτέρω θερμή παράκλησις των πατέρων του Αγίου Όρους διαβιβάζεται και εις όλα τα κόμματα και τους βουλευτάς της Βουλής των Ελλήνων, με την προσδοκίαν να συμβάλλουν, εντός των δυνατοτήτων των, εις την αποτροπήν της «επείγουσας» ταύτης νομοθετήσεως.

Επί τούτοις, ευχόμενοι ολοθύμως ο ενανθρωπήσας Θεός χαρίσαι Υμίν ειρήνην και γαλήνην, εις δε το έργον Υμών βοήθειαν και ενίσχυσιν, διατελούμεν μετά τιμής

Άπαντες οι εν τη κοινή Συνάξει Αντιπρόσωποι και Προϊστάμενοι

των είκοσιν Ιερών Μονών του Αγίου Όρους Άθω''.

19

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπόθεση Κολωνού: «Ζητώ συγγνώμη που δε μίλησα από την αρχή, φοβόμουν» δηλώνει η 12χρονη

Ελλάδα / Υπόθεση Κολωνού: «Ζητώ συγγνώμη που δε μίλησα από την αρχή, φοβόμουν» δηλώνει η 12χρονη

«Πήγαινα στην πλατεία με το ποδήλατο μου, όπως όλα τα παιδιά της γειτονιάς. Μακάρι να μην είχε εμφανιστεί ποτέ αυτό το τέρας μπροστά μου. Όμως εμφανίστηκε» εξηγεί το παιδί, λίγο πριν την απόφαση της Δικαιοσύνης
NEWSROOM
Πώς έγινε η αποκατάσταση του υποθαλάσσιου αγωγού στην Αίγινα: Βίντεο και φωτογραφίες

Ελλάδα / Πώς έγινε η αποκατάσταση του υποθαλάσσιου αγωγού στην Αίγινα: 10 δύτες εργάζονταν σε βάθος 50 μέτρων - Βίντεο και φωτογραφίες

Η αποκατάσταση της βλάβης του υποθαλάσσιου αγωγού στην Αίγινα ήταν επιχείρηση υψηλού ρίσκου από ειδικά εκπαιδευμένο προσωπικό
ΧΡΥΣΑ ΓΡΙΒΑ
Τέμπη: Συνωμοσιολογία το «μπάζωμα», λέει ο Τριαντόπουλος και εξηγεί ότι οι ενέργειες καθορίστηκαν από το Ειδικό Σχέδιο Ανθρώπινων Απωλειών

Πολιτική / Τέμπη: Συνωμοσιολογία το «μπάζωμα», λέει ο Τριαντόπουλος και εξηγεί ότι οι ενέργειες καθορίστηκαν από το Ειδικό Σχέδιο Ανθρώπινων Απωλειών

Δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα ισχυρισμοί που αναφέρονται στη διαμόρφωση του χώρου στα Τέμπη, δήλωσε ο Χρήστος Τριαντόπουλος
NEWSROOM

σχόλια

14 σχόλια
Όταν καθηγητής-ιερέας κατηχητικού οδήγησε το τμήμα του από νεαρά αγόρια στο Αγιο Όρος για να γίνουν μοναχοί, κανένας άγιος πατέρας δεν στεναχωρήθηκε για τις οικογένειες που έμειναν χωρίς παιδιά,την τραγωδία που έζησαν, ούτε για οποιαδήποτε κοινωνική ή προσωπική συνέπεια για τους εμπλεκόμενους.....(είναι γεγονός, έγινε πριν πολλά χρόνια,αφορούσε την οικογένειά μου).Υποκριτές και αμαρτωλοί, ας κοιτάνε την δικιά τους "πολιτεία", την ήσυχη, την αγνή, την δίκαιη, την ελεήμονα και θεϊκή. Την δικιά μας, την έχουν εγκαταλείψει, τι θέλουν, νάχουν και λόγο από πάνω? Άει σιχτίρ....
Δεν το διαβασα,σιγουρα θα λεει μια απο τα ιδια. Για εκτροπες και μπλα μπλα μπλα. Το πολυ το κυριε ελεησον το βαριεται και ο παπας. Ρομαντικο το βουλοκερι για σφραγιδες,φτανει να μην βρισκεται διπλα απο αναμμενες δαδες και τσουγκρανες.
Μια επιστολή με λίγο από την σοφία και την αγάπη που εκφράζεται μέσα από τα διδάγματα του Χριστού και πολλή από την ανθρώπινη ανάγκη για έλεγχο και εξουσία πάνω στις ζωές και συμπεριφορές των άλλων. Πουθενά δεν βλέπω την ανάγκη να παρέμβει με οποιονδήποτε τρόοπο η Εκκλησία στα νομοθετικά της χώρας. Πόσο δε η 20κάτι μονές του Αγιου Όρους που είναι αποκομμένες απο την Ελληνική κοινωνία.
Με τη στάση τους αυτή δε συνειδητοποιούν πως εντείνουν την αποστροφή των νέων Ελλήνων προς τη θρησκεία και την εκκλησία...Ή μήπως το κάνουν επιτηδευμένα;Ποιός ξέρει...
Δια του παρόντος ασφραγίστου ημών ποστ εκφράζομεν προς το παπαδαριόν του μεσαιωνικού κρατιδίου βδελυγμίαν δια τοιαύτην υποκρισίαν! Η αυτοεπωνομαζομένη «Ιερά Κοινότης» είναι παγκοσμίως γνωστή δια τας τεκταινομένας εν τοις κόλποις αυτής πράξεις αρσενοκοιτίας...Με λίγα λόγια δεν υπάρχει επικράτεια στον πλανήτη ολόκληρο, όπου οι σεξουαλικές σχέσεις είναι 100% μεταξύ ανδρών! Αφήστε δε πόσο συχνές και... «ευφάνταστες» είναι οι συνευρέσεις και πόσο αισχρές και ιερόσυλες καταντάνε μπρος στα μάτια... της Παναγιάς-Μητέρας σας!Αφήστε τους ελεύθερους άντρες και τις ελεύθερες γυναίκες να αγαπηθούν μέσα από όποια επιλογή, ομοφυλοφιλική ή ετεροφυλοφιλική, και κοιτάξτε τα του οίκου σας, που βρωμάνε «εν δήμω» αιώνες τώρα! Άλλοι είναι οι «τζιχαντιστές της ορθοδοξίας» που πρέπει να καταδικαστούν......ουχί μόνον δια την απαγόρευσιν προσκυνήσεως δια τας γυναίκας εν μέσω 21ω αιώνι, αλλά και δια την ανθούσαν παιδεραστίαν με θύματα έφηβους, τροφίμους και επισκέπτας. Υπήρξα κάποτε ένας από αυτούς... ΑΙΣΧΟΣ!!!
Επειδή μου την έπεσαν και εμένα παπάδες, και όχι στο Θεοβάδιστον Όρος (sic) αλλά στην Πλάκα (νύχτα) και μέσα στον ΗΣΑΠ της τότε Αθήνας (πάνε πολλά πολλά χρόνια τώρα, οπότε μην βιαστείτε να βγάλετε συμπεράσματα για τον εκμαυλισμό της σύγχρονης κοινωνίας) θα συμφωνήσω απόλυτα μαζί σου.Ντροπή τους κανονικά... Θα έπρεπε να σκέφτονται το πολύ απλό:Τι ψυχή θα παραδώσεις, μωρή;Και τελικά, ενδέχεται να μην πιστεύουν σε Θεό και κρίση πραγματικά... Όλος ο σαματάς γίνεται για το "παραδάκι" και την απώλεια εξουσίας. Ένα Game of Thrones. Τέλος
Έτσι είναι, φίλε μου. Όμως δεν θα ήθελα να φανεί ότι καταγγέλλω την ομοφυλοφιλία των παπάδων. Δικαίωμά τους είναι να διαθέτουν το κορμί τους όπως νιώθουν.Αλλά καταγγέλλω:1) Την ασύλληπτη υποκρισία, όταν στο κρατίδιο αυτό επί 1000 χρόνια έχουν γίνει εκατομμύρια συνευρέσεις ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΜΕΤΑΞΥ ΑΡΣΕΝΙΚΩΝ, ακόμα και στις γνωστές όσο και αναρίθμητες περιπτώσεις κτηνοβασίας, καθότι θηλυκά τετράποδα δεν υπάρχουν εκεί βάσει των "ιερών" τους νόμων. Άρα 100% ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΙΑ ΕΠΙ ΧΙΛΙΕΤΙΑΝ είτε μεταξύ ανθρώπων είτε μεταξύ ανθρώπων και ζώων!2) Την παιδεραστία εις βάρος εφήβων (και εννοώ τόσο τα άμοιρα παπαδοπαίδια τους όσο και μικρούς επισκέπτες, όπως ήμουν εγώ...)3) Την επίσης φαρισαϊκή ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΕΙΣΟΔΟΥ των ΓΥΝΑΙΚΩΝ σε μια ολόκληρη επικράτεια της ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ εν έτει 2015! ΑΙΣΧΟΣ ΑΠΡΟΣΜΕΤΡΗΤΟΝ!!!
''Ως Ορθόδοξοι Χριστιανοί, σεβόμεθα βαθύτατα τας προσωπικάς επιλογάς του κάθε ανθρώπου, και το δικαίωμά του να θέτη τον εαυτόν του είτε εντός είτε εκτός της Εκκλησίας, διότι πιστεύομε ότι κανείς δεν έχει το δικαίωμα να παραβιάζη το θεόσδοτον αγαθόν της ελευθερίας του ατόμου''φάσκετε και αντιφάσκετε, δοκοί μοι, ω παναγιότατοι. Η αναλγησία της εκκλησίας είναι ξεκάθαρη. Πιστεύω πως θα ήταν καλύτερο να ασχοληθείτε με την φαύλη, διαστρευλωμένη και μνησίκακη ιδεολογία σας, δίνοντας κυρίως βάση στα μέρη των βιβλίων σας που αφορούν την αγάπη και την συμπόνια, μιας και θαρρώ πως έχετε μπερδευτεί λιγάκι όσον αφορά τα θεμέλια και τις βασικές αξίες της θρησκείας σας, εξ αιτίας του χρήματος. ουψ.
Και εκ μέρους σας είναι ιδιαιτέρως υποκριτικόν να εκφέρετε άποψην, τη στιγμή μάλιστα που οι περισσότεροι εξ υμών το τρίβετε το πιπέριον κανονικά... βέβαια ό,τι γίνεται κεκλεισμένων των θυρών δεν μετράει, ε? Εξοχότατοι?? Παναγιότατοι??
Άνθρωποι που έχουν καταφέρει, να έχουν ΙΧ κομμάτι της χώρας στην οποία θέλουν να της βάλουν χέρι, στο οποίο το Σύνταγμα και οι νόμοι της εν λόγω χώρας δεν ισχύουν εάν αυτοί δεν το θέλουν. Πιο παράνοια και θράσος δεν γίνεται!